Επειδή δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να φύγω νωρίτερα από τη Δευτέρα, η δική μου πρόταση αφορά την απ' ευθείας "άνοδο" στην ΙΤΤ.
Για την επιστροφή σκέφτηκα να επισκεφθούμε πόλεις όπως η Πράγα και η Βιέννη αλλά το μετάνιωσα γιατί δε φτάνουν 2 μέρες για αυτές τις πόλεις.
Είπα λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που θα βρισκόμαστε δίπλα στην Τσεχία και να αφιερώσουμε 5 μέρες να την εξερευνήσουμε, να διανυκτερεύσουμε σε μικρότερες πόλεις και να δούμε περιοχές με φυσικές ομορφιές που δε μπορεί κάποιος να τις δει αν δεν ταξιδέψει οδικώς σε μία χώρα.
Η διαδρομή δεν είναι έτοιμη ακόμα (περιμένω από "ντόπιο" λεπτομέρειες), αλλά αφού άρχισαν να πέφτουν οι επίσημες προτάσεις είπα να την ανακοινώσω για να το ξέρει όποιος ενδιαφέρεται για εκδρομή μετά την ΙΤΤ.
Χοντρικά σας λέω ότι η αναχώρηση θα γίνει από Πάτρα τη Δευτέρα το βράδυ (για να γλυτώσουμε μια μέρα άδεια), άφιξη στη Βενετία την Τετάρτη το πρωί και διανυκτέρευση στο Salzburg το βράδυ (εκεί μάλλον θα βρούμε και τις υπόλοιπες ομάδες). Την επόμενη μέρα μένουν περίπου 200χλμ για το Bischofmais.
Στόχος είναι όλη η διαδρομή από Βενετία να γίνει από επαρχιακό δίκτυο (μέσω Δολομιτικών Άλπεων), αλλά θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες (καθυστέρηση πλοίου, καιρός κλπ).
Για την επιστροφή στόχος είναι να παρουμε το καράβι από Βενετία το Σάββατο το μεσημέρι στις 12 και άφιξη στην Πάτρα την Κυριακη στις 21:00. Η ακριβής διαδρομή θα ανακοινωθεί αργότερα και παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάποια μέρη που αξίζει να δούμε στην Τσεχία, ας μου στείλει ένα ΠΜ.
Μέχρι στιγμή έχουν μου εκδηλώσει προσωπικά ενδιαφέρον 12 άτομα (5 μηχανές), ας το γράψουν κι εδώ για να μαζευόμαστε σιγά σιγά. Να γνωρίζετε ότι χρειαζόμαστε 9 μέρες άδεια.