Hellas Transalp Forum

Service 24.000 χλμ.

επισκέπτης · 25068

flwrina

• Guest
on: Τετάρτη 21 Μάρτιος 2007, 17:18:59 μμ
ποσο κοστιζει το service των 24.000κμ  για το TA??  εκτος των λοιποων αναλωσιμων  μπουζια-λαδια-φιλτρα κλπ θελω να καθαρισω-ρυθμισω καρμπυρατερ και να ρυθμισω βαλβιδες. προληπτικα τα τελευταια....  τιμες στν αντιπροσωπεια και τιμες σε καποιον ιδιωτη που το κατεχει το αθλημα παρακαλω..   ευχαριστω-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ
« Last Edit: Τρίτη 09 Ιούνιος 2009, 21:39:56 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Τετάρτη 21 Μάρτιος 2007, 19:35:17 μμ
Όλα τα καταλαβαίνω εκτός από το "να καθαρίσω καρμπυρατέρ". Τί εννοείς? Να τα βγάλεις και να καθαριστούν (μεγάαααλο κόστος) ή απλώς να ρίξεις ένα σπρέϋ στην εισαγωγή τους (μικρό κόστος)? Συμβουλεύω να πάρεις μερικά τηλέφωνα σε διάφορα συνεργεία και να ρωτήσεις ενδεικτικές τιμές. Αν και η επιλογή συνεργείου δεν είναι πάντα "ο καλύτερος παίρνει τη δουλειά". Η εμπιστοσύνη και η καλή ποιότητα δουλειάς πρέπει να μετράει πιο πολύ.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

flwrina

• Guest
Reply #2 on: Πέμπτη 22 Μάρτιος 2007, 08:12:52 πμ
Όλα τα καταλαβαίνω εκτός από το "να καθαρίσω καρμπυρατέρ". Τί εννοείς? Να τα βγάλεις και να καθαριστούν (μεγάαααλο κόστος) ή απλώς να ρίξεις ένα σπρέϋ στην εισαγωγή τους (μικρό κόστος)? Συμβουλεύω να πάρεις μερικά τηλέφωνα σε διάφορα συνεργεία και να ρωτήσεις ενδεικτικές τιμές. Αν και η επιλογή συνεργείου δεν είναι πάντα "ο καλύτερος παίρνει τη δουλειά". Η εμπιστοσύνη και η καλή ποιότητα δουλειάς πρέπει να μετράει πιο πολύ.

σε μια κουβεντα με εναν φιλο ειπε για καθαρισμα...τωρα τι εννοουσε...αγνωστο. αν παντως ειναι για το καλο της μηχανης την οποια δεν σκοπευω να αλλαξω ας γινει...οτι καλυτερο

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Πέμπτη 22 Μάρτιος 2007, 17:53:37 μμ
Για τα καρμπυρατέρ το μόνο που θα χρειαστεί στο service είναι ο έλεγχος του ρελαντί (υπόθεση 10 δευτερολέπτων) και ο συγχρονισμός τους (15-20 λεπτά). Τίποτα άλλο. Μην σε βάλουν να πληρώσεις οτιδήποτε άλλο. Δεν χρειάζονται καθάρισμα.

flwrina

• Guest
Reply #4 on: Πέμπτη 22 Μάρτιος 2007, 22:36:50 μμ
εχεις δικιο.. δεν εχω και κανα 100.000κμ για ναμπω σε διαδικασια βαλε βγαλε.....   για βαλβιδες ξερεις αν πρεπει να βγει ο κυλινδρος ωστε να ρυθμιστουν??   αν ναι   να ετοιμαζω καλο...πακετο χρηματων.και ολα αυτα θεσ/νικη γιατι εδω πανω ουτε λαδια να αλλαξουν ειναι ικανοι
αλλαξα τελευταια φορα εδω λαδια-φιλτρο βιδωνει ταπα κανονικα αφηνω για μια βδομαδα σε ακινησια λογω δουλειας την μηχανη και οταν πηγα να την παρω λιμνη λαδιων απο κατω.... επειδη...εσφιξαν καλα την ταπα χωρις να αλλαξουν ροδελλα!!!!!  περιττο να σου πω το τι ακουσαν μετα...

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 00:38:46 πμ
εχεις δικιο.. δεν εχω και κανα 100.000κμ για ναμπω σε διαδικασια βαλε βγαλε.....   για βαλβιδες ξερεις αν πρεπει να βγει ο κυλινδρος ωστε να ρυθμιστουν??   αν ναι   να ετοιμαζω καλο...πακετο χρηματων.και ολα αυτα θεσ/νικη γιατι εδω πανω ουτε λαδια να αλλαξουν ειναι ικανοι
αλλαξα τελευταια φορα εδω λαδια-φιλτρο βιδωνει ταπα κανονικα αφηνω για μια βδομαδα σε ακινησια λογω δουλειας την μηχανη και οταν πηγα να την παρω λιμνη λαδιων απο κατω.... επειδη...εσφιξαν καλα την ταπα χωρις να αλλαξουν ροδελλα!!!!!  περιττο να σου πω το τι ακουσαν μετα...

Τι εννοεις να βγει ο κυλινδρος; το τεποζιτο πρεπει να βγει και τα καπακια των κυλινδρων.
οσο για την ταπα των λαδιων μαλλον δεν ειχαν βαλει καθολου ροδελα, δε χρειαζεται να την αλλαζεις καθε φορα.

Παύλος Καρούμπης

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 01:19:17 πμ
Συμφωνα με τις διαδικασίες, χρειαζεται να την αλλαζεις καθε φορα.

Την αλλαζω καθε 3-4 αλλαγες, και ποτε δεν εχει φυγει ουτε σταγονα.
Παραξενο να εχει κανει λιμνη με λαδια απο κατω. Μηπως ηταν ασφιχτη, η στραβοβιδωμενη?

Εσυ την εσφιξες μετα?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

flwrina

• Guest
Reply #7 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 01:22:05 πμ
οχι πηγα στον....τενεκε που εκανα την αλλαγη εκανε δοκιμη να δφιξει αλλα ηταν τερμα. οποτε εβγαλε τα λαδια σε πεντακαθαρο δοχειο αλλαξε ροδελα και απο τοτε ολα οκ.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 01:36:48 πμ
1) Από τότε που πήρα τη μηχανή (ΤΑ 93) δεν έχω αλλάξει ποτέ τη ροδέλα στην τάπα λαδιού. Χρησιμοποιώ πάντα την ίδια. Η βίδα αυτή δεν χρειάζεται πολύ σφίξιμο αλλά ελαφρύ. Ναι η Χόντα αναφέρει ότι πρέπει να αλλάζεται σε κάθε αλλαγή. Αλλά στην πράξη έχω δεί ότι δεν χρειάζεται.
2) Στη ρύθμιση βαλβίδων Λευτέρη δεν χρειάζεται να βγούν κύλινδροι κλπ. Γίνεται από κάποια μικρά καπακάκια που υπάρχουν στα καπάκια των κυλίνδρων. Βγαίνουν όμως πλαινά πλαστικά, τεπόζιτο, σέλα, φίλτροκούτι.

flwrina

• Guest
Reply #9 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 01:43:42 πμ
ευτυχως....... αισθανομαι  οχι τοσο εντονο το....πιασιμο  (λογαριασμος)

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #10 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 01:45:35 πμ
  Λοιπόν, κι εγώ με τη σειρά μου θα συμφωνήσω με Χρήστο: αν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα καρμπυρατέρ μην σκαλίζεις άδικα. Το μόνο που χρειάζονται είναι ρύθμιση ρελαντί (το κάνω μόνος) και συγχρονισμός μεταξύ τους (δεν το κάνω γιατί δεν έχω το μηχάνημα), σύνολο 5-10 λεπτά. Μην λύσεις, μην καθαρίσεις, δεν χρειάζεται. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι προβλήματα και κόστος που δεν είχες πριν.
   Όχι, δεν χρειάζεται να βγει κανένας κύλινδρος για να ρυθμίσεις βαλβίδες  :)  :)  :)  :)  :)  :)

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

flwrina

• Guest
Reply #11 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 01:52:54 πμ
φιλε Χρηστο το 650 αρι μπροστα εχει γραναζι 15αρι η 16αρι? αν εχει 16αρι χωραει 17αρι ??

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #12 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2007, 18:53:16 μμ
Τα ΤΑ650 μέχρι και το 2002 είχαν 15Τ μπροστά και 48Τ πίσω. Μετά το 2002 δεν γνωρίζω αν άλλαξε κάτι.
Το 2005 σε ένα μοτοπεριοδικό είχα διαβάσει ότι έχουν 16Τ πίσω. Δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει ούτε αν χωράει το 17Τ.

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #13 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 19:32:32 μμ
Πήγα χθες για service στα 25000 και έγιναν τα εξής:
Αλλαγή λάδιών (Motul 5100).
Αλλαγή φίλτρου λαδιών.
Αλλαγή φίλτρου αέρα (όχι original της HONDA).
Αλλαγή αντιψυκτικού υγρού.
Γρασσάρισμα στις ντίζες (νομίζω συμπλέκτη και γκαζιού, ξέχασα να ρωτήσω)
Έλεγχος βαλβίδων (βρέθηκαν ΟΚ και δεν χρειάστηκε τίποτα).
Δεν έχω αναλυτικά τις τιμές για την κάθε εργασία και τα ανταλλακτικά αλλά συνολικά μου κόστισε 150 ευρώ.
Για πείτε μου την γνώμη σας.  Εμένα το κόστος μου φάνηκε πολύ λογικό.  Μήπως είναι και κάτι άλλο που θα πρέπε να κοιτάξουμε και το παραλείψαμε;  Δεν ξέρω βέβαια τι άλλο έλεγξε ο μάστορας γιατί δεν ήμουν παρών, αλλά γενικώς μου είπε ότι η μηχανή είναι ΟΚ και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 20:52:44 μμ

Έλεγχος βαλβίδων (βρέθηκαν ΟΚ και δεν χρειάστηκε τίποτα).

Τί έκανε δηλαδή? Ανοιξε ένα καπάκι και μέτρησε μία και έκρινε και για τις υπόλοιπες? Ή τις έλεγξε όλες? Συνήθως αυτές που ξερυθμίζονται πρώτες είναι και οι πιο δύσκολα προσβάσιμες! Το ξέρει αυτό ο μάστορας?

Στο όλο σέρβις, απλές εργασίες έκανε. Αν εξαιρέσεις το κόστος των ανταλλακτικών, ποιο είναι το κόστος εργασίας? Δεν θα πρέπει να αφιέρωσε περισσότερο από 30-35 λεπτά για τις εργασίες που έκανε. Όση ώρα περιμένεις να στραγγίξουν τα λάδια, αλλάζεις φίλτρο αέρα και γρασσάρεις τις ντίζες. Μετά αλλάζεις και το αντιψυκτικό υγρό στα γρήγορα.

Τί άλλο έλεγχο έκανε? Έπρεπε να σου πεί.

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #15 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 21:23:03 μμ
Συγνώμη, παράλειψη που δεν σας ανέφερα λεπτομέρειες.
Έλεγξε τις βαλβίδες του πίσω κυλίνδρου (αφού έλυσε κάγκελα, ντεπόζιτο και δεν θυμάμαι αν μου είπε και κάτι άλλο), γιατί από ότι μου είπε συνήθως αυτές απορυθμίζονται πιο εύκολα.  Οπότε αφού αυτές ήταν ΟΚ (μου ανέφερε και το νούμερο 15 και 20) δεν ασχολήθηκε με τον άλλο κύλινδρο.
Αυτό εννοούσα γράφοντας ότι έγινε έλεγχος και βρέθηκαν ΟΚ.
Επίσης ξέχασα να προσθέσω ότι άλλαξε και μπουζί. 
Είδε και τα τακάκια μπρος, πίσω (τα οποία τα είχα δει και εγώ πριν πάω) και μου είπε ότι είναι στην μέση και δεν χρειάζονται αλλαγή (όπως είχα διαπιστώσει και εγώ).

XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 21:41:33 μμ
Καλός φαίνεται ο μάστορας!

Συνήθως και η της εξαγωγής του μπροστινού κυλίνδρου θέλει επίσης έλεγχο.
Τα 15 και 20 (που σου είπε) είναι τα διάκενα των βαλβίδων.

flwrina

• Guest
Reply #17 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 21:48:07 μμ
ακριβως τα ιδια πληρωσα και εγω για τις ιδιες εργασιες. πολυ καλα θα ελεγα...

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #18 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 22:16:41 μμ
Μην ξεχνάτε ανά 2ετία να αλλάζετε τα υγρά φρένων , γιατί λόγω χημικής σύνθεσης είναι υδρόφιλα και μαζεύουν υγρασία , με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση της απόδοσης των φρένων .
Είναι κάτι που πολλοί οδηγοί το ξεχνάνε (ισχύει για όλα τα υδραυλικά υγρά σε όλα τα οχήματα).

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #19 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 22:26:08 μμ
Ευχαριστώ για την γνώμη σας. 
Χρήστο ευχαριστώ και σένα προσωπικά για τις ατελείωτες γνώσεις σου και την διάθεση σου να τις μοιραστείς μαζί μας.  Και σε αυτό το post, αλλά και σε άλλα που έχω διαβάσει είσαι πάντα σαφής, λεπτομερής και πάνω απ' όλα πάντα γνωρίζεις το θέμα και αυτά που γράφεις είναι η λύση - απάντηση στο ερώτημα.  Μπράβο και να 'σαι καλά.
Και πάλι ευχαριστώ

XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #20 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2007, 22:33:04 μμ
Τάκη, καρμπυρατέρ συγχρόνισε? Το έλεγξε? Ή δεν χρειάστηκε?

Offline puntocc

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 18:08:06 μμ
σαββατοκυριακο εκανα service στο ΤΑ μου στα 18500χλμ.τα ανταλλακτικα που αλλαχτηκαν ειναι

τακακια ferodo 3Χ20ε     60ε
φ.αερος k&n                 68ε
μπουζι 4Χ3                   12ε
φ.λαδιου                       7ε
λαδια motul              αγνωστο

συνολο κοστους 147+τα λαδια και περιπου 7 ωρες προσωπικης εργασιας.μπορω να πω οτι ηταν λιγο πακετο!!
πιστευετε οτι εν οψη διακοπων και περιπου 1000χλμ που θα κανω θελει κατι αλλο???

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #22 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 18:24:54 μμ
Τάκη, καρμπυρατέρ συγχρόνισε? Το έλεγξε? Ή δεν χρειάστηκε?

Τον ρώτησα αν θέλει κάτι στο καρμπυρατέρ, και μου είπε ότι δεν χρειάζεται.  Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν το έλεγξε και πως, αλλά γενικώς επειδή είμαι ευχαριστημένος από αυτό το συνεργείο, και επειδή σε πράγματα που δεν γνωρίζω θεωρώ ότι ακόμα και να ρωτήσω μπορεί εύκολα να μου πει ο άλλος μια μπαρούφα που δεν θα καταλάβω, δεν το συνέχισα.  Όταν τα πράγματα είναι πέρα από αυτά που ξέρω ή βλέπω ή αισθάνομαι όταν οδηγώ, γίνομαι πολύ καλόπιστος και συμβιβάζομαι με αυτό που μου λέει ο ειδικός (μάστορας).  Μπορεί έτσι κάποιος να με κοροϊδέψει, αλλά στο τέλος αυτός θα βγει χαμένος, αφού μπορεί όταν τελικά καταλάβω ότι έκανε μ@λ@κί@ να με χάσει από πελάτη.
Πάντως η μηχανή δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα που να με ανησυχήσει και να μου δημιουργήσει απορίες γι' αυτό δεν το ψάχνω και παραπάνω.  Όλα καλά λοιπόν!!!

XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #23 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 20:12:26 μμ
σαββατοκυριακο εκανα service στο ΤΑ μου στα 18500χλμ.τα ανταλλακτικα που αλλαχτηκαν ειναι

τακακια ferodo 3Χ20ε     60ε
φ.αερος k&n                 68ε
μπουζι 4Χ3                   12ε
φ.λαδιου                       7ε
λαδια motul              αγνωστο

συνολο κοστους 147+τα λαδια και περιπου 7 ωρες προσωπικης εργασιας.μπορω να πω οτι ηταν λιγο πακετο!!
πιστευετε οτι εν οψη διακοπων και περιπου 1000χλμ που θα κανω θελει κατι αλλο???

:o  :o  :o    .7  ώρες εργασία σου χρέωσε η δεν κατάλαβα καλά?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #24 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 20:14:32 μμ
:o  :o  :o    .7  ώρες εργασία σου χρέωσε η δεν κατάλαβα καλά?

Αν κατάλαβα καλά, μόνος του έκανε το σέρβις και του πήρε 7 ώρες (μάλλον θα είδε και το Χριστούλη μπαλαρίνα κατά τη διάρκεια της επέμβασης).

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V