Καλώς ήρθες στην παρέα Τάσο.
Ομόσταυλος κι εγώ είμαι με το Transalp 700 και πάρα πολύ ικανοποιημένος από το μηχανάκι.
Μαζεμένο, ροπάτο, επαρκές σε ιπποδύναμη, πολύ φιλικό, με ελαφριά αίσθηση και υπέρ-άνετη σέλα για αναβάτη - συνεπιβάτη.
Για πολλούς είναι ένα μέτριο μηχανάκι που δεν ξεχωρίζει σε κανέναν τομέα και γι' αυτό τους είναι αδιάφορο. Εγώ πάλι βλέπω ένα μηχανάκι που καταφέρνει να συνδυάζει σχεδόν τα πάντα με ικανοποιητικό τρόπο, έστω κι αν δεν είναι σε κάποιον τομέα "κορυφή" και ακριβώς γι' αυτό το λόγο το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.
Είναι ικανό και άνετο για ταξίδια (με ένα ψηλότερο ανεμοθώρακα όμως), πολύ βολικό στην κίνηση της πόλης και επαρκές στο χώμα (στα πλαίσια της on-off χρήσης, βέβαια και όχι σε καθαρόαιμη enduro-κατάσταση). Γεφυρώνει πολύ καλά αυτούς τους τρεις διαφορετικούς κόσμους (ΤΑΞΙΔΙ - ΠΟΛΗ - ΧΩΜΑ) και αυτός είναι ο λόγος που το επέλεξα (πριν από το ΤΑ700 είχα το Yamaha XT660R).
Καθόλου δε με πειράζει που δεν έχει τον ισχυρότερο κινητήρα. Μου αρκεί που είναι ελαστικός, ροπάτος, οικονομικός και άθραυστος.
Λίγο με νοιάζει που το πλαίσιό του είναι ατσάλινο και όχι αλουμινένιο. Για τις επιδόσεις του είναι μια χαρά. Το ψαλίδι όμως θα το ήθελα αλουμινένιο για να δουλεύει καλύτερα η πίσω ανάρτηση (εδώ θα γκρινιάξω).
Πολύ μου αρέσουν όμως τα ΑΡΙΣΤΑ φρένα του, που έχουν τόσο (μα τόσο) καλή αίσθηση, που νομίζεις ότι "πιάνεις" τους δίσκους με την παλάμη σου. Και καλή αίσθηση σημαίνει πρωτίστως ασφάλεια και ευχάριστη οδήγηση (χωρίς άγχος). Αν μάλιστα βάλεις στη ζυγαριά και το πολύ καλό συνδυασμένο ABS, μιλάμε για εξαιρετική πέδηση.
Αυτά. Καλοτάξιδο το μηχανάκι σου και καλά ποσταρίσματα.