Είμαι και εγώ ένας από τους τυχερούς χρήστες της Transalp, έχω το 650 του 2003 χρώμα μπλέ ρουά (υποκειμενικά το ομορφότερο από όλα). Το έχω 5 χρόνια και 9 μήνες έχω διανύσει γύρω στα 93.000 km και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου, όπως πιστεύω και οι περισσότεροι από εσάς. Διανύω καθημερινά για την δουλειά μου 120 km γύρω στα 80 km στην Αττική οδό και τα υπόλοιπα στη λεωφόρο Μαραθώνος και παραμένω πολύ ικανοποιημένος από την πολύ καλή, ξεκούραστη θέση οδήγησης και από την αίσθηση ασφάλειας που μου παρέχει η μηχανή. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσης παρά μόνο την αλλαγή του ρουλεμάν του τιμονιού γύρω στα δύο χρόνια. Εκεί που έχω πρόβλημα είναι στην αλλαγή αλυσίδων έχω φορέσει ως τώρα 5, μέσος όρος ζωής 20.000 km και οι δύο τελευταίες είναι RK –Xring. Διαβάζω ότι οι άλλοι της αλλάζουν στα 50-60.000 km και φρικάρω. Βέβαια δεν έχω τον χρόνο για καθαρισμούς με πινελάκια παραφίνες και βαλβολίνες για την ακρίβεια δεν έχω καθαρίσει ποτέ αλυσίδα το μόνο που κάνω είναι να βάζω κάποιο επώνυμο κατάλληλο λιπαντικό για αλυσίδα κάθε 500 km περίπου αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι κάνω πολλά km καθημερινά σε σχετικά με υψηλές ταχύτητες 120-130 οπότε να στεγνώνει νωρίτερα και να θέλει λάδωμα κάθε 250 km. Επίσης ίσως να φταίει ότι δεν έχω διπλό σταν οπότε η λίπανση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Όλοι εσείς που κρατάτε την αλυσίδα τόσα πολλά km, έχετε; Θεωρείτε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη αυτού;
« Last Edit: Τρίτη 04 Νοέμβριος 2008, 20:47:57 μμ by Tedyboys »
Οποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται