Hellas Transalp Forum

ΚΤΜ 950 adventure ’05 Εντυπώσεις μετά από 5 μήνες και 9.000χλμ

επισκέπτης · 33376

Offline xiliometrofagos

• Απλός οδηγός
Reply #25 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 06:24:24 πμ
οι περισσότεροι κάτοχοι του 1200gs adv ούτε σε χωματόδρομο δεν τα βγάζουν, ενώ οι ΚΤΜάδες είναι σαφώς πιο adventurάδες. Και μιλάω ειδικά για το adventure που είναι υποτίθεται άκρως "περιπετειώδες" μοντέλο αλλά πιο πολλά βρίσκεις στο Κολονάκι παρά στα χώματα...

σε αυτό θα συμφωνήσω

όσο για το adv δεν πιστεύω ότι είναι πιο χωμάτινο από το απλό και ας το έχουν χαρακτηρίσει έτσι γνώμη μου πάντα

ΝΙΚΟΣ ΩΡΩΠΟΣ
BMW GS1200 (TO ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ)

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #26 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 06:50:10 πμ
Θα βγούμε εκτός θέματος (τι διάολο, πώς μου συνέβη πάλι αυτό;  :goofy:), αλλά οι διαφορές είναι: (πάνω κάτω, αν ξεχνάω κάτι μη βαράτε)

- Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ
- Ενισχυμένες μπάρες μπροστά
- Αλουμινένιο τριβάλιτσο
- Ψηλότερη ζελατίνα
- Μεγαλύτερες αποστάσεις στις αναρτήσεις
- Μεγαλύτερη παροχή ρεύματος (βάλε και καφετιέρα, δεν μασάει)
- Προστατευτικά στον κινητήρα

Άρα στην τελική, σαν ελαφρύτερο, το απλό σε κάποια τερέν μπορεί να πηγαίνει καλύτερα αλλά σε γενικές γραμμές το GSA είναι πιο πολεμικό/κατάλληλο για adventure riding (πώς να το πούμε ελληνιστί αυτό;).

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #27 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 16:30:10 μμ
Δεν συμφωνώ με την άποψη σου εκτός αν είσαι ο Νίκος Σπανός που πραγματικά το πηγαινει πατού. Μπορεί το gsa να έχει καταπληκτικό στήσιμο καθώς και απίθανες αναρτήσεις αλλά μη ξεχνάς ότι είναι θεόβαρο και μετά απο λίγο θα σε κουράσει με αποτέλεσμα να μη μπορείς να κάνεις και πολλά,σε αυτό το θέμα ρώτα περισσότερα το Costac ;D
Αντίθετα με το απλό gs πραγματικά μπορείς να πας παντού όντας ελαφρύτερο (ειδίκα με τις ακτίνες όπου δεν φοβάσαι και τα κοπανήματα).
Όσο για το ΚΤΜ και αν το πηγαίνουν παντού, αυτό εξαρτάται μόνο και μόνο από τους χειριστές τους, έχω δει αρκετούς να τα έχουν μόνο για τη καφετέρια.
Συνεπώς τα πάντα εξαρτώνται από τους ανθρώπους.

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #28 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 17:32:16 μμ
Σε ποσοστιαία βάση μιλάμε, φυσικά ο κάθε άνθρωπος καθαυτός ορίζει την μηχανή του, αλλά σε μεγάλα νούμερα διαφαίνεται η τάση που αναφέρω.

Τώρα για το αν είναι το GS ή το GSA πιο καλό στο χώμα, δεν έχω γνώμη, αλλά η μαμά εταιρεία διατείνεται ότι το GSA είναι πιο κατάλληλο, προβάλλοντας τις διαφορές που γράφω και που χρεώνει και βασιλικά...  ;)

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #29 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 18:01:33 μμ
Εγώ πάντως βλέπω περισσότερα gsa στις πλατείες παρά στο χώμα και με κατόχους gsa που έχω μιλήσει μου λένε το απίστευτο καλά μου στοίχησε 19000 ευρώ να το βάλω στο χώμα να το σπάσω ? Αυτή ειναι η μεγαλύτερη δεσμυτική βλακεία που έχω ακούσει απο πολλούς. Οντως το gsa ειναι πολύ καλό εργαλείο αρκεί να ξέρεις να το πάς. Στα enduro μαθήματα είχα TA600 του 88 με αντίπαλο τα θηρία gs και gsa. Οπου πήγαιναν αυτά πήγαινα και εγώ ακόμη και στις πιο μακρυνές βόλτες . Αρα λοιπόν τα πάντα εξαρτώνται απο τον οδηγό και λιγότερο απο την μηχανή.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #30 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 18:58:59 μμ
Θα βγούμε εκτός θέματος (τι διάολο, πώς μου συνέβη πάλι αυτό;  :goofy:), αλλά οι διαφορές είναι: (πάνω κάτω, αν ξεχνάω κάτι μη βαράτε)

- Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ
- Ενισχυμένες μπάρες μπροστά
- Αλουμινένιο τριβάλιτσο
- Ψηλότερη ζελατίνα
- Μεγαλύτερες αποστάσεις στις αναρτήσεις
- Μεγαλύτερη παροχή ρεύματος (βάλε και καφετιέρα, δεν μασάει)
- Προστατευτικά στον κινητήρα

Άρα στην τελική, σαν ελαφρύτερο, το απλό σε κάποια τερέν μπορεί να πηγαίνει καλύτερα αλλά σε γενικές γραμμές το GSA είναι πιο πολεμικό/κατάλληλο για adventure riding (πώς να το πούμε ελληνιστί αυτό;).

τις ζάντες αλουμινίου σε σχέση με τις ακτινωτές του GSA ξέχασες, σημαντικό για χώμα

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #31 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 19:01:37 μμ
Ποιος ειπε οτι και οι αλουμινιου δεν βαστάνε στο χώμα.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #32 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 19:05:10 μμ
Ποιος ειπε οτι και οι αλουμινιου δεν βαστάνε στο χώμα.

άλλη απόσβεση, άλλα όρια. Μη ξαναμπούμε πάλι στην ατέρμονη κουβέντα με κατάληξη "εξαρτάται από τα χέρια και τη ψυχούλα του αναβάτη".  ;)

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 19:32:30 μμ
Παιρνεις το απλο, με ακτινες.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #34 on: Παρασκευή 31 Οκτώβριος 2008, 22:53:08 μμ
http://www.ktm.at/fileadmin/systemdata/downloads/service_times_ktm_models_en_17.pdf

το κόστος του επίσημου service.

το 950 στα 7500χλμ 180ευρώ, στα 15000Κ 410ευρώ στα 22500 180ευρώ στα 30000 410ευρώ...  και δεν έχει τελειωμό..

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #35 on: Παρασκευή 31 Οκτώβριος 2008, 23:02:05 μμ
Πολλά ,πάρα πολλά.....
1200 € ως τα 30,000 και που να παλιώσει κιόλας.
Άστο καλύτερα.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #36 on: Παρασκευή 31 Οκτώβριος 2008, 23:24:48 μμ
βέβαια αν θες τα κάνεις. Και η Honda σου λεει στα 12.000 και στα 24.000 (σε σχέση με τα ΚΤΜ κερδίζει 1 στα 3 service)
αλλά ποιος κάθετε να τα κάνει...
Στο ΚΤΜι δεν είναι να τα αφήνεις. Κάθε 7500 θέλει και ρύθμιση βαλβίδων λέει...

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Παρασκευή 31 Οκτώβριος 2008, 23:27:08 μμ
βέβαια αν θες τα κάνεις. Και η Honda σου λεει στα 12.000 και στα 24.000 (σε σχέση με τα ΚΤΜ κερδίζει 1 στα 3 service)
αλλά ποιος κάθετε να τα κάνει...
Στο ΚΤΜι δεν είναι να τα αφήνεις. Κάθε 7500 θέλει και ρύθμιση βαλβίδων λέει...

Κάθε 15Κ λέει, ας μας πει κι ο Φώτης τη γνώμη του. Φώτη έκανες service ή ακόμα;

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #38 on: Παρασκευή 31 Οκτώβριος 2008, 23:31:21 μμ
Κάθε 15Κ λέει, ας μας πει κι ο Φώτης τη γνώμη του. Φώτη έκανες service ή ακόμα;

Ναι σωστά και απ οτι φαίνεται είναι αυτό που αυξάνει το κόστος κατά 230ευρώ

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Τετάρτη 05 Νοέμβριος 2008, 22:29:16 μμ
Τον Ιούλιο έκανα το sevice των 30.000χλμ. Σε αυτό η ΚΤΜ προτείνει πλήρες service πηρουνιού και αμορτισέρ (το δίνει ως "κάθε 2 χρόνια ή 15.000χλμ). Εννοείται ότι δεν χρειάζεται τόσο συχνά, ειδικά αν η μηχανή δεν κάνει πολύ και απαιτητικό χώμα. Εμένα επειδή ο μάστορας μου βρήκε ότι τα ρουλεμάν λαιμού "δάγκωναν" και αφού έλυσε μπροστινό για να τα αλλάξει, έκανε και sevice μπροστινού αλλιώς δεν θα έκανε. Τα εργατικά του service των 30.000/2 ετών για τον κινητήρα ήταν 130 ευρώ. Tα αναλώσιμα περιλάμβαναν αντιψυκτικό, μπουζί, φίλτρο αέρα, φίλτρο λαδιού, 3 lt συνθετικό Motul 300V Competition, υγρά φρένων και κόστισαν 122 ευρώ.  Το service του μπροστινού κόστισε 50 ευρώ τα εργατικά (όχι μόνο πηρούνι ΚΑΙ η αλλαγή ρουλεμάν) και 55 ευρώ το λάδι-τσιμούχες=105 ευρώ (για πιο φτηνά το λύνεις και το πας εσύ στον Τασούλη-WP). Τα ρουλεμάν κόστισαν 47 ευρώ.
Επομένως το μεγάλο service κινητήρα των 15.000/2ετίας κοστίζει περί τα 250 ευρώ. Service αναρτήσεων όπως είπα δε χρειάζεται τόσο συχνά όσο προτείνει η ΚΤΜ.

Αυτά

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2011, 22:43:28 μμ
Τον Ιούλιο έκανα το sevice των 30.000χλμ. Σε αυτό η ΚΤΜ προτείνει πλήρες service πηρουνιού και αμορτισέρ (το δίνει ως "κάθε 2 χρόνια ή 15.000χλμ). Εννοείται ότι δεν χρειάζεται τόσο συχνά, ειδικά αν η μηχανή δεν κάνει πολύ και απαιτητικό χώμα. Εμένα επειδή ο μάστορας μου βρήκε ότι τα ρουλεμάν λαιμού "δάγκωναν" και αφού έλυσε μπροστινό για να τα αλλάξει, έκανε και sevice μπροστινού αλλιώς δεν θα έκανε. Τα εργατικά του service των 30.000/2 ετών για τον κινητήρα ήταν 130 ευρώ. Tα αναλώσιμα περιλάμβαναν αντιψυκτικό, μπουζί, φίλτρο αέρα, φίλτρο λαδιού, 3 lt συνθετικό Motul 300V Competition, υγρά φρένων και κόστισαν 122 ευρώ.  Το service του μπροστινού κόστισε 50 ευρώ τα εργατικά (όχι μόνο πηρούνι ΚΑΙ η αλλαγή ρουλεμάν) και 55 ευρώ το λάδι-τσιμούχες=105 ευρώ (για πιο φτηνά το λύνεις και το πας εσύ στον Τασούλη-WP). Τα ρουλεμάν κόστισαν 47 ευρώ.
Επομένως το μεγάλο service κινητήρα των 15.000/2ετίας κοστίζει περί τα 250 ευρώ. Service αναρτήσεων όπως είπα δε χρειάζεται τόσο συχνά όσο προτείνει η ΚΤΜ.

Αυτά

Φωτάρα για πες μας τώρα που έχουμε Οκτ. 2011 και ...πόσα χλμ έχεις κάνει και τι συντήρηση για να μπαινουμε στο κλίμα των ΚΤΜ σιγά σιγά  ;)

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 01:36:00 πμ
Είμαι στα 47.000χλ, έχω κάνει άλλο ένα μεγάλο σέρβις με παρόμοιο κόστος. Επίσης προ μηνός αλλάχθηκε ο σένσορας πίεσης λαδιού γιατί τελευταίως  αναβόσβηνε το λαμπάκι λαδιού όποτε του κατέβαινε (κόστος ανταλλακτικού 10-15 ευρώ).

Επί τη ευκαιρία, να αλλάξω  την κριτική μου όσον αφορά το θέμα χαλαρή οδήγηση, όταν αυτή αφορά κλειστό στροφιλίκι. Σε σχέση με άλλα μηχανάκια (ΤΑ, Vara, GS) το ΚΤΜ έχει ψηλά το κέντρο βάρους καθότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου: ΚΑΙ μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων ΚΑΙ απόσταση από το έδαφος ΚΑΙ χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εναλλαγές κλίσεων με χαμηλές ταχύτητες να είναι "κουραστικές" γιατί η μηχανή πλαγιάζει εύκολα μεν (λόγω φαινομένου υπομοχλίου) αλλά σηκώνεται δυσκολότερα (για τον ίδιο λόγο), οπότε "θέλεις" να μπαίνεις με περισσότερα στη στροφή ώστε με τη φόρα που έχει η μηχανή να σηκώνεται και πιο εύκολα στη έξοδο της στροφής χωρίς απαταίτητα άνοιγμα του γκαζιού. Αυτό το φαινόμενο είναι κυρίως αισθητό όταν είσαι δικάβαλος γιατί ο συνεπιβάτης "ψηλώνει" ακόμα περισσότερο το κέντρο βάρους (μην ξεχνάμε ότι με τη ρυθμιζόμενη προφόρτιση η μηχανή δεν "κάθεται" πολύ στο δικάβαλο, όπως το ΤΑ). Άρα, σε κλειστά στροφιλίκια, νιώθεις ότι μπαίνοντας στις στροφές γρηγορότερα η μηχανή οδηγιέται πιο εύκολα-ξεκούραστα. Αυτό όμως είναι τελικά εις βάρος της χαλαρής οδήγησης.
« Last Edit: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 01:37:35 πμ by fotisalp »

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 21:12:53 μμ
Ο Παύλος με το 990 δεν έχει να μας πει τίποτε;  ???

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #43 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 21:13:51 μμ
Ελα βρε Νικο αυτος το εχει στο παιδικο να παιζει το Καρουμπακι  :2hysterical:

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 21:16:38 μμ

Για το 950 ρώτησες, αλήθεια γιατί; Το έχεις βάλει στο πρόγραμμα;

Κάτσε στ' αυγά σου, προηγούνται άλλα τώρα ;)

Έπρεπε να μου το ζητήσεις στα βουνά που είμαστε για δοκιμή.

Παύλος Καρούμπης

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 21:29:05 μμ
Για το 950 ρώτησες, αλήθεια γιατί; Το έχεις βάλει στο πρόγραμμα;

Κάτσε στ' αυγά σου, προηγούνται άλλα τώρα ;)

Έπρεπε να μου το ζητήσεις στα βουνά που είμαστε για δοκιμή.

Το λυπήθηκα  ;D

Πες βρε κανένα νέο, να το πάρω το κορίτσι  ;)
Την ΚικιΤσαΜου  :D

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Ανακινω αυτο το θεμα καθως οδηγησα προσφατα ενα 950 Adv του 2004, 950 δεν ειχα οδηγησει ποτε ενω 990 ειχα οδηγησει δυο φορες (ενα του 2008 και ενα του 2007). Το 950 μου φανηκε πιο "ωμο" απο το 990 και με καποιους κραδασμους, τα 990 εχουν "εξευγενιστει" αρκετα (και εχει χαμηλωσει 2εκ το υψος σελας οπως και μικρυνει αντιστοιχα η διαδρομη των αναρτησεων). Απο την αλλη, το 950 εχει την αρχοντικη αποκριση των καρμπ ενω ο ψεκασμος του 990 ειναι σχετικα αποτομος χαμηλα. Ειναι παντως και τα δυο "παιχνιδομηχανες".

Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση και στα δυο (950/990) ειναι οτι τα φρενα, αν και προοδευτικα και πολυ καλα στο χωμα, δεν εχουν το αρχικο δαγκωμα και τη δυναμη που περιμενει κανεις σε μηχανακι 100 αλογων που 200ριζει για πλακα στην ασφαλτο. Το γραφω αυτο γιατι πολλοι τα πανε κυριως/μονο στην ασφαλτο και βλεπουν συχνα τετοιες ταχυτητες, που δεν ειναι η ενδεδειγμενη χρηση γι'αυτο το μηχανακι.

" the PouroDuro spirit "