Hellas Transalp Forum

Φώτα Xenon

KostasC · 136025

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #100 on: Τετάρτη 26 Μάρτιος 2008, 04:28:34 πμ
kalhspera paidia ego ebala bi-xenon mikrh magalh skala dhladh me kostos.......pm me eykolo sthn topothethsh to ebala monos moy. opoios thelei setaki mporei na moy pei na toy steilo me acs.DEN EIMAI EMPOROS!!! apla mporo na sas exyphretiso. to kostos einai mikro me mia lampa oxi dyo kai me hlekroniko slim balast molis 1.5 cm eidiko gia mhxanes poy den exoyn xoro.yparxoyn se 2 thermokrasies 6000k & 8000k synisto thn 6000k. kai eggyhsh 12 mhnes kai sto balast kai sthn lampa. pantos na xerete oti ta xenon de paizontai me tipopota!!!
φιλε αν θες γραφε  με Ελληνικους χαρακτηρες

Diamonds are forever

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #101 on: Πέμπτη 27 Μάρτιος 2008, 18:00:52 μμ
kalhspera paidia ego ebala bi-xenon mikrh magalh skala dhladh me kostos.......pm me eykolo sthn topothethsh to ebala monos moy. opoios thelei setaki mporei na moy pei na toy steilo me acs.DEN EIMAI EMPOROS!!! apla mporo na sas exyphretiso. to kostos einai mikro me mia lampa oxi dyo kai me hlekroniko slim balast molis 1.5 cm eidiko gia mhxanes poy den exoyn xoro.yparxoyn se 2 thermokrasies 6000k & 8000k synisto thn 6000k. kai eggyhsh 12 mhnes kai sto balast kai sthn lampa. pantos na xerete oti ta xenon de paizontai me tipopota!!!

Φίλε Δημήτρη,

Ευχαρίστως να μεταφέρεις την εμπειρία σου από κάποια μετατροπή που έκανες στα φώτα της καλής σου και ευχαρίστως πάλι και καλοδεχούμενο να αναφέρεις λεπτομέρειες και στοιχεία σχετικά με αυτή (που δυστυχώς απέφυγες). Ευχαριστούμε επίσης και για την καλή σου πρόθεση να εξυπηρετήσεις άλλα μέλη, αλλά δεν επιτρέπεται να κάνουμε προσωπικό εμπόριο μέσω από αυτού το φόρουμ. Σαν σύλλογος, κατά καιρούς κάνουμε κάποια "group buys" και αυτό αφού έχει προηγηθεί το απαραίτητο και κατάλληλο ψάξιμο στην αγορά από γνώστες του θέματος.

Η αγορά ενός κιτ ή ανταλλακτικού ή αξεσουάρ δεν σταματά μόνο στην προμήθειά του αλλά προυποθέτει αφενός αξιόπιστη και προσεκτική εγκατάστασή του από έμπειρο μηχανικό και αφετέρου ικανή και επαρκή εγγύηση/υποστήριξη από φερέγγυο και αξιόπιστο μαγαζί.

Αν θέλεις, θα σε παρακαλούσα να συνεννοηθείς με το Γιώργο Γιαννόπουλο (gianngeor), ο οποίος είναι ο πλέον κατάλληλος, ως ο υπεύθυνος του συλλόγου για συνεννοήσεις με καταστήματα, ώστε εκείνος να έρθει σε επαφή με το όποιο κατάστημα και να κανονίσει τα δέοντα.

Φιλικά
Mod

ΥΓ1: Τέτοια μηνύματα στο μέλλον θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΥΓ2: Επίσης, θα σε παρακαλούσα να γράφεις και με ελληνικούς χαρακτήρες (εκτός και αν έχει προσωρινό πρόβλημα το πληκτρολόγιό σου).
« Last Edit: Πέμπτη 27 Μάρτιος 2008, 21:01:26 μμ by KostasC »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline zxz

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #102 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2008, 13:38:30 μμ
οκ παιδια sorry!!! να εξυπηρετησω ηθελα. δεν το ξαναματακανω!

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #103 on: Πέμπτη 03 Απρίλιος 2008, 14:01:39 μμ
Πριν 2 μέρες είχα πάει στην έκθεση μοτοσυκλέτας στο ελληνικό (αεροδρόμιο) υπήρχε ενα περίπτερο που κάνει τοποθετήσεις xenon  , για την transalp  που ρώτησα ο τύπος μου είπε ότι η όλη φάση θα κοστίσει 100 e , δεν ρώτησα πολλές λεπτομέρειες , χώρα προέλευσης , εγγύηση κτλ , το μόνο που ρώτησα και μου απάντησε :

α) ώρες ζωής της λάμπας : 3500 ώρες
β) κόστος λάμπας : περίπου 45 e 

έχω πάρει και προσπέκτους , είναι κάπου στην Μιχαλακοπούλου

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #104 on: Τρίτη 08 Απρίλιος 2008, 04:22:48 πμ

έχω πάρει και προσπέκτους , είναι κάπου στην Μιχαλακοπούλου ΄

:blob8:    :blob8:    :blob8:    :blob8:

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
Reply #105 on: Τρίτη 08 Απρίλιος 2008, 16:46:21 μμ
Πριν 2 μέρες είχα πάει στην έκθεση μοτοσυκλέτας στο ελληνικό (αεροδρόμιο) υπήρχε ενα περίπτερο που κάνει τοποθετήσεις xenon  , για την transalp  που ρώτησα ο τύπος μου είπε ότι η όλη φάση θα κοστίσει 100 e , δεν ρώτησα πολλές λεπτομέρειες , χώρα προέλευσης , εγγύηση κτλ , το μόνο που ρώτησα και μου απάντησε :

α) ώρες ζωής της λάμπας : 3500 ώρες
β) κόστος λάμπας : περίπου 45 e 

έχω πάρει και προσπέκτους , είναι κάπου στην Μιχαλακοπούλου

Ποιος εκείνος που πούλαγε τα AGV κράνη ?

Spritmonitor.de" border="0 [/url]

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #106 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 00:09:42 πμ
Ποιος εκείνος που πούλαγε τα AGV κράνη ?

να σου πω την αλήθεια δεν θυμαμαι για τα κράνη ..

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #107 on: Πέμπτη 26 Ιούνιος 2008, 07:34:29 πμ
Επιτέλους βρήκα το φως μου...

out with the old in with the new...

τοποθέτηση xenon σήμερα+τοποθέτηση αναπτήρα 150€ ...με τα εργατικά...

αυτοκινητικού τύπου έβαλε (λέει) bi-xenon...για κεριά δεν ρώτησα...πάντως σίγουρα ή 6000κ ή 4300κ...δεν είναι μπλε,ουτε μωβ.

Νομίζω πάντως πως μαζί με την σέλα είναι η καλύτερη βελτίωση για το ΤΑ.(μέχρι στιγμής)

ΒΛΕΠΩ   :shoking: :shoking:

Υ.Γ Σιγά σιγά το ΤΑ θα μου βγεί Goldwing σε λεφτά... ::)...αλλα δεν βαριέσαι,"Project beast" ;D

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #108 on: Τρίτη 22 Ιούλιος 2008, 16:07:10 μμ
Υπάρχει κάποιος τέτοιος μάστορας στην Θεσσαλονίκη που να κάνει την δουλειά αυτή? Θέλω κ εγώ να περάσω τέτοια φώτα, επίσης κ αναπτήρα αυτοκινήτου. Είμαι Σέρρες αλλά δε ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον εδώ. Μήπως Θεσσαλονίκη έχω καλύτερη τύχη...

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #109 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 20:48:17 μμ
Τελικά βρήκα κάποιον εδώ Σέρρες που περνάει Xenon φώτα. Μου είπε ότι έχει περάσει σε V-Strom, Varadero και το προηγούμενο Transalp. Στην γειτονιά μου έχει ένα V-Strom, η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά, απλά το ένα έχει XENON φώτο κ μάλλον τα πέρασε αυτός, αν κατάλαβα καλά. Τέσπα θέλω να καταλήξω ότι μου είπε στην αρχή πως θα κοστίσει 200 με 250 ευρώ. Με ρώτησε αν η λάμπα είναι H4 ή H11 αλλά δεν ήξερα  :goofy: οπότε πήγα από εκεί. Τελικά είναι H11 μόνο που ο χώρος που έχει το XL700V στο τιμόνι είναι αρκετά μικρός ώστε να χωρέσει ο μετασχηματιστής που χρειάζεται η XENON λάμπα.
Έχει ίδιους μετασχηματιστές αλλά σε ποιο μικρό μέγεθος για τέτοιες περιπτώσεις. Μου είπε ότι πρώτα πρέπει να το ψάξει ώστε η εταιρία που συνεργάζεται αυτός να φέρνει τέτοιους μετασχηματιστές κ να μπορούν να τον καλύψουν για 2 χρόνια σε οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε να μπορεί να με καλύψει κ αυτός 2 χρόνια. Δλδ να μη το βάλω κ φύγω κ δεν υπάρχει υποστήριξη. Μου άρεσε σαν σκέψη αυτό, δε ξέρω τι μπορεί να κρύβει όμως.
Σήμερα μιλήσαμε κ μου είπε ότι όλα οκ, θα με πάρει τηλ να μου πει πότε να την πάω από εκεί. Τελικά η τιμή είναι 150 ευρώ και όχι 200-250 που μου είχε πει τηλεφωνικά. Μόνο που.. θα μου αλλάξει μόνο την μεσαία σκάλα, όχι την μεγάλη. Για την μεγάλη θέλει άλλα 150 ευρώ κ την ίδια δουλειά.  ::) :-\ Δε με πειράζει ιδιαίτερα αυτό, η μεγάλη σκάλα έχει ικανοποιητική φωτεινότητα, στην μεσαία έχω το πρόβλημα όπου δε βλέπω την τύφλα μου κ θαμπώνομαι με το παραμικρό φως στο δρόμο.
Άντε να δούμε....

Με την ευκαιρία θα τον αγγαρέψω να μου περάσει κ αναπτύρα αυτοκινήτου 12V, τα έχω πάρει όλα, κάποιος πρέπει να το περάσει, λέω να μη το κάνω μόνος μου. Συνήθως στα μαστορέματα μου χρειάζεται κ κάποιος άλλος για να τα τελειώσει :D

www.syfamos.com

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #110 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 21:03:41 μμ
Υπάρχουν compact μικρότερου μεγέθους ballasts ειδικά για μηχανές ή όπου υπάρχει περιορισμένος χώρος. Είναι πολύ ελαφριά και στριμώχνονται εύκολα αλλά συνήθως είναι ακριβότερα.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #111 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 21:22:52 μμ
Το ποσταρω εδώ για να μην ανοιξω νέο θέμα...

Έχω διαπιστώσει πως τα xenon μου τυφλώνουν τους απέναντι, αλλά ρυθμίζοντας τα σε χαμηλότερο ύψος χάνω την δεσμη για την οποία εξαρχής γίνεται η αλλαγή σε xenon, με αποτέλεσμα να έχω περιπου το ίδιο φως που είχα πριν την αλλαγή...

Έχει αντιμετωπίσει κανεις συμφορουμίτης παρόμοιο πρόβλημα;
Αν ναι πως το έλυσε;

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #112 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 21:42:04 μμ
Μαααα.... τα Ξένον ΔΕΝ τυφλώνουν! :eusa_naughty:
Επειδή έχουν άσπρο φως κι όχι κίτρινο, όσους έχω συναντήσει αντίθετα το βράδυ, ΔΕΝ με έχουν τυφλώσει ποτέ.
Αντίθετα με τυφλώνουν οι κάγκουρες που έχουν και τα φώτα της ομίχλης αναμένα.
Μήπως είναι ιδέα σου? :eusa_think:

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #113 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 21:51:00 μμ
Μαααα.... τα Ξένον ΔΕΝ τυφλώνουν! :eusa_naughty:
Επειδή έχουν άσπρο φως κι όχι κίτρινο, όσους έχω συναντήσει αντίθετα το βράδυ, ΔΕΝ με έχουν τυφλώσει ποτέ.
Αντίθετα με τυφλώνουν οι κάγκουρες που έχουν και τα φώτα της ομίχλης αναμένα.
Μήπως είναι ιδέα σου? :eusa_think:

.

Μου παίζουν τα φώτα οι απέναντι, και δεν συναντάω μπλόκο πιο κάτω....τι να υποθέσω ???

Υ.Γ και εγώ ξέρω πως τα Ξένον δεν τυφλώνουν...για αυτό προβληματίζομαι.

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #114 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 21:58:23 μμ

Μου παίζουν τα φώτα οι απέναντι, και δεν συναντάω μπλόκο πιο κάτω....τι να υποθέσω ???

Μα τι άλλο?
Οτι σε ζηλεύουν που το μοτόρι σου κατεβάζει τόσα πολλά καντήλια...  ;D ;D ;D

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #115 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 22:13:10 μμ
Μα τι άλλο?
Οτι σε ζηλεύουν που το μοτόρι σου κατεβάζει τόσα πολλά καντήλια...  ;D ;D ;D

;D

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #116 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 22:18:41 μμ
Παιδιά τυφλώνουν. Δεν είμαι σίγουρος πώς τα βλέπουν οι απέναντι, αλλά ως συνοδηγός σε αυτοκίνητο έχω πετύχει μηχανή με Xenon από πίσω, και δε βλέπαμε τίποτα.

Για πείτε καμιά ιδέα, πλέον με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα  :eusa_think:

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #117 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 22:29:06 μμ
Αν κ έχω μεγάλο πρόβλημα σε βραδυνές διαδρομές, το είπα κ ποιο πάνω ότι με θαμπώνουν τα πάντα, όταν συναντάω μηχανή δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Ίσως το ότι έχουν 1 φως δε με τυφλώνει. Μόνο με μεγάλη σκάλα με τυφλώνουν τα μηχανάκια.
Έχω συναντήσει μηχανάκια με XENON φώτα κ το μόνο που παρατήρησα ήταν το πόσο ωραία φώτιζαν την άσφαλτο, τα δικά μου μάτια (και σε μηχανή και σε αμάξι) δε μου τα τύφλωσαν.
XENON φώτα σε αμάξια. Επίσης κανένα πρόβλημα είτε τον έχω από πίσω μου είτε συναντιόμαστε face2face πάλι κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, όπως είπε κ ο Γιάννης ποιο πάνω, αν έχουν τα προβολάκια τους αναμένα δε μπορώ να δω την τύφλα μου!

Ghallas μήπως αυτός που είχατε από πίσω σας είχε μεγάλη σκάλα αναμένη ή ίσως είχε ψηλότερα το φως απ ότι πρέπει?

Σημ.: όταν βραδυάζει κ ο τύπος με το V-Strom (που έλεγα ποιο πάνω, ο γείτονας) πάει καμιά βόλτα φέγγει όλο το στενό με τα φώτα της μηχανής του!!! Τι ωραία... ζηλεύω...

www.syfamos.com

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #118 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 22:42:08 μμ
Με την εγκατάσταση φώτων xenon θα πρέπει να ρυθμισθεί ο προβολέας αφενός σε χαμηλότερη θέση προς τα κάτω και αφετέρου να γείρει (στρίψει) από την αριστερή μεριά (ώστε η δέσμη να μην φέγγει τόσο ψηλά στους απέναντι διερχόμενους). Είναι εγκληματικό και αγενές να αφήνουμε τον προβολέα στην ίδια θέση που είχαμε και με την αλογόνου.

Αν μάλιστα ανεβαίνει και 2ο άτομο πάνω στη μηχανή τότε η ρύθμιση πρέπει να γίνει με το 2ο άτομο επάνω.

Απόστολε, η ρύθμιση της δέσμης προς τα κάτω γίνεται εύκολα από τη σχετική γνωστή βίδα. Αλλά θα πρέπει να στρίψεις και τον προβολέα ώστε η αριστερή πλευρά της δέσμης να χαμηλώσει. Αυτό για να γίνει πρέπει να βγάλεις τη μάσκα (υπάρχει σχετική βίδα πάνω στη βάση του προβολέα) 

Στην Κρήτη, σε κάποιες διαδρομές πηγαίνοντας μπροστά η γυναίκα μου με το αυτοκίνητο και εγώ από πίσω με τη μηχανή, μου έλεγε ότι κυριολεκτικά τη στράβωνα μέσα από τον καθρέπτη. Οπότε αναγκάστηκα και κατέβασα αρκετά τη δέσμη.
« Last Edit: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 22:44:06 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #119 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 22:45:28 μμ

Ghallas μήπως αυτός που είχατε από πίσω σας είχε μεγάλη σκάλα αναμένη ή ίσως είχε ψηλότερα το φως απ ότι πρέπει?

Θα σε γελάσω, αλλά επειδή ήταν μέσα στην πόλη, δε νομίζω να είχε μεγάλη σκάλα. Κακή ρύθμιση μπορεί.

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #120 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 22:50:04 μμ
Ίσως.. υπολογίζω αύριο/μεθαυριο να περάσω XENON στο δικό μου ΤΑ. Την άλλη βδομάδα έχω άδεια κ λέω να κάνω τον γύρο της Χαλκιδικής. Ανάλογα με το ποσοστό φάσκελων (η φασκέλων?  ??? ;D) που θα μαζέψω θα φανεί αν τυφλώνει ;)

www.syfamos.com

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #121 on: Τετάρτη 20 Αύγουστος 2008, 16:51:19 μμ
Λοιπόν πέρασα τα φώτα χτες!

Στην αρχή δεν εντυπωσιάστηκα. Δε ξέρω γιατί τα περίμενα ποιο φωτεινά, ίσως γιατί η πρώτη βόλτα ήταν σούρουπο οπότε δεν είχε βραδιάσει εντελώς για να δω το 100% της απόδοσης του. Τελικά είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως φέγγουν τα φώτα αυτά. Μπαίνεις σε ένα στενό κ πραγματικά φωτίζεται όλος ο δρόμος, μέχρι κ τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου!!!
Δοκιμαστικές βόλτες έκανα μέσα στην πόλη των Σερρών κ στον περιφερειακό. Δε φάνηκε να έχω πρόβλημα με τους άλλους οδηγούς. Όταν πλησίαζα αμάξι και ήμουν πίσω του περίπου στα 2 μέτρα, το φως έπεφτε μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα του αμαξιού, δλδ ούτε καν στο πορτ-μπαγκάζ ή στο πίσω τζάμι για να τον χτυπήσει στα μάτια από το καθρεφτάκι.
Αν κ χτες που διάβαζα σχετικά για XENON λάμπες κάπου έπεσε το μάτι μου ότι θέλει ρύθμιση το φως, δλδ συνήθως χαμηλότερα σε σχέση με την μανήσια λάμπα που έχει, ο μάστορας που μου το πέρασε μου είπε ότι δεν ισχυεί κάτι τέτοιο. Αλλά από την άλλη αν δω ότι είναι πολύ ψηλά μπορεί να μου το κατεβάσει εύκολα (με την γνωστή βίδα). Εγώ πάντως δε νομίζω να θέλει κατέβασμα, ίσως λίίίίίίίίγο περισσότερο ανέβασμα να θέλει, γιατί νομίζω ότι φέγγει πολύ χαμηλά. Η δεξιά πλευρά της δέσμης του φωτός φέγγει ψηλότερα από την αριστερή, όπως ήταν αναμενόμενο.

Το κόστος ήταν 150 ευρώ για την μεσαία σκάλα. Αν θέλω να αλλάξω κ την μεγάλη σκάλα τότε χρειάζομαι άλλα 150 ευρώ. Να σας πω την αλήθεια όταν έφυγα μου είπε ότι μόνος μου θα γυρίσω πίσω κ θα του πω να κάνουμε κ την μεγάλη. Δεν είχε άδικο.. θα πάω, όταν μπορέσω οικονομικά, να κάνω κ την μεγάλη σκάλα! Μου άλλαξε κ την ψείρα με ένα μικρό λαμπάκι στυλ xenon για να μη κιτρινίζει όταν είμαι σε πορεία. Αν ανάψω την μεγάλη σκάλα φαίνεται το κίτρινο φως, συμπληρώνει τα σημεία που η μεσαία με το άσπρο φως δε φτάνει.

Πληροφοριακά του έκανα μερικές ερωτήσεις...
150 ευρώ η Η11 λάμπα
110-120 ευρώ η Η7
200-230 ευρώ η Η4 (τόσο κοστίζει για αμάξια και τα δύο φώτα και οι δύο σκάλες)

ΥΓ) O συγκεκριμένος μάστορας που πήγα πέρασε XENON πρώτη φορά σε ΤΑ XL700V. Εντυπωσιάστηκε από το κρύσταλλο που έχει το φως, εννοώ το στρόγγυλο τζάμι που μπορείς να το παρομοιάσεις είτε με φλωρέτα ;D ;D είτε με τρένο 8) 8) . Όταν πέρασε το XENON του άρεσε ακόμη ποιο πολύ, τουλάχιστον μου είπε ότι σε καμιά άλλη μηχανή δε φέγγει τόσο δυνατά, απ όσες έχει περάσει, λόγο της κατασκευής του φαναριού.

ΥΓ2) Ξέχασα να πω, δε μπορείς να κοιτάξεις το φανάρι τώρα. Και πριν αν το κοιτούσες με αναμένο φως χτυπούσε στα μάτια, τώρα σίγουρα τυφλώνει. Μια ματιά κ επί μισή ώρα, σίγουρα, δε θα μπορείς να δεις καλά. Αυτό όμως ισχυεί αν κοιτάξεις από κοντινή απόσταση μέσα στο φως. Τώρα.. αν κάποιο διερχόμενο από απέναντι αμάξι κοιτάξει μέσα στο φως ( ??? ) μάλλον θα έχει το ίδιο πρόβλημα. Θα κάνω κάποια τσετ με φίλους να μου πούνε πως "χτυπάει" το φως αν έρχομαι από απέναντι ή αν είμαι από πίσω τους.
« Last Edit: Τετάρτη 20 Αύγουστος 2008, 16:56:58 μμ by karharias »

www.syfamos.com

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #122 on: Τετάρτη 20 Αύγουστος 2008, 18:37:27 μμ
Θα σου πρότεινα να μην αλλάξεις τη μεγάλη σκάλα σε ΧΕΝΟΝ διότι η λάμπα αλογόνου σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλύτερη.
Δηλ έχει καλύτερη διαπερατότητα σε καταστάσεις όπως ομίχλη καθώς φωτίζει καλύτερα μακριά.
Δεν είναι τυχαίο πως σε πολλά αυτοκίνητα που έχπυν μαμα ΧΕΝΟΝ η λάμπα της μεγάλης σκάλας είναι αλογόνου. Επίσης η αλογόνου ανάβει πιο γρήγορα απο την ΧΕΝΟΝ και είναι καλύτερη σε σινιάλο.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #123 on: Τετάρτη 20 Αύγουστος 2008, 18:53:07 μμ
Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό! Η αλήθεια είναι, ξέχασα να το αναφέρω, η XENON κάνει 6-7 δευτερόλεπτα να ανάψει, σίγουρα στην μεγάλη σκάλα, στο σινιάλο θα υπάρχει πρόβλημα (υποθέτω).

www.syfamos.com

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #124 on: Τετάρτη 20 Αύγουστος 2008, 19:33:18 μμ
Μειώνεις δραστικά τη ζωή της xenon όταν την αναβοσβήνεις (πχ. σινιάλο)