Hellas Transalp Forum

Καταναλωση στο ΤΑ 700

Ζορπας · 120312

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #125 on: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 16:31:37 μμ
Τα 180 είναι πολλά άμα πήγαινες με 170 km/h  εώς να φτάσεις ρεζέρβα.
Ψηλά οι μηχανές καίνε πολύ .
Πάντως μη το ξαναδοκιμάσεις.
Που πήγαινες και έκαψες δυό τεπόζιτα ,να καταλάβω ....

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #126 on: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 17:12:29 μμ
οχι συνεχόμενη διαδρομή. το προηγούμενο συμπέρασμα μου το έβγαλα εδιάζοντας ένα ντεπόζιτο, τώρα άδειασα 2 με μέτρηση ξεχωριστή για το καθένα. Περίπου 4 φορές το έσβησα για κάθε ντεπόζιτο, δλδ οι αποστάσεις ήταν αρκετά μεγάλες. να σημειώσω ότι δεν είχα κανένα περιττό βάρος εκτός από το tankbag το οποίο όμως ήταν άδειο.

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #127 on: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 18:38:10 μμ
Τέρμα τώρα μ αυτά έτσι ?
Η επόμενες μετρήσεις με νορμαλ οδήγηση. :salut:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #128 on: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 18:39:19 μμ
Μια χαρά είσαι τώρα, αν πήγαινες "τσίτα γκάζια". Ακούγεται λογικό το 180.
Το λιγότερο από 100, μας είχε παραξενέψει.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #129 on: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 18:46:05 μμ
louros χαχα.. ναι οκ.

Χρήστο κ μένα με παραξένεψε. Δεν είχα πει λιγότερο απο 100, ειχα πει 100+, περίπου 130. Κάνω καθε μερα μια διαδρομή 25πηγαινε+25ελα=50χιλιόμετρα. Προφανώς είχα ξεχάσει να υπολογίσω μια μέρα κ τα έβγαλα 130. Τώρα με δυο μετρήσεις μου έδειξε 180 περίπου, οπότε έτσι πρέπει να είναι, σύμφωνα κ με την μέτρηση του Savva που με 170 χιλ/ώρα του δίνει 210 χιλιόμετρα.

www.syfamos.com

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #130 on: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 20:55:46 μμ
Σε αυτές τις ταχύτητες που πήγαινες και με αυτές τις στροφές, τα 680 κυβικά του κινητήρα του ΤΑ "ζορίζονται" και καταναλώνουν.

Σε συνθήκες τέρμα γκάζι μικρών κινητήρων, θέλεις αντίστοιχα κινητήρα με μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές για να κρατήσεις χαμηλή κατανάλωση στις υψηλές ταχύτητες.
« Last Edit: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 21:00:23 μμ by Chris_de_Ze »

Offline tsimp

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #131 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2010, 19:35:10 μμ
Γεια σας παιδιά. Έχω ένα Transalp 700 εδώ και κάποιους μήνες και νομίζω ότι μου καίει  αρκετά, τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω μέσα στην πόλη, με ένα ρεζερβουάρ γεμάτο δεν φτάνω τα 200 χιλ.  Ξέρει κάποιος να μου πει αν είναι εντάξει.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #132 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2010, 20:09:03 μμ
Γιατί θες να το πουλήσεις;;;
Σε λάθος μέρος έβαλες το θέμα σου, εδώ είναι οι Αγγελίες....

όσο για τις καταναλώσεις, ψάξε λίγο και θα βρεις μπόλικο υλικό για το 700 σου όπως ΕΔΩ......
« Last Edit: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2010, 20:11:21 μμ by Leon »

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #133 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2010, 21:28:58 μμ
Για να είναι ακριβής η μέτρηση, ακολούθα τον παραδοσιακό τρόπο μέτρησης κατανάλωσης.

Γέμισμα μέχρι πάνω στο ρεζερβουάρ.
Μηδενισμός μερικού χιλιομετρητή.
Ξαναγέμισμα πάλι μέχρι πάνω μετά από 100 χιλιόμετρα.
Βλέπεις πόσα λίτρα πήρε.
Διαιρείς τα λίτρα δια του 100 και βλέπεις πόσα λίτρα κατανάλωσε στα 100 χλμ.

Το δικό μου 700άρι, σε συνθήκες επαρχιακής πόλης, με σχετικά ομαλή οδήγηση, καίει 5.8 λίτρα ανά 100 χλμ.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #134 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2010, 03:20:23 πμ
Μάλλον πρέπει να διαβάσεις εδώ : http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=5417.0

Πάντως για να σου φύγει η απορία, δεν είσαι ο μόνος.

savvas

• Guest
Reply #135 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2010, 04:34:44 πμ
Πόσα χιλιόμετρα έχεις? Μήπως είναι βρώμικο και βουλωμένο το φίλτρο αέρα?

Όταν το άλλαξα στα 18.000χλμ ειδα μειωση στην κατανάλωση που ειχε αρχισει να τσιμπάει λίγο (αλλά σε καμία περίπτωση τόσο όσο εσύ αναφέρεις). Κάνε ένα έλεγχο και στα μπουζί, ίσως και πήγαινε σε ενα συνεργείο να σου μετρήσουν την τάση που δίνει ο αισθητήρας "λ".

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #136 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2010, 06:44:53 πμ
Το νήμα συγχωνεύθηκε με σχετικό προϋπάρχον.

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #137 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2010, 16:18:49 μμ
Σιγουρα να μην βγαζεις 200 χιλιομετρα δεν ειναι φυσιολογικο.
Καλυτερα ομως να μετρησεις την καταναλωση σου και σε αλλες συνθηκες οδηγησης εκτος πολης για να εχεις ολοκληρωμενη εικονα
Κανα επαρχιακο δρομο, κανα ταξιδακι και συγκρινε

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #138 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2010, 16:26:56 μμ
Ακριβώς αυτό νόμιζα κ εγώ, ίσως να υπάρχει η δική μου απορία στις πρώτες σελίδες του θέματος αυτού. Νόμιζα ότι μου έκαιγε πολύ αλλά τελικά ήταν λάθος υπολογισμός κ περισσότερο λάθος οδήγηση. Σίγουρα η μηχανή μέσα στη πόλη, με φανάρια και πολλές στάσεις καταναλώνει αρκετά.

Δοκίμασε την εκτός πόλης, με χαλαρή οδήγηση μου έχει βγάλει μέχρι και 350χιλιόμετρα το ρεζερβουάρ!!!!!!

www.syfamos.com

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #139 on: Δευτέρα 29 Μάρτιος 2010, 15:51:06 μμ
Το λοιπόν….
Χτες μέρα Κυριακή και μιας δεν μπόρεσα να πάω εκδρομή με τους υπόλοιπους το τριήμερο είπα να πάω μέχρι το Γαλαξίδι να φάμε κανένα ψαράκι.

Από Σχηματάρι είναι 325 χιλ.
Στον γυρισμό έβαλα βενζίνη 14,4 λιτ και είχα διανύσει 285 χιλ, την βόλτα την έκανα διπλός χωρίς υπερβολές στο γκάζι.
Εθνική πήγαμε μέχρι  130 χιλ και την υπόλοιπη διαδρομή με κανονικούς ρυθμούς, ίσος και με λίγο γκαζάκι παραπάνω μερικές φορές γιατί στο ανέβασμα προς Αράχοβα η ανηφόρες είναι καλούτσικες.

Αποτέλεσμα περίπου τα 5 λιτ/100

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #140 on: Τρίτη 30 Μάρτιος 2010, 00:21:26 πμ
Και εγώ εχθές βόλτα στον Πόρο (μου είχε κάτσει στραβά 7-3 με τη βροχή). Εθνική 140-160 με πολύ αέρα μέχρι τον Ισθμό. Σβέλτος ρυθμός στις στροφές με γρήγορα γεμίσματα στις ευθείες που σίγουρα οικονομία δεν έκανα! Επιστροφή πάλι με σβέλτο ρυθμό και σε όλη τη διαδρομή πάρα πολύ αέρα κόντρα μέχρι Κόρινθο πλάι-κόντρα μέχρι το ...γκαράζ μου. Ταχύτητες εθνικής 125-150.

Μέση κατανάλωση ταξιδιού : 5,13 λτ/100 χλμ.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #141 on: Τρίτη 30 Μάρτιος 2010, 17:18:21 μμ
Εγώ πάλι από την παρασκευή έβγαλα την μηχανή κ την έχω σαν κύριο μέσον και μπορώ να πω ότι τρώει τα άντερα της!!! 2 φορές γέμησα το ντεπόζιτο και αδειάζει για πλάκα!! γμτ...

www.syfamos.com

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #142 on: Τετάρτη 31 Μάρτιος 2010, 01:35:13 πμ
Εγώ πάλι από την παρασκευή έβγαλα την μηχανή κ την έχω σαν κύριο μέσον και μπορώ να πω ότι τρώει τα άντερα της!!! 2 φορές γέμησα το ντεπόζιτο και αδειάζει για πλάκα!! γμτ...

Πόσα χλμ δηλαδή ?

Λίτρα μετράς?

Δοκίμασες να αλλάξεις βενζινάδικο...?

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #143 on: Κυριακή 09 Μάιος 2010, 19:58:40 μμ
Πριν απο 2 εβδομαδες ξεκινησα απο Θεσσαλονικη να παω Κερκυρα.Ξεκιναω φουλαρισμενος ενω εχω μηδενισει τον μετρητη,πιανω περιφερειακο και καρφι για Ηγουμενιτσα...οι ταχυτητες μου απο 115 ως 135...γενικα κοντα στα 120.Καπου εξω απο τα Γιαννενα αρχιζει να αναβοσβηνει η ενδειξη καυσιμου οποτε λεω μολις βρω βενζιναδικο θα φουλαρω.Το βενζιναδικο το βρηκα 40km πιο κατω οπου με το που σταματησα,ελενξα το μετρητη ο οποιος με πληροφορησε οτι ειχα διανυσει 332 χιλιομετρα μεχρι εκει.Οταν μου γεμισε ο τυπος το τεποζιτο ειδα οτι πηρε 15,4 λιτρα.Παρα πολυ καλη καταναλωση κατα τη γνωμη μου.

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #144 on: Κυριακή 09 Μάιος 2010, 22:41:25 μμ
Πριν απο 2 εβδομαδες ξεκινησα απο Θεσσαλονικη να παω Κερκυρα.Ξεκιναω φουλαρισμενος ενω εχω μηδενισει τον μετρητη,πιανω περιφερειακο και καρφι για Ηγουμενιτσα...οι ταχυτητες μου απο 115 ως 135...γενικα κοντα στα 120.Καπου εξω απο τα Γιαννενα αρχιζει να αναβοσβηνει η ενδειξη καυσιμου οποτε λεω μολις βρω βενζιναδικο θα φουλαρω.Το βενζιναδικο το βρηκα 40km πιο κατω οπου με το που σταματησα,ελενξα το μετρητη ο οποιος με πληροφορησε οτι ειχα διανυσει 332 χιλιομετρα μεχρι εκει.Οταν μου γεμισε ο τυπος το τεποζιτο ειδα οτι πηρε 15,4 λιτρα.Παρα πολυ καλη καταναλωση κατα τη γνωμη μου.

Ωραιος !

Γενικα ναι, οταν η μηχανη ταξιδευει με νορμαλ ταχυτητες εκτος πολης, βγαζει πολυ καλη αυτονομια. Και σε μενα συμβαινει να κανω 20-30 χιλιομετρα πανω απο 300 να μου αναβοσβηνει ο δεικτης και στο βενζιναδικο να διαπιστωνω οτι χωρα ακομα 2-3 λιτρα.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline kuzco

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #145 on: Τρίτη 11 Μάιος 2010, 10:18:47 πμ
Συμφορουμιτη kakou. Επειδή το θέμα της κατανάλωσης με καίει αρκετα με το ΤΑ και προσπαθω να συλλάξω πληροφορίες ειδικά στα ταξιδια.....

Η ιστορία που περιέγραψες δεν βγαίνει μαθηματικά! Θεσ/νίκη - Ηγουμενίτσα με την Εγνατία είναι 319 χιλιόμετρα (βάλτω στο google earth), δεν γίνεται να έκανες 330 μέχρι τα Γιάνενα! Ή αλλιώς δεν πήγες καρφί, πήγες μέσα απόλα τα χωριά αποτον παλιό δρόμο που δεν ξέρω τι παίζει.

Η προσωπική μου χαρακτιριστική εμπειρία είναι το Θεσ/νίκη Καβάλα που έκανα πέρσι το καλοκαίρι με το ΤΑ διπλός χωρίς ειδιαίτερα πολλα μπαγάζια με 150 σε όλη τι διαδρομή. και η ρεζέρβα μου άναψε μόλις έφτασα στο κέντρο της Καβάλας. 162 χλμ! Προσωπικά μου φάνικε πολυ λίγο.....

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #146 on: Τετάρτη 12 Μάιος 2010, 08:23:43 πμ
Τα κατάφερα! Έσπασα το ρεκόρ μου! 5,73λτ/100 χλμ μέσα στην πόλη, νομίζω ότι δεν είναι άσχημα. Άλλαξα λίγο τον τρόπο οδήγησής μου. Δεν βιαζόμουν να ανεβάσω σχέση κατά την επιτάχυνση όπως παλιότερα. Οι αλλαγές γίνονται μεταξύ 4700-5500 σαλ. και το γκάζι ανοίγει με σύνεση. Ανεβάζω σχέση όταν κλείνω γκάζι και κόβω με τον κινητήρα. Δεν έχω χάσει σε ρυθμό κίνησης αλλά έχω κόψει τις απότομες επιταχύνσεις.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #147 on: Τετάρτη 12 Μάιος 2010, 14:22:31 μμ
Τα κατάφερα! Έσπασα το ρεκόρ μου! 5,73λτ/100 χλμ μέσα στην πόλη, νομίζω ότι δεν είναι άσχημα. Άλλαξα λίγο τον τρόπο οδήγησής μου. Δεν βιαζόμουν να ανεβάσω σχέση κατά την επιτάχυνση όπως παλιότερα. Οι αλλαγές γίνονται μεταξύ 4700-5500 σαλ. και το γκάζι ανοίγει με σύνεση. Ανεβάζω σχέση όταν κλείνω γκάζι και κόβω με τον κινητήρα. Δεν έχω χάσει σε ρυθμό κίνησης αλλά έχω κόψει τις απότομες επιταχύνσεις.

Ωραιος !
Αν και εγω δεν οδηγω πολυ μεσα στη πολη, θα δοκιμασω τον τροπο σου στην οδηγηση μου

Ayrton Senna

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #148 on: Τετάρτη 12 Μάιος 2010, 17:41:15 μμ
Έχω συνηθίσει με το αυτόματο αυτοκίνητο που αλλάζει τις σχέσεις νωρίς προς τα πάνω (και ...ποτέ προς τα κάτω) και αυτό το στυλ μου έβγαινε και στην Transalp. Με έσωζε με τις ροπές της αλλά όταν δούλευε 2000-4000 σαλ. την έπνιγα. Δεν έφτανα καν στις ροπές της. Παράλληλα είδα και το νήμα με την κατανάλωση στα 650 και ...άρχισα το διάβασμα. Εκεί βρήκα ότι πρέπει να δουλεύει περίπου στο 80% των στροφών της μέγιστης ροπής για οικονομία. Προσάρμοσα λοιπόν τον τρόπο οδήγησης και δούλεψε. Άσε που και η μηχανή αφού δουλεύει στη "δύναμή" της επιταχύνει το ίδιο καλά με λίγο γκάζι παρά όταν είχα μια σχέση πάνω και περισσότερο γκάζι. Δοκιμάστε το και θα δείτε.

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #149 on: Πέμπτη 13 Μάιος 2010, 00:51:14 πμ
Συμφορουμιτη kakou. Επειδή το θέμα της κατανάλωσης με καίει αρκετα με το ΤΑ και προσπαθω να συλλάξω πληροφορίες ειδικά στα ταξιδια.....

Η ιστορία που περιέγραψες δεν βγαίνει μαθηματικά! Θεσ/νίκη - Ηγουμενίτσα με την Εγνατία είναι 319 χιλιόμετρα (βάλτω στο google earth), δεν γίνεται να έκανες 330 μέχρι τα Γιάνενα! Ή αλλιώς δεν πήγες καρφί, πήγες μέσα απόλα τα χωριά αποτον παλιό δρόμο που δεν ξέρω τι παίζει.

Η προσωπική μου χαρακτιριστική εμπειρία είναι το Θεσ/νίκη Καβάλα που έκανα πέρσι το καλοκαίρι με το ΤΑ διπλός χωρίς ειδιαίτερα πολλα μπαγάζια με 150 σε όλη τι διαδρομή. και η ρεζέρβα μου άναψε μόλις έφτασα στο κέντρο της Καβάλας. 162 χλμ! Προσωπικά μου φάνικε πολυ λίγο.....

Φιλε μου.

Αν διαβασες σωστα το post που εκανα,γραφω οτι εξω απο τα Γιαννενα αναψε η αντλια και μετα απο 40 χιλιομετρα βρηκα βενζιναδικο.Ο δρομος απο ακολουθησα ηταν Κατσιμιδη-περιφερειακος-και απο κει και περα συνεχεια εγνατια...Στα Γιαννενα εγραψα περιπου 290 χιλιομετρα.