Hellas Transalp Forum

Στερεογράμματα!

daha · 8963

Offline daha

• Απλός οδηγός
  • Θεριό ανήμερο!
on: Κυριακή 17 Αύγουστος 2008, 19:06:06 μμ
Έχετε δει ποτέ στερεογράμματα; Οδηγίες για το πως θα τα δείτε εδώ. Είναι λίγο δύσκολο να το πετύχετε (και καλύτερα να προσπαθήσετε αρχικά απο τυπωμένα και όχι απο την οθόνη) αλλά αξίζει τον κόπο!

Για να δούμε θα τα καταφέρετε;;

Κι έχω ένα τσίρκο ηλεκτρικό μες στο μυαλό μου που έχει όρια και μια ελευθερία ζόρικια.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #1 on: Κυριακή 17 Αύγουστος 2008, 22:32:34 μμ
δηλαδη τι προσπαθουμε να δούμε?

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline Georgekak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Κυριακή 17 Αύγουστος 2008, 23:45:07 μμ
Δε βγάζω άκρη. Για πες τι δείχνουν μήπως και βγει κάτι.... ::)

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #3 on: Δευτέρα 18 Αύγουστος 2008, 01:50:14 πμ
  Στην πρώτη, με τον Αϊνστάϊν, φαίνεται ένας τρισδιάστατος σταυρός, στη δεύτερη μια τρισδιάστατη τούφα, ένα τριασδιάστατος αστερίας και τέλος, στα σπίρτα, κάτι σαν πυραμίδα ειδωμένη από πάνω με κρατήρα στην κορυφή.

ΥΓ:  Έχει να κάνει με τη λεγόμενη νευροψυχολογία. Δεν μπορούν να τα δουν όλοι. Έχω διαβάσει βιβλίο σχετικά.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #4 on: Δευτέρα 18 Αύγουστος 2008, 03:59:10 πμ
παιδες εμενα να με συμπαθατε αλα δεν βλεπω τιποτις  :goofy:  πρωτη φορα ειδα τετοιο πραμα αλλα οσο και αν το ειδα δεν εβγαλα συμπερασμα μηπως εχω χαμηλο IQ εεεεεε ;D ;D ;D

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline daha

• Απλός οδηγός
  • Θεριό ανήμερο!
Reply #5 on: Δευτέρα 18 Αύγουστος 2008, 15:57:25 μμ
Χαχαχα! Σας είπα είναι αρκετά δύσκολο να τα δείτε και θέλει προσπάθεια!

Σωστά τα είπε ο Μιχάλης. Μόνο που στην δεύτερη απεικονίζει μια νεκροκεφαλή (όχι τούφα  :P)

Πρώτη φορά που είδα τέτοια ήταν σε ένα βιβλίο και εκεί είχε ενα διαφορετικό τρόπο εξάσκησης:

Πλησιάζεις πολύ κοντά τα μάτια σου στην εικόνα και απλά κοιτάς στο κέντρο για 10 περίπου δευτερολέπτα χωρίς να προσπαθείς να εστιάσεις κάπου συγκεκριμένα. Στη συνέχεια απομακρύνεις σιγά-σιγά το πρόσωπο σου προσπαθώντας να μην εστιάσεις σε κάποιο σημείο της εικόνας αλλά να διατηρήσεις την εστίαση σου (νεττάρισμα για όποιον ξέρει απο φωτογραφία ;)) στο ίδιο σημείο με αυτό που κοιτούσες και όταν είχες την εικόνα κοντά σου. Γι' αυτό και είναι ευκολότερο αρχικά να προσπαθήσετε απο τυπωμένες εικόνες. Αν ψάξετε στο google για στερεογράμματα ή stereograms θα βρείτε σίγουρα και άλλους τρόπους.

Στην ουσία αυτό που κάνεις είναι να εστιάζεις την όραση σου σε μεγαλύτερο βάθος πεδίου απο αυτό που είναι η εικόνα. Δηλαδή αν η εικόνα είναι 30 cm μπροστά σου να προσπαθήσεις να εστιάσεις στα 32 cm (δεν είναι απόλυτες αυτές οι αποστάσεις).

Κι έχω ένα τσίρκο ηλεκτρικό μες στο μυαλό μου που έχει όρια και μια ελευθερία ζόρικια.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 19:11:14 μμ
Είναι παλιά ιστορία τα στερεογράμματα. Αρχες δεκαετίας 90 είχα φάει μεγάλο κόλλημα υπήρχε μαγαζί στην Αριστοτέλους (σε πατάρι) που πουλούσε αφίσες κτλ.

ΥΓ:  Έχει να κάνει με τη λεγόμενη νευροψυχολογία. Δεν μπορούν να τα δουν όλοι. Έχω διαβάσει βιβλίο σχετικά.

Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο Μιχάλη(να μην μπορεί κάποιος να τα δει) νομίζω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης καθαρά. Οταν αντιλαμβάνεσαι την εικόνα για πρώτη φορά πάντως είναι εντυπωσιακό αξίζει να δοκιμάσετε και να επιμείνετε.
« Last Edit: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 19:17:49 μμ by olmega »

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #7 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 21:57:27 μμ
   Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο Μιχάλη(να μην μπορεί κάποιος να τα δει) νομίζω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης καθαρά. Οταν αντιλαμβάνεσαι την εικόνα για πρώτη φορά πάντως είναι εντυπωσιακό αξίζει να δοκιμάσετε και να επιμείνετε.

Λάθος. Έχει να κάνει με τον εγκέφαλο κια με κάποια σημεία που είναι ανεπτυγμένα (και αυτό είναι από το εργοστάσιο, δεν εξασκείται). Έχουμε προσπαθήσει με άτομα επί ώρες, και δεν μπορούσαν να τα δουν (όπως και κάποια άλλου είδους παρόμοια τεστ).

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #8 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 23:30:03 μμ
σαν το counter-steering ένα πράγμα?  ;D

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τρίτη 19 Αύγουστος 2008, 23:46:51 μμ
σαν το counter-steering ένα πράγμα?  ;D

;D ;D ;D ;D   :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits