Δεν το πήρα ακόμα.
Πιστεύω οτι θα το πάρω μέσα στο 2008, η έπιλογή είναι οριστική, η καθυστέρηση οφείλεται σε άλλους παράγοντες
(σχετικούς με μια επιχείρηση που είχα αναφέρει σε παλαιότερα threads και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν τώρα.. )
Ίσως αφήσω να περάσει κανας μήνα ακόμα... σίγουρα θα γράψω εντυπώσεις
Και μιας και υπάρχει ενδιαφέρον ας γράψω δυο λογάκια για το test ride
Οδήγηση - γενικότερη αίσθηση
Ήταν η δεύτερη φορά που οδηγούσα ενα (μου είχε δώσει και ο Καλφόγλου το δικο του για μια βολτίτσα) και πάλι μου εκανε εντύπωση πόσο καλά κούμπωσα πάνω και οτι το αισθανόμουνα σας να το οδηγώ καιρό. Η θέση είναι ωραία-ξεκουραστη, μπορείς να ρίξεις το βάρος στα χέρια ή στη μέση ή και στα δύο ανάλογα τι θέλεις, οπότε ενας απο τους φόβους μου (για πόνο στους καρπούς) έφυγε. Στην οδήγηση τρώς πολύ αέρα (σε σχέση με το ΤΑ). Ο ήχος είναι 'φτιαχτικός' ειδικά στο φανάρι με νεκρα (ενας διπλανός οικεγενειάρχης με κοίταγε με αποδοκιμασία και έκλεισε το παράθυσο μουρμουρίζοντας). Λίγη συνήθεια θέλει η θέση του μοχλού ταχυτήτων καθώς είναι αλλού απο του ΤΑ.
Στο δρόμο εχει μεγάλη διαφορά, νίωθεις που πατάς, χωρίς να είναι κουραστικό διαβάζοντας κάθε ανωμαλία. Αυτο το καταλαβαίνεις ειδικά όταν ξανανέβεις μετά στο ΤΑ όπου πραγματικά, συγκριτικά, είναι βάρκα-γιαλό (και έχει και αναρτήσεις οκ υποτιθεται το δικό μου).
Φυσικά σε στροφές έμπαινα πιο φυλαγμένα απο το ΤΑ αλλα΄αυτό με τον καιρό φαντάζομαι φτιάχνει. Αυτό που δεν φτιάχνει είναι η δυσκολία στις μανούβρες ακίνητο. Κάπου προσπάθησα να κάνω αναστροφή... καμία σχέση με το ΤΑ.. Πάς λίγο μπρος λίγο πίσω και ξανά, και ξανά... βρίσκουνε τα χερούλια στο τεπόζιτο και δεν έχεις περιθώριο για πολλά πολλά.
Επιδόσεις
Πολλά πράγματα μου άρεσαν, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε πραγματικά ήταν το φρενάρισμα. Έκανα 3 καλά φρεναρίσματα όλα και όλα στη δοκιμή μου και αυτό γιατι απλα, δεν άντεχα άλλο. Ειδικά στο τελευταίο, με πολύ μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να συγκρτήσω τα στομαχικά υγρά απο το να συνεχίζουν προς τα εμπρός λόγω αδράνειας, ζαλίστικα για 2-3 δευτερόλεπτα και δεν το ξαναπροσπάθησα. Υποτίθεται θα δοκίμαζα και το ABS αλλα πού.. δεν μπήκε ποτέ... εφτασα τα δικά μου σωματικά όρια πρώτα.
Απο γκάζι τώρα... έχει πολύ. Να το συγκρίνω με το ΤΑ; Είναι και άδικο και ανούσιο.. όποιος έχει οδηγήσει κάτι σχετικό ξέρει, όποιος όχι απλά δεν θα καταλάβει... Βέβαια να πώ οτι παρόλο που είναι 'πολυ' για τα δικά μου δεδομένα, μπορώ να καταλάβω εύκολα γιατί κάποιος να θέλει και άλλο και να πάει σε κάτι πιο extreme και οχι στο VFR. Το V-tech μπαίνει πολύ μαλακά, δεν νιώθεις τίποτα άλλο παρα οτι ο κινητήρας εκει ροπιάζει καλύτερα και μόνο ο θόρυβος που γίνεται πιο τραχύς σου δείχνει οτι κάτι άλλαξε. Μέχρι τα 190 που πήγα ανέβαινε χωρις να κομπιάζει πουθένα για να το αντιστοιχήσω με το ΤΑ θα έλεγα φτάνει με την ίδια άνεση που πάει το ΤΑ600 στα 100χλμ/ωρα
Ίσως να μην εντυπωσιάστηκα απο το γκάζι μιας και εχω δοιμάσει και άλλα δυνατότερα απο το ΤΑ και εχω συνηθίσει την αίσθηση (Varadero, TDM, V-strom - απο τα οποία και πάλι έχει μεγάλη διαφορά) αλλά οτι μάρεσε .. σιγουρα! Για μένα είναι παραπάνω απο αρκετό το γκάζι του
Έκτός απο το στήσιμο-επιδόσεις αυτό που αλλάζει αρκετά είναι ο τρόπος πυ οδηγείς στο δρόμο. Πχ όποιος πήγε απο παπί σε ΤΑ σίγουρα θα διαπίστωσε πως άλλαξε συνήθειες στο δρόμο, πχ τα κενά που εκμεταλεύσαι , τι διήθηση κτλ... Ε κάτι αντίστοιχο πρέπει να παίζει και εδώ απλά θέλει προσοχή και αυτοέλεγχο. Σίγουρα μπαίνεις στον πειρασμό αφού το μηχανάκι 'ακούει' άμεσα και σε ταχύτητες δρόμου πόλης (πχ 80κμ/h) η μεταφορά σου στο σημείο που θές να πάς είναι στιγμιαία,αλλά δυστυχώς οι αστάθμητοι παράγοντες στο δρόμο παραμένουν οι ίδιοι