Hellas Transalp Forum

VFR800

transalp98 · 48012

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 05:49:14 πμ
Έχει κανείς εμπειρία απο το συγκεκριμένο μηχανάκι;
Απο κατανάλωση τι λεει; Αναφέρομαι στο 08 μοντέλο, με το V-tech κινητήρα
Το ABS του; Η θέση οδήσγης; Μέσα στην κίνηση πως πάει (οχι για σφήνες κτλ, αλλα απο ζέστη, κατανάλωση, αν βρίσκει στους καθρέπτες αυτοκινήτων κτλ)

Επίσης, περίπτωση μεταχειρισμένου αν βρεθεί (που να εχει και κάποιους μήνες εγγύηση) λέει;

Ηλίας

-Transalp 600cc 98 (R.I.P.)
+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec
http://www.flickr.com/photos/kilomeater/

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 14:15:29 μμ
Ηλία, από δύο συναδέλφους και ένα ξάδελφο που έχουν VFR είναι πολύ ευχαριστημένοι. Επίσης και ο XLGeorge (μέλος του φόρουμ) έχει VFR (στείλε του ένα πμ). VFR έχει και ο Καλφόγλου (παλιό μέλος της λίστας αν θυμάσαι, αλλά τώρα πια δεν γράφει εδώ).
Αξίζει να το πάρεις μεταχειρισμένο γιατί μετά την αγορά πέφτει αρκετά η τιμή του.
Θέση οδήγησης πιο ξεκούραστη από τα διάφορα supersports.
« Last Edit: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 16:13:37 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #2 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 16:11:44 μμ
Του Καλφόγλου το έχω οδηγήσει και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις
Όμως είναι το παλαιότερο (του 98) και δεν έχει το v-tech.
Γενικά για την ποιότητα της μηχανής έχω πεισθεί, απλά ψάχνω λίγο τα καθημερινά
(και φυσικά σκέφτομαι και πολύ το θέμα καινούργιο/μεταχειρισμένο)

Ηλίας

+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 16:12:46 μμ
Ρίξε ένα πμ στον XLGeorge (είναι ο "παλιός" Γιώργος Παύλου, θα τον θυμάσαι από τη λίστα). Θα στα πεί αναλυτικά. Μένει μόνιμα Αγγλία και εκεί έχει ένα VFR.
« Last Edit: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 16:14:59 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #4 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 17:03:31 μμ
Προχθές οδηγούσα ενός φίλου κανα δυό ώρες.
Άλλο πράμα στο δρόμο ,φοβερός ήχος και γενικά άλλη μηχανή με γνωστά προτερήματα.
Πράγματι διαφέρει από ss αλλά ομολογώ ότι με το που κατέβηκα δεν ένοιωθα τα χέρια μου.
Αυτό μάλλον συνηθίζεται ,αφού η θέση οδήγησης είναι τελείως διαφορετική.
Από λίγο που το πήγα στην πόλη μέσα ,δε ζορίστηκα μιά χαρά είναι και βεντιλατέρ δεν πήρε μπρός (γιά λίγο όμως).
Συμφωνώ γιά μτχ.
Οι μηχανές αυτές δεν αγοράζονται από "κάγκουρες" δεν τις "σκίζουν" οι αναβάτες τους , και επίσης η τιμή τους πέφτει αρκετά .
Καλή επιλογή.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 18:09:06 μμ
Από αυτά που έχω ακούσει και έχω διαβάσει για την συγκεκριμένη μηχανή είναι ότι έχει συγκεντρώσει όλη την τελευταία τεχνολογία της Honda, χρησιμοποιώντας ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά υπάρχει στην εταιρεία.  Τώρα σε ότι αφορά θέση οδήγησης, άνεση και ευκολία στην πόλη θα πρέπει να πάρεις την γνώμη κάποιου που το έχει οδηγήσει.

Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #6 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 22:36:49 μμ
Ναι, έχω το VFR800 VTEC σχεδόν 4 χρόνια, το αγόρασα καινούργιο τον Σεπτέμβρη 2004 έχοντας αφήσει το ΤΑ650 που είχα πριν μόνιμα στην Ελλάδα (μένω Λονδίνο). Το μηχανάκι είναι φανταστικό, έχοντας κρατήματα super-sports, απίστευτα φρένα, πολύ καλή προστασία ακόμη και με τη μαμίσια ζελατίνα (εγώ έχω την ψηλότερη Honda) και πολύ καλή άνεση για δικάβαλα ταξίδια. Ο ήχος του V4 είναι φανταστικός και το μηχανάκι είναι involving λόγω του VTEC σε αντίθεση με πολλά Honda (συμπεριλαμβανομένου και του ΤΑ) τα οποία είναι κάπως ...bland. Επίσης η τεχνολογία του και η ποιότητα κατασκευής είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε Honda και ως εκ τούτου ...σε οτιδήποτε υπάρχει γενικά.

Εγώ απο τον περασμένο Γεννάρη που άλλαξα δουλειά και δουλεύω στο κέντρο του Λονδίνου (University College London - παλιά δούλευα στο University of Surrey στο Guildford) πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά μ'αυτό, απόσταση 10.5 μίλια ή 17 χιλιόμετρα σε κίνηση χωρίς πρόβλημα - αν και τώρα το καλοκαίρι το βεντιλατέρ ανάβει κάπως συχνά. Βέβαια το φόρτε του είναι τα γρήγορα, κοντινά η μακρινά, ταξίδια και η απόλαυση στα στροφιλίκια το σ/κ - όπως επίσης και η πίστα. Να πω ότι σε τέτοιους δρόμους κρατιέται άνετα μαζι με τα super-sports (έχω κουφάνει διάφορα R1/R6 και Fireblade κατα καιρούς) και φυσικά ρίχνει σε Blackbird, Hayabusa, κλπ. τα οποία είναι κυρίως για (πολύ) ανοιχτά κομμάτια. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι του λείπουν 10-20 άλογα ακόμη για να ήτανε τέλειο (έχει 110 άλογα στο στρόφαλο και ~100 στον τροχό) και αυτό φαίνεται σε πολύ ανοιχτά κομμάτια και σε δικάβαλο ταξίδι με αποσκευές, όπου αν σε κόψει κάποιος απο τα 200χμω θέλει κατεβάσματα όπως επίσης και σε ταχύτητες 100-160χμω με έκτη δηλ. πριν μπει το VTEC.

A few words of caution όπως λέμε κι΄εδώ. Το μηχανάκι είναι sports-tourer και όχι touring-sports, δες επίσης και το νήμα http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=4353.0. Αν δεν έχεις ξύσει τα μαρσπιέ του ΤΑ (η τις μπότες σου) φτάνοντάς το στα όρια του, τότε sports-touring μηχανάκια ίσως να είναι υπερβολή και σε κουράσουν. Eγώ έβαλα τα bar-risers του Jaws http://www.jaws-motorcycles.co.uk/ για το Blackbird απο τότε που άρχισα το commuting στο κέντρο του Λονδίνου και τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Αν πάντως σ'αρέσει η γρήγορη στριφτερή οδήγηση, το VFR (όπως και οποιοδήποτε super-sports φυσικά) θα είναι απλά μια αποκάλυψη και οι λέξεις κράτημα, φρένα και απόλαυση γκαζιού/ευστροφίας θα αποκτήσουν άλλο νόημα   ;)

Και για να τελειώνω, εδώ στην Αγγλία το VFR είναι best-seller (αν και το Triumph ST το έχει ξεπεράσει πρόσφατα σε πωλήσεις) και κρατάει πολύ καλά την τιμή του - κάτι σαν το ΤΑ στην Ελλάδα. Αλλα στην Ελλάδα επειδή κοστίζει σχεδόν όσο και το Blackbird, δεν έχει πουλήσει πολύ και η τιμή του σαν μεταχειρισμένο πέφτει αρκετά, οπότε εγώ θα το αγόραζα μεταχειρισμένο - έτσι κι'αλλιώς είναι ...bullet-proof και οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι κάγκουρες. Επίσης απο το 2006 το VTEC μπαίνει 200 στροφές χαμηλότερα (6600 αντί για 6800) και βγαίνει ακόμη χαμηλότερα (στις 6200) για να μην υπάρχει υστέρηση όταν κρατάει κανείς στο γκάζι σταθερό ακριβώς στις στροφές του VTEC (6800 στα προηγούμενα, αν και εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα). Γενικά πάντως καλύτερα να αποφύγεις μηχανάκια του 2002/2003 (τα δυο πρώτα χρόνια) καθώς απ'οτι λένε είναι λίγο πιο rough και το VTEC λιγότερο απαλό όταν μπαίνει.

Χαιρετώ
-VFRGeorge   ;D

" the PouroDuro spirit "

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #7 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 22:45:03 μμ
Εξαιρετικός!!
Με έσπρωξες ενα βήμα πιο κοντά λέμε :)

Απο φθινόπωρο θα αρχίσω να κοιτάω τις αγγελίες μηπως κάτσει καμια καλή περίπτωση.. Βιασύνη δεν υπάρχει, αρκεί να κάτσει κάτι καλό.
Το ABS απο πότε άρχισε να μπαίνει; Γενικότερα, τα μεταγενέστερα μοντέλα, απο 2005+ έχουνε κάποιες αλλαγές πέρα απο τα χρώματα πχ;

Ηλίας

+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #8 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 22:50:31 μμ
Και ένα mail που είχα στείλει σε επιλεγμένα μέλη τις πρώην ΤΑ λιστας τον Νοέμβρη του 2004 μετά απο δυο μήνες συμβίωσης μαζι του, sorry για τα Greeklish.

Agaphtoi Dialpistes, KaTeMakhdes kai gnwsth BMWdakhsa,

Exw to VFR800 gia dyo peripou mhnes pia kai exw kanei ~2100km.
Ofeilw na omologhsw oti exw arxisei kai to erwteyomai (nai, nai!)
toso poy fobamai mhn pa8w kammia metalla3h kai apo xwmateros
ths peripeteias ginw pistakias. Eilikrina fobamai mhpws otan
3anakabalhsw to hrwiko TAaki moy ta Xristoygenna moy fanei
anosto sthn asfalto. Mia boltitsa mexri kanena kitrino monopati
8a einai to giatriko, eimai sigoyros  ;)

Twra kalalabainw giati edw 8ewreitai TO all-rounder mhxanaki:
exei krathmata san ena super-sports alla me thn anesh kai
thn prostasia enos tourer. Ta3ideyei me dyo atoma olh mera
me 190-200kmh opws diapistwsa prin dyo sabbatokyriaka
enw mesa sto Londino einai san papi (se sxesh me to TA
to timoni kobei ligo ligotero kai den anebokatebainei pezodromia
toso eykola - pragma poy allwste den kanei kaneis edw).

Exei terastio syntelesth kefalogyrismatos, opoy paw pianw
kosmo na to koitaei, apo alloys mhxanobioys, odhgoys
aytokinhtwsn mexri mia pezh oikogeneia me mpampa-mama-
dyo-paidakia! To parkarw katw apo to grafeio moy kai mia
mera eida apo to para8yro dyo typoys me ena Hornet900
kai ena XJR1300 na to periergazontai gia kanena tetarto,
toso poy katebhka kai toys eipa na to ftysoyn mhn piasei
kanena kako mati - kai pairnw thn teleytaia strofh
ston A3 ka8e prwi me 200+kmh pana8ema me. An kai se
tetoies taxythtes h le3h kleidi einai "xalllara", h opws
leei kai o filtatos Mike me to CBR "kafedaki, efhmerida..."  ;)
Ayto einai kai to "problhma" toy, deste to mail moy to 8ano.

Den exw arxisei na to skalizw akomh, an kai molis parelaba
ena NWS hugger gia ton pisw troxo poy 8a egkatasthsw
to sabbatokyriako - kykloforw me broxh kai edw me to kryo
bazoyn kai alati, opote kalo einai gia prostasia...
Exw epishs parei ena K&N filtro poy 8a balw se kapoia fash.

H poiothta kataskeyhs einai EKPLHKTIKH, apo tis
trompes twn frenwn/symplekth mexri to daxtylidi toy ABS
apo magnhsio, mexri ta yperoxa organa (me deikth e3wterikhs
8ermokrasias parakalw), mexri... To mhxanaki me thn kalyterh
poiothta kataskeyhs apo otidhpote, "built like a gun"...
To VTEC einai yperoxo otan mpainei kai oyte skalopati
oyte tipota, toso poy polles fores den 3ereis na exei mpei
an den koitas to strofometro. O de hxos, h mallon O HXOS,
einai pragmatika yperoxos, san e3eygenismeno Ducati.
Anoigw gkazi mexri pshla sthn polh gia na to akoyw.
Exw enabasei mexri tis 10K strofes gia thn wra, kokkina
meta thn allagh ladioy sta 3000km kai ...h wra toy paidioy  ;D

Ayta, kai kammia sxesh me asxhma elefantoeidh poy arxizoyn
kai kyrieyoyn to HTC, kai, by the way, einai mono 1000 Eyrwpoyla
pio akribo apo to Varadero kai _poly fthnotero_ apo to germaniko
frankensteinoeides. Beauty is priceless...

Xairetw,
-George

Geia soy 8ano,

...

Egw thn exw katabrei me to VFR to opoio exei hdh 2000km, apisteyto
mhxanaki gia ta3idia, "3ysimata" kai polh. To megalo problhma einai oti
krybei epikindyna thn taxythta toy. Shmera to prwi phgainontas sth
doyleia apofasisa na paw grhgoroytsika ka8ws eimoyna argoporhmenos
gia ena meeting. 3ekinhsa me 160kmh poy einai to oysiastiko panw
orio se aytokinhtodromoys sthn Agglia alla meta apo ligo 3exasa
kameres, mpatsika kai ta sxetika kai phgaina - en gnwsei moy -
me 180-190kmh. Se kapoia fash 3exasthka ligo kai 3afnika koitazontas
to konter eida 220kmh kai troma3a, katenhka amesws sta 170kmh :)

H de prostasia toy einai fantastikh, den exw akomh xrhsimopoihsei
ta eswterika iso8ermika gantia se 8ermokrasies mexri 4'C. Ebala de
prosfata thn pshlh zelatina ths Honda (thn phra se timh kostoys)
kai nomixw oti exw kampriole aytokinhto  :)

Xairetw,
-George

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #9 on: Πέμπτη 31 Ιούλιος 2008, 23:04:05 μμ
Απο φθινόπωρο θα αρχίσω να κοιτάω τις αγγελίες μηπως κάτσει καμια καλή περίπτωση.. Βιασύνη δεν υπάρχει, αρκεί να κάτσει κάτι καλό.
Το ABS απο πότε άρχισε να μπαίνει; Γενικότερα, τα μεταγενέστερα μοντέλα, απο 2005+ έχουνε κάποιες αλλαγές πέρα απο τα χρώματα πχ;

ABS είχε πάντα απο την αρχή, απλά τα πρώτα χρόνια μπορούσες να το αγοράσεις και χωρίς ABS ενώ τώρα στη Αγγλία τουλάχιστο πουλιέται μόνο με ABS. Εγώ θα συνιστούσα να πάρεις το ABS του οποίου το ΑBS είναι κατα γενική ομολογία το καλύτερο - και πιο διακριτικό - που υπάρχει σε μηχανή. Επίσης το μηχανάκι μαζεύει πολυ εύκολα χιλιόμετρα χωρίς να τα καταλάβεις (δες προηγούμενο ποστ) οπότε to ABS μάλλον χρειάζεται, αν και εγώ δεν το έχω νοιώσει να μπαίνει ποτέ - και τα κυνηγάω τα μηχανάκια μου  ;)

Τα δύο πρώτα χρόνια (2002-2003) το VFR στα πλαινα πλαστικά ήτανε αυτοκόλητο αντι για ανάγλυφο και οι ζάντες μαύρες, σε αντίθεση με τα μοντέλα 2004-2005. Απο το 2006 και μετά έχει αυτή τη διαφορά στο που μπαίνει/βγαινει το VTEC και ασπρα φλας και επίσης άσπρο κοντέρ. Πάντως κοίτα αριθμό πλαισίου καθώς ο Σαρακάκης έχει πουλήσει μοντέλα προηγούμενης χρονιάς σαν μεταγενέστερα για να ξεστοκάρει.

Good luck  :)

" the PouroDuro spirit "

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 17:31:08 μμ
Λοιπόν να πω και εγώ κάτι γιατί το εν λόγω μηχανάκι το έχω οδηγήσει το έχει ο ξάδερφος μου (σκέφτεται να το πουλήσει για κάποιο SS).
Το μηχανάκι είναι κορυφαίο δεν το συζητάω όλα αυτά που γράφει ο Γιώργος είναι αλήθεια αλλά υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ο Γιώργος ζει στο Λονδίνο.
Εγώ που το πήγα στο κέντρο της Θεσ/νίκης καλοκαίρι με 37 βαθμούς πήρε φωτιά ο κ... μου και το μηχανάκι δεν σταμάτησε να δουλεύει το βεντιλατέρ από το 1 φανάρι μέχρι που βγήκα από την πόλη. Το άλλο επίσης σημαντικό είναι το θες για καθημερινή χρήση πόσο συχνά βρίσκεσαι σε κίνηση και πόσο συχνά σε δρόμο με όριο πάνω από 120Χλμ? Υπέροχο αλλά μέσα στην πόλη κουράζεσαι απίστευτα. Επίσης ναι στο Λονδίνο δεν ανεβαίνουν πεζοδρόμιο εδώ όμως είναι βαλκάνια και αν δεν μπορείς να ανέβεις πεζοδρόμιο στο κέντρο δεν μπορείς και να παρκάρεις. Και ένα τελευταίο χθες στην κεντρικότατη Εθν.Αντίστασης στη Θεσσαλονίκη (προέκταση της Β.Ολγας από τους πιο κεντρικούς δρόμους) πήγαινα με το ΤΑ σαν καγκουρο από την άσφαλτο που ήταν σαν σε τρικυμία φαντάσου πως πάει το VFR. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί οι δικοί μου, να ξαναπώ ότι δεν έχω καμμία ένσταση σε ότι λέει ο Γιώργος για το μηχανάκι είναι υπέροχο και εξωτερικά και "εσωτερικά" αλλά το θέμα είναι αν μπορείς να το χαρείς.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #11 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 17:56:22 μμ
Το μηχανάκι είναι κορυφαίο δεν το συζητάω όλα αυτά που γράφει ο Γιώργος είναι αλήθεια αλλά υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ο Γιώργος ζει στο Λονδίνο.
Εγώ που το πήγα στο κέντρο της Θεσ/νίκης καλοκαίρι με 37 βαθμούς πήρε φωτιά ο κ... μου και το μηχανάκι δεν σταμάτησε να δουλεύει το βεντιλατέρ από το 1 φανάρι μέχρι που βγήκα από την πόλη.

Χα! Ε, ρε κάτι αλήθειες! Έχεις ζήσει Αγγλία? Φτάσαμε να συγκρίνουμε Θεσσαλονίκη-Λονδίνο, αλλά από την αρνητική πλευρά. Ότι και καλά είναι καλύτερα στο Λονδίνο. Πραγματικά, πώς γίνεται σε μια πόλη δέκα εκατομμυρίων να μην υπάρχει μποτιλιάρισμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη των δύο εκατομμυρίων να υπάρχει, είναι απορίας άξιο. Εμ πώς να μην πάρει το βεντιλατέρ μπροστά?

Επίσης ναι στο Λονδίνο δεν ανεβαίνουν πεζοδρόμιο εδώ όμως είναι βαλκάνια και αν δεν μπορείς να ανέβεις πεζοδρόμιο στο κέντρο δεν μπορείς και να παρκάρεις.

Φτάσαμε επίσης να θεωρούμε δεδομένο και φυσιολογικό το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια. Παιδιά, τα πράγματα είναι απλά. Δεν σου επιβάλλει κανείς τίποτα. Εμείς καθορίζουμε το τι θέλουμε και το τι κάνουμε. Ποιότητα ζωής ή όχι. Αυτό που πραγματικά θέλουμε, αυτό έχουμε. Να μη γκρινιάζουμε λοιπόν, γιατί τα πεζοδρόμια (και πολλά άλλα) δεν ήρθαν από μόνα τους.

Και ένα τελευταίο χθες στην κεντρικότατη Εθν.Αντίστασης στη Θεσσαλονίκη (προέκταση της Β.Ολγας από τους πιο κεντρικούς δρόμους) πήγαινα με το ΤΑ σαν καγκουρο από την άσφαλτο που ήταν σαν σε τρικυμία φαντάσου πως πάει το VFR.

Κάτι λέγαμε προχτές για την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας. Φαντάσου δηλαδή να μην ήταν και κεντρική η οδός.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #12 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 18:03:37 μμ
 :-\
Ωραίο post ήταν.....
Πάει κι αυτό.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Παύλος Α

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 18:33:15 μμ
Ειδικά Θανάση όταν διαβάζεις ότι το Λονδίνο δεν έχει μποτιλιάρισμα :-[ :-[

Μα… τα λέμε σοβαρά τώρα, στο Λονδίνο ούτε πεζός δεν κυκλοφοράς εύκολα όχι με αυτοκίνητο... και διόδια έχει μέσα στην πόλη, και τα parking… ο Θεός να φιλάει…

τέλος πάντων δεν υπάρχει πρωτεύουσα στην Ευρώπη να μην έχει κίνηση.

Παύλος Αγγελίδης

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 18:55:37 μμ

Μα… τα λέμε σοβαρά τώρα, στο Λονδίνο ούτε πεζός δεν κυκλοφοράς εύκολα όχι με αυτοκίνητο... και διόδια έχει μέσα στην πόλη, και τα parking… ο Θεός να φιλάει…

Φυσικά και έχει απίστευτο μποτιλιάρισμα έχω κάνει 2 χρόνια και εγώ εκεί αλλά από ότι διάβασα ο Γιώργος δεν κινείται στο κέντρο πρώτον και δεύτερον δεν πιστεύω να νομίζεις ότι έχει πολύ συχνά 37 βαθμούς στο Λονδίνο....

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #15 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 19:00:31 μμ
Πεζοδρόμια δεν καβαλάω (σχεδόν) ποτε, στο κέντρο Αθήνα πάω 2 φορές το χρόνο (!!!) θέμα παρκαρίσματος δεν τίθεται ούτε σπίτι ούτε δουλειά, απο δρόμους πηγαινοέρχομαι απο ΑΟ και εθνική οδό κάθε μέρα οπότε ναι κάποια κίνηση στη Εθνική τρώει αλλα δεν είσαι και σταματημένος, ενώ δε στην ΑΟ  :goofy:  ;D
Δε λέω, θα μου λείψουνε οι δυνατότητες του (ψηλού) ΤΑ αλλα΄μην τα θέλουμε και όλα...

Για κατανάλωση δε μίλησε κανένας... και ειναι σημαντικό.. (Γιώργο?)

Γενικότερα το τελευταίο μεγάλο δίλλημα είναι το καινούργιο μεταχειρισμένο
Το γεγονός οτι πάντα οι αγορές μου σε οχήματα είναι.. μακράς διάρκειας (μιλάμε για 8ετία minimum   ::)) και οτι μαρέσει δοιαβολεμένα ενα συγκεκριμένο χρώμα λίγο σπανιο (το σκούρο κόκκινο) αλλάζει τα πράγματα καθόλου;

Ηλίας

+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 19:15:39 μμ
Φίλε τότε ότι έγραψα δεν σε αφορά γιατί ζεις και κινείσαι 90% εκτός κέντρου.
Aς το ξαναβάλουμε το θέμα όπως ξεκίνησε να επιστρέψουμε στα τεχνικά. Λοιπόν η μηχανή που σου λέω είναι του 2001 χωρίς ABS μέση κατανάλωση 5.6 σε ανοιχτό σχετικά δρόμο μέσα στην πόλη μπορεί να χτυπήσεις και 7άρι όμως. Αν σε ενδιαφέρει το μεταχειρισμένο μπορώ να ρωτήσω και τιμή αν ενδιαφέρεται ακόμα να το πουλήσει.

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #17 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 19:19:29 μμ
Ευχαριστώ για τα στοιχεία κατανάλωσης - φυσιολογικά μου ακούγονται.
Αν μιλάμε για μεταχειρισμένο, θα πάω σε κάτι μετα το 2003 έπειτα απο συμβουλές που έλαβα (λόγω v-tech)

Ηλίας

+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #18 on: Παρασκευή 01 Αύγουστος 2008, 20:07:01 μμ
Ωπα, πήρε φωτιά το νήμα  :) Να πω αρχικά ότι το Λονδίνο έχει πολύ κίνηση αλλά πιο πολιτισμένη απο τις Ελληνικές μεγαλουπόλεις και τα οχήματα λίγο-πολύ κινούνται συνεχώς. Στο κέντρο για να μπεις με αυτοκίνητο πληρώνεις L7 η 9 Ευρώ την ημέρα αλλά για μηχανές είναι free. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς σε αντίθεση με την Ελλάδα και υπάρχουν προδιαγεγραμμένα parking banks για μοτοσυκλέτες χωρίς χρέωση. Αν αφήσεις τη μηχανή έξω απο αυτά, η κλήση είναι θέμα ώρας το πολύ (L60). Επίσης όταν λέω δεν ανεβαίνω πεζοδρόμια, εννοώ ανέβα-κατέβα για να αποφύγω κίνηση, αλλιώς ανεβαίνω/κατεβαίνω κάθε μέρα όταν έρχομαι στο σπίτι, απλά θέλει προσοχή ανεβαίνοντας ψηλά πεζοδρόμια καθώς μπορει να βρει - το λεω απο πείρα  :goofy: Να πω επίσης ότι μένω νοτιοδυτικό Λονδίνο (Wimbledon) και η δουλεια είναι τελείως στο κέντρο - off Tottenham Court Road (ο γνωστός δρόμος με τα μαγαζιά ηλεκτρονικών) και διπλα στο Βρεταννικό Μουσείο. Η διαδρομή που κάνω καθημερινά δηλαδή είναι σαν Μαρούσι-Ακαδημία στην Αθήνα αλλα χωρίς την Κηφισίας - το Λονδίνο δεν έχει τέτοιες μεγάλες αρτηρίες.

Γυρνώντας στο θέμα, φέτος έχει ιδιαίτερα υγρό και οχι πολύ ζεστό καλοκαίρι, η μεγαλύτερη θερμοκρασία ήτανε 29'C την περασμένη Δευτέρα. Σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν είχα πρόβλημα με τη ζέστη και ακόμη και όταν μπήκε το βεντιλατέρ, δεν έφαγα ενοχλητικό ζεστό αέρα και ήμουνα ξεκάλτσωτος με παπούτσια timberland. Το λέω αυτό γιατί ο Καλφόγλου μου είπε οτι με το δικό του πρέπει να φοράει κάλτσες στην πόλη το καλοκαίρι. Τα προηγούμενα καλοκαίρια που είχε μέχρι 35'C δεν έμπαινα Λονδίνο για δουλειά αλλά έβγαινα έξω απο αυτοκινητόδρομο προς το Guildford, και πάλι δεν είχα πρόβλημα. Αλλα θυμάμαι δύο χρόνια πριν όταν πηγαινα νοτια Γαλλία δύο άτομα με αποσκευές και 38'C, το βεντιλατέρ δούλευε συνέχεια σε κάτι παρατεταμένες ανηφόρες πριν την Λυόν και η θερμοκρασία του μοτερ έφτασε τους 115'C (το βεντιλατέρ ανάβει στους 105'C). Γενικά πάντως, το βεντιλατέρ του ΤΑ ανάβει σπάνια σε σχέση με άλλες μηχανές. Ενας φίλος στην Ελλάδα έχει το CBR1000RR και το βεντιλατέρ του ανάβει για πλάκα. Επίσης ο ανηψιός μου στην Αθήνα είχε το ΚΤΜ950 και αυτο επίσης δούλευε ψιλο-μόνιμα με το βεντιλατέρ αναμένο μεσα στην Αθήνα. Σκοπεύω πάντως να ανταλάξω το VFR με το ΤΑ του χρόνου (VFR Ελλάδα - ΤΑ Λονδίνο) και για να πω την αλήθεια σκέφτομαι τα ίδια σε σχέση με Αθήνα, ζέστη, κλπ. Θα μιλήσω με τον Καλφόγλου εκτεταμένα σε κάποια φάση.

Σχετικά με κατανάλωση, καίει πολύ λιγότερο απο το ΤΑ για την ίδια χρήση. Με την τωρινή χρήση πήγαινέλα στο κεντρο του Λονδίνου και με κανένα σκίσιμο το σ/κ καιει 7-7.3 λιτρα / 100 χμ. Εχω ένα spreadsheet με την κατανάλωση των ταξιδιών στη Γαλλία δικάβαλος με αποσκευές και σχετικά ψηλές ταχύτητες (150-220χμω) και η μέγιστη κατανάλωση ήτανε 8.5 λίτρα και η μέση 7.1 λιτρα.

Θα επανέλθω με κάποια άλλα "μειονεκτήματα" το σ/κ όταν έχω χρόνο.
Cheers

" the PouroDuro spirit "

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #19 on: Σάββατο 02 Αύγουστος 2008, 02:05:01 πμ

Κατ' αρχήν συγνώμη για το οφ τόπικ, αλλα΄δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστα τόσο σοβαρά θέματα. Το ένα θέμα σε οδηγεί στο άλλο, τι να κάνουμε? Ας το μετακινήσουν.

Στο θέμα τώρα. Και όμως Παύλο, όσο κι αν δεν θέλετε να το πιστέψετε, δεν υπάρχει μποτιλιάρισμα στο Λονδίνο. Και δεν μιλάω από το σωρό, έχω ζήσει εκεί. Μην είστε λοιπόν τόσο αρνητικοί έως είρωνες.  Κίνηση ναι, υπάρχει πολλή, αλλά μποτιλιάρισμα όχι.
  Και ούτε με νοιάζει προσωπικά πώς το έχουν καταφέρει, με διόδια ή με άλλο τρόπο, το θέμα είναι ότι είναι πολύ πιο ανθρώπινη πόλη από κάθε ελληνική γιατί τόλμησαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Έχουν βέβαια και το δαιδαλώδες μετρό που κάνει θαύματα, να λέμε την αλήθεια.
  Α, και αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς ως μοτοσυκλετιστές, τα δίκυκλα κυκλοφορούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο κέντρο, χωρίς διόδια. Εδώ, αν τολμούσε κάποιος να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, θα γινόταν επανάσταση.

Μετακινείστε το.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #20 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2008, 20:52:22 μμ
Λοιπόν, καθώς κανένα μηχανάκι δεν είναι τέλειο, παραθέτω κάποια μειονεκτήματα του VFR οπως τα έχω βιώσει απο χρήση 4 χρόνων.

1. Λόγω του V4 κινητήρα και της σειράς ανάφλεξης (firing sequence), το μοτέρ κλωτσάει με 3η-4η-5η κάτω απο 3000 στροφές. Με 2α είναι σχεδόν οκ ενώ την 3η την παίρνει οριακά απο 2500 στροφές. Γενικά, δεν είναι σαν 4κύλινδρο εν σειρά ώστε να κατεβαίνει χωρίς πρόβλημα μέχρι το ρελαντί. Το μοτέρ θέλει στροφές, και η περιοχή του VTEC φτιάχνει χαμόγελα μεχρι τ'αυτιά  ;D

2. Οπως τα περισσότερα Honda με ψεκασμό, το γκάζι θέλει χειρουργική ακρίβεια στα κλεισίματα/ανοίγματα σε χαμηλές ταχύτητες καθώς το μοτέρ "κλωτσάει". Ετσι ακριβώς είναι και τα Blackbird και CBR1000RR που οδήγησα. Αυτό το φαινόμενο μειώνεται/σχεδόν εξαλείφεται με ρύθμιση των πεταλούδων του ψεκασμού. Πήρα ενα Carbtune για να κάνω αυτή τη δουλειά αλλά δεν την έκανα ποτέ καθως το μηχανάκι μου είναι more-or-less ok - κάποια μηχανάκια επηρεάζονται / το κάνουν περισσότερο απο άλλα. Το μόνο Honda με ψεκασμό που δεν το κάνει καθόλου είναι το ΤΑ700 που οδήγησα.

3. Το βάρος. Στα 218 κιλά ξερό (με ABS), το μηχανάκι είναι 50 κιλά πιο βαρύ απο τα super-sports. Αν αρχίσει να γέρνει σε στάση, δεν κρατιέται με τίποτα. Αλλά το πρόβλημα είναι οτι ενώ οι αναρτήσεις ειναι φανταστικές, όταν κανείς κυνηγιέται με super-sports το βάρος κουράζει στα χαστούκια και στις εναλλαγές κλίσεων. Επίσης κάποτε κυνηγώντας ενα R6 φρέναρα ακριβώς στο ίδιο σημείο σε μια κατηφορική αριστερή και παραλίγο να μη στρίψω  :o - 50 περισσότερα κιλά είναι αυτά.

4. Η ισχύς/ροπή. Οπως λένε και οι γιάνκηδες ...there is no replacement for displacement και το μηχανάκι έχει μόνο 800 κυβικούλια. Δυστυχώς αυτό το μοτέρ δεν μεγαλώνει άλλο σε κυβισμό, εξ'ου και οι φήμες για καινούργιο 1000 ή 1200 V5. Δεν είναι ότι το μοτέρ είναι αδύναμο, μην τρελαθούμε κιόλας, αλλά σε πολύ ανοικτά κομμάτια και δικάβαλο με αποσκευές του λείπει ροπή και δύναμη (σχετικά μιλώντας πάντα).

5. Το ότι είναι all-rounder, κάτι σαν ΤΑ για sports-oriented steet μηχανές. Δεν ταξιδεύει όσο υπερηχητικά ταξιδεύουν τα Blackbird/Hayabusa/ZZR, δεν ταξιδεύει όσο άνετα ταξιδεύει το Pan-European, δεν στρίβει/φρενάρει στα όρια σαν super-sports και στην πόλη δεν ειναι παπί -  και δεν πάει και στο χώμα  ;D Αλλα κάνει τα πάντα εκτος απο χώμα σε βαθμό πολύ κοντινό στις μηχανές που προανέφερα, ένα πραγματικό sports-oriented all-rounder. Πολλοί πρώην ιδιοκτήτες έχουν παρει πάντως Blackbird/Hayabusa/ZZR/K1200S/Pan-European/supersports, ακριβώς οπως πολλοι πρώην κάτοχοι ΤΑ έχουν πάρει Varadero/Tiger/1200GS/KTM950-990.

Και κάτι άλλο. Η θέση οδήγησης παρα-ειναι σπορτίβικη για all-rounder, εγώ απο τότε που μπαίνω Λονδίνο έβαλα αποστάτες τιμονιού 3 εκατοστών και τώρα είναι τέλειο. Και με τους αποστάτες πάνω, έσπασα πρόσφατα το αριστερό hero-blob "ξύνοντας" (δηλ. το μαντζαφλάρι κάτω απο τα μαρσπιέ), άρα καμία ανησυχία για φόρτιση του μπροστινού.

Πάντως οι φήμες για καινούργιο μοντέλο εντείνονται, δέστε αυτό το χθεσινό νήμα στο UK VFR forum http://www.bikersoracle.com/vfr/forum/showthread.php?t=95630, ήδη ξερογλείφομαι. Γι'αυτό και μόνο δεν αξίζει να το αγοράσει κανείς καινούργιο τώρα, μόλις βγει το καινούργιο μοντέλο το τωρινό στην Αγγλία θα πουλιέται καινούργιο L7000 ή 8900 Ευρώ.
« Last Edit: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2008, 21:59:12 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #21 on: Πέμπτη 07 Αύγουστος 2008, 23:37:45 μμ
Ανεβαίνω αρκετά συχνά λόγω δουλειάς Γερμανία
Έχει νόημα να ψάξω για κανένα απο εκεί να το κατεβάσω κάτω;
Εχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά φθηνότερα αλλά το θέμα είναι οτι δεν θα έχω την πολυτέλεια να κάτσω να ψάξω επι τόπου θα πρέπει να έχω βρεί κάτι απο ιντερνετ πιο πριν και απλα να παω να ελέγξω και να το πάρω

Το έχει κάνει κανείς αυτό;

Ηλίας

+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Πέμπτη 07 Αύγουστος 2008, 23:43:46 μμ
Ανεβαίνω αρκετά συχνά λόγω δουλειάς Γερμανία
Έχει νόημα να ψάξω για κανένα απο εκεί να το κατεβάσω κάτω;
Εχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά φθηνότερα αλλά το θέμα είναι οτι δεν θα έχω την πολυτέλεια να κάτσω να ψάξω επι τόπου θα πρέπει να έχω βρεί κάτι απο ιντερνετ πιο πριν και απλα να παω να ελέγξω και να το πάρω

Το έχει κάνει κανείς αυτό;

Συγγενής πιλότος το επάγγελμα (το λέω γιατί νομίζω ότι έχουμε κάποιον πιλότο στην παρέα) το έκανε ακριβώς έτσι και πήρε ένα F650 πριν καμμία 4ετία. Και τότε ανεβοκατέβαινα και εγώ συχνά στη γερμανία αλλά δεν είχα χρόνο να γυρνάω όλη τη Γερμανία να βλέπω μηχανές. Την φόρτωσε ο γερμανός σε ματαφορική και έσκασε μπροστά στο σπίτι του τσιλιαδούρα το μηχανάκι κανένα πρόβλημα (εκτός του ότι έμενα δεν μου άρεζε το συγκεκριμένο ;D ;D) αν θες περισσότερες λεπτομέρειες στείλε ΠΜ

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #23 on: Παρασκευή 08 Αύγουστος 2008, 00:12:45 πμ
Κάνα site με μηχανακια Γερμανια υπάρχει;

Ηλίας

+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #24 on: Παρασκευή 08 Αύγουστος 2008, 00:16:57 πμ
http://www.mobile.de/

Άμα αργεί ο server, ο Drake είναι. Το κατεβάζει ολόκληρο σε pdf  ;D

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...