Δηλαδή ένας έλληνας αγοραστής που δεν είναι και στην οικονομική βαθμίδα του να έχει 2-3 μηχανές, η πρώτη του έννοια άμα διαλέξει μηχανή είναι αν θα κάνει άνετα 600 χιλιόμετρα τη μέρα ή αν θα βγάζει Ντακάρ όπως βγαίνει από το μαγαζί; Ρε μπας και έχουμε χάσει την μπάλα γενικώς; Δηλαδή για κυκλοφορούμε πόλη και μια στο τόσο στο βουνό θέλουμε χιλιοδιακοσάρι; Γιατί θα ζοριστούμε στο ταξίδι;
Την εποχή που το Ντακάρ έγινε αυτό που έγινε οι περισσότεροι το τρέχανε με πεντακοσάρια και η μέση ελληνική οικογένεια 1200 κυβικά δεν είχε ούτε σε αυτοκίνητο. Ψυχραιμία...
Και να το πω και ανάποδα, άμα παει κανείς σε αυτά τα λεφτά και κυβικά, Γιαμάχα θα πάει να πάρει;
Προσωπική άποψη εκφράζω και προσωπικές ανάγκες προσπαθώ να καλύψω, οι σκέψεις μου σαφώς και δεν εκφράζουν τον μέσο έλληνα αγοραστή (αν υπάρχει αυτός).
Μόνο μια μηχανή μπορώ και θέλω να έχω, στη δική μου περίπτωση, κυρίως για ταξίδια. Η τελευταία μου επιλογή, ήταν το τράνσαλπ, λόγω του πολύπλευρου χαρακτήρα του!
Προέκυψαν όμως αρκετά ταξίδια στην Ευρώπη τα δυόμιση χρόνια που απολαμβάνω το καταπληκτικό αυτό μηχανάκι. Έτσι, με αυτά τα δεδομένα χρήσης,
ψάχνω μια μοτο πιο άνετη σε πολυήμερες διαδρομές με τριβάλιτσο και συνεπιβάτη. Αν αλλάξουν τα δεδομένα και δε θα έχω την ευχέρεια να πραγματοποιώ μακρυνές αποδράσεις,
είναι παραπάνω από πιθανό να κρατήσω το τράνσαλπ, απο το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Τέλος, με μεγάλη χαρά θα έδινα 15 χιλιάρικα για ένα Γιαμάχα, ή οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι, που θα με βόλευε.
Όπως έχω αναφέρει σε άλλο νήμα, δεύτερες σκέψεις έχω μόνο για τα KTM, ίσως αδικαιολόγητες, μια και δεν έχω προσωπική άποψη επι της αξιοπιστίας τους.