Επειδή μου δημιουργήθηκε ένα ερωτηματικό από σχετική χθεσινή κουβέντα για το αν ισχύει ή όχι η είσοδος στην Τσεχία μόνο με ταυτότητα, παραθέτω από το site της Τσέχικης Πρεσβείας το εξής....
"Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην Τσέχικη Δημοκρατία με την απλή επίδειξη του δελτίου ταυτότητάς τους που πρέπει να είναι σε ισχύ. Η Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα συνιστά να εφοδιαστούν οι Έλληνες πολίτες με νέου τύπου δελτίο ταυτότητας που να περιέχει λατινικούς χαρακτήρες."
Πηγή: http://old.mzv.cz/wwwo/default.asp?ParentIDO=19990&ido=20015&amb=12&idj=42
Οχι τιποτά άλλο αλλά 2 διαβατήρια κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα...
Ασ' το Γιάννη, μάλλον είναι παλιό (ίσως δεν έχουν ανανεώσει την ιστοσελίδα τους). Έχω μπει στην Τσεχία με τη μηχανή (Οκτώβριος 2008). Μπαίνεις έτσι, χωρίς διαβατήριο, χωρίς ταυτότητα, χωρίς κανένα έλεγχο. Δεν υπάρχει κανείς να σε ελέγξει.
Δεν υπάρχουν καν σύνορα άλλωστε, ποιος να σε ελέγξει? Τα σπιτάκια έχουν μείνει μόνο να θυμίζουν ότι κάποτε ήταν σύνορα. Το ίδιο συμβαίνει και σε όλη τη ζώνη Σένγκεν. Στα σύνορα Πολωνίας δε, όχι μόνο ήταν ανεπάνδρωτα τα φυλάκια, αλλά ήταν μια γενική εικόνα εγκατάλειψης, με αγριόχορτα να έχουν φυτρώσει παντού.
Μόνο Ρουμανία (δεν είναι στη Σένγκεν) έριξε μια βαριεστημένη ματιά στο διαβατήριο ο φιλικός συνοριοφύλακας και Ουγγαρία.
Και το κλου του προγράμματος. Στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, βγαίνοντας από Ελλάδα με έλεγξε ο έλληνας μπάτσος (ενώ είμαι Έλληνας) απαιτώντας μάλιστα μα βγάλω το κράνος ενώ εκατό μέτρα παραπέρα στο βουλγαρικό φυλάκιο, οι Βούλγαροι με άφησαν να περάσω έτσι χωρίς καν έλεγχο κάνοντας μου σήμα από μακριά.