Κουνέντα να γίνεται ....
Πιστεύω οτι οι επώνυμες λάμπες και οχι αυτές που πουλάνε στα πανηγύρια, θεωρητικά πληρούν κάποιες προδιαγραφές, αρα οι δέσμες τους θα είναι οι ίδιες.
Απο κάποιες συζητήσεις εδώ μέσα εχω κρατήσει τα παρακάτω:
α) PHILIPS BLUE VISION που έχει λίγο προς το μπλε το φως.. Πολύ καλή την ημέρα (όπως σε βλέπουν οι άλλοι)
Καλύτερη από την μαμα την νύχτα.. Με ένα μικρό θεματακι στην δέσμη της μεγάλης σκάλας την νύχτα.
Μου κράτησε περίπου 12000χλμ
β) OSRAM NIGHT BREAKER. Πιο λευκό και ακόμα δυνατότερο φως.
Πολύ καλύτερη απόδοση στην δέσμη της μεγάλης σκάλας..
Όμως μειωμένος χρονος ζωής (το γράφει και στο κουτί της)
γ) OSRAM cool blue (χρώμα κάτασπρο του πάγου που μπλεδιζει λιγο σαν xenon)
δ) PHILIPS CRYSTAL VISION είναι στα 4300Κ αρκετά λευκό..
Οσο για αυτές που προτείνει ο Παναγιώτης , ενα εχω να πώ, οσο ανεβαίνει η συχνότητα (Kelvin) και πάμε πρός το ψυχρό (υπεριώδες) φώς μπορεί να εχουμε την αισθηση της λαμπράδας λόγω του ότι καθε τι λευκό φαίνεται πιό ευδιάκριτα αλλά χάνουμε σε πραγματική φωτεινότητα.
Τα 4000Κ που δίνει είναι πιστεύω καλά, αλλά θέλει δοκιμή.
<< Η αληθεια ειναι απλη... Η Philips ειναι ο νουμερο ενα κατασκευαστης HID λαμπτηρων. Ο Philips OEM D2S λαμπτηρας εχει χρωματικη θερμοκρασια 4100K στα 12.8 volts και παραγει 3200 lumens φωτος.
Ο Philips Ultinon D2S εχει 5800K στα 12.8 volts και παραγει 2400 lumens.
Οπως βλεπετε με τους αλλους παραγοντες σταθερους, η φωτεινοτητα μιας λαμπας HID ΠΕΦΤΕΙ οσο ανεβαινουμε το χρωματικο φασμα. Η Vision, ενας Κορεατικος κατασκευαστης λαμπτηρων φτιαχνει μια λαμπα 8000Κ που διαφημιζουν οτι εχει 2000 lumens φωτος. Αυτο ειναι οριακα -αν και καθολου- καλυτερη αποδοση απο εναν λαμπτηρα αλογονου, και θα παραγει περισσοτερο θαμπωμα και καταπονηση στα ματια, παρα αποδοση.>>
Πηγή:
http://www.mybike.gr/topic/20412-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-hid-xenon-kits/