Hellas Transalp Forum

Τα φώτα σας (πρόβλημα με λάμπα προβολέα ΤΑ400/600/650) !!!

Chris the Loutrinos · 91726

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #100 on: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 00:19:32 πμ
επιβεβαιωνω το ιδιο φαινομενο με την μεγαλη σκαλα.φωτιζει τα @@ του θεου που λεει ο λογος.
μεγαλη σκαλα αναβω την ημερα οταν τα εχω αναμενα για να μην μου καει η μεσαια χωρις λογο.
αυτο που κανω συνηθως ειναι να παταω τακτικα το σινιαλο αν θελω να δω λιγο πιο μακρυα/καλυτερα.και να μπορουν να αναβουν μαζι,δεν ξερω αν κανει καλο στην λαμπα,μηπως καει πολυ νωριτερα απο την ωρα της?

οταν καει και χρειαστω λαμπα,ξερω τι πρεπει να βαλω για να εχω πραγματικο/σωστο φως.
πανακριβη αλλα επειδη η μακα αυτη ειναι δοκιμασμενη απο μενα στο αυτοκινητο,ηταν οτι καλυτερο ειχα δοκιμασει ποτε.
http://www.telematica.gr/product_info.php?name=PIAA-(-H292E-)-Powersports-H4-60/55W-4000K---Anti-Vibration&model=H292E&prod=PIA-0212&osCsid=c3b31b1f4aecf0f33d63828c9f5ebb8b

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #101 on: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 00:22:27 πμ

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #102 on: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 01:03:10 πμ
Κουνέντα να γίνεται ....

Πιστεύω οτι οι επώνυμες λάμπες και οχι αυτές που πουλάνε στα πανηγύρια, θεωρητικά πληρούν κάποιες προδιαγραφές, αρα οι δέσμες τους θα είναι οι ίδιες.

Απο κάποιες συζητήσεις εδώ μέσα εχω κρατήσει τα παρακάτω:

α) PHILIPS BLUE VISION που έχει λίγο προς το μπλε το φως.. Πολύ καλή την ημέρα (όπως σε βλέπουν οι άλλοι)
Καλύτερη από την μαμα την νύχτα.. Με ένα μικρό θεματακι στην δέσμη της μεγάλης σκάλας την νύχτα.
Μου κράτησε περίπου 12000χλμ

β) OSRAM NIGHT BREAKER. Πιο λευκό και ακόμα δυνατότερο φως.
Πολύ καλύτερη απόδοση στην δέσμη της μεγάλης σκάλας..
Όμως μειωμένος χρονος ζωής (το γράφει και στο κουτί της)

γ) OSRAM cool blue (χρώμα κάτασπρο του πάγου που μπλεδιζει λιγο σαν xenon)

δ) PHILIPS CRYSTAL VISION είναι στα 4300Κ αρκετά λευκό..

Οσο για αυτές που προτείνει ο Παναγιώτης , ενα εχω να πώ, οσο ανεβαίνει η συχνότητα (Kelvin) και πάμε πρός το ψυχρό (υπεριώδες) φώς μπορεί να εχουμε την αισθηση της λαμπράδας λόγω του ότι καθε τι λευκό φαίνεται πιό ευδιάκριτα αλλά χάνουμε σε πραγματική φωτεινότητα.
Τα 4000Κ που δίνει είναι πιστεύω καλά, αλλά θέλει δοκιμή.

<< Η αληθεια ειναι απλη... Η Philips ειναι ο νουμερο ενα κατασκευαστης HID λαμπτηρων. Ο Philips OEM D2S λαμπτηρας εχει χρωματικη θερμοκρασια 4100K στα 12.8 volts και παραγει 3200 lumens φωτος.
Ο Philips Ultinon D2S εχει 5800K στα 12.8 volts και παραγει 2400 lumens.
Οπως βλεπετε με τους αλλους παραγοντες σταθερους, η φωτεινοτητα μιας λαμπας HID ΠΕΦΤΕΙ οσο ανεβαινουμε το χρωματικο φασμα. Η Vision, ενας Κορεατικος κατασκευαστης λαμπτηρων φτιαχνει μια λαμπα 8000Κ που διαφημιζουν οτι εχει 2000 lumens φωτος. Αυτο ειναι οριακα -αν και καθολου- καλυτερη αποδοση απο εναν λαμπτηρα αλογονου, και θα παραγει περισσοτερο θαμπωμα και καταπονηση στα ματια, παρα αποδοση.>>

Πηγή: 
http://www.mybike.gr/topic/20412-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-hid-xenon-kits/

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #103 on: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 01:13:21 πμ
νικολα,τις extreme white plus τις ειχα βαλει στο αυτοκινητο αφου ειχα αλλαξει 3-4 μαρκες.τις ειχα χρυσοπληρωσει(σχεδον 100 ευρω) και εντελως μαλακωδως τις εβγαλα για να βαλω ξενον που ειναι φυσικα χειροτερα.ειναι οτι καλυτερο ειχα βαλει στο αυτοκινητο μου.
πιστευω οτι αξιζουν μεχρι το τελευταιο ευρω της αξιας τους και για αυτο θα την προτιμησω για αλλαγη.
τα γ & δ που λες,τα ειχα δοκιμασει,καμια σχεση με τις PIAA.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #104 on: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 01:42:53 πμ
Παναγιώτη δεν υπάρχει σάλιο για τέτοια τώρα, και αυτή που εχει καλή είναι, δεν ξέρω αλλά ισως μετά το κεράκι απο το 6βολτο παπί με την ΤΑ νοιώθω οτι ξαναβρήκα το φώς μου ;D

Βέβαια εχω παρατηρήσει και εγώ το κενό μπροστά στην μεγάλη σκάλα , αλλά δεν διορθώνεται.

Στο αυτ/το που εχει 4 λάμπες, οταν ανάβω τα εσωτερικά που είναι οι προβολείς δεν σβήνουν τα ακριανά που είναι τα μεσαία και ετσι καλύπτεται το κενό αυτό.
Δεν ξέρω αν απο θέμα θερμοκρασίας αντεχει το φαναρι της ΤΑ να ανάβουν και οι δύο σκάλες, τι ζόρι θα τραβήξει ο ανορθωτής και ο διακόπτης.
Ισως σε μια μη συνεχόμενη λειτουργία να μην εχει θέμα , αφού 60W επιπλέον είναι τα μισά απο τα προβολάκια που βάζουν άλλοι.
« Last Edit: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 01:51:53 πμ by Stoneman »

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #105 on: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 06:33:09 πμ

Στο αυτ/το που εχει 4 λάμπες, οταν ανάβω τα εσωτερικά που είναι οι προβολείς δεν σβήνουν τα ακριανά που είναι τα μεσαία και ετσι καλύπτεται το κενό αυτό.
Δεν ξέρω αν απο θέμα θερμοκρασίας αντεχει το φαναρι της ΤΑ να ανάβουν και οι δύο σκάλες, τι ζόρι θα τραβήξει ο ανορθωτής και ο διακόπτης.
Ισως σε μια μη συνεχόμενη λειτουργία να μην εχει θέμα , αφού 60W επιπλέον είναι τα μισά απο τα προβολάκια που βάζουν άλλοι.

Στην οικογένεια έχουμε 3 οχήματα, 2 με 4 λάμπες τα οποία λειτουργούν ακριβώς όπως το περιγράφεις, και ένα με λάμπες Η4, όπως η ΤΑ, που λειτουργεί όπως ακριβώς και η ΤΑ. Δηλαδή στη μεγάλη σκάλα σβήνει η μικρή, αλλά δεν υπάρχει ανάλογο κενό στο φωτισμό, ίσως γιατί τα φανάρια είναι πιο χαμηλά στο δρόμο από ότι της μοτ/τας. Επίσης στην παλιά μου μοτ/τα η λειτουργία είναι ολόιδια με την ΤΑ, συν του ότι δεν έχει σινιάλο, όμως ούτε εκεί είχα παρατηρήσει τόσο κενό στο φωτισμό. Ίσως να εστιάζει διαφορετικά ο καθρέφτης στα φανάρια αυτά και να μην είχα παρατηρήσει τέτοια κενά στο φωτισμό. Ίσως πάλι και να μην είχα βρεθεί σε τόσο "σκοτεινές" καταστάσεις με την παλιά μοτ/τα για να μπορώ να είμαι 100% αντικειμενικός.

Το φανάρι το φοβάμαι είναι η αλήθεια, όπως και την καλωδίωση. Εδώ ακόμα και σε παλιότερες μοτ/τες, που τα φανάρια είναι γυάλινα η μία δέσμη σβήνει όταν περνάς στην άλλη, ίσως πέρα από προστασία του φαναριού και για την ίδια τη λάμπα ή και για το ηλεκτρικό κύκλωμα. Συγκεκριμένα για την ΤΑ θα έλεγα ότι τα καλώδια που καταλήγουν στο φανάρι, είναι κατα πολύ υποδεέστερα σε θέματα αντοχής σε σχέση με την παλιά μου μοτ/τα. Για το δέ φανάρι δεν το συζητάω καν, πιστεύω ότι θα θολώσει και το κρύσταλλο εμπρός μακροπρόθεσμα, εάν φυσικά δουλεύει πολύ στη μεγάλη σκάλα με τη μικρή να "παίζει" παράλληλα.
« Last Edit: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 06:36:09 πμ by Johnny_Nik »

Offline makisl

• νέος οδηγός
  • **
  • Οδηγός Κύκλωπα
Reply #106 on: Τετάρτη 14 Αύγουστος 2013, 06:50:05 πμ

http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/automotive-lamps/automotive-cars/halogen-headlight-lamps-for-cars/night-breaker-plus/index.jsp

Υπάρχει ο απόγονος της osram night breaker που δίνει 50% περισσσότερη διάρκεια ζωής απο το προηγούμενο μοντέλο ( έτσι ισχυρίζεται )

Την έχω βάλει απο τον Μάρτιο στην μικρή σκάλα, και λειτουργεί ( δέν έχει καεί εννοώ ) με πολύ περισσότερο φώς απο την μαμά απλή.

c1.0.gif[/img][/url]

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #107 on: Πέμπτη 22 Αύγουστος 2013, 00:53:07 πμ
Μετά 3 χρόνια με τα xenon, θα έλεγα ότι μου έδωσαν πολλή κούραση στα μάτια και ανεπαρκή φωτισμό. Έντονο φως στη μεσαία, ανύπαρκτο φως στη μεγάλη.

Από τη στιγμή που χάνεις τις ιδιότητες του προβολέα, χάνεις και το σωστό φωτισμό. Δηλαδή τη σωστή ένταση φωτός που μπορεί να διαχειριστεί και η όρασή σου σε όλα τα σημεία που είναι σχεδιασμένος να φέγγει ο προβολέας.

Τελικά, το φανάρι κάνει τη διαφορά και φυσικά μια καλύτερη λάμπα. Π.χ. φώτα Vara με το διπλό προβολέα.

Προφανώς, μανίσιοι προβολείς με HID είναι καλύτεροι, αλλά δεν έχω άποψη για εργοστασιακά xenon.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #108 on: Πέμπτη 22 Αύγουστος 2013, 04:40:52 πμ
Πριν απο 2,5 χρόνια φόρεσα την Osram Night braker και μεχρι χθες που κάηκε δεν ειχα κανενα προβλημα !!!
Σημερα μου εδωσε την καινουργια λάμπα Osram night braker plus!! πολύ καλή
απο διάρκεια θα δειξει

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #109 on: Πέμπτη 22 Αύγουστος 2013, 06:21:20 πμ
Μετά 3 χρόνια με τα xenon, θα έλεγα ότι μου έδωσαν πολλή κούραση στα μάτια και ανεπαρκή φωτισμό. Έντονο φως στη μεσαία, ανύπαρκτο φως στη μεγάλη.

Από τη στιγμή που χάνεις τις ιδιότητες του προβολέα, χάνεις και το σωστό φωτισμό. Δηλαδή τη σωστή ένταση φωτός που μπορεί να διαχειριστεί και η όρασή σου σε όλα τα σημεία που είναι σχεδιασμένος να φέγγει ο προβολέας.

Τελικά, το φανάρι κάνει τη διαφορά και φυσικά μια καλύτερη λάμπα. Π.χ. φώτα Vara με το διπλό προβολέα.

Προφανώς, μανίσιοι προβολείς με HID είναι καλύτεροι, αλλά δεν έχω άποψη για εργοστασιακά xenon.

Νίκο όταν έχεις ξεχωριστό φανάρι προβολέα (είναι αυτοί που έχουν Η7  λάμπες) τα ξένον δεν έχουν και τόσο πρόβλημα, οι Η4 είναι περίεργες σε ξένον....

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #110 on: Τετάρτη 28 Αύγουστος 2013, 23:46:18 μμ
Νίκο όταν έχεις ξεχωριστό φανάρι προβολέα (είναι αυτοί που έχουν Η7  λάμπες) τα ξένον δεν έχουν και τόσο πρόβλημα, οι Η4 είναι περίεργες σε ξένον....

Μπορεί. Απλά με το διπλοφάναρο έχεις φώτα και δεν πρέπει να ψάχνεσαι...

Χθες έκανα νυκτερινό ταξίδι και με μια απλή Η4 έφτασα κατά πολύ πιο άνετα στο προορισμό μου.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #111 on: Πέμπτη 29 Αύγουστος 2013, 17:41:57 μμ

Mήπως το λες ανάποδα ? η Η4 επειδή αλλάζει γωνία η λάμπα έχει την ίδια ένταση φωτισμού και στις 2 σκάλες (ως xenon). Εκεί που υπάρχει μεγάλη διαφορά είναι στις Η7 που για να έχεις σινιάλο στην μεγάλη, αναγκαστικά βάζεις αλογόνου και ουσιαστικά καλύπτεται το φως της απο την μεσαία σκάλα του xenon που μένει ανοικτή....

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #112 on: Πέμπτη 27 Μάρτιος 2014, 16:18:48 μμ
Καλημέρα σε όλους,

έχω χαθεί από το forum αλλά και από τις βόλτες, αλλά παρακολουθώ εξ'αποστάσεως  :)

Μου προέκυψε το εξής πρόβλημα με την λάμπα προβολέα για το TA600 μου:

Το μαύρο ντουί που κουμπώνει πάνω στην λάμπα έλιωσε, και έφυγε το ένα από τα 3 καλλώδια (blue, white, green), αφού ξεκόλλησε το μέταλλο που το υποδεχόταν.

Μπορείτε να με βοηθήσετε για το ποιό ανταλλακτικό πρέπει να παραγγείλω από το internet?

Καλή μας συνεχεια

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Πέμπτη 27 Μάρτιος 2014, 20:27:32 μμ
To βίσμα αυτό δεν υπάρχει σαν κωδικός γνήσιου ανταλλακτικού.

Υπάρχει όμως σαν ανταλλακτικό στο εμποριο.

Δεν ξέρω γιατι αναφέρεις παραγγελία απο το ιντερνετ, αλλά αν θές να το ψάξεις δώσε H4 Headlight Connector  . Υπάρχουν ενα σωρό , και οι επιλογές σου είναι δύο,

α) αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/H4-Bulb-Holder-Connector-Housing-Terminals-COVER-/170696717677   

που κόβεις τα ηδη υπάρχοντα τρία καλώδια και τα κολάς με την σωστή σειρά στους ακροδέκτες που υπάρχουν στο σετ. (το συγκεκριμένο καταστημα είναι της προκοπής , εχω αγοράσει αρκετά πράγματα απο εκεί) και

β) αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/H4-HEADLIGHT-HEADLAMP-472-BULB-3-PIN-BULB-REPAIR-PLUG-CONNECTOR-PRE-WIRED-/291094866289 

που έχει ηδη συνδεδεμένα τα καλώδια , και εσύ κόβεις/συνδέεις σαν προέκταση τα καλώδια.

Και στις δύο περιπτώσεις θα φροντίσεις το βίσμα να χωράει στο ελαστικό προστατευτικό που το καλύπτει.
σαν λειτουργικότητα είναι το ίδιο, και εξαρτάται απο την δουλειά που θα κάνεις.

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #114 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 00:10:44 πμ
Stoneman σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Νόμιζα πως πάει πακέτο το κομμάτι αυτό με την πλεξούδα για αυτό υπέθεσα πως είναι ανταλλακτικό με κωδικό.

Δεν αξίζει η αγορά μέσω internet μαλλον, γιατί τα μεταφορικά από Αγγλία είναι περίπου 2.5 λίρες.

Θα βρω να το αγοράσω από κάποιο μαγαζί εδώ στα Χανιά.

Και πάλι πολλά ευχαριστώ

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #115 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 00:48:45 πμ
Stoneman σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Νόμιζα πως πάει πακέτο το κομμάτι αυτό με την πλεξούδα για αυτό υπέθεσα πως είναι ανταλλακτικό με κωδικό.

Δεν αξίζει η αγορά μέσω internet μαλλον, γιατί τα μεταφορικά από Αγγλία είναι περίπου 2.5 λίρες.

Θα βρω να το αγοράσω από κάποιο μαγαζί εδώ στα Χανιά.

Και πάλι πολλά ευχαριστώ
Σε ένα σοβαρό ηλεκτρολογειο αυτοκινήτων στα Χανιά, ζητάς μια φίσα για λάμπα Η4 και τρις ακροδεκτάκια γωνιακά, να έχουν την ακίδα που πιάνει στην φισα για να μην φευγουν όταν την κουμπώνεις στην λάμπα, αν και πιστεύω πως τα ακροδεκτάκια μπορει να μην είναι φθαρμένα, οπότε πιέζεις τις ακίδες για να μπορουν να φύγουν από την καμένη και τα ξανα κουμπώνεις στην καινούρια, αλλά ποσο κάνουν τρια ακροδεκτάκια?
Πάντως η φίσα είναι ιδια !!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #116 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 00:56:19 πμ
Για να λιώσει η φίσα Βαγγέλη οι ακροδέκτες ζεστάθηκαν υπερβολικά λόγω σπινθηρισμού.
Είναι τυχερός που η ζημιά σταματησε εκεί.
Ομως τα φισάκια πλέον είναι αχρηστα, η θερμοκρασία εχει αφαιρέσει την επικασιτέρωσή τους και τα αδυνάτισε σαν μέταλλο.
Πρέπει να αλλαχτούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και τα τρία.

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #117 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 01:09:08 πμ
Για να λιώσει η φίσα Βαγγέλη οι ακροδέκτες ζεστάθηκαν υπερβολικά λόγω σπινθηρισμού.
Είναι τυχερός που η ζημιά σταματησε εκεί.
Ομως τα φισάκια πλέον είναι αχρηστα, η θερμοκρασία εχει αφαιρέσει την επικασιτέρωσή τους και τα αδυνάτισε σαν μέταλλο.
Πρέπει να αλλαχτούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και τα τρία.

:thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright:
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Μάλιστα κύριε!!!  Εγραψα! πόσο κανουν τρια φισάκια γωνιακα? σε μενα .................δεν λέω!!!!!

0,30 και τα τρια!!!! και πολλά ειπα, αλλά τεσπα!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #118 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 01:15:27 πμ
Τρία θα πάρει και θα του κάνεις δώρο άλλα τρια, δλδ να του χαλάσει το ενα στην τοποθετηση κ θα ξαναρχεται?

;D ;D

Offline klearxos

• Θά θελα πάλι να πηγαίνω σαν
  • Απλός οδηγός
  • ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
Reply #119 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 20:24:10 μμ
Έτσι για την πληροφορία !!!!!!!
OSRAM......
Μόνιμα αναμένη σε ΤΑ400 (με χλμ στο δρόμο+νυχτερινά)
2,5 χρ χωρίς αλλαγή ..και φέγγει  :xxsunsmile: ακόμα πολύ καλά.
Θέλω να δω που θα το πάει ??? (έχω κ άλλη μαζί μου  :shoking: για
την περίπτωση......

οχτώ τα πόδια του καβρού που παν ομπρώς κ πίσω τόσες αγάπες ήκαμα μέχρι να σ'αποκτήσω...

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #120 on: Πέμπτη 03 Ιούλιος 2014, 20:19:34 μμ
σημερα παρελαβα αυτο
http://www.piaa.com/store/p/159-H4-XTreme-White-Plus-Single-Halogen-Bulb.aspx

μαζι με ενα σετ για το αυτοκινητο.
το βραδυ θα βγαλω φωτο να σας δειξω.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #121 on: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 16:39:54 μμ
φωτο δεν εβγαλα χτες αλλα δεν εχει και πολυ σημασια γιατι ξεχασα να βγαλω και με την παλια λαμπα φωτο για να δειτε διαφορα.

η λαμπα που εβγαλα και υποτιθεται οτι ηταν καλη οπως μου ειχε πει ο πρηγουμενος ιδιοκτητης,εγραφε πανω της eagleeye και εκτος απο το ασημενιο χρωμα μπροστα στην λαμπα,το γυαλι γυρω γυρω εκανε διαφορα χρωματα,λαμπα ιριδιζον (?) χρωματα που τα εβγαζε και στον δρομο.
μοιαζει πολυ με την λαμπα που εχει βαλει ο παυλος στην πρωτη σελιδα και ειναι +50%.

ηξερα οτι η λαμπα που εβαλα ηταν καλη αλλα και η προηγουμενη πρεπει να ηταν επισης καλη και οχι μια κοινη λαμπα εμποριου.

με το που αναβω λοιπον εντυπωσιαζομαι,πολυ ομως,απο την διαφορα.

πεντακαθαρο φως,ασπρο και με ξακαθαρο πεδιο για το που χτυπαει.
βλεπεις δλδ την γραμμη των οριων που χτυπαει η λαμπα.
πρεπει επισης να χαμηλωσω λιγο την λαμπα καθως χτυπαει ψηλα και το παρατηρησα μολις χτες.με την προηγουμενη δεν εβλεπα που χτυπαει.

επειδη η διαφορα λοιπον ηταν πολυ μεγαλη και επειδη η προηγουμενη λαμπα ηταν καλη,μηπως ολες οι λαμπες με την παροδο του χρονου χανουν αποδωση? δλδ μεχρι να καουν αποδιδουν το ιδιο ή η αποδωση τους μειωνεται με την παροδο του χρονου?

την παλια λεω να την βαλω κατω απο την σελα μεσα στο κουτι της καινουριας.θα κρατησει ή απο τους κραδασμους θα κοπουν τα συρματακια της? με ποιον τροπο μπορουμε να αποθηκευσουμε την λαμπα πανω στην μηχανη?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #122 on: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 16:59:26 μμ
Price: $49.99, αν δεν έχει μεταφορικά κοστίζει δλδ κάπου 35 ευρώ?

Δεν καταλαβαίνω αυτό το 60/55w = 110/100w τι εννοεί? ένα κάτι σαν τις λάμπες οικονομίας που τα 7W αποδίδουν σαν 25 και βάλε?
Και έχει σημασία το πόσο ρεύμα καταναλώνει, χοντρικά μια 65w στα 13.5V ''τραβάει'' κάπου 5Α μέγιστο ρεύμα, παραπάνω απο αυτό μειώνει ανάλογα την ζωή του διακόπτη , του ντουί της λάμπας και πάει λέγοντας.

Θα ήθελα δλδ και μια μέτρηση ρεύματος σε σχέση με την προηγούμενη.
Μια λύση θα ήταν η τοποθετηση ρελέ που να ελέγχεται απο τον διακόπτη των φώτων ωστε να μην υπάρξει στο μέλλον θέμα με τον διακόπτη που είναι και ακριβός.

Αν και μετά πάμε ισως σε αυξημένες θερμοκρασίες στο φανάρι κ.ά.

Οσο για την αποθήκευση, στο κουτί της νεας λάμπας κ δεν έχει ανάγκη, το νήμα κόβεται οταν είναι πυρωμένο κ τρανταχτεί.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #123 on: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 18:28:57 μμ
οσο για το κοστος,αυτο που ξεχασα να γραψω ειναι οτι δεν συμφερει πλεον η αγορα απο αμερικη οσο καποτε.
οταν εδωσα τα λινκ σε ενα φιλο για να μου κανει την αγορα,ειχα υπολογισει οτι θα γλυτωνα λιγο πανω απο 50 ευρω απο οτι αν τις αγοραζα απο πατρα και συγκεκριμενα απο εδω
http://www.telematica.gr/companies.php?supplier=JP-01&manufacturer=PIAA&view=list

οταν ομως ο φιλος εκανε την παραγγελια μετα απο 2-3 μερες η τιμη ειχε αλλαξει (τον πουστη τον αμερικανο) και μου ηρθε μια η αλλη με τα μεταφορικα.

για την αντικραδασμικη της μηχανης και ενα σετ μη αντικραδασμικο για το αυτοκινητο συν τα μεταφορικα πληρωσα 132 ευρω.τα περιπου 15 απο αυτα ειναι τα μεταφορικα.
πριν κανα χρονο σχεδον που ειχα ρωτησει εδω ελλαδα(οχι στο παραπανω site) για την αντικραδασμικη της μηχανης μου ειχαν πει 70 ευρω και εφυγα τρεχωντας.

αυτο που λεει για τα watt ειναι οτι ειναι μια λαμπα 55/60 αλλα η αποδωση της ειναι σαν 100/110.
πως το πετυχαινει αυτο δεν γνωριζω. εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το φως δεν εχει καμια σχεση με πριν.

στο αλλο αυτοκινητο που ειχα λαμπες τις ιδιας μαρκας πριν κανω την μακακια και βαλω ξενον,τις ειχα για πανω απο 3 χρονια χωρις κανενα προβλημα.

περισσοτερα δεν γνωριζω να πω.
αν θες να κανεις μετρησεις οι οποιες ομως δεν θα μας παρουν πολυ χρονο πολυ ευχαριστως νικολα,στην πρωτη ευκαιρια.

ΥΓ. αυτα τα 2 πηρα
http://www.telematica.gr/product_info.php?name=PIAA-(H292E)-H4-Xtreme-White-Plus-Anti-Vibration-Bulb&model=H292E&prod=PIA-0212&osCsid=41f877842efeb9888750034ce2d0deaf

http://www.telematica.gr/product_info.php?name=PIAA-(-HE309-)-Xtreme-White-Plus-bulb-H7-55W&model=HE309&prod=PIA-0182&osCsid=41f877842efeb9888750034ce2d0deaf
« Last Edit: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 18:33:44 μμ by trackler »

Offline gvolos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #124 on: Σάββατο 28 Μάρτιος 2015, 07:37:25 πμ
Μήπως θέλει κανείς να μοιραστούμε το σετ της PIAA. Έρχεται στα $97.36 με τα μεταφορικά για δυο λάμπες. http://www.piaa.com/store/shopCart.aspx