Hellas Transalp Forum

Εργασιών συνέχεια - Ρουλεμάν τιμονιού, αναρτήσεις μπροστά, σπρέι βαφής.

tserts · 36130

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Οδήγησαν τη γριά ο Θεόφραστος και ο Χρήστος χθες και κατέληξαν ότι το ρουλεμάν τιμονιού θέλει άμεσα αλλαγή. Με αφορμή αυτό θα γίνουν οι εξής εργασίες (για να χαρούν και οι κακεντρεχείς γνωστοί άγνωστοι):

1) Αλλαγή ρουλεμάν, έχω διαβάσει ότι τα κωνικά είναι καλύτερα, για δώστε εντυπώσεις και τάξη κόστους

2) Μπροστινά ελατήρια, αλλαγή σε 15άρι λάδι και πέρασμα σωστό φυσούνες. Σκέφτομαι και τάκους να σηκωθεί λίγο ακόμα. Ενδεικτικό κόστος και που τα αγοράζω όλα αυτά;

3) Μια και θα ασχοληθούμε με το μπροστινό, θα βάλω και τους αποστάτες τιμονιού που το έχω βάλει στον πάγο (αυτό μπορεί και να γίνει χωριστά από εμένα αφού δεν είναι δύσκολο).. Ομοίως αν ξέρει κάποιος από που και πόσο.

4) Μετά από το θεαματικό και εύκολο βάψιμο των χουφτών μου άνοιξε η όρεξη! Θέλω να κάνω και την εξάτμιση που έχω δει μερικούς σας και δείχνει πολύ ωραίο, τα κάγκελα που έχουν λίγο σκουριά στο σημείο που έχει ξυστεί η μπογιά, τη βάση της μπαγκαζιέρας, και ίσως την μπαγκαζιέρα ένα φρεσκάρισμα. Άρα οι επιφάνειες που έχω να κάνω είναι πλαστικό, μέταλλο απλό και μέταλλο που πιάνει μεγάλες θερμοκρασίες. Για τα πλαστικά το σπρέι βινυλίου που είχε ο Θεόφραστος είναι πολύ καλό αλλά ματ, τι άλλο χρειάζομαι;
« Last Edit: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 20:12:13 μμ by tserts »

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
ασχετο αλλα πως καταλαβενεις πως θες αλλαγη ρουλεμαν τιμονιου;

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Το έμαθα και αυτό:

Σήκωσε τη μηχανή ώστε να μην πατάει το μπροστινό (είτε με το σταντ είτε κάνε ισορροπία στο μονό) και άρχισε να κάνεις σιγά σιγά το τιμόνι από τέρμα δεξιά τέρμα αριστερά και πίσω. Πολύ σιγά!

Κάθε κόλλημα, κούμπωμα, σταμάτημα, φρακάρισμα που κάνει υποδεικνύει πρόβλημα στο ρουλεμάν. Κανονικά θα πρέπει να γυρνάει αβίαστα από τη μια μεριά στην άλλη.

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Ο πιο σωστος τροπος ειναι να την πας σε εμπιστο μηχανικο να σου την δει και να σου πει.
Απο την αλλη σκωνεις τη μηχανη πλαγια στην πισω ροδα, κουνας το τιμονι σιγα σιγα δεξια αριστερα,αν νιωσεις οτι καπου ψιλοκολλαει κατι δεν παει καλα.

Γιαννη πριν κανεις ολα αυτα, πες σε ενα απο τα παιδια στο συμοφε που εχουν μεγαλυτερη εμπειρια σε μηχανες απο εμενα να κανει την γρια μια βολτα.
« Last Edit: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 18:26:47 μμ by Chris »

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Ο πιο σωστος τροπος ειναι να την πας σε εμπιστω μηχανικο να σου την δει και να σου πει.
Απο την αλλη σκωνεις τη μηχανη πλαγια στην πισω ροδα, κουνας το τιμονι σιγα σιγα δεξια αριστερα,αν νιωσεις οτι καπου ψιλοκολλαει κατι δεν παει καλα.

Γιαννη πριν κανεις ολα αυτα, πες σε ενα απο τα παιδια στο συμοφε που εχουν μεγαλυτερη εμπειρια σε μηχανες απο εμενα να κανει την γρια μια βολτα.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι "έμπιστος μηχανικός" είναι το πιό σύντομο ανέκδοτο. Οι εργασίες αυτές είναι καιρό χρωστούμενες, δεν είδες πώς βουτάει το μπροστινό με το φρενάρισμα;

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Έβαλα σφαιρικά ρουλεμάν, και δουλεύει τέλεια. Το κωνικό νομίζω ότι έχει μικρότερη ανοχή στο σφίξιμο από το σφαιρικό. Κανείς δεν αμφισβητεί την μεγαλύτερη αντοχή του στα αξονικά φορτία, αλλά στις μοτο τα φορτία δεν είναι μόνο αξονικά. Τα σφαιρικά τα πλήρωσα γύρω στα 25€ και τα δύο. :)

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Οι επιφάνειες που θέλω να βάψω είναι οι εξής:

1 Πίσω κάγκελα
2 Μαύρο στέλεχος εξάτμισης
3 Μπροστά κάγκελα
4 Κάλυμμα κοντά στον κύλινδρο
5 Κάλυμμα κοντά πίσω από μαρσπιέ
6 Μεταλλική βάση μπαγκαζιέρας

Τι σπρέι να αγοράσω και τι γυαλόχαρτο;

Σταύρο (siflis) εσύ είχες σίγουρα κάνει την εξάτμιση αλλά δεν θυμάμαι με τι..

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Οι επιφάνειες που θέλω να βάψω είναι οι εξής:

1 Πίσω κάγκελα
2 Μαύρο στέλεχος εξάτμισης
3 Μπροστά κάγκελα
4 Κάλυμμα κοντά στον κύλινδρο
5 Κάλυμμα κοντά πίσω από μαρσπιέ
6 Μεταλλική βάση μπαγκαζιέρας

Τι σπρέι να αγοράσω και τι γυαλόχαρτο;

Ξεκίνησες πολύ καλά.

Συνέχισε να την βάφεις έτσι (με photoshop)  ;D ;D ;D

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα

πολυ ψυλο ντουκοχαρτο και σπρευ θερμοκρασιας. αλλα μπορω να σε helpαρω να το κανουμε μαζι αν θες. ;D

The transact side of life
The TRANSALP side of life

DRAKE RAMORE

• Guest
Νομίζω ο καταλληλότερος άνθρωπος για υποδείξεις στον τομέα που ψάχνεις είναι ο costas που την έκανε καινούρια....

costa ασε το ψάρεμα και τις βόλτες με το σκάφος και βοήθα το παιδί...

Γιάννη κοίτα και εδώ

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Το έχω δει το "Samo's Project" αλλά το είχα ξεχάσει..

Σταύρο που το είχες αγοράσει το σπρέι; Κοντά μας ή κέντρο; Τα χρωματάδικα στη Γούναρη είναι φαρμακεία...

Τελικά κρατάει έτσι ή καλύτερα να το αφήσω; Οι φωτό του Κώστα πάντως με έφτιαξαν!!

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
θα στην κανω νουργια .Εχει περισεψει χρωμα.Τιποτα το ιδιετερο απο χρωματοπωλειο.Αλλα το χερι βλεπεις! ;)

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Πες τα Διονύση!  ;D

Κυριακή θα κάνουμε Κομβόι το VTC (Voula Transalp Club)...  :goofy:

Εύχομαι να έχει στεγνώσει μέχρι τότε η "Γριά"!!

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
θα πρεπει τη κυριακη να εισαι τελευταιος στο convoy για να μη μας στραβωνεις με το νεο look :shoking:

tsertsi σε πηρανε χαμπαρι ρεεεεεεεεεε

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Βάιε το νέο λουκ είναι το έξτρα γυαλιστερό που τυφλώνει...

Σταμάτα να μπερδεύεις τον κόσμο!

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
νομιζα πως εχει κοψει κρυος ιδρωτας την γρια και γυαλιζει και τρομαξα :o :o

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Τώρα στα γεράματα κρύος ιδρώτας θα την πιάσει Βάιε;  :eusa_naughty:

Σταύρο θα αγοράσω και εγώ ένα σπρέι για να υπάρχει (και ένα βινυλίου που το θέλω για τα πλαστικά)...

Πώς το ζητάω; Σπρέι θερμοκρασίας;

Τι λές για Σάββατο πρωί;

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Το έμαθα και αυτό:

Σήκωσε τη μηχανή ώστε να μην πατάει το μπροστινό (είτε με το σταντ είτε κάνε ισορροπία στο μονό) και άρχισε να κάνεις σιγά σιγά το τιμόνι από τέρμα δεξιά τέρμα αριστερά και πίσω. Πολύ σιγά!

Κάθε κόλλημα, κούμπωμα, σταμάτημα, φρακάρισμα που κάνει υποδεικνύει πρόβλημα στο ρουλεμάν. Κανονικά θα πρέπει να γυρνάει αβίαστα από τη μια μεριά στην άλλη.

όταν στο είπα εγώ δε σου έφτανε εεεεεεε? ήθελες να το ακούσεις από τον Θεόφραστο  :boxing:

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Γιάννη, τα κάγκελα έρχεσαι σπίτι και τα βάφουμε έχω τα σχετικά χαρτια, χρώμα θα σου πω απο που να πάρεις.

Για τα τμήματα που έρχονται σε θερμοκρασία αστο καλύτερα θα στο εξηγήσω και τηλεφωνικά ή απόψε στη ΣΥΜΟΦΕ (αν έρθεις γιατι τον τελευταιο καιρό μας σνομπάρεις  ;D)

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
όταν στο είπα εγώ δε σου έφτανε εεεεεεε? ήθελες να το ακούσεις από τον Θεόφραστο  :boxing:

Πιό πολύ εμπιστεύομαι την Ντίμη παρά εσένα στα μηχανολογικά... Άμα είναι να μιλήσουμε για κολεξιόν ρούχων, θα σε ρωτήσω...  :P

Γιάννη, τα κάγκελα έρχεσαι σπίτι και τα βάφουμε έχω τα σχετικά χαρτια, χρώμα θα σου πω απο που να πάρεις.

Για τα τμήματα που έρχονται σε θερμοκρασία αστο καλύτερα θα στο εξηγήσω και τηλεφωνικά ή απόψε στη ΣΥΜΟΦΕ (αν έρθεις γιατι τον τελευταιο καιρό μας σνομπάρεις  ;D)

Θα σου τηλ ... ααα με πήρες τηλ εσύ!

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα

Πώς το ζητάω; Σπρέι θερμοκρασίας;

Τι λές για Σάββατο πρωί;
Ναι σπρει θερμοκρασιας ματ,ντουκοχαρτο,και θα χρειαστουμε μαλλον και ενα παρεμβυσμα που παει στην ενωση της εξατμησης.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Μόλις χαλάρωσε λίγο η δουλειά το μεσημέρι, άρχισα να ξεβιδώνω..

Τελείωσα λίγο πριν τις 8 και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Έβαψα εξάτμιση και τα 2 καλύμματα με ματ θερμοκρασίας, την πίσω σχάρα και τις βάσεις της μπαγκαζιέρας, τα πίσω κάγκελα, τη βάση των πίσω φλας, το σταντ και το λεβιέ ταχυτήτων με ακρυλικό ματ.

Αύριο θα γίνουν τα μπροστινά κάγκελα και το κάτω μέρος της βαλίτσας.. Η γριά γυρνάει κεφάλια πλέον...  :goofy:

Ναι σπρει θερμοκρασιας ματ,ντουκοχαρτο,και θα χρειαστουμε μαλλον και ενα παρεμβυσμα που παει στην ενωση της εξατμησης.

Και εσένα σου σπάσανε οι βίδες στο δαχτυλίδι που ενώνει την εξάτμιση με την μπροστινή απόληξη; Αύριο θα πάω να αγοράσω καινούργιο για την ώρα το έχω χωρίς δαχτυλίδι αλλά πολύ μικρές αποστάσεις και χαλαρή οδήγηση...

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
Οχι λεω για κατι που κανει στεγανωση οχι για τον κολιε, αμιαντος ειναι? δεν ξερω .Πολυ καλη δουλεια  :eusa_clap: :eusa_clap:Με τις χουφτες  πως το εκανες με τι υλικα?

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Οχι λεω για κατι που κανει στεγανωση οχι για τον κολιε, αμιαντος ειναι? δεν ξερω .Πολυ καλη δουλεια  :eusa_clap: :eusa_clap:Με τις χουφτες  πως το εκανες με τι υλικα?

Οι χούφτες είναι εγγύηση Θεόφραστος! Είναι με σπρέι βινυλίου (δικό του μυστικό) και έγιναν μέσα σε 2 ώρες (βγάλε, βάψε, βάλε)...

DRAKE RAMORE

• Guest
Μπράβο ρε Γιάννη :eusa_clap: