Hellas Transalp Forum

Εργασιών συνέχεια - Ρουλεμάν τιμονιού, αναρτήσεις μπροστά, σπρέι βαφής.

tserts · 36125

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Μάλλον θα το δείτε στα κανάλια πρώτα: "Κάτοχος ΤΑ στο ψυχιατρείο μετά από γρατζουνιά στο φέρινγκ"...

Τάκους για τις μπουκάλες πως τους ζητάω; (και μην μου πείτε "τάκους για τις μπουκάλες"...)

Και αποστάτες τιμονιού από που...  :eusa_clap:

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

DRAKE RAMORE

• Guest
για αποστάτες  εδώ

τάκους ούτε και που ξέρω πως τους ζητάμε.....περιμένω για να μάθω ....και εγώ θέλω

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Τάκους για τις μπουκάλες πως τους ζητάω; (και μην μου πείτε "τάκους για τις μπουκάλες"...)

Μπορείς να πεις και αυτό : " Τάκους, για τις μπουκάλες, έχετε; "  ;D ;D ;D ;D

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
40 ευρώ οι αποστάτες;

Σαν πολλά δεν είναι για 2 εκατοστά παραπάνω; (αυτό ακούστηκε λίγο πρόστυχο..)

Όποιος έχει βάλει τάκους ας μας πει που τους αγόρασε...

Τοτέ, δεν εννούμε τους τάκους που βάζεις στο λάστιχο κάθε βράδυ μη σου φύγει στην κατηφόρα το χρέπι, οπότε άσ' το...  :P

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Τοτέ, δεν εννούμε τους τάκους που βάζεις στο λάστιχο κάθε βράδυ μη σου φύγει στην κατηφόρα το χρέπι, οπότε άσ' το...  :P

Εγώ το βάζω στο διπλό σταντ. Δικιά σου πατέντα είναι οι τάκοι....

DRAKE RAMORE

• Guest
40 ευρώ οι αποστάτες;

Σαν πολλά δεν είναι για 2 εκατοστά παραπάνω; (αυτό ακούστηκε λίγο πρόστυχο..)

άλλοι για δύο εκατοστά....

Πόσο θέλεις να κάνουν?....Είναι και οι universal τρομάρα τους...δεν βρήκα για τα δικά μας....φαντάζομαι θα είναι φθηνότεροι...Το σάββατο θα κάτσω με την ησυχία μου το βράδυ να ψάξω καλούδια.Οτι βρω ενδιαφέρον θα ενημερώσω ;)

40 €.....στείλτους μέιλ Γιαννη..."Τι λέτε ρε....με τόσα αγοράζω καινούρια άγκυρα" ::)

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Εγώ Δημήτρη δούλευα παράλληλα και μαστόρευα και έκανα τόσες ώρες..

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι 4 ώρες δουλειά αυτά που έκανα...

Με νορμάλ ρυθμούς ένα 6ωρο μίνιμουμ...

Το απόγευμα έβαλα και καινούργια καουτσούκ στα μαρσπιέ (6 και κάτι το κομμάτι), φοβερή αλλαγή στην αίσθηση του ποδιού, πολύ πιό μαλακό και απορροφητικό πάτημα... Αν σας έχουν φαγωθεί στις άκρες αξίζει να τα αλλάξετε...
Όταν λέω 4 ώρες, εννοώ για να αλλάξεις τα ρουλεμάν του τιμονιού και τα υπόλοιπα που είπες. Όχι αυτά που έχεις φτιάξει.. :)

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Τανταααααααν!!

Σήμερα πήρα την γριά πίσω από total makeover, πήγε κάμποσο, αλλά πριν ξεκινήσω αποφάσισα ότι θα την κρατήσω για καιρό σαν μηχανή πόλης και σαν βαρύ εντουράκι αν παίξει καμιά "περίεργη" βόλτα.. Τα λέω αυτά γιατί δεν νομίζω πολλοί να ρίχναν σε ΤΑ του 92 τόσα λεφτά..

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Λάστιχα trailwing bridgestone            165
Μια σαμπρέλα                                     14
Ακτινολόγηση                                      60
Hyperpro μπροστά ελατήρια              115
Φυσούνες                                            15
Λάδια WP 20άρια                                10
Σετ JT γρανάζια DID χρυσή αλυσίδα  135
Μηχανικός θερμοστάτης ψύξης          30
Κωνικά ρουλεμάν τιμονιού                  40
Λάδια MOTUL 5100 15-50                    20
Εργασία                                               250
(περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από τα λάστιχα (οι τιμές είναι με τα εργατικά) όλες τις άλλες εργασίες: μεγάλο σέρβις με ρύθμιση καρμπ, μπουζί, βαλβίδες, υγρά φρένων, παραφλού, κάτι βίδες (ω ναι!!), αλλαγή ρουλεμάν τιμονιού, αλλαγή τα μπροστινά ελατήρια, αλλαγή αλυσίδας)

ΣΥΝΟΛΟ 854!!

Μου μένει η πίσω ανάρτηση να γίνει και αυτή hyperpro (πλέον την καταλαβαίνεις ότι τραβάει όλην την μηχανή πίσω), 200 ευρώ στο k-shock. Δευτερεύουσες εργασίες (σιγά σιγά γιατί θα με κοπανήσει η Τάνια  :2hysterical:): αποστάτες τιμονιού, αλλαγή και ψήλωμα σέλας, bagster, διπλό σταντ, εντουράδικες χούφτες.

Εντυπώσεις:

Εννοείται ότι η μηχανή ξύπνησε, έβαλα βέβαια ξανά 15άρι γρανάζι μπροστά, ήθελα να την ευχαριστηθώ λίγο καγκουρικώς τώρα που είναι ολόκληρη από σέρβις (κράτησα το 16άρι για κανένα ταξίδι εννοείται  ;)), πέτυχα και τον Ντένο και με κέρασε, είναι η αλήθεια, λίγο τσάι στην Βουλιαγμένης (αλλά '92 με '07 υπάρχει μια διαφορά  :2hysterical:). Η τεράστια διαφορά είναι στο μπροστινό, όπου ο συνδυασμός ρουλεμάν, λάστιχα και ελατήρια, σου δίνουν μια άλλη εμπειρία με όλη τη σημασία της λέξης. Η μηχανή στις λακούβες και τις στροφές είναι αγνώριστη! Δεν βλέπω την ώρα να κάνω και το πίσω και θα έχω την πιο τζετ γριά του κόσμου!!  :eusa_clap: :eusa_clap:

Για τις άνω εργασίες/ανταλλακτικά, ρωτήστε ό,τι θέλετε, έχω γίνει γκουρού!!  :2hysterical: :2hysterical:

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
Το τσάι είναι στις εργασίες η στα ανταλλακτικά;.. Και πόσο πάει; :2hysterical: :2hysterical:

The transact side of life
The TRANSALP side of life

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....

Πάρα πολύ καλή τιμή! από που?

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Πουλο-Νουνέ να σε ρωτήσω τα trailwing τα περπάτησες και σου αρέσουν? Ή τα δοκιμάζεις τώρα πρώτη φορά? Γιατί εγώ δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένος

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !

Πάρα πολύ καλή τιμή! από που?

Πραγματι εγω πριν μια εβδομαδα τα πηρα 147€

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Πραγματι εγω πριν μια εβδομαδα τα πηρα 147€

και προσθέτεις και τα εργατικά εσύ

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Αντε καλορίζικη και καλοτάξιδη

Σύντομα να φτιάξεις και την πίσω ανάρτηση που είναι "σούπα"

Τότε πραγματικά θα έχεις την πιο τζετ γριά ......

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
και προσθέτεις και τα εργατικά εσύ

Ναι 147€ τα αλυσιδογραναζα και 35€ εργατικα!!!!

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Ρε Χρήστο εσύ είχες γράψει για BillsRebuilds το λινκ και πήρα τηλ και κανόνισα!! Είναι από το παλικάρι στην Δημητρακοπούλου, ειδική τιμή για το κλαμπ κλπ κλπ...

http://www.billsrebuilts.gr/index2.htm

Τα trailwing τα προτείνει ο αδερφός του Πούλου, τον οποίο αν και δεν ξέρω, με αυτά που έχει πει ο Πουλ, τον εμπιστεύομαι. Συγκεκριμένα  είχε πει ότι είναι τα καλύτερα στον λόγο απόδοση/τιμή, είναι τα πιο all-around, δηλαδή καλούτσικα παντού αλλά τέλεια πουθενά, έχουν την καλύτερη διάρκεια (και μάλιστα τα λάστιχα της αγοράς είναι καλύτερα ποιοτικώς από τα λάστιχα που φοράν οι ΤΑ στο ράφι) και τέλος ταιριάζουν στον χαρακτήρα της ΤΑ 100%... Έχοντας κάνει αρκετά χλμ, συμφωνώ απόλυτα! Στο χώμα μεγάλη διαφορά από τα anakee στην άσφαλτο δεν μου φάνηκαν τόσο υποδεέστερα (βέβαια τα anakee τα είχα φέρει λινά  :2hysterical:).. Τελικά ο κατασκευαστής κάτι ξέρει!! :2hysterical:

Θα κλείσω ραντεβού στο K-shock άμεσα, αξίζει 100% ειδικά στις παλιές ΤΑ η αναβάθμιση των αναρτήσεων, χτες ερχόμενος σπίτι μου (ξέρετε μερικοί  ;)) νόμιζα ότι είχα πάρει άλλο δρόμο, απίστευτη αλλαγή!!

Σταύρο το τσαγάκι δεν μου το χρέωσε ο Καράφλας, αλλά μπορεί να το έκανε γιατί ούτε εγώ τον χρεώνω με το Κάπο!!  :2hysterical: :2hysterical:

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
τελικα, παραμενεις ....ποταπος!  ;D
Εσύ τι νόμιζες δηλαδή… 29 κατασκευαστές  πλυντηρίων ξέρουν!!! :2hysterical:

The transact side of life
The TRANSALP side of life

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Τελικά το πίσω πηγε 160!! Ξαναπήρα τηλ, ρώτησα τιμή και μου είπε 160, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά..

Έχω πλέον την πιο τζετ Γριά!!!  :eusa_clap: :eusa_clap:

Εντυπώσεις;

Τι να λέμε, αν δεν είχε τη στραβή μανέτα στο αμπραγιάζ, δεν θα την καταλάβαινα ότι είναι η γνωστή γριά αν μου έδενες τα μάτια! (βέβαια αν μου έδενες τα μάτια και με έβαζες να οδηγήσω θα ήσουν αλήτης, που είσαι βέβαια, ναι, σε εσένα μιλάω!)

Τέλεια! Έχω γίνει κάγκουρας με τις νέες επιδόσεις! Προτείνω στους κάτοχους παλιάς ΤΑ (πριν το 96), αν το έχουν δεχτεί ότι θα την κρατήσουν (και γιατί όχι;) να τα σκάσουν για αναρτήσεις, αλλάζει η μηχανή τελείως... Ακόμα και καινούργιες οι μαμά αναρτήσεις είναι μάπα, πόσο μάλλον μετά από μια 15ετία, με τα hyperpro φαίνεται λίγο σκληρή στην αρχή αλλά νιώθεις ότι η μηχανή κρατάει απείρως καλύτερα.

Πότε πάμε κανένα χώμα;  :goofy: ;D

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #69 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 01:55:03 πμ
Την ίδια οδηγική αίσθηση έχεις ακριβώς όταν σκληρύνεις τις μπρος-πίσω μαμά αναρτήσεις, χωρίς να υποβληθείς σε μεγάλο έξοδο/κόστος. Αναγκάστηκα μάλιστα να την μαλακώσω λίγο πίσω γιατί βρήκα τον εαυτό μου να οδηγεί και γρήγορα και καγκούρικα! Τόσο πολύ σε παρακινεί.
Νιώθω ότι έχω άλλο μηχανάκι! Στρητάδικη συμπεριφορά (όσο μπορεί αυτή να είναι σε ένα μηχανάκι τύπου ΤΑ). Τρομερή διαφορά.

Για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά της μηχανής τους, προτείνω πρώτα (πριν ξοδέψουν) να εφαρμόσουν την οικονομική λύση που έχουμε αναφέρει και στο θέμα της πίσω ανάρτησης. Και μετά αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι, να περάσουν σε ακριβότερη λύση. Προσωπικά, από τότε που το έκανα δεν ψάχνομαι ούτε στο τόσο, σχετικά με το θέμα ανάρτηση!
« Last Edit: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 01:59:33 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #70 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 02:07:51 πμ
Για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά της μηχανής τους, προτείνω πρώτα (πριν ξοδέψουν) να εφαρμόσουν την οικονομική λύση που έχουμε αναφέρει και στο θέμα της πίσω ανάρτησης. Και μετά αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι, να περάσουν σε ακριβότερη λύση. Προσωπικά, από τότε που το έκανα δεν ψάχνομαι ούτε στο τόσο, σχετικά με το θέμα ανάρτηση!

Χρήστο τα προοδευτικά ελατήρια της Hyperpro και της WP δεν είναι απλώς πιο σκληρά, είναι άλλος κόσμος! Σαφώς και ένα σφίξιμο θα βελτίωνε λίγο την κατάσταση αλλά η απορόφηση και το "διάβασμα" που σου δίνουν το σετ που έβαλα δεν επιτυγχάνεται με τα παλιά ελατήρια. Για τα 300+ ευρώ που κοστίζει, τα θεωρώ (πλέον, πριν είχα αμφιβολίες) πολύ καλή επένδυση!

Σημειοτέον έβαλα τα μπροστά με την εργασία δωρεάν, μαζί με τα ρουλεμάν, οπότε σκέφτηκα να δώσω τα 115 (95 τα WP αλλά αργούσαν πολύ) και μόλις είδα τι αλλαγή έφεραν, αποφάσισα να βάλω και πίσω όσο και να κόστιζε (200 που ήταν το αρχικό κόστος).

Όταν θα βρεθούμε θα πας μια βόλτα και θα δεις...

..αλλά δεν θα κάνεις καγκουριλίκια, έτσι;!!    :2hysterical: :2hysterical:

:eusa_silenced:  :2hysterical:

:P
« Last Edit: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 02:09:23 πμ by tserts »

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Έμεινα με το 15άρι από το σέρβις αλλά εδώ και καιρό ήθελα πάλι να το αλλάξω..

Σήμερα βρήκα 10 λεπτά και το άλλαξα.

Ακόμα και για την πόλη το 16άρι είναι καλύτερο. Ειδικά στις λεωφόρους γύρω στα 100 είναι πιο γλυκιά η οδήγηση...

Στο τράβηγμα μονός ούτε που καταλαβαίνω τη διαφορά..

Must και δαγκωτό για τους 600άρηδες, ό,τι χρήση και αν κάνετε...  ;)

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
γύρω στα 100 είναι πιο γλυκιά η οδήγηση...

Στο τράβηγμα μονός ούτε που καταλαβαίνω τη διαφορά..

Αφου είσαι τελείως κουλός λέμεεεεεεε... :eusa_snooty:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Δεν σου μιλάω εσένα..

..θα κάνω παρέα με τον Μέμο...  :2hysterical: