Στο επόμενο προσωπικό mail που στάλθηκε την ανοιξη του 2004, τα greeklish ειναι οι ερωτήσεις μου στον Γιώργο και από κάτω με ελληνικούς χαρακτήρες οι απαντήσεις του.
Skeftomai na parw ena VFR800, to kainoyrgio ...kainoyrgio h to palio (pro-VTEC) elafra metaxeirismeno. Ekana testdrive ena VTEC kai enw moy arese poly, moy fanhke arketa sportibikh h 8esh odhghshs.
Εγώ ως γνωστόν έχω το παλιό (μοντέλο 1998). Το VTEC το έχω οδηγήσει σε ένα test drive χωρίς βέβαια να μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα. Μια σύντομη βόλτα μόνο εντός των τειχών της πόλης. Τώρα οσον αφορά τη θέση οδήγησης.
Στην αρχή μου φαινόταν ΠΟΛΥ σκυφτό. Γρήγορα όμως το συνήθησα και τώρα πια είναι μια χαρά. Πρέπει να αναφέρω οτι ήταν το πρώτο sport touring μηχανάκι που οδηγούσα οπότε καταλαβαίνετε τη διαφορά. Οταν ανέβηκα πάνω στο 996 και το CBR900 κατάλαβα τι θα πει σκυφτό (μόνο που ήταν σταματημένα ...

(((). Πάντως δε βρήκα διαφορά στη θέση οδήγησης με το VTEC.
Isws to mhxanaki einai pio poly sports para tourer.
Εδώ θα διαφωνήσω. Βέβαια το VTEC έχει πολύ πιο στιβαρό πλαίσιο και μπροστινό και μιας και δεν το οδήγησα εξω δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη. Το δικό μου πάντως θεωρώ οτι είναι περισσότερο τουριστικό. Π.χ. στις στροφές της Υλίκης δεν μπορείς να πας πάνω απο 180. Παρότι οι στροφές είναι πολύ πιο γρήγορες και η κλίση που βάζεις είναι σχετικά μικρή για την ταχύτητα αυτή, εντούτοις δεν μπορείς να πας παραπάνω. Αρχίζει και ταλαντεύεται απο κει και πάνω. Γενικά κουνάει αρκετά απο ένα σημείο και μετά. (Παίζει βέβαια σημαντικό ρόλο και η κατάσταση του οδοστρώματος). Σκέφτομαι τώρα πάντως μια αλλαγή ανάρτησης πίσω και ελατήρια εμπρός καθώς περα απο ολα τα άλλα έχει κάνει και 52.000 χλμ.
Τώρα στο ταξίδι γενικότερα (τα χλμ αυτά έχουν γίνει μέσα σε 29 μήνες περίπου και το 85-90% αυτών είναι τουριστικά) το βρίσκω καταπληκτικό. Δε σε κουράζει με τίποτα. Πολύ διασκεδαστικό. Αυτό που διασκεδάζω περισσότερο είναι οτι όταν θέλω να κινηθώ με χαλαρούς ρυθμούς χωρίς "εξάψεις" και επιταχύνσεις, ξεχνιέμαι με μια 6η και κινούμαι απο 90 - 200+ κλπ. Το σίγουρο είναι (όπως με όλα αυτά τα μηχανάκια νομίζω) οτι δεν του φαίνονται τα χλμ. Αν δεν κοιτάξεις δε καταλαβαίνεις με πόσα πας. Αυτό βέβαια μου έχει κοστίσει κάποιες άσπρες τρίχες καθώς κάποιες φορές (2-3) οδηγώντας κάπως αφηρημένος, συνηδειτοποίησα οτι παω γρήγορα πλησιάζοντας στην είσοδο μιας στροφής (ευτυχώς χωρίς κόστος πέρα απο τις τρίχες...)
Στις περιπτώσεις αυτές με προβλημάτισε το φρενάρισμά του και νομίζω οτι γι αυτό ευθύνεται το CBS. Ενώ ένοιωθα οτι έχω ακόμα περιθώρια στη μανέτα και το πεντάλ των φρένων, υπήρξαν μπλοκαρισματα (και μπρος και πίσω) σε αυτά τα φρεναρίσματα πανικού. Ευτυχώς το "φυσικό ABS" λειτουργησε άψογα .... Και σε αυτό το σημείο το VTEC υπερτερεί. Εχει αυτό που θα ήθελα. Το πεντάλ του πίσω φρένου δεν επηρεάζει τόσο πολύ το μπροστινό φρένο. Να μπορείς να "παίξεις" λίγο με το πίσω.
Epishs to gkazi toy einai ok alla to perimena pio poly, isws giati exw odhghsei arketes fores to CBR600 enos filoy moy poy einai poly elafrotero (169kg).
Ναι αν και δεν έχω οδηγήσει άλλο sport touring (μόνο το ZZR 1200) και μένα κάποιες φορές μου φαίνεται λίγο. Ιδίως κινούμενος στα πολύ ανοικτά κομμάτια της εθνικής. Κάποιες φορές ένοιωσα οτι θα θελα κάτι παραπάνω. Αυτό βέβαια είναι πολύ πιο έντονο όταν ταξιδεύεις δικάβαλος με πλήρες φορτίο. Οχι οτι δεν έχει γκάζι, αλλά το νοιώθεις οτι ζορίζεται εκεί.
Edw sth Agglia to VFR einai para poly dhmofiles alla oi filoi toy exoyn dixastei me to VTEC: alloi to latreyoyn kai alloi 8ewroyn kalytero to prohgoymeno montelo.
Κοίταξε και κάποιος γνωστός μου που έχει το παλιό το 750, οδηγώντας το VTEC του φάνηκε πολυυυυυυ γρήγορο και τον ξένισε το ξέσπασμα του VTEC. Εγώ τώρα σε αυτό που είχα οδηγήσει δε μου φάνηκε και τόσο πια εντυπωσιακό. Οκ ένα μικρό ξέσπασμα αλλά οχι κατι που να με τρόμαξε, να με εντυπωσίασε ή να με έκανε να νοιώσω οτι οδηγώ κατι πολύ γρηγορο.
Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι και το δικό μου, ότι κάνει το κάνει μετά τις 6-7000 δεν είναι βέβαια το ίδιο σίγουρα αλλά θέλω να πω οτι τα δόντια του τα δείχνει απο κει και μετά. Απο εκεί και κάτω πάει σαν ΤΑ. Πάντως αν επιταχύνεις απότομα με full γκάζι απο τις 3-4000 σαλ, σε δρομο που δε γλυστράει, θα αρχίσει να σπινίάρει αισθητά τινάζοντας την ουρά περνώντας απο το σημείο αυτό των 6-7000 σαλ.
8a mporoyses na moy peis dyo logia gia thn empeiria soy me to VFR; Eidikotera: mhpws kobei xeria sthn polh; einai ok se ta3idi me dyo atoma; einai telika all-rounder h ena ligo filikotero supersports; Eise telika eyxaristhmenοs mazi toy;
Εγώ το δικό μου θα το χαρακτήριζα all-rounder και όχι φιλικότερο supersport. Δε θα λεγα οτι κόβει τα χέρια μέσα στην πόλη. Μόνο σε "πολύωρη" χρήση, κολλημένος στην κίνηση κλπ. Θα λεγα οτι είναι παρα πολύ ευέλικτο. Πολύ συχνά το στριμώγω και περνάω μπροστά απο παπιά που "κολάνε" (νομίζουν δηλαδή) ...
Πολύ μικρό πλάτος και πολύ χαμηλό κέντρο βάρους. Δε σε προβληματίζει. Κοίτα (αυτό δεν το έχω εξηγήσει) εμένα πιάνονται οι καρποί μου όταν οδηγώ αρκετή ώρα σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, δηλαδή όταν π.χ. έχει πολύ κίνηση (για εθνική μιλάμε) ή φορές που θέλω να πηγαίνω και να χαζεύω δεξιά αριστερά και κινούμαι με ταχύτητες μέχρι 100-120 χλμ. εκεί, μετά απο λίγη ώρα θα αρχίσουν αν πονάνε οι καρποί μου. Νοιώθω να πέφτει το βάρος πάνω τους.
Α εκεί που έχω σιχτιρίσει στην κυριολεξία είναι σε πολύ σφιχτές ορεινές κατηφορικές διαδρομές με συνεχεις φουρκέτες. Εκεί μιλάμε μου ρχεται να το παρατήσω και να παω με τα πόδια. Ιδίως αν υπάρχει και συνεπιβάτης που μοιράια θα σου ρίξει και το δικό του βάρος απο ένα σημείο και μετά. ... πολύ πίκρα. Πόνος πολύς
.
Η αλήθεια είναι τώρα οτι αυτό τον καιρό σκέφτομαι την αντικατάστασή του για τους εξής λόγους .
1). Δυσκολία μεταπώλησης και σε συνδυασμό με το οτι φορτώνεται με αρκετά χλμ. νομίζω οτι μπορούμε πλέον να θεωρούμαστε αντρόγυνο. Ξέρω οτι θα δυσκολευτώ να το δώσω και όσο το κρατάω τόσο πιο΄δύσκολο θα γίνεται.
2) Θα ήθελα περισσότερο νεύρο. Αυτό πλέον δύσκολα κάνει την καρδιά μου να φτερουγίζει. Οχι οτι δεν έχει γκάζι έτσι; μην τρελλαθούμε αλλά θέλω να δοκιμάσω και κάτι πολυ γρήγορο.
3) Πιο σπορτιβ συμπεριφορά. Να το νοιώθω λίγο πιό στιβαρό, όπως φαίνεται να είναι το VTEC.
Μην ρωτήσεις τι θα παιρνα αν το άλλαζα τώρα. Δεν έχω ιδέα. Απο την άλλη το να πάω σε κάτι supersport (CBR κλπ) μου φαίνεται λίγο δύσκολο γιατί εχω βολευτεί και με τις βαλίτσες μου κλπ και τη δυνατότητα να το φορτώσεις ανα πάσα στιγμή με οτι σου κατέβει και να ξεκινήσεις να κάνεις 500+ χλμ έτσι για πλάκα.
Παντως το Blackbird θα είναι κατα τα φαινόμενα ένας υποψήφιος με πολλές ελπίδες διάκρισης...
Α επίσης απο αξιοπιστία μεχρι στιγμή, φτου να μην το ματιάσω, μόνο ένας ανορθωτής. Α επίσης και τα ρουλεμάν λαιμού που έχουν αντικατασταθεί μέχρι τώρα δυο φορες. Και όχι, δεν κάνω σούζες.
Φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Καλφόγλου
Ευχαριστώ τον Γιώργο και πάλι για την λεπτομερή αναφορά του και την άδειά του να τήν ποστάρω εδώ 4+ χρόνια μετά. Γιώργο, ελπίζω να κατεβάσω το VFR Ελλάδα και να πάμε καμιά γρήγορη βόλτα Μπράλο, Αρτεμίσιο, κλπ.
Για την αντιγραφή, -XLGeorge