Hellas Transalp Forum

sport touring εντυπώσεις

Fratello Giovanni · 8249

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
on: Κυριακή 11 Μάιος 2008, 22:00:17 μμ
Λοιπόνννννννν

για πείτε εδώ τις εντυπώσεις σας από συμβίωση με sport touring μηχανές μεγάλου κυβισμού να έχουμε υπόψιν μας για επιλογές. (ZZR 1400, FJR 1300, K1200, Hayabousa, CBR 11100XX και άλλες )

π.χ. κάπου πήρε το μάτι μου οτι ο ΤρανσαλπΜαν έχει και FJR.

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

TransalpMan

• Guest
Reply #1 on: Κυριακή 11 Μάιος 2008, 23:05:23 μμ
Ναι έχω ένα FJR 04 και δεν σκοπεύω να το αλλάξω για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.Κινητήρας ροπάτος και φοβερά αξιόπιστος γνήσιο τέκνο GENESIS πενταβάλβιδος με πολύ μακρά διαστήματα σέρβις και ελάχιστες οι διαφορές του από τα νεότερα μοντέλα εκτός ίσως από το ABS και το αυτόματο κιβώτιο.
Εχει ακριβώς όση τεχνολογία χρειάζεται με απλή διαμόρφωση και όχι τίποτα εξεζητημένες σούπερ ντούπερ λύσεις που εντυπωσιάζουν μεν αλλά ανεβάζουν το κόστος της μηχανής και του σέρβις δε.
Με 24 λίτρα ρεζερβουάρ βγάζω περίπου 350 με 370 χιλιόμετρα μέχρι να σβήσει η τελευταία γραμμή στον ψηφιακό δείκτη και να ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας πολύ καλή κατανάλωση αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τετρακύλινδρο και 145 άλογα στον τροχό.
Η μόνη μοντίφα που του έχω κάνει είναι τα θερμαινόμενα γκριπς της Yamaha τα οποία τα έχει στάνταρ αν τα παραγγείλεις με τη μηχανή και μεγαλύτερα καπάκια στις πλαϊνές βαλίτσες που ανεβάζουν την χωρητικότητα στα 40 από τα 33 λίτρα.
Στο δρόμο η μηχανή είναι ακλόνητη πραγματικά με όσα χιλιόμετρα και να έχει στο κοντέρ.Εγω το ταξιδεύω στα 140 με 160 χλμ και ίσα που ακούγεται το μοτέρ.Οσο κι αν φαίνεται ογκώδης πραγματικά δεν είναι και χωράει σχεδόν παντού.Το βάρος της θα φανεί μόνο σε κλειστά ορεινά στροφιλίκια και σε δρόμο με μειωμένη πρόσφυση που θέλει προσοχή.
Η μετάδοση είναι με άξονα κάτι πολύ χρήσιμο σε τουριστική μοτοσυκλέτα αφού δεν ασχολείσαι με λαδώματα και τεντώματα και οι βαλβολίνες του αλλάζουν κάθε 40.000 χλμ.
Η κάλυψη από τον αέρα είναι υποδειγματική και η ζελατίνα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη.Το καλοκαίρι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τη ζέστη που έχουμε εδώ στην Ελλάδα αλλά γρήγορα ξεπερνιέται μόλις βρεις τη σωστή ρύθμιση στη ζελατίνα.Επίσης τιμόνι και σέλα είναι ρυθμιζόμενα για να τα φέρνει ο καθένας εκεί που τον βολεύει το σώμα του.
Γενικά είναι πολύ καλή μοτοσυκλέτα εξαιρετικά τίμια για τα λεφτά που ζητάει και που αν το θελήσει ο αναβάτης της μπορεί να βάλει και φωτιά στον δρόμο εύκολα και γρήγορα.Η μεγάλη πλάκα είναι στα βλέματα των αναβατών Χαγιαμπούσα και άλλων Hyper Sport μοτοσυκλετών όταν τα περνάω δικάβαλος και φορτωμένος... ;D

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #2 on: Σάββατο 17 Μάιος 2008, 23:56:29 μμ
Νομίζω οτι μπερδεύετε σχετικά ανόμοιες μηχανές κάτω απο τον γενικό όρο sports-touring. Αυτός που παίρνει FJR δεν θα πάρει ZZR, Blackbird ή Hayabusa και το αντίστροφο, αλλά ίσως σκεφτεί να πάρει K1200GT ή ακόμη και Pan European - μιλάω για Ευρώπη γενικότερα. Οι υποκατηγορίες της μεγάλης αυτής κατηγορίας έχουν ως εξής:

Sports-touring
Honda VFR
Triumph Sprint ST
Επίσης στο παρελθόν Aprilia Futura και Ducati ST2/3/4

Hyper Sports-touring
Honda CBR1100XX Blackbird
BMW K1200S
Kawasaki ZZR1400
Suzuki GSX1300R Hayabusa
Επίσης στο παρελθόν τα ZZR1200 και 1100.

Grand Tourism or Touring-sports
Yamaha FJR1300
Kawasaki 1400GTR
BMW K1200GT

Touring (με λίγο sports, ιδίως τα τελευταία μοντέλα παρακάτω)
Honda ST1300 Pan European
BMW R1200RT

Ο κόσμος που παίρνει TA, Strom, Vara, GS κλπ. δεν θαπαιρνε πραγματικό (hyper) sports-touring (εγώ και κάποιοι άλλοι οπως ο GKalf είμαστε οι εξαιρέσεις) αλλά ίσως έπαιρνε FJR ή GT μηχανάκι γενικότερα.

Φιλικά,
-George

" the PouroDuro spirit "

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #3 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 00:05:11 πμ
Νομίζω οτι μπερδεύετε σχετικά ανόμοιες μηχανές κάτω απο τον γενικό όρο sports-touring. Αυτός που παίρνει FJR δεν θα πάρει ZZR, Blackbird ή Hayabusa και το αντίστροφο, αλλά ίσως σκεφτεί να πάρει K1200GT ή ακόμη και Pan European - μιλάω για Ευρώπη γενικότερα. Οι υποκατηγορίες της μεγάλης αυτής κατηγορίας έχουν ως εξής:

Sports-touring
Honda VFR
Triumph Sprint ST
Επίσης στο παρελθόν Aprilia Futura και Ducati ST2/3/4

Hyper Sports-touring
Honda CBR1100XX Blackbird
BMW K1200S
Kawasaki ZZR1400
Suzuki GSX1300R Hayabusa
Επίσης στο παρελθόν τα ZZR1200 και 1100.

Grand Tourism or Touring-sports
Yamaha FJR1300
Kawasaki 1400GTR
BMW K1200GT

Touring (με λίγο sports, ιδίως τα τελευταία μοντέλα παρακάτω)
Honda ST1300 Pan European
BMW R1200RT

Ο κόσμος που παίρνει TA, Strom, Vara, GS κλπ. δεν θαπαιρνε πραγματικό (hyper) sports-touring (εγώ και κάποιοι άλλοι οπως ο GKalf είμαστε οι εξαιρέσεις) αλλά ίσως έπαιρνε FJR ή GT μηχανάκι γενικότερα.

Φιλικά,
-George

:thumbright:

TransalpMan

• Guest
Reply #4 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 00:27:01 πμ
Εντυπώσεις κατέγραψα όπως ευγενικά ζήτησε ο hektoras. ;)

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #5 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 01:31:40 πμ
Εντυπώσεις κατέγραψα όπως ευγενικά ζήτησε ο hektoras. ;)

Και πολύ καλά έκανες, απλά η ερώτηση του hektora ανακατεύει μήλα με πορτοκάλια, chalk and cheese, κλπ  ;) κάτω απο τον γενικό τίτλο sports touring. Εξ'ου και η ταξινόμηση που παρέθεσα.

Cheers
« Last Edit: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 01:34:07 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 03:35:27 πμ
Τα Honda CBF1000 και Suzuki Bandit 1250S (μηχανάκια που ευρέως κυκλοφορούν), ως Grand Tourism (Touring-sports) θα χαρακτηριστούν? Το Suzuki DL-1000?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #7 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 03:44:51 πμ
Το Suzuki DL-1000?

Στρωματέξ, σαν το 650   ::)

Μιχάλη, πλάκα κάνουμε, ε?  ;D ;D

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #8 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 03:50:30 πμ
Τα Honda CBF1000 και Suzuki Bandit 1250S (μηχανάκια που ευρέως κυκλοφορούν), ως Grand Tourism (Touring-sports) θα χαρακτηριστούν? Το Suzuki DL-1000?

Χρήστο πλέον δεν βγαίνει άκρη....όλα είναι οτι δηλώνουν οτι είναι...

Για την ιστορία πάντως το DL 1000 η Suzuki το ονομάζει enduro tourer ???

Εύκολα θα μπορούσα να ονομάσω και εγώ τα Bandit,Cbf,Fazer ως Street tourer.

Τι το ψάχνεις;....άκρη δεν βγαίνει...ας ονομάζονται όπως θέλουν....με ένα test ride καταλαβαίνεις αν σου κάνουν ή όχι.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #9 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 03:57:35 πμ
Τα Honda CBF1000 και Suzuki Bandit 1250S (μηχανάκια που ευρέως κυκλοφορούν), ως Grand Tourism (Touring-sports) θα χαρακτηριστούν?

Οχι, γιατι δεν έχουν ούτε την προστασία ούτε την δυνατότητα για γρήγορη κάλυψη μεγάλων αποστάσεων που προσφέρουν τα άλλα GT που ανέφερα (τα οποία έχουν όλα κοντά 150 άλογα).

" the PouroDuro spirit "

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #10 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 04:05:19 πμ
Οχι, γιατι δεν έχουν ούτε την προστασία ούτε την δυνατότητα για γρήγορη κάλυψη μεγάλων αποστάσεων που προσφέρουν τα άλλα GT που ανέφερα (τα οποία έχουν όλα κοντά 150 άλογα).

αγαπητέ, με την άδειά σου βέβαια,

το τόπικ που άνοιξα το άνοιξα με συγκεκριμμένη ερώτηση. Το αν είναι μήλα με πορτοκάλια ή μούσμουλα με τσαπέλες βλέπεις να με ενδιαφέρει πουθενά, όπως επίσης αν έχει σχέση με το ΤΑ? ρώτησα εμπειρίες από τέτοιου είδους μηχανές γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω (χωρίς να απαρνηθώ το ΤΑ μου).

Δέχομαι το μάθημα για την ακριβή έννοια των όρων εφόσον θα μου γράψετε και εντυπώσεις για αυτά που ρώτησα, αν δε γράφετε εντυπώσεις θα παρακαλέσω να κρατηθείτε.

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #11 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 16:05:45 μμ

Έχω το CBF1000 και φυσικά , ούτε κατά διάννοια δεν είναι Sport-Touring. Μάλλον Commuter είναι (όσο Commuter μπορεί να είναι ένα 1000ρι). Έχει μέγεθος 600ριου , πλάτος scooter και επιδόσεις Super-sport (σχεδόν  ;)  ) , αλλά η έλλειψη full fairing με μεγάλη ρυθμιζόμενη ζελατίνα είναι καθοριστική για τη διατήρηση σταθερά υψηλού ρυθμού στις εθνικές οδούς .
Σίγουρα μπορεί πχ, να ακολουθεί με άνεση το Paneuropean του Ζάχου στα 230 στους Ευρωπαϊκούς  αυτοκινητόδρομους , αλλά εγώ όχι. Εγώ πρέπει να είμαι "ταμπουρωμένος" μέσα στο bikini fairing μου , ο Ζάχος να οδηγεί καμαρωτός και άνετος πίσω από τη νηνεμία του Pan. Αυτός θα φτάσει στον προορισμό του φρέσκος και δροσερός κι εγώ με λουμπάγκο .

Στο ελλάντα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά . Το CBF & Bandit είναι κομμένα και ραμμένα για το ελληνικό οδικό δίκτυο . Μέσες μουγιέν (160 - 180) χαλαρά και αβίαστα με άφθονη ροπή και ελαστικότητα για σύντομα ζουμαρίσματα στα 200+ με λογική κατανάλωση και αποδεκτή άνεση .

Ανάλογα λοιπόν τι θέλουμε (και τι χρήμα διαθέτουμε).

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #12 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 07:54:28 πμ
αγαπητέ, με την άδειά σου βέβαια,

το τόπικ που άνοιξα το άνοιξα με συγκεκριμμένη ερώτηση. Το αν είναι μήλα με πορτοκάλια ή μούσμουλα με τσαπέλες βλέπεις να με ενδιαφέρει πουθενά, όπως επίσης αν έχει σχέση με το ΤΑ? ρώτησα εμπειρίες από τέτοιου είδους μηχανές γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω (χωρίς να απαρνηθώ το ΤΑ μου).

Δέχομαι το μάθημα για την ακριβή έννοια των όρων εφόσον θα μου γράψετε και εντυπώσεις για αυτά που ρώτησα, αν δε γράφετε εντυπώσεις θα παρακαλέσω να κρατηθείτε.

Νομίζω ότι η σχέση όλων αυτών των μηχανών με το ΤΑ και τα μεγάλα on-off γενικότερα ενδιαφέρει τους αναβάτες ΤΑ / Varadero κλπ. που έχουν συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο στυλ οδήγησης, εξ'ου και η παρέμβασή μου. Οπως είπα και πριν, άλλο (Hyper) Sports Touring και άλλο Grand Tourism και Touring και η κύρια διαφορά εγκειται ότι με τα πρώτα μπορεί κανείς να παίξει, να κυνηγηθεί με super-sports σε στροφιλίκια και να πάει πίστα για ξύσιμο μαρσπιέ και στρίψιμο με γόνατο κάτω όπως επίσης και να πάει (γρήγορο έως πάρα πολύ γρήγορο) τουρισμό με δύο άτομα και αποσκευές. Αυτό σημαίνει αρκετά σκυφτή θέση οδήγησης για φόρτιση του μπροστινού και σχετικά "κοφτερή" γεωμετρία, τα οποία όμως απαιτούν θυσίες για καθημερινή χρήση.

Οταν πριν από 4 χρόνια αποφάσισα να αγοράσω sports touring μετά από μια ζωή με off και on-off, δοκίμασα εκτεταμένα τα VFR, Blackbird και Hayabusa και είχα ενδοιασμούς για το αν θα μπορούσα να ζήσω καθημερινά μαζί τους. Ο λόγος που πήρα τελικά το VFR ήτανε ότι είναι πολύ πιο εύκολο για καθημερινή χρήση απο τα άλλα δύο και πολυ πιο μανιτζέβελο - όπως επίσης και πολύ όμορφο   ;) ;D Παραθέτω στο επόμενο post ένα προσωπικό email του φίλου Γιώργου Καλφόγλου το οποίο με είχε βοηθήσει στην επιλογή μου και απο τον οποίο ζήτησα την άδεια να το ποστάρω εδώ 4 χρόνια αργότερα. Τα σχόλιά του περιγράφουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του VFR και των sports touring γενικότερα.

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #13 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 08:10:28 πμ
Στο επόμενο προσωπικό mail που στάλθηκε την ανοιξη του 2004, τα greeklish ειναι οι ερωτήσεις μου στον Γιώργο και από κάτω με ελληνικούς χαρακτήρες οι απαντήσεις του.

Skeftomai na parw ena VFR800, to kainoyrgio ...kainoyrgio h to palio (pro-VTEC) elafra metaxeirismeno. Ekana testdrive ena VTEC kai enw moy arese poly, moy fanhke arketa sportibikh h 8esh odhghshs.

Εγώ ως γνωστόν έχω το παλιό (μοντέλο 1998). Το VTEC το έχω οδηγήσει σε ένα test drive χωρίς βέβαια να μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα. Μια σύντομη βόλτα μόνο εντός των τειχών της πόλης. Τώρα οσον αφορά τη θέση οδήγησης.
Στην αρχή μου φαινόταν ΠΟΛΥ σκυφτό. Γρήγορα όμως το συνήθησα και τώρα πια είναι μια χαρά. Πρέπει να αναφέρω οτι ήταν το πρώτο sport touring μηχανάκι που οδηγούσα οπότε καταλαβαίνετε τη διαφορά. Οταν ανέβηκα πάνω στο 996 και το CBR900 κατάλαβα τι θα πει σκυφτό (μόνο που ήταν σταματημένα ... :((((). Πάντως δε βρήκα διαφορά στη θέση οδήγησης με το VTEC.

Isws to mhxanaki einai pio poly sports para tourer.

Εδώ θα διαφωνήσω. Βέβαια το VTEC έχει πολύ πιο στιβαρό πλαίσιο και μπροστινό και μιας και δεν το οδήγησα εξω δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη. Το δικό μου πάντως θεωρώ οτι είναι περισσότερο τουριστικό. Π.χ. στις στροφές της Υλίκης δεν μπορείς να πας πάνω απο 180. Παρότι οι στροφές είναι πολύ πιο γρήγορες και η κλίση που βάζεις είναι σχετικά μικρή για την ταχύτητα αυτή, εντούτοις δεν μπορείς να πας παραπάνω. Αρχίζει και ταλαντεύεται απο κει και πάνω. Γενικά κουνάει αρκετά απο ένα σημείο και μετά. (Παίζει βέβαια σημαντικό ρόλο και η κατάσταση του οδοστρώματος). Σκέφτομαι τώρα πάντως μια αλλαγή ανάρτησης πίσω και ελατήρια εμπρός καθώς περα απο ολα τα άλλα έχει κάνει και 52.000 χλμ.

Τώρα στο ταξίδι γενικότερα (τα χλμ αυτά έχουν γίνει μέσα σε 29 μήνες περίπου και το 85-90% αυτών είναι τουριστικά) το βρίσκω καταπληκτικό. Δε σε κουράζει με τίποτα. Πολύ διασκεδαστικό. Αυτό που διασκεδάζω περισσότερο είναι οτι όταν θέλω να κινηθώ με χαλαρούς ρυθμούς χωρίς "εξάψεις" και επιταχύνσεις, ξεχνιέμαι με μια 6η και κινούμαι απο 90 - 200+ κλπ. Το σίγουρο είναι (όπως με όλα αυτά τα μηχανάκια νομίζω) οτι δεν του φαίνονται τα χλμ. Αν δεν κοιτάξεις δε καταλαβαίνεις με πόσα πας. Αυτό βέβαια μου έχει κοστίσει κάποιες άσπρες τρίχες καθώς κάποιες φορές (2-3) οδηγώντας κάπως αφηρημένος, συνηδειτοποίησα οτι παω γρήγορα πλησιάζοντας στην είσοδο μιας στροφής (ευτυχώς χωρίς κόστος πέρα απο τις τρίχες...)
Στις περιπτώσεις αυτές με προβλημάτισε το φρενάρισμά του και νομίζω οτι γι αυτό ευθύνεται το CBS. Ενώ ένοιωθα οτι έχω ακόμα περιθώρια στη μανέτα και το πεντάλ των φρένων, υπήρξαν μπλοκαρισματα (και μπρος και πίσω) σε αυτά τα φρεναρίσματα πανικού. Ευτυχώς το "φυσικό ABS" λειτουργησε άψογα .... Και σε αυτό το σημείο το VTEC υπερτερεί. Εχει αυτό που θα ήθελα. Το πεντάλ του πίσω φρένου δεν επηρεάζει τόσο πολύ το μπροστινό φρένο. Να μπορείς να "παίξεις" λίγο με το πίσω.

Epishs to gkazi toy einai ok alla to perimena pio poly, isws giati exw odhghsei arketes fores to CBR600 enos filoy moy poy einai poly elafrotero (169kg).

Ναι αν και δεν έχω οδηγήσει άλλο sport touring (μόνο το ZZR 1200) και μένα κάποιες φορές μου φαίνεται λίγο. Ιδίως κινούμενος στα πολύ ανοικτά κομμάτια της εθνικής. Κάποιες φορές ένοιωσα οτι θα θελα κάτι παραπάνω. Αυτό βέβαια είναι πολύ πιο έντονο όταν ταξιδεύεις δικάβαλος με πλήρες φορτίο. Οχι οτι δεν έχει γκάζι, αλλά το νοιώθεις οτι ζορίζεται εκεί.

Edw sth Agglia to VFR einai para poly dhmofiles alla oi filoi toy exoyn dixastei me to VTEC: alloi to latreyoyn kai alloi 8ewroyn kalytero to prohgoymeno montelo.

Κοίταξε και κάποιος γνωστός μου που έχει το παλιό το 750, οδηγώντας το VTEC του φάνηκε πολυυυυυυ γρήγορο και τον ξένισε το ξέσπασμα του VTEC. Εγώ τώρα σε αυτό που είχα οδηγήσει δε μου φάνηκε και τόσο πια εντυπωσιακό. Οκ ένα μικρό ξέσπασμα αλλά οχι κατι που να με τρόμαξε, να με εντυπωσίασε ή να με έκανε να νοιώσω οτι οδηγώ κατι πολύ γρηγορο.
Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι και το δικό μου, ότι κάνει το κάνει μετά τις 6-7000 δεν είναι βέβαια το ίδιο σίγουρα αλλά θέλω να πω οτι τα δόντια του τα δείχνει απο κει και μετά. Απο εκεί και κάτω πάει σαν ΤΑ. Πάντως αν επιταχύνεις απότομα με full γκάζι απο τις 3-4000 σαλ, σε δρομο που δε γλυστράει, θα αρχίσει να σπινίάρει αισθητά τινάζοντας την ουρά περνώντας απο το σημείο αυτό των 6-7000 σαλ.

8a mporoyses na moy peis dyo logia gia thn empeiria soy me to VFR; Eidikotera: mhpws kobei xeria sthn polh; einai ok se ta3idi me dyo atoma; einai telika all-rounder h ena ligo filikotero supersports; Eise telika eyxaristhmenοs mazi toy;

Εγώ το δικό μου θα το χαρακτήριζα all-rounder και όχι φιλικότερο supersport. Δε θα λεγα οτι κόβει τα χέρια μέσα στην πόλη. Μόνο σε "πολύωρη" χρήση, κολλημένος στην κίνηση κλπ. Θα λεγα οτι είναι παρα πολύ ευέλικτο. Πολύ συχνά το στριμώγω και περνάω μπροστά απο παπιά που "κολάνε" (νομίζουν δηλαδή) ...

Πολύ μικρό πλάτος και πολύ χαμηλό κέντρο βάρους. Δε σε προβληματίζει. Κοίτα (αυτό δεν το έχω εξηγήσει) εμένα πιάνονται οι καρποί μου όταν οδηγώ αρκετή ώρα σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, δηλαδή όταν π.χ. έχει πολύ κίνηση (για εθνική μιλάμε) ή φορές που θέλω να πηγαίνω και να χαζεύω δεξιά αριστερά και κινούμαι με ταχύτητες μέχρι 100-120 χλμ. εκεί, μετά απο λίγη ώρα θα αρχίσουν αν πονάνε οι καρποί μου. Νοιώθω να πέφτει το βάρος πάνω τους.
Α εκεί που έχω σιχτιρίσει στην κυριολεξία είναι σε πολύ σφιχτές ορεινές κατηφορικές διαδρομές με συνεχεις φουρκέτες. Εκεί μιλάμε μου ρχεται να το παρατήσω και να παω με τα πόδια. Ιδίως αν υπάρχει και συνεπιβάτης που μοιράια θα σου ρίξει και το δικό του βάρος απο ένα σημείο και μετά. ... πολύ πίκρα. Πόνος πολύς
.
Η αλήθεια είναι τώρα οτι αυτό τον καιρό σκέφτομαι την αντικατάστασή του για τους εξής λόγους .
1). Δυσκολία μεταπώλησης και σε συνδυασμό με το οτι φορτώνεται με αρκετά χλμ. νομίζω οτι μπορούμε πλέον να θεωρούμαστε αντρόγυνο. Ξέρω οτι θα δυσκολευτώ να το δώσω και όσο το κρατάω τόσο πιο΄δύσκολο θα γίνεται.
2) Θα ήθελα περισσότερο νεύρο. Αυτό πλέον δύσκολα κάνει την καρδιά μου να φτερουγίζει. Οχι οτι δεν έχει γκάζι έτσι; μην τρελλαθούμε αλλά θέλω να δοκιμάσω και κάτι πολυ γρήγορο.
3) Πιο σπορτιβ συμπεριφορά. Να το νοιώθω λίγο πιό στιβαρό, όπως φαίνεται να είναι το VTEC.

Μην ρωτήσεις τι θα παιρνα αν το άλλαζα τώρα. Δεν έχω ιδέα. Απο την άλλη το να πάω σε κάτι supersport (CBR κλπ) μου φαίνεται λίγο δύσκολο γιατί εχω βολευτεί και με τις βαλίτσες μου κλπ και τη δυνατότητα να το φορτώσεις ανα πάσα στιγμή με οτι σου κατέβει και να ξεκινήσεις να κάνεις 500+ χλμ  έτσι για πλάκα.
Παντως το Blackbird θα είναι κατα τα φαινόμενα ένας υποψήφιος με πολλές ελπίδες διάκρισης...

Α επίσης απο αξιοπιστία μεχρι στιγμή, φτου να μην το ματιάσω, μόνο ένας ανορθωτής. Α επίσης και τα ρουλεμάν λαιμού που έχουν αντικατασταθεί μέχρι τώρα δυο φορες. Και όχι, δεν κάνω σούζες.

Φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Καλφόγλου

Ευχαριστώ τον Γιώργο και πάλι για την λεπτομερή αναφορά του και την άδειά του να τήν ποστάρω εδώ 4+ χρόνια μετά. Γιώργο, ελπίζω να κατεβάσω το VFR Ελλάδα και να πάμε καμιά γρήγορη βόλτα Μπράλο, Αρτεμίσιο, κλπ.

Για την αντιγραφή, -XLGeorge

" the PouroDuro spirit "

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 08:21:54 πμ
Ωραίοι και οι δύο Γιώργηδες! (όπως πάντα)

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #15 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 08:33:10 πμ

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #16 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 12:52:06 μμ
Έτσι μάλιστα!  :thumbright: