Οδήγησα σήμερα 2 Κάπο και 1 άφρικα.
Το πρώτο κάπο ήταν ψιλοχρέπι και έλεγα ότι μάλλον δεν θα την πάρω... Δοκιμή έκανα στα στενά και δεν το άνοιξα αλλά γενικά δεν πήγαινε καλά, έσβησε και μερικές φορές στις ξερογκαζιές, αδιάφορο..
Μετά πάω στο 2ο και βλέπω μια μηχανή του κουτιού, ούτε γρατζουνιά πουθενά, με λίγα έξτρα αλλά λουκούμι.. Φεύγω βόλτα (τυχερός είμαι δίπλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και άδειο), και χάθηκε η μπάλα.. Θηρίο ανήμερο όταν άνοιγες το γκάζι, φοβερός θόρυβος, ωραία θέση οδήγησης, τρένο στις στροφές, άμεση απόκριση, σκέτη απόλαυση... Άρχισα να φωνάζω μετά από λίγο μόνος μου.. Τα αρνητικά: Με τέτοια άλογα, θέλεις καλύτερα φρένα, είναι λίγο βαρύ ανάμεσα στα αυτοκίνητα (ειδικά μετά την ΤΑ), και αρκετά ογκώδες..
Μιλάμε είναι μηχανή για ανοιχτό δρόμο, τρέμω στην σκέψη πώς θα πήγαινε στην εθνική, δεν έχει σταματημό η ροπή... Είναι τρομερό μηχάνημα αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου ακούω μια μικρή φωνούλα που λέει ότι στην καθημερινή χρήση μπορεί να κουραστώ..
Το άφρικα ακούγονταν καλό πριν το δω με πολλά έξτρα αλλά κάτι βαρούσε από το μοτέρ τελικά, δεν το κουβεντιάζω για αυτό αλλά με ικανοποίησε η αίσθησή του σαν αναβάθμιση του ΤΑ. Πολύ ψηλότερο και μεγαλύτερο (είχε και ψηλή σέλα), σαφώς καταλληλότερο για το ύψος μου, ωραία στιβαρότητα στην πορεία, ευέλικτο και "μικρό" μέσα στην πόλη (αντίθετα από την εμφάνιση που με προδιέθετε για το αντίθετο), οικείο σε ένα κάτοχο ΤΑ αλλά και τόσο διαφορετικό.. Η σκέψη μου είναι ότι με την άφρικα σύντομα θα θέλω κι άλλο, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος..
Τελικά θα δω και στρομ, η δοκιμή στο δρόμο σου λέει πράγματα που δεν φαντάζεσαι στις φωτό..