Hellas Transalp Forum

Honda XRV 750 Africa Twin 2000 - 2002 Black/gold

tserts · 30095

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #25 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 00:38:01 πμ
Θεόφραστε ο Γιάννης ζήτησε την γνώμη μας.
Άμα δεν του απαντούσε κανένας θα ήταν σα να τον "γράφαμε" και δε θα ήταν ότι το καλύτερο...

:-* :-* :-*

Φυσικά Μεμο μου, δεν είπα κάτι το διαφορετικό εξάλλου εγώ είμαι ο πρώτος που είπα την γνώμη μου και τον ξεσήκωσα  ;D

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #26 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 00:51:58 πμ
Καλή είναι η πολυφωνία Θεόφραστε! Αυτό θέλω να δω, απόψεις που δεν έχω σκεφτεί..

Γιάννη δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερο από το DL 650...

Σε ποιόν τομέα Μέμο; Στην ταχύτητα, στην ιπποδύναμη, στην ομορφιά, στην άνεση στο ταξίδι, σε όλα αυτά νομίζω υπερτερεί το Capo..

Το στρομ θα είναι καλύτερο στην κατανάλωση στην πόλη, και στην ευελιξία...

Γιάννη έχεις οδηγήσει DL 650?
Πιστεύω ότι για το ύψος σου θα σου πέφτει μάλλον ... μικρό!

Δεν δείχνει τόσο μικρό.. Θα το οδηγήσω ούτως ή άλλως...

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #27 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 00:53:17 πμ
Τώρα εγώ τι να πω για το Capo?....... :love4: :love4: :love4:

Με κλειστά μάτια φίλε....με κλειστα μάτια.....

προτίμησε μοντέλο με ABS όμως απο το 2004 και μετά...

Πάντως για αυτά που θέλεις να κάνεις, το Capo είναι λίρα εκατό.

Προστασία έχεις..... κινητήρα 1000άρη Rotax έχεις....πλαισιάρα έχει...... σε φορτωμα μπορείς να κουβαλάς και το κατάρτι και τις άγκυρες της γριάς....ο Bill είναι Doctor με PHD,DDS,LNB, κλπ κλπ κλπ.........για μένα μην το σκέφτεσαι.Και στον δρόμο θα πατάς και τα Βαραντέρο....

Το καλύτερο ον-οφ τουρινγκ (με έμφαση στο ον) μηχανάκι στα 1000 κυβικά.......(με έμφαση στο οφ είναι το ΚΤΜ....για όσους αναρωτιούνται..)

....και τα προβλήματα του αν δεν τα έχει λύσει ο προηγούμενος είναι 300-400€ υπόθεση.

Υ.Γ προτίμησε να πάρεις απο παιδιά απο το φόρουμ τα έχουν πολύ προσεγμένα...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #28 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 01:11:25 πμ
Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος (παλιό μέλος της λίστας) είχε πάρει (πριν αρκετά χρόνια) ένα Capo και μετά από λίγο διάστημα το πούλησε. Κώστα, Σώτο, Γιώργο, γιατί το έδωσε? (μετά πήρε ΚΤΜ).
Τον είχα δεί στην Παρνηθα μια φορά και μου τα έλεγε (ας μην τα πώ εγώ, ας τα πεί κάποιος άλλος).
Αλλά ήταν όμως από τα πρώτα Capo (μπορεί να έχει σημασία).
« Last Edit: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 01:15:13 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #29 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 01:19:14 πμ
Να πω και γω το μακρύ μου. Έχω διαβάσει για κάτοχο Caponord όπου σε ένα ταξίδι στη Τουρκία του έπεσε σχεδόν σταματημένο και κόπηκε η βάση της μηχανής (μηχανή μηνών ακόμα σε εγγύηση). Για μήνες ήταν πήγαινε/έλα με emails στην Απρίλια και στον αντιπρόσωπο όπου το πήρε και το αποτέλεσμα δε δέχτηκαν ποτέ κατασκευαστικό λάθος ή να αντικαταστήσουν ή οτιδήποτε.

Μπορείς να βρεις και βαραδέρο καρμπυρατεράτο με 5500 ευρά.

Μπορείς να κοιτάξεις και για Kawasaki KLV 1000 το ίδιο με το Στρομ, θα το βρεις σε καλή τιμή γιατί αν και ολόιδιο με το Στρομ δε...πήγε.

Τελικά έτσι που το πας θα μας προκύψεις με κάτι κουφό να μας τρελλάνεις...σε βλέπω εγώ  ;D

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #30 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 01:27:14 πμ
Καλή είναι η πολυφωνία Θεόφραστε! Αυτό θέλω να δω, απόψεις που δεν έχω σκεφτεί..

Σε ποιόν τομέα Μέμο; Στην ταχύτητα, στην ιπποδύναμη, στην ομορφιά, στην άνεση στο ταξίδι, σε όλα αυτά νομίζω υπερτερεί το Capo..

Το στρομ θα είναι καλύτερο στην κατανάλωση στην πόλη, και στην ευελιξία...

Δεν δείχνει τόσο μικρό.. Θα το οδηγήσω ούτως ή άλλως...

Γιάννη όχι μόνο στην κατανάλωση αλλά και στην ευελιξία (μικρότερο και ελαφρύτερο) και θα το πας σε κάποια απομακρυσμένη παραλία (το ίδιο) και στα service (φνηνότερο) ...
Εξάλλου εσύ ξέρεις το ποσοστό των ταξιδιών και της πόλης που θα κάνεις τον χρόνο.

Τα δικά μου κριτήρια είναι. ότι μία με δύο φορές το χρόνο μεγάλα ταξίδια (ας πούμε Capo) και τον υπόλοιπο χρόνο 90% στην πόλη όπου θα χρειαστώ κάτι μικρότερο (ας πούμε DL 650).

Οπότε υπερτερεί (για εμένα) το 650 (παρόλο που μου αρέσει και το  Capo)...

Αλλά πολύ λίγα CAPO βλέπω στον δρόμο και δεν μου καλοαρέσει αυτό...

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 01:42:22 πμ
Λοιπόν, ας μιλήσω και γω...γκού χου γκού χου, έχουμε και λέμε:

Στην Κούβα άκουσα ότι υπάρχει μια ακτή που λέγεται Βαρανδέρο.   

Αυτά.

Αντίο.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #32 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 01:48:33 πμ
Αλλά πολύ λίγα CAPO βλέπω στον δρόμο και δεν μου καλοαρέσει αυτό...

Εμένα αυτό μου αρέσει! (όχι στην συντήρηση αλλά στο φαίνεσθαι)

Στην Κούβα άκουσα ότι υπάρχει μια ακτή που λέγεται Βαρανδέρο.   

Χερσόνησος είναι και όταν είχα πάει είχα πάθει δηλητηρίαση!  :P

Καλό και άξιο το βάρα αλλά ψεκαστό παεί ψυχολογικά πιο ψηλά (στα χρήματα) από όσο θέλω να έχω ανάμεσα στα πόδια μου με την εμπειρία μου... Επίσης θεωρώ κούκλα το νέο (ακόμα ακριβό), το παλιό δεν μου αρέσει για να πω την αλήθεια μου..

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #33 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 06:29:14 πμ
Οδήγησα σήμερα 2 Κάπο και 1 άφρικα.

Το πρώτο κάπο ήταν ψιλοχρέπι και έλεγα ότι μάλλον δεν θα την πάρω... Δοκιμή έκανα στα στενά και δεν το άνοιξα αλλά γενικά δεν πήγαινε καλά, έσβησε και μερικές φορές στις ξερογκαζιές, αδιάφορο..

Μετά πάω στο 2ο και βλέπω μια μηχανή του κουτιού, ούτε γρατζουνιά πουθενά, με λίγα έξτρα αλλά λουκούμι.. Φεύγω βόλτα (τυχερός είμαι δίπλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και άδειο), και χάθηκε η μπάλα.. Θηρίο ανήμερο όταν άνοιγες το γκάζι, φοβερός θόρυβος, ωραία θέση οδήγησης, τρένο στις στροφές, άμεση απόκριση, σκέτη απόλαυση... Άρχισα να φωνάζω μετά από λίγο μόνος μου.. Τα αρνητικά: Με τέτοια άλογα,  θέλεις καλύτερα φρένα, είναι λίγο βαρύ ανάμεσα στα αυτοκίνητα (ειδικά μετά την ΤΑ), και αρκετά ογκώδες..

Μιλάμε είναι μηχανή για ανοιχτό δρόμο, τρέμω στην σκέψη πώς θα πήγαινε στην εθνική, δεν έχει σταματημό η ροπή... Είναι τρομερό μηχάνημα αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου ακούω μια μικρή φωνούλα που λέει ότι στην καθημερινή χρήση μπορεί να κουραστώ..

Το άφρικα ακούγονταν καλό πριν το δω με πολλά έξτρα αλλά κάτι βαρούσε από το μοτέρ τελικά, δεν το κουβεντιάζω για αυτό αλλά με ικανοποίησε η αίσθησή του σαν αναβάθμιση του ΤΑ. Πολύ ψηλότερο και μεγαλύτερο (είχε και ψηλή σέλα), σαφώς καταλληλότερο για το ύψος μου, ωραία στιβαρότητα στην πορεία, ευέλικτο και "μικρό" μέσα στην πόλη (αντίθετα από την εμφάνιση που με προδιέθετε για το αντίθετο), οικείο σε ένα κάτοχο ΤΑ αλλά και τόσο διαφορετικό.. Η σκέψη μου είναι ότι με την άφρικα σύντομα θα θέλω κι άλλο, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος..

Τελικά θα δω και στρομ, η δοκιμή στο δρόμο σου λέει πράγματα που δεν φαντάζεσαι στις φωτό..

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #34 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 06:32:49 πμ

...η δοκιμή στο δρόμο σου λέει πράγματα που δεν φαντάζεσαι στις φωτό..

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #35 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 17:18:43 μμ
Άντε για να δούμε τι θα διαλέξεις...

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #36 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 17:24:47 μμ
Ότι και να διαλέξει....το άλλο με την γριά το ξέρεις?

giorgio

• Guest
Reply #37 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 18:16:21 μμ
Ότι και να διαλέξει....το άλλο με την γριά το ξέρεις?
:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

giorgio

• Guest
Reply #38 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 18:21:12 μμ
Τελικά Γιάννη σε βλέπω οτι σε τρώει ο κόλος σου.Δεν σου φτάνει το ψαροκάικο που έχεις, ψάχνεσαι & για σκάφος αναψυχής ρε μόρτη(λέγε με Capo).Oτι σε φωτίσει ο  :pope: ρε φίλε. ΕΓΩ θα περίμενω πως & πως.  :-* :-* :-*

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #39 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 18:46:04 μμ
Ας τον άνθρωπο ρε Γιώργο να διαλέξει με την ησυχία του. Τι του κολλάς.  ;)
Μην τον ακούς Γιάννη. Από κόμπλεξ τα λέει γιατί αυτός θα έχει μείνει με την τράτα του. ;D

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #40 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 19:59:06 μμ
Κοίτα Χρήστο, την μπλέ κατάρα (λέγε με Γιώργο) την έχω και με τη γριά στο φανάρι 3 κολώνες, ό,τι και να αγοράσω απλά θα μιλάμε για περισσότερες κολώνες, και αυτό τον στεναχωρεί..  :'(

Άσ' τον να χαρεί λιγάκι...

Πίσω στο θέμα μας, ήρθε πελάτης να γεμίσει τα μελάνια του, είδα τι είχε παρκάρει έξω, και μου έδωσε βόλτα vstrom Κ7 ABS 1ο χέρι με 19000 χλμ..

Λοιπόν, πολύ ωραίο το μοτόρι, όμορφος ήχος, καλό τράβηγμα (όχι τόσο όσο περίμενα να πω την αλήθεια μου), καλή προστασία αέρα (είχε την ψηλή givi), μου φάνηκε λίγο κοντό (παρά την εμφάνιση είναι χαμηλώτερο από την ΤΑ), πολύ ευέλικτο και ελαφρύ, μικρό σε όγκο, σύγχρονο και φυσικά πολύ καλό το ABS (δίνει άλλο αέρα στο φρενάρισμα, δεν το φοβάσαι)...

Καλές εντυπώσεις γενικά αλλά μιλάμε για street μηχανή με θέση οδήγησης on-off... Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, αφού αποφασίστηκε να κρατηθεί και η ΤΑ για το μαγαζί και ότι άλλο χρειαστεί... Σε σύγκριση με το κάπο, απλά δεν υπάρχει θέμα, πολύ πιό "μηχανή" το κάπο σε όλα, αλλά και πολυ πιο δύσκολο ανάμεσα στα αυτοκίνητα... 
« Last Edit: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:00:44 μμ by tserts »

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #41 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:01:53 μμ
Δηλαδή καπο δαγκωτό?

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #42 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:06:33 μμ
Δηλαδή καπο δαγκωτό?

Ναι ορέ Θεόφραστε δε τον άκουσες? πάει και τρένο στις στροφές, χάλασε τα καινούργια του μοκασίνια στο ξύσιμο στην άσφαλτο ο Γιάννης για τη δοκιμή   ;D

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #43 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:08:30 μμ
Ναι ορέ Θεόφραστε δε τον άκουσες? πάει και τρένο στις στροφές, χάλασε τα καινούργια του μοκασίνια στο ξύσιμο στην άσφαλτο ο Γιάννης για τη δοκιμή   ;D

"Τα έτσι των έτσι" που έλεγε και ο Χαρυ Κλυν  :goofy:

Μην βρείς κανένα μπελά ρε Γιαννάκι με το μοτόρι αυτο ...

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #44 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:11:52 μμ

Εσύ μικρή ποκαχόντας, είσαι τυχερός, θα μπορείς να έρχεσαι και στήνεσαι στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μαγαζί μου και χαζεύεις την συλλογή μου από μηχανές..  Τα καλά του μένεις κοντά μου... :-*

Να προσέχεις μόνο από τα σάλια που θα σου τρέχουν μη γλιστρήσει κανένας άνθρωπος...

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #45 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:13:55 μμ
Αν πάρεις κάπο τελικά Γιάνη, πάρε με τριπλέτα... :thumbright:

Στο top case θα βάλεις πολλαπλασιαστή,ανορθωτή και πολλά πολλα ακόμα........και στις δύο πλαινές μπετονάκια βενζίνης γιατί με 9-10 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα σε βλέπω να σπρώχνεις στην εθνική :laughing9:
« Last Edit: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:25:16 μμ by DRAKE RAMORE »

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #46 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:28:33 μμ
Εγώ ψηφίζω να βρείς μια καλή Αφρικάνα (αφου σου παει και καλύτερα σαν μεγεθος) και να αφήσεις τις τανζανιές με τα τρελά γκάζια και τα ιταλικά χρέπια  ;D

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #47 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:30:52 μμ
Εσύ μικρή ποκαχόντας, είσαι τυχερός, θα μπορείς να έρχεσαι και στήνεσαι στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μαγαζί μου και χαζεύεις την συλλογή μου από μηχανές..  Τα καλά του μένεις κοντά μου... :-*

Να προσέχεις μόνο από τα σάλια που θα σου τρέχουν μη γλιστρήσει κανένας άνθρωπος...

θα φωνάξω και τα πιτσιρίκια της γειτονιάς να σου κάνουμε ουαααααααααααααααααααα που έλεγε και ο Ζήκος ρε κουδούνα

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #48 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:39:07 μμ
Αφού εξαντλήσατε το ρεπερτόριο με τα παθήματα του Τσέρτση απο την νυν γριά, πλακώσατε τώρα τα σχόλια γι αυτή που θα πάρει (αν πάρει ? πότε θα πάρει ? τι θα πάρει ,παπάρια γενικώς.... ::))
Όχι δηλ ότι δεν τα θέλει ο κώλος του αλλά να μωρέ ,πες πες θα το απογοητέψετε το παιδί και θα του μείνει κανα κουσούρι.
Καλά που δε σας ήξερε και πρόλαβε και παντρεύτηκε δηλ.

στήνεσαι στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μαγαζί μου και χαζεύεις την συλλογή μου από μηχανές..

Τι λες μωρέ ,διαβάζεις τι γράφεις... :laughing9:
Άκου συλλογή μου από μηχανές... :2hysterical: :crybaby: :laughing9:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #49 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 20:46:27 μμ
Λουρε επειδή αγαπάμε τον τσερτση υπερβολικά και φυσικά και εκείνος  :love4: και επειδή είμαστε πολύ καλά παιδιά όλοι μας  :angel4b: απ΄ότι κατάλαβες και διαστημόπλοιο να πάρει πάλι καζούρα θα του κάνουμε.

Απλά πόσα διαστημόπλοια έχουν ντε ζε για συμβουλές ? Αστα τον βλέπω να μπλέκει