Hellas Transalp Forum

Τι μοτο να πάρω 2!!

Stefanosh · 15111

Offline Stefanosh

• Απλός οδηγός
on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 00:22:50 πμ
Καλησπέρα σε όλους!
είμαι πολύ νέος τόσο στο φόρουμ όσο και στον χώρο των μοτο.
εδω και πάρα πολύ καιρό έχω "κολλήσει" με την ΤΑ, πριν πολύ λίγο καιρό όμως, έφτασα σε σημείο να μπορώ να αγοράσω (πάντα μεταχειρισμένη...) κι έτσι έχω αρχίσει το ψάξιμο! και φυσικά, θέλω την βοήθειά σας!

τα κριτήρια που έχω στον νου μου είναι τα εξής:
1.δυστυχώς πρώτο και κύριο το οικονομικό: διαθέτω μέχρι 2500€ ή εξαιρετικά ζώρικα 3000€ και αυτό διότι είμαι φοιτητής και δεν αναμένεται να έχω σταθερό εισόδημα για τα επόμενα 2 χρόνια :eusa_naughty:...(γ@μωτο). Κατά συνέπεια, με απασχολεί πάρα πολύ έντονα και το θέμα της συντήρησης μετά την αγορά... θα μπορώ να τα βγάζω πέρα με 600-700€ τον χρόνο (εννοείται χωρίς βενζίνες) ??
2.ο βασικός λόγος που θέλω την ΤΑ είναι να μπορώ να ταξιδεύω, και σε χωμάτινους δρόμους (όχι όμως αποκλειστηκά σε χώμα), ανά την Ελλάδα, και όχι τόσο οι καθημερινές μετακινήσεις (λέμε τώρα...). δεν απαιτώ ιδιαίτερες ταχύτητες ταξιδιού (130-140 είναι πολύ?)

μετά απο κάποιο ψάξιμο έχω προβληματιστεί αρκετά. πήγα στον μηχανικό ενός φίλου να πάρω μια γνώμη και μεταξύ άλλων μου είπε να μην πάρω με τίποτα ΤΑ 600 (χαρακτηριστικά είπε "θα'σαι συνέχεια με το λάδι στο χέρι") και δεδομένου οτι ΤΑ 650 με τα λεφτά που δίνω δεν παίζει εύκολα μου είπε οτι πρέπει να αλλάξω τα οικονομικά δεδομένα μου, πράγμα βέβαια αδύνατο.

και αναρωτιέμαι: είναι τόσο χάλια τα 600άρια μοντέλα? απο άποψη συντήρησης τρώνε πολύ φράγκο? αν τσιμπήσω κανά τέτοιο, μιας και παίζουν πολλά, δεν θα κάνω την δουλειά μου? τι είναι προτιμότερο, ένα καλοσυντηρημένο 600 ή ένα λιγότερο καλό 650?

γενικά, αν καταλαβαίνεται σε τι φάση είμαι (= και ψιλοάσχετος μεταξύ άλλων) όποια συμβουλή αποδεκτή!

Ευχαριστώ!

αν δεν ήσουν όπως είσαι,
πώς θα ήθελες να είσαι?

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #1 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 00:45:53 πμ
Οπλίσου με υπομονή και κουράγιο.

το ΤΑ 600 αν είναι καλοδιατηρημένο αξίζει και ας λένε οι μηχανικοί ότι θέλουν.
Δεν είναι τυχαίο οτι πολύς κόσμος έκανε τον γύρο του κόσμου με δαυτο.

Το 650 επίσης αξίζει αλλά με τα όρια που θέτεις δεν παίρνεις κανα καλό.

Τσιμπα τουλάχιστον 500 ευρώ πάνω για τα πρώτα 650 και κανα 1000€ για τα επόμενα(και αν βρεις)

Για ΤΑ κοίτα εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3587.0

εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3278.0

και εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3214.0

τα παιδιά είναι του φορουμ και τουλάχιστον της Λίνας που είδα είναι καλό.

Άντε καλή τύχη και καλή αγορά.

......Ε ρε και ναξερες τι σε περιμένει........ :badgrin:

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #2 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 01:03:38 πμ
  Τα λεφτά που αναφέρεις είναι περιοριστικός παράγοντας, οπότε κινείσαι σε συγκεκριμένα μοντέλα (όχι απαραίτητα κακά).

Honda ΤΑ 600
Aprilia pegaso 650
Kawasaki KLE 500
Suzuki freewind 650
Honda AX-1 250...........είναι μερικά σε αυτά τα χρήματα ή λίγο παραπάνω. Υπάρχουν και άλλα. Ψάξε.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #3 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 01:13:39 πμ
Χάλια μηχανές οι ΤΑ!! Καλά στα λέει ο μηχανικός σου.. Ούτε 20 χρόνια δεν τις κρατάς και αρχίζουν να ζητάνε..

Μην φοβάσαι τις παλιές, αν βρεις  χτύπα την, αρκεί να μην αλλάξεις απαιτήσεις την επόμενη μέρα! Κατά τη γνώμη μου πάνω από 130 στο ταξίδι την καις την 600άρα, αν είναι φορτωμένη, αν σου αρκούν αυτά θα είσαι βασιλιάς.

Καλύτερα να είσαι με το λάδι στο χέρι παρά με τη μηχανή στο μάστορα, η μηχανή απλά δεν μένει!

Από γκάζια καλούτσικα, αν δεν είσαι ταυλοτίμονος θα σε ικανοποιήσει..

Συντήρηση υποθέτω ότι στην αρχή θα χρειαστείς καμιά 300άρα να τη στρώσεις αφού ο παλιός θα τα έχει αφήσει τα ακριβά για εσένα  ;) αλλά μετά από αυτά υπολογίζεις μόνο βενζίνες, λάδια, τακάκια, και καμιά ηλεκτρονική άμα λάχει (να βγάλω και εγώ λίγο δηλητήριο!)

Αν τα λεφτά σου δεν ανεβαίνουν, τότε είναι μονόδρομος η 600άρα, τα άλλα μηχανάκια που αναφέρθηκαν κατά την γνώμη μου δεν είναι συγκρίσιμα...

Αντε καλή αγορά και εσύ και πάντα όρθιος!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 01:36:47 πμ
Καλώς ήλθες!

Για ΤΑ600 ψάξε για (πραγματική) χρονολογία 94 και μετά, δηλ. 94-96 για γιαπωνέζικα ή 97-99 για ιταλικά. Περισσότερο αξιόπιστα (στο χρόνο) τα γιαπωνέζικα.
Τα πρώτα ΤΑ (87-90) είχαν όντως αυτό το πρόβλημα με αυξημένη κατανάλωση λαδιού και προερχόταν κυρίως από τα προβληματικά τσιμουχάκια των βαλβίδων αλλά και τα "μαλακά" ελατήρια πιστονιών. Απέφυγε αυτά τα μοντέλα.

Η μέχρι τώρα σωστή συντήρηση της μηχανής παίζει μεγάλο ρόλο για την κατάσταση της.

Μέσα στο φόρουμ έχουμε ξαναποστάρει αρκετά για το θέμα "επιλογή μεταχειρισμένης ΤΑ" και τί να προσέξεις. Πρόσεχε πολύ γιατί γίνονται πολλές μαϊμουδιές από τους μαντράδες.

Γενικά πάντως αν βρείς ένα καλοσυντηρημένο ΤΑ600, θα μείνεις ευχαριστημένος και δεν θα σου κοστίζει ακριβά η κανονική συντήρησή του (το δικό μου είναι του '93 με πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη του και πάει ακόμα μια χαρά!). 

Αναφέρθηκαν και τα:
1) Kawasaki KLE 500
2) Suzuki freewind 650

Αλλά:
1) Το πρώτο υποφέρει πολύ από διαχείριση καυσίμου και καρμπυρατέρ (θα είσαι με ένα κατσαβίδι στο χέρι να τα ρυθμίζεις μια ζωή)
2) Το δεύτερο έχει προβλήματα με το (αδύνατο) πίσω υποπλαίσιο (φορτωμένο καμιά φορά σε καμιά λακούβα, θα σου φύγει όλο το πίσω μέρος!)

Θέλει καλό ψάξιμο πάντως για να βρείς ένα καλό ΤΑ600 στα λεφτά που θέτεις. Η συμβουλή μου είνα: ψάξε για ΤΑ600 του '96 (πραγματικά όμως '96).
« Last Edit: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 01:39:43 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

costas

• Guest
Reply #5 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 01:50:02 πμ
Χάλια μηχανές οι ΤΑ!! Καλά στα λέει ο μηχανικός σου.. Ούτε 20 χρόνια δεν τις κρατάς και αρχίζουν να ζητάνε..

Ακριβώς όπως η δικιά μου , έκλεισε τα 20 και μου ζητάει ευγενικά να της αλλάξω δίσκους!!!!!

Offline Stefanosh

• Απλός οδηγός
Reply #6 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 07:33:12 πμ
Σας ευχαριστώ πολύ για τις σημαντικές πληροφορίες και για το ψήσιμο, γιατί νομίζω οτι αυτό το χρειαζόμουν!
Ε ρε, βλέπω για 20ετίες και γουστάρω!!! αιώνιος φοιτητής θα μείνω αν δεν έχω κίνητρο την αλλαγή μηχανής χεχε  :D ;D  :goofy:
Ελπίζω κι εγώ σύντομα να έχω μία, και να χρειαστεί να συνεχίσω να σας συμβουλεύομαι!

Για ΤΑ600 ψάξε για (πραγματική) χρονολογία 94 και μετά, δηλ. 94-96 για γιαπωνέζικα ή 97-99 για ιταλικά. Περισσότερο αξιόπιστα (στο χρόνο) τα γιαπωνέζικα.
Τα πρώτα ΤΑ (87-90) είχαν όντως αυτό το πρόβλημα με αυξημένη κατανάλωση λαδιού και προερχόταν κυρίως από τα προβληματικά τσιμουχάκια των βαλβίδων αλλά και τα "μαλακά" ελατήρια πιστονιών. Απέφυγε αυτά τα μοντέλα.

Χρήστο ευχαριστώ, λεπτομερείς κατευθύνσεις που κάνουν τη διαφορά! :)

tserts κάθε άλλο παρά ταυλοτίμονος είμαι, νέος βλέπεις :κότα: χεχε

Drake ελπίζω η προειδοποίησή σου στο τέλος να έχει θετικό μήνυμα, ε!?

...και να φανταστείτε οτι μετά απο τα λόγια εκείνα του μηχανικού ("μαααύρη, μάαααυρη, μου χεις κάνει τη ζωή μου, μάαυρη...") σκεφτόμουν μήπως να μην πάρω καθόλου μηχανή, και να αφήσω το όνειρό μου αυτό, τόσων ετών, να περιμένει κι άλλα χρόνια??
νομίζω πως απο τις κατευθύνσεις σας η απάντηση είναι όπως ενός τύπου κάπου μέσ'το φόρουμ (συγνώμη που δεν θυμάμαι όνομα τώρα) που είπε οτι "περνάει ο καιρός και σε κοροϊδεύει η ζωή"!...

καλώς σας βρήκα!

αν δεν ήσουν όπως είσαι,
πώς θα ήθελες να είσαι?

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #7 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 07:52:52 πμ
Σας ευχαριστώ πολύ για τις σημαντικές πληροφορίες και για το ψήσιμο, γιατί νομίζω οτι αυτό το χρειαζόμουν!
Ε ρε, βλέπω για 20ετίες και γουστάρω!!! αιώνιος φοιτητής θα μείνω αν δεν έχω κίνητρο την αλλαγή μηχανής χεχε  :D ;D  :goofy:
Ελπίζω κι εγώ σύντομα να έχω μία, και να χρειαστεί να συνεχίσω να σας συμβουλεύομαι!
Χρήστο ευχαριστώ, λεπτομερείς κατευθύνσεις που κάνουν τη διαφορά! :)

tserts κάθε άλλο παρά ταυλοτίμονος είμαι, νέος βλέπεις :κότα: χεχε

Drake ελπίζω η προειδοποίησή σου στο τέλος να έχει θετικό μήνυμα, ε!?

...και να φανταστείτε οτι μετά απο τα λόγια εκείνα του μηχανικού ("μαααύρη, μάαααυρη, μου χεις κάνει τη ζωή μου, μάαυρη...") σκεφτόμουν μήπως να μην πάρω καθόλου μηχανή, και να αφήσω το όνειρό μου αυτό, τόσων ετών, να περιμένει κι άλλα χρόνια??
νομίζω πως απο τις κατευθύνσεις σας η απάντηση είναι όπως ενός τύπου κάπου μέσ'το φόρουμ (συγνώμη που δεν θυμάμαι όνομα τώρα) που είπε οτι "περνάει ο καιρός και σε κοροϊδεύει η ζωή"!...

καλώς σας βρήκα!

Να πάρεις την μηχανή και μην ξεπουλάς το όνειρό σου.
Εξάλλου μην περιμένεις απο ένα μηχανικό ,υλικό αντικείμενο να μην υπάρχουν και προβλήματα.

Είναι όμως τόσο γλυκά που σε κάνουν να εντρυφήσεις ακόμη περισσότερο στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και να γίνεις ωριμοτερος και εμπειρότερος.

Η προειδοποίηση μου στο τέλος έχει δύο μηνύματα:
-Ένα αρνητικο που εννοεί το τι ψάξιμο έχεις να ρίξεις για να βρεις αυτό που θέλεις(λουκι το οποίο τραβάω και ο ίδιος αυτο τον καιρό)

-Ενα θετικό που υποδηλώνει οτι αυτά που θα ζήσεις με μια μοτοσυκλετα, αυτο το αισθημα ελευθερίας, αυτη την μαγεία του ταξιδιού, την ομορφιά της εξερεύνησης δεν τα περιμένεις.

Χαίρομαι πάντως που διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές. ;)

.............νομίζω πως απο τις κατευθύνσεις σας η απάντηση είναι όπως ενός τύπου κάπου μέσ'το φόρουμ (συγνώμη που δεν θυμάμαι όνομα τώρα) που είπε οτι "περνάει ο καιρός και σε κοροϊδεύει η ζωή"!...

Ο "τύπος" είναι ο κύριος Μιχαήλ Ιωάννου Πάγκαλος και έχει απόλυτο δίκιο στο συγκεκριμμένο.

Offline gianngeor

• Rossi και πάνω !
  • Ανοίγει νέος κύκλος ... (?)
Reply #8 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 07:57:07 πμ
Αγαπητέ νεαρέ τυχερέ της ζωής, (βλ. φοιτητής  ;)) φυσικά και να μην εγκαταλείψεις έτσι "αμαχητί" το όνειρο μιας μοτο, αλλά και γενικότερα.

Για 2000 - 2500 (βαριά) €, συνιστώ κι εγώ Transalp 600-άρι made in Japan (και ξερό ψωμί). Δηλαδή μέχρι '96-'97, όπως είπε και ο Dr. Chris. Το χαρακτηριστικότερο: έχουν 1 δίσκο μπροστά, (από '97 και μετά είναι made in Italy με 2 δίσκους εμπρός, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα υπολείπονται σε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία).
Δυστυχώς οι μαντράδες όλοι ανεξεραίτως κατεβάζουν τα χλμ. οπότε δεν βγάζεις άκρη. Καλύτερη περίπτωση ιδιώτης που την έχει 1ο χέρι.

Καλώς μας βρήκες και σύντομα καβαλάρης, καλή τύχη στο ψάξιμο.
Όπως ίσως κατάλαβες, "συνπάσχουν" (και μάλιστα βαρέως...) κάμποσοι εδώ μέσα !!!   ;D ;D

Γιώργος Γιαννόπουλος, ( ORIENT Status 21 ταχ...)

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #9 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 08:02:46 πμ

Όπως ίσως κατάλαβες, "συνπάσχουν" (και μάλιστα βαρέως...) κάμποσοι εδώ μέσα !!!   ;D ;D

Ααααχχχχ, βααααχχχ!

Λίγες μέρες έμειναν.........

Πάντως τώρα που ανοίγει ο καιρός, τα σαββατοκύριακα είμαι :angry9: :angry5: :angry9: :angry5: :angry4: :angry5: :angry4: :angry5: :angry9: :angry7:

Σύνδρομο στέρησης το λένε.

Έχω και μια αγωνία για τις χωμάτινες εξερευνήσεις που θα κάνω........
Έχω χαράξει και τις διαδρομές...............
Μονο η μοτό μου λείπει λέμε.

Offline gianngeor

• Rossi και πάνω !
  • Ανοίγει νέος κύκλος ... (?)
Reply #10 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 08:08:29 πμ
Ψήσου - ψήσου εσύ...

Κι αυτό (προσμονή-αγωνία) έχει τη γλύκα του, (όχι μόνο στα μηχανάκια).  8) 8)

Γιώργος Γιαννόπουλος, ( ORIENT Status 21 ταχ...)

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #11 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 08:11:09 πμ
Ψήσου - ψήσου εσύ...

Κι αυτό (προσμονή-αγωνία) έχει τη γλύκα του, (όχι μόνο στα μηχανάκια).  8) 8)

Ναι μην καώ μόνο :hot: :bomb: :hot:

;D

Offline Stefanosh

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 08:23:31 πμ
Ααααχχχχ, βααααχχχ!

Λίγες μέρες έμειναν.........

Πάντως τώρα που ανοίγει ο καιρός, τα σαββατοκύριακα είμαι :angry9: :angry5: :angry9: :angry5: :angry4: :angry5: :angry4: :angry5: :angry9: :angry7:

Σύνδρομο στέρησης το λένε.

Έχω και μια αγωνία για τις χωμάτινες εξερευνήσεις που θα κάνω........
Έχω χαράξει και τις διαδρομές...............
Μονο η μοτό μου λείπει λέμε.

αν και προφανώς ξέρεις πολλά περισσότερα, νιώθω οτι συμπάσχω!
τόσα χρόνια αισθάνομαι έτσι ρε γ@μώτο! :-[ >:(
αυτή η χώρα έχει τόσα να μας δείξει... δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις!
απο τώρα ληγουρεύομαι μάιο-ιούνιο ορεινές διαδρομές τύπου γκιώνα-βαρδούσια, τζουμέρκα-κακαρδίτσα-περιστέρι κλπ... βέβαια, αρχάριος ών, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να οδηγήσω εκεί.
Τέλος πάντων.

gianngeor έχεις απόλυτο δίκιο για την προσμονή! είναι όμως, και αυτό, θέμα ισορροπίας - μην ξεφύγει το ψήσιμο και καεί το φαγητό, άστα  να πάνε...

και να ρωτήσω και κάτι ακόμα, έχετε να μου προτείνετε κάποιον μηχανικό που εμπιστεύεστε, στην Αθήνα, περιοχές Ιλίσσια-Γουδί-Καισαριανή ή κάπου γύρω? αν βέβαια επιτρέπεται να ποστάρετε τέτοιες πληροφορίες δεν ξέρω  ??? :-\

αν δεν ήσουν όπως είσαι,
πώς θα ήθελες να είσαι?

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 08:28:00 πμ
Καλως ηρθες neos2

Με το καλο να βρεις και την κουκλα που θα σε ταξιδεψει οπου θες.
Μην ακους οτι λενε οι μηχανικοι. Με τα χρηματα σου παιρνεις ενα καλο 600αρι και να εισαι σιγουρος πως θα εχει πολλα ψωμια ακομα να του φας. Μονο παρτο χαλαρα και μην βιαστεις. Κυκλοφορανε πολλές τετοιες, και θα βρεις σιγουρα την ευκαιρια που ψαχνεις. Και ξεκινωντας απο το φορουμ εδω, ειναι ξεκαθαρο πως ξερεις να ψαχνεις!

Γραψε μας  και το ονομα σου αν δεν σε πειραζει...

Αντε με το καλό, και εμεις εδω ειμαστε !!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #14 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 08:37:18 πμ
... βέβαια, αρχάριος ών, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να οδηγήσω εκεί.
Τέλος πάντων.

Το πρώτο μου ταξίδι (καλοκαιρινές διακοπές το έκανα με παπί πενηντάρι).
Με το 250 σκουτερ μου έκοψα χλμ και χλμ δικάβαλος και φορτωμένος.
Μετα με μηχανη 400 κυβικα με 600 κυβικά ..............

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι πάντα θα είσαι αρχάριος.
Δεν μπορεις να γνωρίσεις ποτέ όλες τις χαρές της μοτοσυκλέτας , εκτος και αν είσαι βαθύπλουτος, και μπορείς να έχεις ταυτόχρονα μια απο κάθε κατηγορία.

Ενας στρητάς δεν ξέρει αυτά που ξέρει ένας με ον οφ που δεν ξέρει αυτά που ξέρει ένας με σουπερ σπορ που δεν ξέρει αυτα που ξέρει ένας κροσσας που δεν ξέρει αυτά που ξέρει ένας με τούρινγκ.....που ....που ...που

Ενας με αυτοκίνητο δεν ξέρει αυτά που ξέρει ένας με σκούτερ και τελικά απο εκεί αρχίζουν όλα.

Προσωπικά μπορει να ξέρω καποια πράγματα περισσότερα απο σένα αλλά μην γελιέσε......το 70% είναι σε θεωρητικό επίπεδο.
Υπάρχουν τόσων ειδών μοτοσυκλέτες που για να πεις οτι ξέρεις απο μηχανές ή πρέπει να δουλεύεις σε εργοστάσιο παραγωγής μοτοσυκλετών ή σαν συντάκτης ειδικού τύπου.

Ξεκίνα με σταθερά βήματα και μην φοβάσαι . Όλοι αρχάριοι ξεκινήσαμε ........και λίγοι τόλμησαν να δουν συνολικά την ομορφιά της μοτοσυκλέτας. ;)

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2008, 16:48:00 μμ
Φίλε Neos2 είσαι τυχερός!!!

Έχω ακριβώς το ΤΑ που ζητάς και εξηγούμαι:

ΤΑ '96 600cc (Γιαπωνέζα)
Χιλιόμετρα ελάχιστα (περίπου 140.000 :o )
Ζημιές = 0 (εκτός από φυσιολογικές φθορές)
Δίσκους και ελατήρια συμπλέκτη: ακόμα τα μαμίσια
Λαδάκι: Ναι καίει αν το πηγαίνεις πάνω από 6000 στροφές περίπου 1λιτρο τα 1000χλμ (φυσιολογικό)

Το μόνο άσχημο: δεν την πουλάω, τουλάχιστον όχι ακόμα ;D

Παύλος Καρούμπης

Offline Stefanosh

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2008, 16:09:42 μμ
... ειναι ξεκαθαρο πως ξερεις να ψαχνεις!

Γραψε μας  και το ονομα σου αν δεν σε πειραζει...

Αντε με το καλό, και εμεις εδω ειμαστε !!

Στέφανος λέγομαι κι ελπίζω όντως να ξέρω τι θα πάρω...! και αφού είστε κι εσείς εδώ, φαίνεται πως θα έχω την υποστήριξη που θα χρειαστώ!
παρεπιπτόντως, μιας και λέμε για βοήθεια, χρειάζομαι και κάποιον μηχανικό να μου συστήσετε αν γνωρίζει κανείς κάτι

Ξεκίνα με σταθερά βήματα και μην φοβάσαι . Όλοι αρχάριοι ξεκινήσαμε ........και λίγοι τόλμησαν να δουν συνολικά την ομορφιά της μοτοσυκλέτας. ;)

Drake πάλι με "προβληματίζουν" τα λεγόμενά σου. είναι αλήθεια πως φοβάμαι κάπως, μιας και αυτή που θα πάρω θα είναι η πρώτη μου μηχανή!...
πως μπορεί αν τολμήσει κανείς να δει συνολικά την ομορφιά της μοτοσυκλέτας?

αν δεν ήσουν όπως είσαι,
πώς θα ήθελες να είσαι?

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #17 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2008, 16:39:47 μμ

Drake πάλι με "προβληματίζουν" τα λεγόμενά σου. είναι αλήθεια πως φοβάμαι κάπως, μιας και αυτή που θα πάρω θα είναι η πρώτη μου μηχανή!...
πως μπορεί αν τολμήσει κανείς να δει συνολικά την ομορφιά της μοτοσυκλέτας?

Γιατί προβληματίζεσαι?

Συνολικά σημαίνει να μην έχεις παρωπίδες ως προς την χρήση της κάθε μοτοσυκλέτας.Να μην φανατιστεις με ένα είδος απορίπτοντας τα άλλα.

Όσο για το αρχάριοι Στεφανε  όταν πρωτοοδήγησα εγώ ήταν άλλες εποχες, τι να κάνουμε?Μαζεύαμε λεφτα τρία καλοκαίρια για παπί(με βραχίονα μπροστά, εκεί να δεις επικινδυνότητα)

Τωρα είναι αλλιως.

Πάρε την μηχανή που θέλεις και κάνεις κέφι. Αν δεν νιώθεις έτοιμος κάνε πρώτα βόλτες στον αυλόγυρο σου!
Τι να σου πω? Να πάρεις παπί - σκουτερ επείδή είσαι νέος?

Είναι σαν να είσαι τριαντα χρονών παρθένος και να φοβάσαι να  :humping:.Εγω τι να σου πω :μην  :humping: χαιδεψε της τα μαλλιά?

Καλως η κακώς πέρασες το στάδιο του παπιου ή σκούτερ.Ή κάνεις πλέον το βήμα με μηχανή η παίρνεις αμαξάκι και είναι και οι γονείς ευχαριστημένοι.

αλλα να σου πω και κάτι μεταξύ μας? Οι ΤΑ δεν τρέχουν παραπάνω απο ένα δυομισάρι σκούτερ, και έχουν λόγο στησίματος δεκαπλάσια ασφάλεια. Δεν παίρνεις δα και Hayabusa.Θα ήμουν ο πρώτος που θα το απέτρεπα.

Και κάτι ακόμα:

Καμία μα καμια μηχανη δεν σκοτώνει απο μόνη της. Εχε τα μυαλά στο κεφάλι σου και το νου σου στους <<ανθρώπους με τα κουτιά>> και θα είσαι μια χαρά.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #18 on: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 00:41:00 πμ
Γιατί προβληματίζεσαι?

Συνολικά σημαίνει να μην έχεις παρωπίδες ως προς την χρήση της κάθε μοτοσυκλέτας.Να μην φανατιστεις με ένα είδος απορίπτοντας τα άλλα.

Όσο για το αρχάριοι Στεφανε  όταν πρωτοοδήγησα εγώ ήταν άλλες εποχες, τι να κάνουμε?Μαζεύαμε λεφτα τρία καλοκαίρια για παπί(με βραχίονα μπροστά, εκεί να δεις επικινδυνότητα)

Τωρα είναι αλλιως.

Πάρε την μηχανή που θέλεις και κάνεις κέφι. Αν δεν νιώθεις έτοιμος κάνε πρώτα βόλτες στον αυλόγυρο σου!
Τι να σου πω? Να πάρεις παπί - σκουτερ επείδή είσαι νέος?

Είναι σαν να είσαι τριαντα χρονών παρθένος και να φοβάσαι να  :humping:.Εγω τι να σου πω :μην  :humping: χαιδεψε της τα μαλλιά?

Καλως η κακώς πέρασες το στάδιο του παπιου ή σκούτερ.Ή κάνεις πλέον το βήμα με μηχανή η παίρνεις αμαξάκι και είναι και οι γονείς ευχαριστημένοι.

αλλα να σου πω και κάτι μεταξύ μας? Οι ΤΑ δεν τρέχουν παραπάνω απο ένα δυομισάρι σκούτερ, και έχουν λόγο στησίματος δεκαπλάσια ασφάλεια. Δεν παίρνεις δα και Hayabusa.Θα ήμουν ο πρώτος που θα το απέτρεπα.

Και κάτι ακόμα:

Καμία μα καμια μηχανη δεν σκοτώνει απο μόνη της. Εχε τα μυαλά στο κεφάλι σου και το νου σου στους <<ανθρώπους με τα κουτιά>> και θα είσαι μια χαρά.

+1000  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #19 on: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 00:45:41 πμ
"Ανθρώπους με τα κουτιά" εννοείς τα αυτοκίνητα ή τους πιτσαδόρους, γιατί αυτοί οι δεύτεροι είναι χειρότεροι (και είναι και δίτροχοι πανάθεμά τους)!!  ;D ;D

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Stefanosh

• Απλός οδηγός
Reply #20 on: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 01:30:12 πμ
Drake εχεις δικιο και το αναγνωρίζω. απλά ξέρεις, σε κάθε πρώτη φορά που το background σου ειναι 0, τα πραγματα είναι "κάπως". ξέρω οτι αν δεν καβαλήσω, απλούστατα το 0 θα παραμείνει ως έχει, κι εγώ θα παραμείνω με το ονειρο εκει!
απλά οι "συνθήκες" κάτω απο τις οποίες κάνω όλη αυτή τη διαδικασία απο το δίπλωμα, μέχρι τα τηλέφωνα και την αγορά είναι "αντίξοες" κι έτσι θεωρώ οτι δικαιολογό τον επιμένοντα "φόβο" (ναι καλα το κατάλαβες, οι γονείς είναι ενά θέμα, και αφού μένω σπίτι τους ακόμα -άλλη μλκία αυτή- δεν είναι και οτι καλύτερο)
.
αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, λέει ο λαός, και η φτώχεια συνεπάγεται απουσία μοτό, γι'αυτό λοιπόν σταματώ για τον φόβο!

σήμερα γμτ μου πήρε κάποιος μια καλή ευκαιρία μέσα απο τα χέρια!  >:( >:(

αλήθεια, με την δική σου αγορά που πάει το πράμα?

αν δεν ήσουν όπως είσαι,
πώς θα ήθελες να είσαι?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #21 on: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 02:39:29 πμ
Είναι στο μέτρημα ακόμα! (... εξήγησε Απόστολε στο παιδί τί είναι το μέτρημα)

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #22 on: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 06:34:47 πμ
Είναι στο μέτρημα ακόμα! (... εξήγησε Απόστολε στο παιδί τί είναι το μέτρημα)

Μετράω κόστος αξίας μηχανής προς κόστος κτήσης , και αν δεν μου βγάζει το αποτέλεσμα που θέλω απλά δεν αγοράζω.

Φαντάζομαι Χρήστο αυτό εννοείς. Αν είχες κάτι άλλο στο νου....πες μου κι εμένα.

Δεν φαντάζομαι να εννοείς το ......και σήμερα! Εσυ δεν είσαι είρων!......ΕΙΣΑΙ???

Drake εχεις δικιο και το αναγνωρίζω. απλά ξέρεις, σε κάθε πρώτη φορά που το background σου ειναι 0, τα πραγματα είναι "κάπως". ξέρω οτι αν δεν καβαλήσω, απλούστατα το 0 θα παραμείνει ως έχει, κι εγώ θα παραμείνω με το ονειρο εκει!
απλά οι "συνθήκες" κάτω απο τις οποίες κάνω όλη αυτή τη διαδικασία απο το δίπλωμα, μέχρι τα τηλέφωνα και την αγορά είναι "αντίξοες" κι έτσι θεωρώ οτι δικαιολογό τον επιμένοντα "φόβο" (ναι καλα το κατάλαβες, οι γονείς είναι ενά θέμα, και αφού μένω σπίτι τους ακόμα -άλλη μλκία αυτή- δεν είναι και οτι καλύτερο)
.
αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, λέει ο λαός, και η φτώχεια συνεπάγεται απουσία μοτό, γι'αυτό λοιπόν σταματώ για τον φόβο!

σήμερα γμτ μου πήρε κάποιος μια καλή ευκαιρία μέσα απο τα χέρια!  >:( >:(

........ :eusa_think:........Πόσο χρονών είσαι?

Είσαι Ακαδημαικός πολίτης!

Μπορείς να ψηφίζεις και να βγάζεις κυβερνήσεις που ελέγχουν 11 εκατομύρια απο εμάς!

Μπορεις αν πας φαντάρος να οδηγήσεις Leopard κάποιων εκατομυρίων!

Μπορείς να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου και να την ζήσεις όπως θέλεις!

Πάντα το φόντο της ζωής σου θα έχει τους γονείς σου............................., τι σημαίνει αυτό?

Οτι δεν θα μεγαλώσεις ποτέ?

Οι γονείς οτι δεν το γνωρίζουν το φοβούνται.

Στην εποχή που ήταν οι δικοί μου 25-30 χρονών μηχανες΄είχαν κάτι <<αλήτες>> τύπου "ροδα τσαντα και κοπάνα" που ενοχλουσαν τον κόσμο, έκαναν σούζες, προκαλούσαν και έκλεβαν ή έπαιρναν ναρκωτικά.

Φυσικά τίποτε απο τα παραπάνω δεν ίσχυε και μόνο όμως κάποια μεμονωμένα περιστατικά ήταν αρκετα για να διαμορφώσουν την κοινή γνωμή.

Πιστεψε με μόλις το πάρεις με το καλό πρώτος ο πατέρας σου θα σου πει καλοτάξιδο και πρώτη η μητέρα σου θα σου δώσει σταυρουδάκι για να κρεμάσεις στην καλή σου.

.......Και το backround μπορεί να γυρίσει και στο μειον αν δεν τολμήσεις κάποια πράγματα τώρα που είσαι νέος. Φαντάσου αυριο μεθαύριο τον δικό σου γιό που θα θέλει μηχανη ;)

« Last Edit: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 07:19:52 πμ by DRAKE RAMORE »

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #23 on: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 07:17:04 πμ
"Ανθρώπους με τα κουτιά" εννοείς τα αυτοκίνητα ή τους πιτσαδόρους, γιατί αυτοί οι δεύτεροι είναι χειρότεροι (και είναι και δίτροχοι πανάθεμά τους)!!  ;D ;D

Για τους courrier ;D

Περα απο την πλάκα για να σοβαρευτώ.

Διάβασα κάτι πρόσφατα του Θανάση Χούντρα το οποίο ταιριάζει εν προκειμένω.
Το παραφράζω για να ταιριάξει ως παράδειγμα καλύτερα:

"Κάποιοι ότι και να οδηγούν πάντα θα αποτελούν μέρος του προβλήματος.Καποιοι άλλοι πάλι ότι και να οδηγούν θα αποτελούν την λύση του."

Νομίζω οτι αυτές οι δύο προτάσεις περικλείουν σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική πραγματικότητα απέναντι:

-Στο Δικυκλο
-Στον Δικυκλιστη
-Στο Αυτοκίνητο
-Στον Αυτοκινητιστή
-Στο Κυκλοφοριακό
-Στα Ατυχήματα
-Στην Νοοτροπία των οδηγών

Αλλα επίσης και στην ραγδαία άνοδο των πωλήσεων μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού στην χώρα μας σε διαστημα 6-7 ετών.

Είμαστε δυστυχώς μια αγορά που σε όλα τα επίπεδα δεν έχει παιδεία.
Και εκεί χάνουμε το στοίχημα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #24 on: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 14:17:36 μμ
Φαντάζομαι Χρήστο αυτό εννοείς. Αν είχες κάτι άλλο στο νου....πες μου κι εμένα.
Εννοούσα: ...17,16,15,14,...3,2,1,αγορά!

"Κάποιοι ότι και να οδηγούν πάντα θα αποτελούν μέρος του προβλήματος.Καποιοι άλλοι πάλι ότι και να οδηγούν θα αποτελούν την λύση του."
Μεγάλη (πολύ μεγάλη) κουβέντα! Εδώ τελείως άδεια εθνική και πάνε 3 αυτοκίνητα παράλληλα στις 3 λωρίδες δημιουργώντας τεχνητό μποτιλιάρισμα!
« Last Edit: Παρασκευή 14 Μάρτιος 2008, 14:19:37 μμ by Chris_de_Ze »