Hellas Transalp Forum

Πρώτες δοκιμές BMW F800 gs και F650 GS

επισκέπτης · 24716

Offline aptaliko

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #50 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 16:44:16 μμ
. . . αλλα ο ταξιτζης που ξερει ποιο απο τα δυο θα του βγαλει την δουλεια, Μερσεντες θα παρει και αυτος και οχι Νισσαν αλλα για αλλο λογο, γιατι ξερει!!!

. . . και αυτός σωστός.

MZ 150 ('91)  &  BMW F650 GS ('02)

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #51 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 17:28:31 μμ
Eντυπώσεις από το χθεσινό τεστ του 800.
1. Εμφανισιακά ωραίο,θα μου πεις ένα ζήτημα είναι τα φώτα αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.Μικρό σε σχέση με τον όγκο του ΤΑ 650 όταν ανεβαίνεις (για μπροστά μιλάω).Ψηλό ,είμαι 184 και πατάω κανονικά αλλά όχι με άνεση (σέλα κανονική 88εκ) , τα χρειάστηκα όταν παραπάτησα μεταξύ του πεζοδρομίου και του δρόμου που χρειάστηκε να σταθώ.Σέλα σκληρή αλλά στενή μπροστά και δεν ξέρω πως θα είναι ο ..... μετά από χμ.
2. Εργονομία πάρα πολύ καλή, τα πόδια  και  τα χέρια μου ήταν σε σωστές θέσεις  ακόμα και όταν σηκώθηκα όρθιος στο χώμα (ίσως μου χρειάζονται τα καβαλλέτα για το τιμόνι).Η ζελατίνα παρά του ότι είναι μικρή δεν ενοχλήθηκα από θόρυβο (με 180χμ), το μόνο που είναι μικρή και δεν σε προστατεύει περιφεριακά πάνω στο σώμα (θα χρειαστεί μια πλατύτερη).
3. Στην άσφαλτο τώρα. Πολύ δύναμη σε σχέση με το ΤΑ πάντα αλλά ελεγχόμενη. Όταν ήθελα έκανα τα ντριφταρίσματα και τις σούζες μου.Απόλυτος έλεγχος λέμε!!!!! Ο συμπλέκτης σχετικά σκληρός και το κιβώτιο ΒΟΥΤΗΡΟ χωρίς απαίσιους θορύβους.Το τιμόνι κόβει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να γλιτώσω την κίνηση της Μιχακακοπούλου γρήγορα.Σταθερό, ακούνητο στα λίγα αλλά και τα πολλά χμ ,δεν ξέρω βέβαια με τους δυνατούς ανέμους τι γίνεται αλλά 'οσο το οδήγησα επί της Κατεχάκη το καταευχαριστήθηκα. Ίσως επειδή είμαι συνηθισμένος από την λαστιχένια βάση του τιμονιού του ΤΑ κουράστηκαν τα χέρια μου από τους υψίσυχνους κραδασμούς >:(. Ωραίες αναρτήσεις αλλά σχετικά σκληρές (θα ήθελα  στην αρχή της διαδρομής τους να είναι πιο μαλακές για να μην περνάνε όλες οι ανωμαλίες του οδοστρώματος πάνω μου). Πήγαινε σαν τρένο στις στροφές με πολλά χμ καμία σχέση με το ΤΑ ;D. Όσο για τις στροφές στο βουνό, σκέτη απόλαυση, στρωτό άνετο και ευκολοδήγητο σε μορφή βόλτας. Στα πολλά δεν το γνωρίζω αλλά με τις ψηλές αναρτήσεις  και το 21 τροχό μάλλον θα το αποτρέπουν από αυτό.Όταν χρειάστηκα τα φρένα ήταν εκεί. Μπορεί το ΑΒΣ να έμπαινε γρήγορα για το πίσω αλλά σταμάταγε γρήγορα και πάνω από όλα με ασφάλεια.
4. ΧΩΜΑ απλά απίστευτο.Αν και είχα τα ασφάλτινα λάστιχα ήταν ωραίο. Πέρναγε με άνεση τισ κοτρώνες και τις λακούβες και δεν με κούρασε καθόλου. Πολλά ελεγχόμενα ντριφτ με αποτέλεσμα το χαμόγελο να φτάνει μέχρι τα αυτιά  ;D Δεν βάραγε  δεν βρόνταγε δεν κούναγε. Ήταν το κάτι άλλο. Είναι πιο ελαφρύ από το ΤΑ και αυτό φαίνεται στην οδήγηση. Με το χωμάτινο λάστιχο θα είναι πολύ καλύτερο. Νομίζω πως το στήσιμο του θα βοηθήσει και για πολλά περισσότερα στο χώμα , όχι απλώς για βόλτα.
Συμπέρασμα Οι Γερμανοί πραγματικά φτιάξανε χωμάτινο μηχάνημα με πρεκτασεις στην άσφαλτο λέμε τώρα.Πραγματικά είναι πολύ καλό :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Μόνο παράπονο, παρ' ότι είναι οικονομικό στην βενζίνη (μέχρι 5.8 μου έδειξε κατανάλωση) είναι πανάκριβο στην αγορά του.11370 με ΑΒS, trip com, θερμαινόμενα γκριπ, σταντ, συναγερμό και άσπρα φλας κα με πρόσθετο εξοπλισμό όπως ποδιά μετ/κή 180, χούφτες 160, σχάρα 160,  βάσεις για πίσω 260, ζελατίνα 360. Δηλαδή απλώς ξεφεύγουμε!!! :eusa_naughty:

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 17:30:12 μμ
Συνέχεια...

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #53 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 17:32:17 μμ
Όταν το επέστρεψα ο πωλητής μόνο που δεν με πήρε από τα αυτιά ;D Το ευχαριστήθηκα όμως

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 17:34:22 μμ
Όταν το επέστρεψα ο πωλητής μόνο που δεν με πήρε από τα αυτιά ;D Το ευχαριστήθηκα όμως

Μάνο από ποιο μαγαζί το πήρες για τεστ;

Παύλος Καρούμπης

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 17:36:35 μμ
Motogenesis στη Μιχαλακοπούλου.Ευγενεσττα παιδιά

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 19:00:17 μμ
Από το ίδιο μαγαζί το έκανα και εγώ χθες το πρωι βόλτα.

Παρόλο που είχε διαβολεμένη κίνηση κινήθηκα αρκετά σβέλτα από την Μεσογείων μέχρι την Αγ. Παρασκευή και πίσω.
Τον συμπλέκτη δεν θα τον χαρακτήριζα σκληρό, απλώς απομονώνει λίγο ψηλά και είναι στην λειτουργία του λίγο on-off (ενώ είναι μηχανικός, δίνει την αίσθηση υδραυλικού). Μετά από λίγη ώρα μου φάνηκε να τον συνηθίζω, αλλά οποσδήποτε σε μανούβρες στο χώμα θα προτιμούσα αυτόν του ΤΑ.
Η προστασία από τον αέρα όπως ακριβώς τα λέει ο Μάνος και ειδικά για μένα που είμαι 1.88 και πιο ογκώδης. Πολύ καλύτερη η προστασία από τον αέρα και αισθητή σε σχέση με το ΤΑ η απουσία χουφτών.
Εντύπωση μου έκανε οτι παρόλη την κίνηση το βεντυλατερ χρειάστηκε μόνο μια φορά να μπεί σε λειτουργία. Ζέστη από το μοτέρ όχι ιδιαίτερη σε αυτές τις συνθήκες. Μόνο λίγο στην περιοχή που "κουμπώνουν" τα γόνατα. Δεν ξέρω για το καλοκαίρι και τι ζέστη θα βγάζει η εξάτμιση στο πόδι του συνεπιβάτη.
Το μοτέρ πολύ καλό αν και τα άλογα δεν μου φάνηκαν για 85. Μάλον είναι πολύ καλό το στύσιμο της μοτοσυκλέτας (είναι πιο μακριά και από το 1200gs). 
Χώμα εγώ δεν πήγα (περίμεναν άλλοι δύο για test).

Η γενική εντύπωση είναι ότι για τα γούστα μου θα προτιμούσα κάτι λιιίγο πιο πολύ προς το τουριστικό.
Βέβαια προφανώς με τα αξεσουάρ να μπορεί να γίνει.
Αν το έπαιρνα θα το προτιμούσα τελείως απλό και θα έβαζα κατευθείαν χούφτες και ποδιά κινητήρα.
Προστασία επίσης θέλει το αμορτισερ γιατί λάσπες και νερά τα φέρνει ο πίσω τροχός επάνω του.
Το κάλυμα του πίσω τροχού με το φτεράκι που δίνει η bmw δεν είναι λύση γιατί θα στομώσει αμέσως σε τυχόν λάσπες.
Το μπροστινό φρένο παρόλα αυτά που είχα διαβάσει στα περιοδικά από την παρουσίασή του στην Αφρική μου φάνηκε για τις απαιτήσεις μου και τον χαρακτήρα της μοτό πολύ καλό. Το ABS μπροστά μπήκε σε λειτουργία μία φορά μόνο σε κατσαρό οδόστρωμα (σαμαράκια) και ύστερα από επιμονή μου στην μανέτα.
Τα άσπρα φλασάκια, το trip computer (απλώς μετράει καταναλώσεις και αυτονομία) και τα θερμαινόμενα γκριπ
προσωπικά τα θεωρώ περιτά.
Για κεντρικό σταντ και συναγερμό δεν νομίζω να μου είπαν ότι είναι στο πακέτο των 11.350

Αλλά κατά βάθως νομίζω ότι μας έχει καλομάθει η HONDA με το Transalp.
Ειλικρινα προσπαθούσα να σκεφτώ αν θα άξιζε να δώσω το ΤΑ και τι ουσιαστικά παραπάνω θα μου πρόσφερε αυτό το BMW εάν αποφάσιζα ένα μακρινό ταξίδι (από αυτά που διαβάζω και ονειρεύομαι, ξέρετε... Αφρική, Ασία κλπ).

Επαναλαμβάνω αυτό που είχε γράψει κάποιος δημοσιογράφος στο τεστ του ΤΑ 650 πίσω στο 2000.
"...... η Honda έφτιαξε τελικά έναν μικρό γίγαντα".

Οπωσδήποτε θα ξανακάνω πάλι βόλτα το 800gs για να δω αν τα "αθλητικά" προσόντα του τελικά ταιριάζουν με τα γούστα μου. Αισθητικά είπαμε μου άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα είναι πολύ καλό για τους εραστές της αδρεναλίνης σε άσφαλτο και χώμα.

Θέλω να ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε ένα καινούργιο Afrika από την Honda με το καινούργιο μοτέρ του ΤΑ στα 800 όμως κυβικά. Μην το θεωρείτε απίθανο. Το κενό ανάμεσα στο Varadero και το καινούργιο είναι αρκετά μεγάλο, δεν νομίζετε?
Oσο ζω ελπίζω.

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 00:42:12 πμ
Σήμερα το έκανα κι εγώ test ride.
Εν τάχει
ΑΣΦΑΛΤΟΣ  Ελαστικότατος κινητήρας, επαρκέστατη δύναμη (δεν είναι ΚΤΜ ;) ), πολύ καλό κράτημα,πολύ καλά φρένα, διακριτικότατο ABS, ευκολία χειρισμών, ελαφρύ, μεγάλο τιμόνι και κόψιμο,απροβλημάτιστη θέση οδήγησης, μέτρια προστασία από αέρα, απρόσωπος ήχος εξάτμισης, κακή θέση μπουτόν κόρνας

ΧΩΜΑ σε απαιτητική διαδρομή με πολλές φυτευτές και μπλόκια τα πήγε μια χαρά. Δεν τα κατάπινε με την ίδια χαρακτηριστική άνεση με  ΚΤΜ Adv αλλά πήγαινε χωρίς κανένα πρόβλημα . Η όρθια θέση οδήγησης έρχεται πολύ φυσικά, κρατιέται αβίαστα και δίνει πολύ καλό κοντρόλ. Δεν στρώνουν  μαγικό χαλί οι αναρτήσεις του αλλά λειτουργούν θετικότατα. Αν δεν είχα οδηγήσει ΚΤΜ πριν δυο βδομάδες θα τις έλεγα σούπερ. Στα πολύ στραμπουληχτά κλέβει πόντους από το ΚΤΜ λόγω μικρότερου όγκου και μεγαλύτερου τιμονιού και κοψίματος.

Στη σούμα είναι ένα μηχανάκι που έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην αγορά. Ο χρόνος θα δείξει ;)

Offline aptaliko

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #58 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 20:23:09 μμ
Σήμερα το έκανα κι εγώ test ride.
Εν τάχει
ΑΣΦΑΛΤΟΣ  Ελαστικότατος κινητήρας, επαρκέστατη δύναμη (δεν είναι ΚΤΜ ;) ), πολύ καλό κράτημα,πολύ καλά φρένα, διακριτικότατο ABS, ευκολία χειρισμών, ελαφρύ, μεγάλο τιμόνι και κόψιμο,απροβλημάτιστη θέση οδήγησης, μέτρια προστασία από αέρα, απρόσωπος ήχος εξάτμισης, κακή θέση μπουτόν κόρνας

ΧΩΜΑ σε απαιτητική διαδρομή με πολλές φυτευτές και μπλόκια τα πήγε μια χαρά. Δεν τα κατάπινε με την ίδια χαρακτηριστική άνεση με  ΚΤΜ Adv αλλά πήγαινε χωρίς κανένα πρόβλημα . Η όρθια θέση οδήγησης έρχεται πολύ φυσικά, κρατιέται αβίαστα και δίνει πολύ καλό κοντρόλ. Δεν στρώνουν  μαγικό χαλί οι αναρτήσεις του αλλά λειτουργούν θετικότατα. Αν δεν είχα οδηγήσει ΚΤΜ πριν δυο βδομάδες θα τις έλεγα σούπερ. Στα πολύ στραμπουληχτά κλέβει πόντους από το ΚΤΜ λόγω μικρότερου όγκου και μεγαλύτερου τιμονιού και κοψίματος.

Στη σούμα είναι ένα μηχανάκι που έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην αγορά. Ο χρόνος θα δείξει ;)

Σε κάποια σημεία συγκρίνεις το F800 GS με το ΚΤΜ adv προς υπερ του του τελευταίου, στα άλλα σημεία που δεν κάνεις την σχετική αναφορά να θεωρήσω ότι είναι υπέρ του F800 GS; Επειδή έχεις κάνει test ride και στα 2 και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και επειδή βλέπω από την μηχανή που έχεις ότι είσαι ουδέτερος αν μπορείς και δεν σου είναι κουραστικό, σε όλους τους τομείς που περιέγραψες να παραθέσεις που κατ'εσένα υπερτερεί το καθένα. Σ'ευχαριστώ.

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 22:56:47 μμ
Το ΚΤΜ υπερτερεί σε δύναμη (αναμενόμενο αυτό), ποιότητα αναρτήσεων/πλασίου (με την έννοια ότι μου φάνηκε πιθανώς πιο ξυράφι στην άσφαλτο και σίγουρα πιο ¨τακαταπίνωόλα¨ στο χώμα) καθώς και σε προστασία αέρα στην εθνική. Έχει και πιο φιλικά χειριστήρια.
Το BMW είναι σαφώς πιο φιλικό σε όγκο, για πολλούς και πιο όμορφο, καλύτερο στους επιτόπιους ελιγμούς και στα στραμπουληχτά χωμάτινα περάσματα (κόβει πολύ περισσότερο το τιμόνι που είναι και φαρδύτερο, έχεις καλύτερη οπτική επαφή με το τι και που πατάει η μηχανή και αυτό βοηθάει πολύ και ψυχολογικά), πιο οικονομικό από το 950 (για το 990 δεν ξέρω).
Σε φρένα η αίσθηση μου φάνηκε ίδια.

Αν θες κάτι άλλο πες το. Από βδομάδα όμως γιατί τώρα την κάνω για ΠΣΚΔΤρ ;D

Offline aptaliko

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #60 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 23:19:14 μμ
Το ΚΤΜ υπερτερεί σε δύναμη (αναμενόμενο αυτό), ποιότητα αναρτήσεων/πλασίου (με την έννοια ότι μου φάνηκε πιθανώς πιο ξυράφι στην άσφαλτο και σίγουρα πιο ¨τακαταπίνωόλα¨ στο χώμα) καθώς και σε προστασία αέρα στην εθνική. Έχει και πιο φιλικά χειριστήρια.
Το BMW είναι σαφώς πιο φιλικό σε όγκο, για πολλούς και πιο όμορφο, καλύτερο στους επιτόπιους ελιγμούς και στα στραμπουληχτά χωμάτινα περάσματα (κόβει πολύ περισσότερο το τιμόνι που είναι και φαρδύτερο, έχεις καλύτερη οπτική επαφή με το τι και που πατάει η μηχανή και αυτό βοηθάει πολύ και ψυχολογικά), πιο οικονομικό από το 950 (για το 990 δεν ξέρω).
Σε φρένα η αίσθηση μου φάνηκε ίδια.

Αν θες κάτι άλλο πες το. Από βδομάδα όμως γιατί τώρα την κάνω για ΠΣΚΔΤρ ;D

Γενικά με κάλυψες, 2 πράγματα είναι που με ενδιαφέρουν πιο πολύ απ' όλα σε μια μηχανή (πάντα σε On-Off).

1) Στην πόλη που χρησιμοποιώ την μηχανή κατά 80%, πως συμπεριφέρεται η μηχανή στο φρενάρισμα (και ειδικά στο φρενάρισμα πανικού) συμπεριλαμβανομένου την απόσταση φρεναρίσματος, την συμπεριφορά κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος τόσο στο αποτέλεσμα αλλά όσο και στην αίσθηση που σου αποπνέει το όλο στήσιμο.

2) Στις στροφές και ειδικά στα στροφιλίκια προς την Β. Εύβοια που πηγαίνω αρκετά συχνά (για το έτερο ήμιση).

Η αλήθεια έιναι πως προσανατολίζομαι για το F800 GS αλλά δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση για το δέλεαρ του OFF να έχω κάτι λιγότερο στο Οn από αυτό που έχω ήδη με το F650 GS.

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 16:07:18 μμ
Η αλήθεια έιναι πως προσανατολίζομαι για το F800 GS αλλά δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση για το δέλεαρ του OFF να έχω κάτι λιγότερο στο Οn από αυτό που έχω ήδη με το F650 GS.

Επειδή οδήγησα και τα δύο των Γερμανων αλλά και το αυστριακό μπορώ να σου απαντήσω και εγώ.
Το 800 δεν είναι τόσο τουριστάδικο, δεν είναι τόσο εντός όσο εκτός δρόμου.Στην ουσία είναι πολύ περισσότερο εκτός γιατί είναι το στήσιμο του έτσι (βλέπε  ψηλές αναρτήσεις καθώς και πιο σκληρές, τροχό σους 21, φρένα με κατεύθυνση προς το χώμα).Όσο για το ΚΤΜ αυτό σίγουρα είναι πιο εκτός. Έχουν κάνει φιλότιμες προσπάθειες οι Αυστριακοί αλλά το μηχ αποπνέει χωμάτινο αέρα, όχι ότι δεν πάει στην άσφαλτο καλά αλλά υπάρχουν και πολύ καλύτερα (βλέπε προστασία από αέρα αλλά και πιο τουριστάδικη θέση).
Αν το χώμα δεν είναι στις πρώτες επιλογές σου υπάρχει και το καινουριο 650 που μπορεί να φαίνεται πιο φτηνό σε σχέση με το 800 αλλά ο χαρακτήρας του είναι πιο ασφάλτινος, στην ουσία πρόκειται για ένα καλύτερο παλιό 650 (σε όλα).

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #62 on: Πέμπτη 27 Μάρτιος 2008, 01:22:06 πμ
Γενικά με κάλυψες, 2 πράγματα είναι που με ενδιαφέρουν πιο πολύ απ' όλα σε μια μηχανή (πάντα σε On-Off).

1) Στην πόλη που χρησιμοποιώ την μηχανή κατά 80%, πως συμπεριφέρεται η μηχανή στο φρενάρισμα (και ειδικά στο φρενάρισμα πανικού) συμπεριλαμβανομένου την απόσταση φρεναρίσματος, την συμπεριφορά κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος τόσο στο αποτέλεσμα αλλά όσο και στην αίσθηση που σου αποπνέει το όλο στήσιμο.

2) Στις στροφές και ειδικά στα στροφιλίκια προς την Β. Εύβοια που πηγαίνω αρκετά συχνά (για το έτερο ήμιση).
Και στο φρενάρισμα και στα στροφιλίκια θαρρώ πως το ΚΤΜ είναι πιο ξυράφι και απολαυστικότερο, χωρίς να σημαίνει ότι το 800 έχει πρόβλημα,κάθε άλλο. Στους ελιγμούς στην κίνηση της πόλης το BMW υπερτερεί όπως εξήγησα. Οδήγησέ τα και τα δύο και διάλεξε ποιο σου ταιριάζει καλύτερα ;) καθώς προσεγγίζουν το ίδιο θέμα από διαφορετικούς δρόμους.

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2008, 16:32:04 μμ
Χθες οδήγησα το BMW και πάλι!!!! Αυτή τη φορά το είχα για 1 ώρα. Ισα που έκανα ένα πέρασμα από το χώμα και η διαπίστωση μου από την προηγούμενη φορά παραμένει. Το 800 είναι πάρα πολύ καλό στο χώμα μιας και είναι ελαφρύ, με μεγάλο κόψιμο τιμονιού, ελεγχόμενη δύναμη στο γκάζι, άνετο και ευέλικτο.Μάλιστα μπορεί να οδηγηθεί και σε μονοπάτια (μη ξεχνόντας τα 207 κιλά του βεβαίως βεβαίως!!!!).
 Το οδήγησα στην Αττική οδό με 150 εως 170 χμ. Δυνατό  με επιτάχυνση χωρίς να κατεβάζω ταχύτητες και πάνω από όλα οικονομικό (το trip computer στη στιγμιαία κατανάλωση δεν έδειξε πάνω από 5.2 λίτρα, ενώ τη μέση τη κατέβασα από τα 6.2 που το πήρα στα 5.7 με το χώμα τις ξερογκαζιές μου αλλά και το μποτιλιάρισμα για να φτάσω στην Αττική οδό). Μαθημένος από την κατανάλωση του ΤΑ έχω μείνει εντυπωσιασμένος. Τα φρένα του πάρα πολύ καλά με το ABS να σε βοηθάει να σταματήσεις χωρίς να μουριάσει το μπροστινό του. Είναι λίγο ενοχλητικό το τακ τακ στο πίσω φρένο αλλά πιστεύω πως είναι μια συνήθεια αν και το πίσω μπαίνει πιο εύκολα.
 Υπάρχει όμως ένα θέμα και αυτό είναι η προστασία στον αέρα. Απλώς δεν υπάρχει. Σχεδόν όλο το σώμα είναι εκτεθειμένο στον αέρα. Στα γόνατα αν δεν έχεις προστατευτικά μετα από λίγο την ακούς (θερμοκρασία περιβάλλοντος 14 με 15 βαθμούς) συν ότι γενικώς χτυπιούνται ανελέητα από τον αέρα ( το Τα υπερτερεί εδώ). Επίσης έχει πολύ θόρυβο ειδικά μετα τα 150 (την προηγούμενη φορά είχα γράψει ότι ήταν καλά, αλλά δεν το είχα για τόση ώρα με τόσα χμ) ενώ κτυπιέται και το σώμα. Δεν γνωρίζω αν η προσθήκη μεγαλύτερης ζελατίνας βελτιώσει το πρόβλημα, μιας και η μηχανή έχει μικρή μετωπική επιφάνεια.
 Τελικά οι Γερμανοί  είναι σωστοί με το χαρακτηρισμό που έχουν δώσει στη μηχανή. Είναι όντως TRAVEL ENDURO και τους αξίζει ένα μπράβο για αυτό, μιας και δεν σε κοροιδεύουν όπως οι Ιάπωνες με τα μεγάλα ON-OFF τους. Δεν ξέρω αν θα είναι αξιόπιστη μηχανή όπως είναι τα Honda αλλά για μένα είναι όντως μια καλή μοτό που φέρνει φρέσκο αέρα στην κατηγορία των μεγάλων on-off. Μακάρι οι άλλοι κατασκευαστές να παραδειγματιστούν και να ακολουθήσουν. 

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #64 on: Δευτέρα 31 Μάρτιος 2008, 04:10:45 πμ
Οδήγησα και γω χθες το 800GS για περιπου 20 λεπτά και είναι ωραίο μηχανάκι που γεμίζει ένα υπαρκτό κενό. Συμφωνώ εν γένει μ'αυτά που ειπώθηκαν αλλά το κυριώτερο δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το μηχανάκι έχει μάλλον χωμάτινο προσανατολισμό και διαφορετικό χαρακτήρα από τα ΤΑ/ΑΤ. Οπως λέει και ο jon t, όσοι έχουν καλομάθει μ'αυτά ίσως θέλουν κάτι περισσότερο τουριστικό. Αν και θα κάνω ένα πιο μεγάλο τεστ εν καιρώ που θα περιλαμβάνει και χώμα, η γνώμη μου προς το παρόν είναι οτι το Adventure 990 είναι μάλλον πιο κατάλληλο για τέτοιο ρόλο που περιλαμβάνει μακρινά ταξίδια και (σοβαρό) χώμα.

Με την ευκαιρία να πω επίσης ότι την περασμένη Τετάρτη είχα ένα ΤΑ700 για μερικές ώρες και είναι κι'αυτό αρκετά διαφορετικό απο τα ΤΑ600/650 και σίγουρα έχει άλλο προσανατολισμό - επίσης ωραίο μηχανάκι αλλά πιο supermotard παρά adventure sports και άρα όχι το καταλληλότερο για τους θιασώτες της passe-partout περιπέτειας.

" the PouroDuro spirit "