Hellas Transalp Forum

Βοήθεια!!! (Πρόβλημα με δείκτη βενζίνης, ΤΑ650/2006)

arme72 · 18798

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #25 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 03:42:20 πμ
Μην βιάζεσαι, βασικά το όργανο δείχνει full όταν η αντίσταση στο φλοτέρ είναι σχεδόν μηδενική.
Οσο δλδ αδειάζει το τεπόζιτο τόσο η αντίσταση μεγαλώνει.
Aδειο έχει την μέγιστη αντίσταση στα 92.3Ω σύμφωνα με το Manual (μέτρησα 92.4Ω) και 9,3Ω γεμάτο .
Αυτό σημαίνει οτι βγάζοντας το κονέκτορα το όργανο θα δείξει low κ βραχυκυκλώνοντας τους ακροδέκτες του κονέκτορα θα δείξει full.

το ειχα γεμισει πριν 10-15 μερες φουλ. σημερα που το γεμισα πηρε 7 λιτρα. θα περιμενω λιγες μερες να δω αν θα κατεβει αλλιως θα παραγγειλω φλοτερ

Οπως πολύ σωστά είπε κ ο συμφορουμίτης Ιωάννης πρίν, η βελόνα του οργάνου ''ξεκολάει '' απο το full μετά απο 120 η κ περισσότερα χιλιομετρα, θα έλεγα οτι το όργανο μετράει την ποσότητα καυσίμου απο την μέση κ κάτω.
Κ αφου γεμάτο εχει 19 λιτρα και το ψυχολογικό όριο είναι τα 3-4 τελευταία απομένουν 16 λίτρα , αρα ξεκολάει η βελόνα στα 8 λίτρα.
Οπότε κάνε κάμποσα χιλιόμετρα κ βλέπουμε.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #26 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 04:35:49 πμ
ωραια. σε 15 μερες θα ξαναποσταρω να δω που θα παει.  ;)

XL650V

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #27 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 04:52:30 πμ
εχεις δικιο θα περιμενω. παντως απο χρονια ξερω οτι οταν χαλαει το φλοτερ δειχνει οτι ειναι αδειο. να μαι εγω ο γκαντεμης να δειχνει φουλ ;  :2hysterical:
παντως ειναι πολυ κουλο το οργανο στα τρανσαλπ ισχυει.
Οντως. Πεφτει απο το φουλ στα 120-130 και στην μεση εχει στο κοντερ 180-190km  :o :o

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
Reply #28 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 05:16:44 πμ
Το δικό μου όργανο (δείκτης βενζίνης, μην πάει αλλού το μυαλό΄ :2hysterical: :2hysterical:) δουλεύει ολόσωστα αλλα για να έχω ήσυχο το κεφαλάκι μου κάθε φορά που γεμίζω μηδενίζω το χιλιομετρητή.
Μόλις πιάσω τα 200 χλμ γεμίζω και όλα καλά όλα ανθηρά χωρίς άγχος

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 06:58:53 πμ
Το ρεζερβουάρ της ΤΑ δεν είναι τετραγωνισμένο όπως ενός αυτοκινήτου και η ένδειξη της στάθμης να είναι απόλυτη. Λόγω κατασκευής λοιπόν, ο δείκτης δεν μπορεί να είναι απόλυτος στις ενδείξεις του.
Δείχνει την στάθμη, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στην ποσότητα λόγω κατασκευής. Είναι σαν χωνί.
Χοντρικά, όταν είναι στην πρώτη γραμμή κάτω απ΄το ful, είναι ποσοτικά όχι στα 3/4 αλλά στο 1/2. Ανάλογα πάει και προς τα κάτω.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #30 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 23:36:56 μμ
Το ρεζερβουάρ της ΤΑ δεν είναι τετραγωνισμένο όπως ενός αυτοκινήτου και η ένδειξη της στάθμης να είναι απόλυτη. Λόγω κατασκευής λοιπόν, ο δείκτης δεν μπορεί να είναι απόλυτος στις ενδείξεις του.
Δείχνει την στάθμη, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στην ποσότητα λόγω κατασκευής. Είναι σαν χωνί.
Χοντρικά, όταν είναι στην πρώτη γραμμή κάτω απ΄το ful, είναι ποσοτικά όχι στα 3/4 αλλά στο 1/2. Ανάλογα πάει και προς τα κάτω.

Αρα μπορουμε να πουμε, οτι η τελευταια γραμμη πριν την κοκκινη, σε βαζει ρεζερβα ???? Ενδεικτικα παντα.
Σημερα το πρωι που φουλαρα, με τον δεικτη στην μεση, εβαλα 12 λιτρα, δηλαδη ειχα μεσα 1/3 (6λιτρα) περιπου.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #31 on: Σάββατο 14 Μάιος 2016, 00:08:48 πμ
Ότι να ναι δηλαδή το όργανο. Κανα αφτερμαρκετ φλοτέρ δεν παίζει; να είναι λιγότερο παλαβό; :P

XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Σάββατο 14 Μάιος 2016, 01:59:41 πμ

Και όμως Ιωάννη , παρόλα αυτά τα κατασκευαστικά θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ενα φλοτερ μη γραμμικό, δλδ ....

Δεν ξέρω αν έχετε δεί πως είναι κατασκευασμένες οι ας τις πούμε ''αντιστάσεις''  των φλοτερ.
Είναι ενα σύρμα χρωμονικελίνης τυλιφμένο σαν πηνίο πάνω σε μια μονωτική πλάκα ενα κάτι σαν πηνίο δλδ. Στην μια πλευρά κινείται μηχανικά μια ακίδα που ανάλογα με την θέση της ακουμπά κ σε διαφορετική σπείρα.

Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό στην παρακάτω φωτό:

Που δεν είναι το δικό μας αλλά εχει την ίδια αρχή λειτουργίας.

Αρα τι θα μπορούσε να κάνει η Honda μας? πολύ απλά να κατασκευάσει μια αντίσταση, η αλλιώς αυτό το πηνίο με τετοιο τρόπο ωστε να μην εχουν οι σπείρες την ίδια κατανομή αλλά να είναι αλλού περισσότερο αραιές, ετσι πολύ απλά δεν θα ηταν ας πούμε γραμμική η μεταβολή της αντίστασης σε σχέση με την στάθμη,  κ η μεταβολή της αντίστασης τελικά να ανταποκρίνεται στις διαστάσεις του τεπόζιτου αρα και της ποσότητας καυσίμου.

Πράγμα δύσκολο βέβαια να το κάνουμε εμείς .... αρα θα συχεχίσουμε να βράζουμε στο ζουμί μας   :goofy:

Η επόμενη λύση είναι αυτή :

:2hysterical: :2hysterical:

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Σάββατο 14 Μάιος 2016, 03:54:12 πμ
Μην ξεχνάμε όμως ότι όταν η μηχανή είναι παρκαρισμένη στο μονό σταντ, τότε η ένδειξη είναι πιο "κοντά" στη πραγματική, ίσως όταν έκαναν τους υπολογισμούς να την είχαν... παρκαρισμένη.  :2hysterical:

Μην παραπονιέστε, άλλοι δεν έχουν ούτε δείκτη, ούτε καν λαμπάκι...   :goofy:

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #34 on: Σάββατο 14 Μάιος 2016, 04:35:21 πμ
Μην ξεχνάμε όμως ότι όταν η μηχανή είναι παρκαρισμένη στο μονό σταντ, τότε η ένδειξη είναι πιο "κοντά" στη πραγματική, ίσως όταν έκαναν τους υπολογισμούς να την είχαν... παρκαρισμένη.  :2hysterical:

Μην παραπονιέστε, άλλοι δεν έχουν ούτε δείκτη, ούτε καν λαμπάκι...   :goofy:
Αυτο γινεται, επειδη το καυσιμο, ερχετε (το περισσοτερο) απο την μερια του φλοτερ.

Υστερα ομως απο αυτα που διαβασα, ξεκινησα να σκεφτομαι, να φτιαξω καινουρια βαθμονομηση, για τον δεικτη βενζινης, με ενδειξεις πραγματικες.Θελει λιγο σκεψη και λιγο δουλιτσα, αλλα γινεται.

:salut: :salut:

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Σάββατο 14 Μάιος 2016, 23:41:22 μμ
Αυτο γινεται, επειδη το καυσιμο, ερχετε (το περισσοτερο) απο την μερια του φλοτερ.

Βασικά όταν γέρνει η μηχανή δείχνει λιγότερο καύσιμο το όργανο, άρα, μάλλον φεύγει από το φλοτέρ. Παρ όλα αυτά "χονδρικά" τότε η ένδειξη είναι "σωστή".

Αυτο γινΥστερα ομως απο αυτα που διαβασα, ξεκινησα να σκεφτομαι, να φτιαξω καινουρια βαθμονομηση, για τον δεικτη βενζινης, με ενδειξεις πραγματικες.Θελει λιγο σκεψη και λιγο δουλιτσα, αλλα γινεται.

:salut: :salut:

Δεν θέλω να σου στερήσω τη χαρά της δημιουργίας, αλλά νομίζω ότι πας να δαπανήσεις ώρες σχεδιάζοντας μια βαθμονόμηση σε ένα σύστημα που έτσι και αλλιώς δείχνει τα "δικά του".

Για να γίνω πιο αναλυτικός, σε οποιαδήποτε μικρομετακίνηση το όργανο θα σου δείξει άλλη ένδειξη, ήδη αναφέρθηκαν οι ανηφόρες. Άλλες περιπτώσεις όπου έχω δει το όργανο να αλλάζει ένδειξη είναι κατά τη κίνηση, όπου λόγω αδράνειας το καύσιμο μετακινείται προς τα πίσω, όταν σταματήσεις πχ σε φανάρι, θα δεις περισσότερο καύσιμο στο δείκτη, κατά τη πορεία λιγότερο. Αντίστοιχα, όταν γέρνει στο σταντ ή όταν σταματημένος κάπου στηρίζεσαι με το δεξί πόδι και η μηχανή γέρνει ελαφρά.

Ο δείκτης όπως είναι τοποθετημένος και σχεδιασμένος είναι περισσότερο για "αναφορά" στο περίπου, η καλύτερη ένδειξη είναι ο υπολογισμός από τον μερικό χιλιομετρητή της μηχανής, τον οποίο προσωπικά μηδενίζω σε κάθε επίσκεψη στο βενζινάδικο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Κυριακή 15 Μάιος 2016, 03:41:11 πμ
Οτι κ να λέτε το όργανο εμένα μου αρέσει πολύ, το έχω βολευτεί κ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Και είναι και χλίδα, εδώ ολόκληρο CBF ψεκαστό κ με ABS κ έχει λαμβάκιον, εκεί βρήκανε να κάνουν οικονομία?  :tongue:

Δεν με νοιάζει αν αρχίζει να δείχνει απο το μισό κ κάτω, με νοιάζει οτι έχει τόση ακρίβεια στα χαμηλά που δεν έχω ποτέ μείνει απο τζίνα. :thumbright:

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #37 on: Κυριακή 15 Μάιος 2016, 06:23:00 πμ
Βασικά όταν γέρνει η μηχανή δείχνει λιγότερο καύσιμο το όργανο, άρα, μάλλον φεύγει από το φλοτέρ. Παρ όλα αυτά "χονδρικά" τότε η ένδειξη είναι "σωστή".

Δεν θέλω να σου στερήσω τη χαρά της δημιουργίας, αλλά νομίζω ότι πας να δαπανήσεις ώρες σχεδιάζοντας μια βαθμονόμηση σε ένα σύστημα που έτσι και αλλιώς δείχνει τα "δικά του".

Για να γίνω πιο αναλυτικός, σε οποιαδήποτε μικρομετακίνηση το όργανο θα σου δείξει άλλη ένδειξη, ήδη αναφέρθηκαν οι ανηφόρες. Άλλες περιπτώσεις όπου έχω δει το όργανο να αλλάζει ένδειξη είναι κατά τη κίνηση, όπου λόγω αδράνειας το καύσιμο μετακινείται προς τα πίσω, όταν σταματήσεις πχ σε φανάρι, θα δεις περισσότερο καύσιμο στο δείκτη, κατά τη πορεία λιγότερο. Αντίστοιχα, όταν γέρνει στο σταντ ή όταν σταματημένος κάπου στηρίζεσαι με το δεξί πόδι και η μηχανή γέρνει ελαφρά.

Ο δείκτης όπως είναι τοποθετημένος και σχεδιασμένος είναι περισσότερο για "αναφορά" στο περίπου, η καλύτερη ένδειξη είναι ο υπολογισμός από τον μερικό χιλιομετρητή της μηχανής, τον οποίο προσωπικά μηδενίζω σε κάθε επίσκεψη στο βενζινάδικο.

Φυσικα και τα γνωριζω ολα αυτα. Απλα, σε αδρανεια ή με την μηχανη ορθια, θα εχουμε μια καλυτερη εικονα του τι εχει μεσα.

Οτι κ να λέτε το όργανο εμένα μου αρέσει πολύ, το έχω βολευτεί κ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Και είναι και χλίδα, εδώ ολόκληρο CBF ψεκαστό κ με ABS κ έχει λαμβάκιον, εκεί βρήκανε να κάνουν οικονομία?  :tongue:

Δεν με νοιάζει αν αρχίζει να δείχνει απο το μισό κ κάτω, με νοιάζει οτι έχει τόση ακρίβεια στα χαμηλά που δεν έχω ποτέ μείνει απο τζίνα. :thumbright:

Σωστο και αυτο.   ;D ;D ;D ;D ;D

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #38 on: Κυριακή 15 Μάιος 2016, 22:04:34 μμ
Χέστον  !

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline vertigo

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #39 on: Πέμπτη 28 Ιανουάριος 2021, 05:12:53 πμ
Έχω ένα θεματακι δεν ξέρω την αιτία
Σήμερα πρώτη μέρα με το transalp έβαλα γύρω στα 14-15 λίτρα βενζίνη, κλείνω τάπα βάζω μπρος ξεκινάω κι ο δείκτης έκανε κάτι τρελά μια έδειχνε άδειος μια φουλ έφτασα σπίτι με τα πολλά ανοίγω τάπα πάλι κανονικά έχει βενΙνη όχι φουλ αλλά μάλλον φουλ έπρεπε να δείχνει με 14-15 λίτρα απ ότι έχω διαβάσει. Τι παίζει καμία βοήθεια υπάρχει τρόπος να μετρήσω το φλοτερ να δω αν λειτουργεί. Θα ξεκινήσω αύριο ψαχνωντας στις συνδέσεις φυσες μήπως βρω κάτι. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Πέμπτη 28 Ιανουάριος 2021, 13:30:30 μμ
Έχω ένα θεματακι δεν ξέρω την αιτία

Αν δεν είναι από την φίσα που βρίσκεται αριστερά από το ντεπόζιτο στο πλαϊνό καπάκι, τότε θα είναι από το σώμα του φλοτέρ και θα έχει κοπεί ένα από τε δύο καλώδια.

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline sot econ

• Administrator
  • Οδηγάρα
Reply #41 on: Πέμπτη 28 Ιανουάριος 2021, 17:36:40 μμ