Hellas Transalp Forum

Βοήθεια!!! (Πρόβλημα με δείκτη βενζίνης, ΤΑ650/2006)

arme72 · 18788

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
on: Παρασκευή 29 Φεβρουάριος 2008, 23:29:14 μμ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΕΥΧΟΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΙΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ FORUM ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΡΑΦΗ
ΕΧΩ  TRANSALP 8/06 9000ΧΛΜ ΤΗ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ,ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΠΛΥΝΑ
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΜΕ ΣΕ ΕΠΑΡΧΕΙΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΩ ΓΚΑΖΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΑΣ ,ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΩ ΓΚΑΖΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΕ ΔΗΛ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ,,ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΩ FULL ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΔΕΞΙΑ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
« Last Edit: Σάββατο 07 Φεβρουάριος 2009, 17:10:45 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Παρασκευή 29 Φεβρουάριος 2008, 23:47:30 μμ
Καλώς ήρθες φίλε μας Κερκυραίε (υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα με καταγωγή Κέρκυρα)! Πολύ ωραίο και όμορφο το νησί σας!!
Αν στο έκανε μετά το πλύσιμο και φταίει από αυτό, άστη αύριο το πρωί ... στον ήλιο να στεγνώσει καλά!!

Παράξενο πάντως αυτό που αναφέρεις. Δες αν στο κάνει για μερικές μέρες ακόμα. Ίσως πχ. καμιά σταγόνα βραχυκυκλώνει κάποιο ηλεκτρικό??
Στο κάνει και εν κινήσει και σταματημένος?
Άλλο τίποτα περίεργο βλέπεις όταν ανοίγεις το γκάζι? (πχ. φώτα, δείκτης θερμοκρασίας κλπ)?
« Last Edit: Παρασκευή 29 Φεβρουάριος 2008, 23:53:00 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #2 on: Παρασκευή 29 Φεβρουάριος 2008, 23:54:39 μμ
Καλως ήρθες και απο 'μένα :)

Τα προβλημά σου είναι 99% απο το νερό και συμβαίνει σε πάρα πολλα μοντέλα.

Εγώ το έπαθα στο σκούτερ που είχα.

Κατα βάση συμβαίνει αφενώς λόγο κακής στεγάνωσης αφετέρου λόγο δυνατών καθαριστικών ή νερου υπο πίεση(πλυστικό μηχάνημα)

Αστο στον ήλιο κανα δυο μέρες να τραβήξει και είσαι οκ. ;)

Και αν μπορείς γράφε με μικρά σε ακούμε μια χαρα. ;D

tranten

• Guest
Reply #3 on: Σάββατο 01 Μάρτιος 2008, 00:21:38 πμ
δοκιμασε να το φυσηξεις με αερα σε καποιο βενζιναδικο για να απομακρυνθουν τυχον νερα που δημιουργουν το προβλημα

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Σάββατο 01 Μάρτιος 2008, 00:49:28 πμ
παιδια σας ευχαριστω ολουσ που μου απαντησετε και θεωρω οτι η βοηθεια σας θα μου φανει πολυ χρησιμη για να διατηρησω τη μηχανη σε καλη κατασταση διοτι ιπως ειπα ειμε σε νησι και εδω τρεχα γυρευε ,δεν υπαρχει ανταγωνισμος στα συνεργεια εστω αν υπαρχει δεν εινε αυτο που υπαρχει σε σας εκει στην αθηνα που λατρευω κυριολεκτικα
λοιπον το προβλημα εφτιαξε(για τωρα) ενω ηταν στεγνη η μηχανη τη φυσηξα με κομπρεσερ στα καλωδια
αλλα παλι το ιδιο ,την αφησα στον ηλιο ,το ιδιο.Πηγα και γεμισα με βενζινα το ντεποζιτο 10 ευρω πηρε και δεν το κανει τωρα  οταν ανεβαζω στροφες,θα την δουλεψω αυτες τις μερες και θα απαντησω
σασ ευχαριστω παρα πολυ που ανταποκριθηκατε,θα σας ξαναχρειαστω στο επομενο σερβις,νομιζω εινε στα 11.000; πριν εκανα στα 6.000
φιλια σε ολους με αγαπη απο κερκυρα
ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ

trans2006

• Guest
Reply #5 on: Κυριακή 02 Μάρτιος 2008, 03:41:10 πμ
Εμένα φίλε πάντως η μηχανή μου μοντ.2006 είχε προβλημα στο δείκτη βενζινης.Αντιμετώπιζα το ίδιο με εσένα,όταν γκάζωνα ο δείκτης έπεφτε αριστερα,όταν άφηνα γκάζι επέστρεφε.Αυτό κράτησε αρκετό καιρό μέχρι που χάλασε τελείως.Επίσης τα ίδια έκανε και ο δείκτης θερμοκρασίας.Με το που πήρα την μηχανη καινούργια από το μαγαζί,ο δείκτης θερμοκρασίας δεν λειτουργουσε (το κοντερ λειτουργει ακομα   ;D )

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Κυριακή 02 Μάρτιος 2008, 18:12:33 μμ
τι μου λες ρε θοδωρη,καινουριο το μηχανημα και ηταν σκαρτα τα οργανα;
τελειωσανε οι καλες εποχες παραγωγης,παλιοτερα μοντελα δεν εχουν πειραχτει ακομη.
Μηπωσ ξερεις τι σου αλλαξαν;το οργανο  φλοτερ; για περιεγραψε μας,στο καλυψανε; σε ευχαριστω πολυ  που απαντησες

trans2006

• Guest
Reply #7 on: Δευτέρα 03 Μάρτιος 2008, 04:45:01 πμ
Τον δεικτη θερμοκρασιας τον αλλαξαν μεσω εγγυησης.Πηρε γυρω στις 25 μερες και τις 12 απο αυτες μου κρατουσαν την μηχανη στο συνεργειο.Αφου αργουσε το ανταλλακτικο μου την ξαναεδεσαν, την πηρα και οταν ηρθε,την ξαναπηγα και το εβαλαν.Στο διαστημα αυτο μου εχασαν και το βιβλιο της εγγυησης  :P.Ευτυχως μου εδωσαν αλλο.
Το δεικτη βενζινης απο τα νευρα μου δεν πηγα να τον φτιαξω στο εξουσιοδοτημενο και ας ειναι μεσα στην εγγυηση.Ακομη χαλασμενος ειναι αλλα στο επόμενο σερβις σε μη εξουσιοδοτημένο θα το φτιάξω.Για φλοτερ μου μιλάνε όλοι.
Όντως τα ισπανικά μοντέλα βγάζουν φθορες που τα παλαιότερα δεν έβγαζαν τόσο γρήγορα.
Χθες ας πούμε άλλαξα ντίζα συμπλέκτη,ήταν έτοιμη να κοπεί.Δεν ξέρω πόσο αντέχουν,αλλά μου φαίνεται γρήγορη η φθορά της.

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 16:58:08 μμ
ρε θοδωρε ισπανικη ειναι η μηχανη μας;
αν ηξερα θα εκανα ισπανικη  υποχωρηση,θα ημουν πιο επιφυλακτικος
ευχομε να τελειωνεις με τη μηχανη συντομα
εμενα δουλευει κανονικα τωρα αφοτου το γεμισα

trans2006

• Guest
Reply #9 on: Παρασκευή 07 Μάρτιος 2008, 06:34:27 πμ
Ναι απο το 2000 και επειτα τα transalp ειναι "ισπανοφωνα".Ο κινητηρας μονο ειναι japan.Η καινουρργια ΤΑ ακουσα οτι ειναι εξολοκληρου ισπανικη.Ομως τα προβληματα της περιοριζονται σε τετοιου ειδους.Ευτυχως που το δικο σου διορθωθηκε.

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Παρασκευή 07 Μάρτιος 2008, 06:40:21 πμ
Λάθος, το 650 ξεκίνησε την παραγωγή του στην Ιταλία μέχρι και το 2002 που μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της Μontesa στην Ισπανία. Οι διαφορές τους για να τις ξεχωρίζετε στον δρόμο είναι κυρίως στο ασημί χρώμα, το ισπανικό είναι ελαφρά πιο σκούρο, στις χούφτες και στην ποδιά, του ιταλικού είναι γκρι ανοιχτό και στου ισπανικού γκρι σκούρο. Το δικό μου είναι μοντ. 2002 και είναι σπανιόλα...

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

trans2006

• Guest
Reply #11 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 03:49:06 πμ
Ναι? Μεχρι το 2002 Ιταλία? Δεν το ηξερα,ουτε τις διαφορες είχα προσεξει. Όσο ζεις μαθαίνεις...

Bavarian

• Guest
Reply #12 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 07:24:01 πμ
Το γράφει και στο ταμπελάκι πάνω στο πλαίσιο.Το Ιταλικό γράφει Honda Italia και το Ισπανικό Montesa Honda...Πάντως ότι και να γράφει το Honda και μόνο φτάνει.Με όνομα βαρύ σαν ιστορία δηλαδή.Οσον αφορά το πρόβλημα του δείκτη βενζίνης του φίλου από μία μικρή ερευνα που έκανα βρήκα ότι κάποια παρτίδα από το ανταλλακτικό είχε πρόβλημα στο ποτενσιόμετρο γι αυτό και κάνει έτσι παρουσιάστηκε σε κάποια μοντέλα 06 και φτιάχνεται στην εγγύηση.

trans2006

• Guest
Reply #13 on: Κυριακή 09 Μάρτιος 2008, 18:55:44 μμ
Ποτενσιομετρο ε? Ουτε που ξέρω τι ειναι αυτό. Οποτε μπορει να μην φταιει το φλοτερ.

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #14 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 02:05:31 πμ
παιδια αγαπημενα
παλι τα ιδια με τον δεικτη βενζινας,ανεβαζω στροφες πεφτει ο δεικτης.Για να θυμησω ειχα γεμισει το ντεποζιτο και σταματησε να συμβαινει,αφου λοιπον εκαψα δυο λιτρα τωρα μου συμβαινει το ιδιο.
Λετε φλοτερ; κανεις καποια εμπειρια;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ευχαριστω πολυ παιδια

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #15 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 02:13:05 πμ
παιδί αγαπημένο,
Εγγύηση έχεις ή έληξε?
Αν έχεις, γιατί δεν κάνεις αυτό που πρότεινε ο Νίκος (Bavarian)?
« Last Edit: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 02:16:24 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #16 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 04:09:30 πμ
ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ,ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΡΗ ΚΟΛΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ

ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ

trans2006

• Guest
Reply #17 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 05:40:55 πμ
Εγώ βρε παιδια,όταν έβγαλα το οργανάκι για να το τσεκάρω,παρατήρησα ολα κι ολα 3 καλώδια να καταλήγουν πάνω βιδωτά και όχι με κόλληση!

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #18 on: Πέμπτη 12 Μάιος 2016, 03:20:02 πμ
Καλησπέρα παιδες. Έχω και γω θέμα με το δείκτη βενζίνης στο 650. Έχω βάλει βενζίνη εδώ και 15 μέρες και ο δείκτης είναι στο φουλ και παραμένει εκει. Κατεβαίνει ούτε ένα χιλιοστό όταν ανεβαίνω ανηφόρα. Όταν σβήνω τη μηχανή πέφτει. Τι να φταίει;

XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #19 on: Πέμπτη 12 Μάιος 2016, 05:35:26 πμ
Για δοκίμασε να ξεκουμπώσεις το μπλέ διπλό κονέκτορα που είναι πίσω αριστερά του τεπόζιτου, στο υψος του πλαινού καπακιού να δείς τι κάνει ,

και τα ματαλέμε.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #20 on: Πέμπτη 12 Μάιος 2016, 07:21:29 πμ
Νίκο το ξεκούμπωσα και πηγε τερμα αριστερα. δοκιμασα και κατι αλλο. εβγαλα το πολο της μπαταριας τον ξαναβαλα και ο δεικτης πηγε στη μεση και εμεινε εκει τωρα( οση βενζινη εχει μεσα δηλαδη) . θα το δοκιμασω αυριο πρωι που θα παω στη δουλεια να δω πως θα συμπεριφερθει και θα σας πω. ελπιζω να μην ειναι φλοτερ γιατι ειναι κανα 80αρι...

XL650V

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Πέμπτη 12 Μάιος 2016, 15:25:07 μμ
Το ΤΑ, γενικώς δείχνει τα δικά του, έχει αναφερθεί και πάλι. Ο δείκτης μπορεί να παραμείνει στο Full για πολλές μέρες ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα κάνεις. Συνήθως γύρω στα 120~130 αρχίζει και κατεβαίνει ελάχιστα και οι ανηφόρες επηρεάζουν την ένδειξη, ίσως και παραπάνω με "χειρουργική" οδήγηση.

Όταν η μηχανή γείρει στο σταντ, τότε ο δείκτης φτάνει πιο κοντά στη πραγματική ποσότητα που έχει μέσα το τεπόζιτο. Αν έβγαλες τη μπαταρία και τη σύνδεσες ενώ ήσουν στο πλαινό σταντ, είναι πιθανό να μην έκανες τίποτα στην ουσία, απλά είδες τη φυσιολογική ένδειξη του συστήματος, που θα την έβλεπες έτσι κ αλλιώς. Είναι προφανές ότι δεν πάει από Full στα μισά αμέσως μόλις γείρει στο πλάι θέλει λίγο χρόνο.

Το ωραίο είναι ότι όταν ξαναφέρεις τη μηχανή όρθια και οδηγήσεις, ο δείκτης θα ξαναπάει κοντά στο Full. Αν λειτουργεί όπως σου περιέγραψα δεν έχεις κάποιο θέμα.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #22 on: Πέμπτη 12 Μάιος 2016, 21:47:33 μμ
το ειχα γεμισει πριν 10-15 μερες φουλ. σημερα που το γεμισα πηρε 7 λιτρα. θα περιμενω λιγες μερες να δω αν θα κατεβει αλλιως θα παραγγειλω φλοτερ

XL650V

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #23 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 03:15:32 πμ
το ειχα γεμισει πριν 10-15 μερες φουλ. σημερα που το γεμισα πηρε 7 λιτρα. θα περιμενω λιγες μερες να δω αν θα κατεβει αλλιως θα παραγγειλω φλοτερ
Συγνωμη για την παρεμβαση, αλλα με ενα προχειρο υπολογισμο, αφου εβαλες 7 λιτρα, τοτε εκανες ΠΕΡΙΠΟΥ 100-120km. Αρα σωστα δειχνει ακομα στο φουλ.Οπως προανεφερε και ο Johnny_Nik πιο πανω, ετσι και στο δικο μου, πεφτει απο το φουλ, κοντα στα 130km. ;D ;D ;D ;D

Φιλικα παντα  ;) ;)

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #24 on: Παρασκευή 13 Μάιος 2016, 03:31:45 πμ
εχεις δικιο θα περιμενω. παντως απο χρονια ξερω οτι οταν χαλαει το φλοτερ δειχνει οτι ειναι αδειο. να μαι εγω ο γκαντεμης να δειχνει φουλ ;  :2hysterical:
παντως ειναι πολυ κουλο το οργανο στα τρανσαλπ ισχυει.

XL650V