Hellas Transalp Forum

Βελτιωτικά λαδιού (Μotorkote κλπ)

tserts · 21697

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
on: Σάββατο 09 Φεβρουάριος 2008, 02:58:14 πμ
Φίλος θέλει να μάθει τι ακριβώς κάνει και αν αξίζει το motorkote..

Το τι κάνει το διάβασα στο ινετ.

Εγώ έχοντας παντελή άγνοια για το αν αξίζει του είπα ότι μάθω και θα του πω..

Για μάθετέ με!!
« Last Edit: Δευτέρα 28 Απρίλιος 2008, 06:50:10 πμ by Chris_de_Ze »

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Σάββατο 09 Φεβρουάριος 2008, 03:12:09 πμ
Είναι κάπως δύσκολο Γιάννη, ένας (μέσος) οδηγός να δεί/παρατηρήσει αποτελέσματα και να βγάλει (μόνος του) σαφή συμπεράσματα χωρίς να γίνουν σχετικές (αποδεικτικές) μετρήσεις.

Υπάρχουν και άλλα παρόμοια προιόντα στην αγορά. Μπορείς να (σκεφτείς να) το χρησιμοποιήσεις όταν δεν έχεις κάτι να χάσεις (εκτός από το κόστος του) και ελπίζεις (μην τυχόν) κάτι να κερδίσεις. Έχω βάλει στο ΤΑ (πριν 1 χρόνο, λόγω παλαιότητας κινητήρα) και στο αυτοκίνητο (πριν 6 μήνες, λόγω τσιμπημένης κατανάλωσης που έχει γενικά το μοντέλο). Αλλά δεν θα μπορούσα να πώ με βεβαιότητα (και αντικειμενικό τρόπο) ότι πρόσεξα "τρομερές" διαφορές, αλλά ούτε είδα όμως και οποιεσδήποτε αρνητικές συμπεριφορές/επιδράσεις! Ούτε και θα μπορούσα να το συστήσω παραθέτοντας αποδεικτικά στοιχεία. Υποκειμενικά βέβαια, πολλά λέγονται!!

Αν ο κινητήρας είναι καινούριος, καλύτερα μόνο το λάδι που συστήνει ο κατασκευαστής. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αρκετοί (τρελαμένοι με το τουτού τους) το βάζουν και στο κιβώτιο (από άλλα φόρουμ που είμαι).
Όλοι πάντως ελπίζουν σε ένα και μόνο: ότι τελικά κάτι (καλό) θα κάνει!
Θέμα παραβίασης εγγύησης πάλι δεν τίθεται, γιατί είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η παρουσία του στον κινητήρα.
« Last Edit: Σάββατο 09 Φεβρουάριος 2008, 03:24:39 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #2 on: Σάββατο 09 Φεβρουάριος 2008, 03:22:41 πμ
Πολλή καλή απάντηση Κρις, χωρίς φανφάρες και πυροτεχνήματα που διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ που διάβασα ψάχνοντας..

Αν δεν κάνει κακό το κόστος του είναι σχετικά χαμηλό και ο κινητήρας του φίλου είναι παλιός.. Αυτός έχει ψηθεί, θα σας γράψω εντυπώσεις γιατί την οδηγώ και εγώ αυτήν τη μηχανή (ΤΑ του 97)..

Αν κάποιος άλλος το έχει δοκιμάσει ας περιγράψει την εμπειρία του..

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Σάββατο 09 Φεβρουάριος 2008, 03:35:21 πμ
Γιάννη μου, αυτός που το φέρνει στην Ελλάδα και έχει συμφέρον να το προωθήσει, γιατί να μην μπεί (αυτός και οι κολητοί του) σε καμιά δεκαριά φόρουμ και να γράψει .... πυροτεχνήματα και εντυπωσιασμούς?

Προσοχή πάντα στα μεγάλα λόγια!
Κάτι κρύβουν πάντα από πίσω!
(όλοι θα το έχετε διαπιστώσει λίγο ή πολύ μέχρι τώρα στη ζωή σας)

Ο καλύτερος τρόπος είναι: δείξε μου πρώτα αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία (τα λόγια είναι ... του αέρα, μην πώ κάτι άλλο)!!

Στην περίπτωση του φίλου σου, δεν έχει βέβαια και κάτι να χάσει!
« Last Edit: Σάββατο 09 Φεβρουάριος 2008, 03:47:02 πμ by Chris_de_Ze »

flwrina

• Guest
Reply #4 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 02:23:24 πμ
γνωριζει κανεις εαν στις μηχανες υπαρχει η δυνατοτητα να βαζουμε βελτιωτικο λαδιου? π.χ PRO TECK η κατι παρομοιο? ειναι εκεινο το υλικο σαν ''μελλι'' που στα αυτοκινητα το δουλευουν πολυ για περιπτωσεις καψιματος λαδιου και καλυτερης λειτουργιας του κινητηρα.
 δεν ξερω ομως στο ΤΑ για παραδειγμα αν κανει λογω οτι το ιδο λαδι ειναι και για το κιβωτιο....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 03:40:51 πμ
Πριν κάτι (5-6) χρόνια (και καθαρά για πειραματικό λόγο λόγω ελαφράς κατανάλωσης λαδιού), είχα βάλει μια φορά στον κινητήρα αυτό το καθαριστικό (που βάζεις ακριβώς πριν την αλλαγή λαδιών και το δουλεύεις για 10 λεπτά), και μετά μαζί με τα νέα λάδια έβαλα και ένα από αυτά τα βελτιωτικά λαδιού. Αν θυμάμαι ήταν της Silkolene (όχι 100% σίγουρος). Αλλά κάπου το έχω σημειώσει και αν το βρώ θα το αναφέρω.

Πριν από 1 χρόνο έβαλα motorkote, αυτό που ανέφερε και ο Γιάννης (tserts) σε ένα άλλο post.

Ζημιά μέχρι τώρα δεν έχω δεί. Αλλά δεν θα μπορούσα να πώ ότι έχω δεί και βελτίωση, γιατί δεν μπορώ να συγκρίνω με το αν δεν το είχα βάλει πώς θα ήταν αφού τελικά το έβαλα (.. το συνηθισμένο ερώτημα "κότα ή το αυγό").

Αυτά σαν παρατήρηση.

Αν αρχίζεις να παρατηρείς κατανάλωση λαδιού, τότε μια απλή λύση είναι λίγο "χοντρότερο" λάδι 20W50 (αντί το ψιλό 15W50, αλλά μην το παραχοντρύνεις).

Παρεπιπτόντως, διάβαζα κάπου για τεχνικά χαρακτηριστικά διαφόρων λαδιών, και είδα ένα Lucas semi-synthetic να έχει τη μεγαλύτερη αντοχή σε κατανάλωση από πολλά άλλα επώνυμα λάδια. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως. Όταν το δοκιμάσω θα αναφέρω.
« Last Edit: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 04:56:56 πμ by Chris_de_Ze »

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 04:35:56 πμ
Αυτή η ιστορία με τα λάδια και τα βελτιωτικά πάλι...Ρε παιδιά, δεν έχει περάσει πολύς καιρός που διάβαζα σε κάποιο φόρουμ οτι τα βελτιωτικά τύπου μοτορκότ και τεφλόν και τέλος πάντων αυτά που λένε οτι επικαλύπτουν τα μέταλλα με ένα στρώμα προστατευτικό από το ένα η το άλλο υλικό, δεν κάνουν τίποτα(Slick κλπ) Στήν Αμερική είχε βγεί ανακοίνωση επίσημη που έλεγε ότι αυτά τα πρόσθετα είναι αναποτελεσματικά (άρα άχρηστα) έως επικίνδυνα για τον κινητήρα.Βάλτε ένα καλό λαδάκι καί αλλάζετε το συχνά και αφήστε τα χαζοέξοδα!!

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

flwrina

• Guest
Reply #7 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 05:08:13 πμ
χρηστο στην ιδια ρευστοτητα πως ειναι δυνατον καποιο λαδι να το καιει πιο λιγο απο καποιο αλλο εξισου ''καλο''?
σου ειχα αναφερει για τα valvolineσε σχεση με τα Agip και ειχες πει οτι το  valvoline δεν εκαψε τοσο ...σε τι οφειλεται αληθεια?
οσον αφορα το βελτιωτικο σε τι ποσοτητα αν θυμασαι ειχες βαλει? το κουτι περιεχει περιπου 300ml ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 14:42:49 μμ
Λευτέρη, μπορεί τα λάδια να έχουν την ίδια ρευστότητα (ως προδιαγραφές) αλλά υπάρχει κάποιoς ξεχωριστός δείκτης (που δίνεται από μετρήσεις) ο οποίος δείχνει την αντοχή του λαδιού στην καύση. Αυτός ο δείκτης είναι ο "VI". Υπάρχουν πάρα πολλοί δείκτες για διάφορα άλλα πράγματα.

Όσο για το "20W50" είναι ένα γενικό (και εύκολα αναγνωρίσιμο) "rule of thumb" σε σχέση με ένα πιο λεπτόρευστο λάδι (χωρίς όμως να αποτελεί το μόνο κριτήριο). 

Όσο για αυτό που ανέφερε ο Δημήτρης είναι τελικά και το πιο σωστό: ένα καλό λάδι και τελείωσες. Εγώ απλώς πειραματιζόμουν! Αλλά τελικά δεν είδα και καμία ζημιά. Έχω διαβάσει κάποια άρθρα, άλλα υπέρ και άλλα κατά για αυτά τα βελτιωτικά.
« Last Edit: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 14:46:46 μμ by Chris_de_Ze »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #9 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 17:37:22 μμ
Πριν πολλά χρόνια είχα δοκιμάσει ενα πρόσθετο, το οποίο μειώνει την κατανάλωση λαδιού.(παχύρρευστο σαν μέλι)
Δε πρόλαβα να δω διαφορές γιατι πατινάριζε τόσο άσχημα ο συμπλέκτης που βγήκε σύντομα...

αν δεν ειχα τον κινητήρα του πεταμού, δε θα δοκίμαζα τέτοιες λύσεις

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 20:55:24 μμ
Υπάρχουν νομίζω και κάποιες διαφορές μεταξύ των διαφόρων "δήθεν" βελτιωτικών.

Και η γνώμη η δική μου ακολουθεί τους προλαλήσαντες. Δεν υπάρχει λόγος πειραματισμών σε μηχανάκια που είναι καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα.

Στις δικές μας περιπτώσεις Κώστα, δεν είχαμε κάτι να χάσουμε!

Αλλά τελικά, αφού πρώτα το είχα ψάξει αρκετά για να βρώ τί τελικά θα χρησιμοποιήσω, δεν είχα μετά κανένα πρόβλημα όπως εσύ. Δεν είχα φθορές ούτε παρατήρησα κανένα πρόβλημα. Αλλά δεν μπορώ να ισχυρισθώ και βελτίωση ή όχι (με τί να την κρίνω άλλωστε).

Θα ψάξω να βρώ τι ήταν αυτό που είχα βάλει τότε.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 20:58:00 μμ
το δικό μου ήταν ενα της Gunk

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #12 on: Παρασκευή 15 Φεβρουάριος 2008, 23:31:26 μμ
Όσο για το "20W50" είναι ένα γενικό (και εύκολα αναγνωρίσιμο) "rule of thumb" σε σχέση με ένα πιο λεπτόρευστο λάδι (χωρίς όμως να αποτελεί το μόνο κριτήριο). 

Χρηστο ενα 5/40 ή ενα 10/60 ειναι πιο λεπτορευστα απο το 20/50 αλλα οταν ειναι συνθετικα δεν ειναι πιο ενισχυμενα?

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Σάββατο 16 Φεβρουάριος 2008, 02:41:47 πμ
Χρηστο ενα 5/40 ή ενα 10/60 ειναι πιο λεπτορευστα απο το 20/50 αλλα οταν ειναι συνθετικα δεν ειναι πιο ενισχυμενα?
Ναι Γιώργο, είναι πιο ανθεκτικά και ενισχυμένα με πολλά πρόσθετα, αλλά είχα κατά νού τα ορυκτέλαια ή ημισυνθετικά λάδια που συνήθως βάζουμε (κατά κανόνα) σχεδόν όλοι στα ΤΑ μας. Νομίζω λίγοι βάζουν συνθετικά 100%. Επίσης, η αντοχή εξαρτάται από το δείκτη VI (όπως προανέφερα), τον οποίο θα βρείς στις προδιαγραφές του κάθε λαδιού.

Τώρα, απλοϊκά και μόνο, ένα λεπτόρευστο λάδι καίγεται πιο εύκολα από ένα παχύρευστο (ιδίων προδιαγραφών). Βέβαια το λεπτόρευστο λιπαίνει καλύτερα και γρηγορότερα.

Όσο για το motοrkote έχω ακούσει και διαβάσει πολλούς να το παινεύουν. Από δική μου εμπειρία, εναντίον πάντως δεν είμαι. Το ΤΑ μου έχει κάνει πολλά-πολλά χλμ. Και η αλήθεια είναι ότι δεν καίει τόσο όσο θα περίμενα να κάψει με τόσα χλμ (καίει 200-300 ml/1000 χλμ, με σβέλτη οδήγηση). Για άλλα βελτιωτικά δεν ξέρω.

ΥΓ: Σημειωτέον δεν είμαι ειδικός στο θέμα "λάδια". Τις λίγες γνώσεις που έχω είναι από διάβασμα κάποιων άρθρων. Και δεν το έχω ψάξει και πολύ. Αν κανείς είναι χημικός από εδώ μέσα και έχει γνώμη ή κάποιος το έχει ψάξει περισσότερο, ας πει περισσότερα ως πιο "ειδικός". Από προσωπική εμπειρία, δοκιμάζοντας πολλές μάρκες, έχω μείνει ικανοποιημένος από Valvoline 20W50και Motul 15W50 (ημισυνθετικά και τα δύο). Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ τα δεύτερα και έχω θετικές εντυπώσεις.
« Last Edit: Σάββατο 16 Φεβρουάριος 2008, 03:01:49 πμ by Chris_de_Ze »

Offline njoy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Πέμπτη 21 Φεβρουάριος 2008, 04:39:15 πμ
Καλησπέρα παιδιά ,Chris πάντα ενημερωμένος και με το παραπάνω. Χαζή ερώτηση: Τι είναι ρε παιδιά το motorkote? ; Συγνώμη αν σας φαίνετε γελοίο αλλά δεν το έχω ξανακούσει και μου έκανε εντύπωση. 

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #15 on: Πέμπτη 21 Φεβρουάριος 2008, 05:21:45 πμ
http://www.motorkote.com/

Η γρήγορη απάντηση: Είναι αντιτριβικό (anti-friction) υγρό. Δημιουργεί (πάντα σύμφωνα με τον κατασκευαστή) ένα στρώμα πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες ώστε να μειώνεται η τριβή. Μειώνει την κατανάλωση, συγκρατεί τη θερμοκρασία, αυξάνει την ιπποδύναμη, γενικά μόνο καφέ δεν ψήνει!
« Last Edit: Πέμπτη 21 Φεβρουάριος 2008, 05:26:25 πμ by tserts »

Offline njoy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 04:04:32 πμ
Φίλε tserts ευχαριστώ πολύ για το ξεστράβωμα,πραγματικά δεν είχε τύχει να το ακούσω ποτέ.Σκεύτομαι να το δοκιμάσω μια και τα έχει κανει τα χιλιόμετρα η καλή μου.Και πάλι σ΄ευχαριστώ.

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #17 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 06:28:07 πμ
Ρίξτε και μια ματιά στα Manual σας . Νομίζω πως η Honda συστήνει να ΜΗ χρησιμοποιούνται αντιτριβικά πρόσθετα ή λάδια με ειδικά αντιτριβικά (πχ μολυβδένιο) διότι υποβαθμίζουν τη λειτουργία του συμπλέκτη .
(τουλάχιστον στο CBF το γράφει) .

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #18 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 06:38:39 πμ
Γιάννη, στα εγχειρίδια των παλιών ΤΑ δεν έχω προσέξει να γράφει κάτι τέτοιο, ίσως γιατί μπορεί τότε να μην ήταν σε ευρεία κυκλοφορία τα αντιτριβικά. Αλλά σίγουρα οποιοδήποτε αντιτριβικό πρόσθετο δεν είναι ότι καλύτερο για το συμπλέκτη.
Πάντως στο δικό μου που το "τόλμησα" (ΤΑ '93), δεν είδα μετά καμιά υποβάθμιση στη λειτουργία του συμπλέκτη (αν και ίσως θα έπρεπε). Δηλ. για να λέμε την αλήθεια δεν θα μπορούσα να ισχυρισθώ καν ότι είδα καμιά "τρομερή" διαφορά στην όλη λειτουργία του κινητήρα! ::).
Στην ουσία "πείραμα" έκανα! Βέβαια, αν ήταν καινούριο το μηχανάκι ούτε καν θα το αποτολμούσα!

Στις προδιαγραφές του αναφέρει ότι δεν περιέχει teflon, silicone, graphite, molybdenum, ή άλλη επιβλαβή χημική ουσία. Δεν αναμιγνύεται με το λάδι (όπως πχ. το Slick 50), ούτε και αλλάζει το ιξώδες του λαδιού. Απλά "κολάει" και "δένει" μόνο πάνω σε μέταλλο, δημιουργώντας ένα διπλό λεπτό φιλμ όταν 2 μέταλα έρχονται σε επαφή. Οπότε στο υλικό των δίσκων του συμπλέκτη δεν "κολάει". Και έτσι (μάλλον) όταν μέταλο και δίσκος έρχονται σε επαφή δεν υπάρχει ανάμεσά τους εκείνο το διπλό λεπτό φιλμ που θα ελατώσει την τριβή τους. Θυμάμαι επίσης ότι πάνω στο μπουκαλάκι έγραφε ότι είναι "safe" για κιβώτιο μηχανής (βέβαια άλλο τί γράφει και άλλο τί μπορεί να είναι). Η διάρκειά του είναι περ. 3 αλλαγές λαδιού.

Η γνώμη μου? Δεν νομίζω ότι τελικά άξιζε τα €40 που έχει το κάθε μπουκαλάκι!
« Last Edit: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 07:08:47 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #19 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 18:31:42 μμ
Εγώ ότι έχω ακούσει για το Motorkote είναι από φίλο που το έβαλε σε παπί Innova.  Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις σε καινούρια μηχανή (πρέπει να έχεις κάνει καμμιά 30.000 χλμ τουλάχιστον).  Από εκεί και πέρα, αυτό που μου είπε ο φίλος είναι ότι είδε διαφορά, κυρίως στην αλλαγή των ταχυτήτων που μπαίνουν πια ποιο εύκολα.  Βέβαια, για να δείς το συνολικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσει κάποιος καιρός (περίπου 1 μήνας), έτσι ώστε να προλάβει το Motorkote να δημιουργήσει αυτή την λεπτή επίστρωση πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες, ώστε να μειωθεί η τριβή.  Τέλος, η προσθήκη θα πρέπει να γίνεται σε καινούρια λάδια (δήλ. με την αλλαγή λαδιών, συμπληρώνουμε την ανάλογη ποσότητα σύμφωνα με τις οδηγίες).  Αυτά τα ολίγα γνωρίζω εγώ, επαναλμβάνω από τρίτο και όχι από προσωπική εμπειρία.  Ίσως όταν πάω για αλλαγή λαδιών και εγώ να το δοκιμάσω και τότε θα σας πω και την δική μου γνώμη.

Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #20 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 23:02:52 μμ
Τα ίδια ακριβώς που αναφέρει ο Τάκης (για τις ταχύτητες) έχω ακούσει και εγώ από άτομα που το έβαλαν στο σαζμάν του αυτοκινήτου τους.

UPDATE: Η καινούρια του ονομασία είναι: Super Dynamic Αντιτριβικό (www.superdynamic.gr)
« Last Edit: Δευτέρα 28 Απρίλιος 2008, 06:49:35 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Chr1S73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Τετάρτη 23 Απρίλιος 2008, 06:24:05 πμ
παιδια εβαλα ενισχυτικο motorkote(η κατι τετοιο) στο xr που εχω για το βουνο επειδη ανοιξα το καπακι της κεφαλης για να αλλαξω την τσιμουχα του αποσυμπιεστη και ειδα τσαμπουκα (ελαφρυ βεβαια) στον εκκεντροφορο.Ο ξαδερφος μου ειναι μηχανικος αυτοκινητων και μου το παινεψε πολυ,βεβαια διαφορα στην αποδοση κλπ δεν ειδα αλλα συμφωνα με τα λεγομενα του θωρακιζει τον κινητηρα και ειναι για 80000 χλμ

1)Οποιος φοβαται πεφτει
2)Αν ο θεος δεν υπαρχει οπως λες δεν εχω τιποτα να χασω αλλα αν υπαρχει οπως λεω θα χασεις τα παντα
3)Καλυτερα να με μισεις γι αυτο που ειμαι παρα να με αγαπας γι αυτο που δεν ειμαι
Τρια ασχετα μοτο?Ε και?θα βρω κι αλλα!!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #22 on: Τετάρτη 23 Απρίλιος 2008, 06:42:47 πμ
Πόσο το πήρες αυτό το βελτιωτικό?
Γιατί πριν λίγο καιρό, το παχύρευστο εκείνο βελτιωτικό λαδιού που έβγαινε με την ονομασία "motorkote" σταμάτησε να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα (λόγω αγωγής της ομώνυμης αμερικάνικης εταιρίας) και τώρα πια βγαίνει με άλλο όνομα.
Τώρα στην αγορά υπάρχει βελτιωτικό λαδιού "motorkote" αλλά είναι το original με διαφορετικές ιδιότητες, συσκευασία και χρήση από εκείνο που είχαμε συνηθίσει να κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Offline Chr1S73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #23 on: Τετάρτη 23 Απρίλιος 2008, 07:04:28 πμ
Πόσο το πήρες αυτό το βελτιωτικό?
Γιατί πριν λίγο καιρό, το παχύρευστο εκείνο βελτιωτικό λαδιού που έβγαινε με την ονομασία "motorkote" σταμάτησε να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα (λόγω αγωγής της ομώνυμης αμερικάνικης εταιρίας) και τώρα πια βγαίνει με άλλο όνομα.
Τώρα στην αγορά υπάρχει βελτιωτικό λαδιού "motorkote" αλλά είναι το original με διαφορετικές ιδιότητες, συσκευασία και χρήση από εκείνο που είχαμε συνηθίσει να κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

να σου πω την αληθεια δεν ξερω ποσο κανει αν ενδιαφερεσαι ομως να τον ρωτησω (τον αξα) παντως μου ειπε οτι ειναι πανακριβο και του εδωσα μονο 20€ για 50ml που εβαλε.Με λιγο ψαξιμο στο νετ βρηκα κι αυτο για οσους ενδιαφερονται.

http://www.interland.gr/lagias2/page4.htm

1)Οποιος φοβαται πεφτει
2)Αν ο θεος δεν υπαρχει οπως λες δεν εχω τιποτα να χασω αλλα αν υπαρχει οπως λεω θα χασεις τα παντα
3)Καλυτερα να με μισεις γι αυτο που ειμαι παρα να με αγαπας γι αυτο που δεν ειμαι

Offline Chr1S73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #24 on: Τετάρτη 23 Απρίλιος 2008, 07:06:30 πμ
να σου πω την αληθεια δεν ξερω ποσο κανει αν ενδιαφερεσαι ομως να τον ρωτησω (τον αξα) παντως μου ειπε οτι ειναι πανακριβο και του εδωσα μονο 20€ για 50ml(νομιζω) που εβαλε.Με λιγο ψαξιμο στο νετ βρηκα κι αυτο για οσους ενδιαφερονται.

http://www.interland.gr/lagias2/page4.htm

1)Οποιος φοβαται πεφτει