Hellas Transalp Forum

στραβά καλάμια

tzoukos · 29623

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #25 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2008, 17:56:40 μμ
Μετά από μια πρόσφατη σούπα (στα μεθεόρτια του χιονιού) επιδεινώθηκε ένα στράβωμα που είχα στο τιμόνι. Επίσης, "παίζει" αισθητά πλέον. Το πήγα να το δουν και ο μάστορας μου είπε ότι οι πλάκες έχουν χάσει ευθυγράμμιση, και ίσως έχω και στραβά καλάμια (δεν προλάβαινα να τα δει τότε).

Για επισκευή μου είπε €300 αν έχουν στραβώσει καλάμια, αλλιώς 230. Γιατί μου φαίνονται πολλά? Δηλ, αν δεν έχουν στραβώσει τα καλάμια, τα 230 τι είναι? Βίδωμα-ξεβίδωμα το τιμόνι?

Τι πιστεύετε? Έχετε να προτείνετε κάποιον για 2η γνώμη? (Κέντρο ή οτιδήποτε κοντά στη Μεσογείων να βολεύει εξαιρετικά).

Επίσης πιστεύω ότι θα χρειαστώ και ακτινολόγηση, αλλά θα το τσεκάρω όταν βρω κάποιον να τον αγγαρέψω να κρατήσουμε τη μηχανή ψηλά, μιας και δεν έχω κεντρικό.

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #26 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2008, 23:22:42 μμ
Δηλ, αν δεν έχουν στραβώσει τα καλάμια, τα 230 τι είναι? Βίδωμα-ξεβίδωμα το τιμόνι?

Πολύ πιθανόν !!!

Τι πιστεύετε? Έχετε να προτείνετε κάποιον για 2η γνώμη? (Κέντρο ή οτιδήποτε κοντά στη Μεσογείων να βολεύει εξαιρετικά).

Αρχές Λ.Βουλιαγμένης (στο αριστερό σου χέρι).
Για κάτι παρόμιο μου είχε ζητήσει 150.
Τελικά το έκανα δωρεάν (σε φίλο μου) μέσα σε 20' (ξεβίδωμα οι 8 βίδες που πιάνουν τα καλάμια-ίσιωμα τιμονιού-βίδωμα).
Σε εσένα δεν ξέρω όμως εάν είναι το ίδιο (που μάλλον είναι).

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline mist

• aka Nrgman
  • Οδηγάρα
Reply #27 on: Τετάρτη 06 Μάιος 2009, 21:32:21 μμ
Γίνεται να  μην είναι ευθυγραμμισμένες οι τιμονόπλακες χωρίς να είναι στραβά τα καλάμια;

Δεν παίρνεις λογαριασμό ... δεν δίνεις λογαριασμό.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #28 on: Τετάρτη 06 Μάιος 2009, 22:43:00 μμ
Γίνεται να  μην είναι ευθυγραμμισμένες οι τιμονόπλακες χωρίς να είναι στραβά τα καλάμια;

βέβαια και γίνεται. Ξεβιδώνεις όλες τις 12ρες βίδες που κρατάνε τα καλάμια, και πιθανόν να έρθουν μόνες τους.

Offline mist

• aka Nrgman
  • Οδηγάρα
Reply #29 on: Πέμπτη 07 Μάιος 2009, 04:14:48 πμ
Αν είναι στραβά τα καλάμια φαίνεται με το μάτι . Μπορεί να μετρηθεί αυτο;

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #30 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2009, 18:03:03 μμ
Αν είναι στραβά τα καλάμια φαίνεται με το μάτι . Μπορεί να μετρηθεί αυτο;

νομίζω μόνο σε καλίμπρα.

Offline mist

• aka Nrgman
  • Οδηγάρα
Reply #31 on: Δευτέρα 11 Μάιος 2009, 19:08:16 μμ
βέβαια και γίνεται. Ξεβιδώνεις όλες τις 12ρες βίδες που κρατάνε τα καλάμια, και πιθανόν να έρθουν μόνες τους.

Δηλαδή απλώς τις χαλαρώνω ; Και στις 2 τιμονόπλακες ; Πρέπει ο τροχός να είναι στο αέρα ;

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #32 on: Δευτέρα 11 Μάιος 2009, 19:27:04 μμ
Δηλαδή απλώς τις χαλαρώνω ; Και στις 2 τιμονόπλακες ; Πρέπει ο τροχός να είναι στο αέρα ;

και καλό θα ήταν να είναι χωρίς τον άξονα και χωρίς τροχό φυσικά.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #33 on: Πέμπτη 02 Σεπτέμβριος 2010, 22:18:55 μμ
Επαναφέρω ενα παλιό θέμα και ζητάω την άποψή σας. Η ΤΑ τωρα τελευταία αρχισε να εχει μικροπροβλήματα με τα καρμπς. Την πήγα σε εξουσιοδοτημένο για την οδηγήσουν και μετα την ''βόλτα'' ο ''μαστορας'' εκρινε απαραιτητο καθαρισμό και ρύθμιση/συγχρονισμο... Ακόμα με ρώτησε αν πρόσφατα ειχα κάποιο ατύχημα. Τον ρώτησα γιατί και μου είπε οτι ειναι στραβές οι τιμονόπλακες. Κάτι που επισκευάζεται σε καλίμπρα [κόστος 140ευρω], και λυσε δέσε + αλλαγή λάδια στο μπροστινό, + δύο φισσούνες + τα καρμπς .... σύνολο 320 Ευρά.
Το θέμα είναι οτι δεν μπόρεσε να μου πεί αν είναι και τα καλάμια στραβά. Ρωτάω λοιπόν , και με τα όσα διάβασα πριν στο θέμα αυτό,
α]Λέτε να ξεβιδώσει απλά τα πηρούνια να τα φέρει στα ισα και εγω να πληρώσω μαιμού εργατικά καλίμπρας?
 β]Υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει και το πλαίσιο? Δηλαδή σε ενα ατύχημα που παίρνουν οι τιμονόπλακες δεν επηρεάζεται το πλαίσιο?
γ] Μετά την επισκευή η μοτό θα είναι αξιόπιστη?
Δεδομένου οτι ακόμα και σε δυνατα φρεναρίσματα απο τα 50-60 χλμ το τιμόνι δεν τραβάει, σε ευθεία αφήνοντας το τιμόνι στα 50χλμ χαλαρό δεν τραβάει ουτε καν τρέμει, αυτός ηταν και ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έδωσα σημασία .

Offline foufoutos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #34 on: Πέμπτη 02 Σεπτέμβριος 2010, 23:04:50 μμ
Kαλησπερα φιλε μου.
Δεν είδα να γραφείς αν είχες κάποιο ατύχημα δεν ξέρω αν έχεις γράψει κάτι σχετικό
πιο παλιά σε άλλο post.
Tωρα αυτό που λες δεν είναι απίθανο να σε κοροϊδέψουν και να μην έχεις πρόβλημα.
Τα καλάμια αν δεν είναι κάτι που να φαίνετε με το μάτι θέλουν μέτρημα.
Εγώ θα σου έλεγα να πας μια βόλτα πριν κάνεις κατι στο k-shock
http://www.k-shock.gr/   έτσι για μια δεύτερη γνώμη.
Τα δυο αδέλφια είναι επαγγελματίες στην δουλειά τους και γενικά δεν πάνε να σε κοροϊδέψουν , ο αδύνατος είχε και transalp παλιά.
Να ξέρεις ότι τα συνεργία σε αυτούς πάνε για service αναρτησεων και καλαμιων, πάρε μια άποψη μιας και είναι
πιο ιδική στο θέμα αναρτήσεων.
Aκομα η τιμονοπλακα  θα πρεπει να εχει φαει καλη στουκα και κατι θα ειχες καταλαβει πιστευω.
Φιλος παντος με στραβωμενα καλαμια μετα απο σουπα τους το πηγε και του τα φερανε μια χαρα τα πιο πανω παιδια.
Κατι ακομα καμια φορα αλαζωντας ρουλεμαν δεν τα τοποθετουν σωστα τα καλαμια
« Last Edit: Πέμπτη 02 Σεπτέμβριος 2010, 23:09:56 μμ by foufoutos »

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #35 on: Πέμπτη 02 Σεπτέμβριος 2010, 23:17:56 μμ
Δεδομένου οτι ακόμα και σε δυνατα φρεναρίσματα απο τα 50-60 χλμ το τιμόνι δεν τραβάει, σε ευθεία αφήνοντας το τιμόνι στα 50χλμ χαλαρό δεν τραβάει ουτε καν τρέμει, αυτός ηταν και ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έδωσα σημασία .
Τα είπες αυτά στον έξυπνο που του φαίνονται στραβές οι τιμονόπλακες;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Πέμπτη 02 Σεπτέμβριος 2010, 23:41:33 μμ
......

και θα λεγα να συνεχισεις να μην δινεις σημασία...
Η αν υποψιάζεσαι κάτι, δώστην και σε κανεναν αλλον (εμπιστο ομως) ειδικο να κανει μια βόλτα να σου πει

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 01:37:11 πμ
Πρώτα -πρώτα ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο μπορώ...
1]μήπως γνωρίζεις διεύθυνση του k-shock γιατι το http://www.k-shock.gr/  δεν βγάχει τπτ
2]Αφου την αγόρασα ,βρήκα μέσω φίλου ασφαλιστή οτι είχε πράγματι τρακάρει, ξέχασα να το γράψω πριν , αλλά και δεν του το είπα για να δω τι θα πει.
3] <<α είπες αυτά στον έξυπνο που του φαίνονται στραβές οι τιμονόπλακες;>> ναι , και συμφώνησε οτι πράγματι δεν ''τραβάει'' εν κινήσει απλά ξεκινώντας παίρνει μια μικρή κλίση διόρθωσης το τιμόνι πρός τα δεξιά.[αυτό δεν το έχω παρατηρήσει]
4]Εγώ για να λέμε την αλήθεια δεν ήξερα απο μηχανές και εξακολουθώ να μην ξέρω, παπί οδηγούσα 5 χρόνια , και η ΤΑ ηταν πάντα το όνειρό μου.Την αγόρασα απο τον Καραμπεσίνη στο Ιλιον αφού μου εγγυήθηκε οτι πριν την βάλλει στην έκθεση την είχε οδηγήσει και δεν είχε το παραμικρό!
5] Ναι φυσικά και θα πάω και αλλού, οχι τόσο για τα χρήματα, αλλά για να δω αν υπάρχει όντως πρόβλημα.
Νάστε καλά και εσεις και το φόρουμ, πηγή γνώσεων και .... παρηγοριας

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #38 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 02:10:50 πμ
Κοιταξε Νικο εγω τι επαθα οταν πρωτοπηρα την μηχανη την πηγα να μου αλλαξει τις φουσκες μπροστα γιατι ηταν κομενες οταν εβγαλε τις μπουκαλες μου ειπε οτι ειχαν παρει λες και ειχα κοληση τον τροχο σε τοιχο και οι δυο μπουκαλες πηραν προς τα μεσα συμφωνα με αυτα ομως εγω στον δρομο δεν προσεξα τπτ κανενα απολυτως προβλημα στο τιμονι. Μετρησε και την μηχανη δεν ηταν στραβια στο σκελετο μπορει η ζημια να ειναι απο ψηλο πεζοδρομιο τις εφτιαξε και φυσικα συνεχιζη να μην υπαρχη προβλημα .
Τωρα αν ηταν ή δεν ηταν αγνωστο δεν μπορουσα τοτε ειμουν και στην δουλεια εσυ που εχεις τον χρονο δεστο καλυτερα αλλα δεν ειναι και τοσο σοβαρο αν ειναι λιγο και οχι πολυ ωστε να μην ακολουθει το τιμονι τον τροχο

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 06:25:47 πμ
Παναγιώτη, για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι εννοούσε ακριβως. Εγω βλέπω οτι στην ευθεία το τιμόνι είναι το κέντρο του, αν κατάλαβα καλά μάλλον η πανω δισκόπλακα δεν είναι ακριβώς επάνω απο την κάτω, αλλά με το δικό μου ''μάτι'' δεν φαίνεται. Επειτα τι ακριβώς κάνει αυτή η καλύμπρα για δισκόπλακες δεν ξέρω, το βασικό είναι οτι αν δεν μάθω , δεν σιγουρευτώ και δεν με πείσει κάποιος οτι είναι απαραίτητο δεν αφήνω κανένα να βάλει χέρι στην μηχανη.

Offline foufoutos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #40 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 06:27:56 πμ
ΑΦΟΙ ΚΟΚΟΤΣΑΚΗ Ο.Ε.
ΡΑΓΚΑΒΗ 97
ΑΘΗΝΑ
ΤΚ 11475
Τηλ.2106468349

k-shock

ΩΡΕΣ 09:00 - 17:00
« Last Edit: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 06:30:34 πμ by foufoutos »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 14:05:29 μμ
Τον ρώτησα γιατί και μου είπε οτι ειναι στραβές οι τιμονόπλακες. Κάτι που επισκευάζεται σε καλίμπρα
Χα χα καλο! Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις? ...Επρεπε να του πεις!
α]Λέτε να ξεβιδώσει απλά τα πηρούνια να τα φέρει στα ισα και εγω να πληρώσω μαιμού εργατικά καλίμπρας?
Μαγος εισαι? ...Καντο μονος σου! Μονο φροντισε να λασκαρεις και τον αξονα του τροχου, το κεντρικο παξιμαδι στην πανω τιμονοπακα καθως και τις βιδες της γεφυρας στα καλαμια
β]Υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει και το πλαίσιο? Δηλαδή σε ενα ατύχημα που παίρνουν οι τιμονόπλακες δεν επηρεάζεται το πλαίσιο?
Ακομα και στην περιπτωση που εχουν παρει τα καλαμια ειναι δυσκολο (οχι αδυνατο) να παρει το πλαισιο Εκτος και αν ην στουκα ηταν τοσο μεγαλη! Αλλα τοτε τα καλαμια θα ηχαν γινει σαν Γ! Με 41mm διαμετρο των καλαμιων οι μεγαλυτερες δυναμεις απο την προσκρουση αποροφουνται απο αυτα Και φυσικα στραβωνουν!
Μετά την επισκευή η μοτό θα είναι αξιόπιστη?
Ελα ρε σιγα την επισκευη! Να φερεις στα ισα τις τιμονοπλακες! Μη μασας!
Αρα τι ζορι τραβας? Συνεχισε να μην δινεις σημασια!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 16:30:37 μμ
ΑΦΟΙ ΚΟΚΟΤΣΑΚΗ Ο.Ε.
ΡΑΓΚΑΒΗ 97
ΑΘΗΝΑ
ΤΚ 11475
Τηλ.2106468349

k-shock

ΩΡΕΣ 09:00 - 17:00

Eυχαριστω τα μέγιστα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 16:36:04 μμ
Κώστα εχεις δίκιο, θα την ''ψάξω'' την δουλειά και αλλού, απλά λόγω ελλειψης σχετικής εμπειρίας είναι εύκολο να πέσεις σε κάνα δυσκοίλιο τύπο!!!!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 16:48:32 μμ
Κώστα εχεις δίκιο, θα την ''ψάξω'' την δουλειά και αλλού, απλά λόγω ελλειψης σχετικής εμπειρίας είναι εύκολο να πέσεις σε κάνα δυσκοίλιο τύπο!!!!
Οσο το ψαχνεις μαθαινεις κιολας  ;D ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Σάββατο 04 Σεπτέμβριος 2010, 01:20:34 πμ
Λοιπόν εγω θα συνεχίσω το θέμα , περιγράφοντας το τι θα γίνει μεχερι να βγάλω ''άκρη''. Επεισόδιο δεύτερο:
Σημερα πήγα για μια ''δεύτερη '' γνώμη και σε εναν άλλο μηχανικό που μου σύστησαν. Δεν οδήγησε την μοτό, αλλά εριξε μια ματια και εστριψε κάνα δύο φορές το τιμόνι, διάγνωση δεν εβγαλε , αλλά μου είπε οτι αν υπάρχει ζημιά σίγουρα θα είναι πολύ μικρη.Ακούστε τώρα τιμές [Πάναγίτσα μου] 80 ευρώ λυσιμο-δέσιμο πηρουνιου για να το στείλει σε καλίμπρα , και εφόσον θα εχω ΕΓΩ αφαιρέσει ολα τα πλαστικα και οτι ενοχλει , για αλλαγη λάδια στα καλάμια αφού θα τα έχουμε στα χέρια κρίμα είναι [σκέτα δίχως τσιμούχες κλπ] απλα αναποδογύρισμα - άδειασμα - και συμπλήρωμα άλλα 80 ευρώ!!!

Μετά πηγα σε εναν ''καλιμπρά'' ,ναι το έμαθα ΚΑΙ αυτο, σωστός ομιλητικός και σαφης, οδήγησε για ώρα την μοτό, με χέρια , δίχως χέρια, φρένα, επιταχύνσεις κλπ. , κατόπιν ανέβασε την μοτό σε μία βάση και μου είπε οτι το πλαίσιο δεν εχει κανένα πρόβλημα  να μην ανησυχώ, αλλά οι τιμονόπλακες πράγματι είναι λίγο στραβές.Κατι που δεν εχει να κάνει με την ασφάλεια της μοτο, και μου πρότεινε σε μελλοντική αλλαγή λαδιού στα πηρούνια να γίνει και καλιμπραρισμα στις τιμονόπλακες μιας και θα είναι όλα λυμένα. Η δική του υπόθεση ειναι οτι :
α] η μοτο ειχε ατύχημα και αλλάχτηκαν τα πηρούνια αλλά δεν εγινε καλιμπραρισμα στις τιμονόπλακες.[κοστος 70 ευρω για καλιμπραρισμα μόνον στις τιμονόπλακες]
β] η μοτο ειχε ελαφρύ ατύχημα η κτύπημα σε ψηλο πεζοδρόμιο δεν αλλάχτηκαν τα πηρούνια δεν εγινε καλιμπραρισμα στις τιμονόπλακες και απαιτείται έλεγχος και στα πηρούνια.[κόστος 70+70=140 ευρώ για καλιμπραρισμα στις τιμονόπλακες και ίσιωμα στα καλάμια ]

Και έπεται συνέχεια....

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Σάββατο 04 Σεπτέμβριος 2010, 02:05:06 πμ
Στο πρωτο σκελος αν ο μηχανικος ειπε για τα πλαστικα ειναι μλκς δεν χρειαζετε για να βγουν τα πηρουνια .
Για την αλλαγη λαδιου δεν λεει αν δεν αλλαξης και τσιμουχες  αλλα τα λεφτα πολλα για αλλαγη λαδιου μονο.
Το δευτερο σκελος εχει μια λογικη αλλα στο β δεν  νομιζω οτιι οι τιμονοπλακες θα ειχαν προβλημα παρα μονο τα πηρουνια .

Η γνωμη μου ειναι η εξης δοκιμασε αυτο που λεει ο costas c βγαλε τροχο χαλαρωσε τις βιδες της τιμονοπλακας παιξε ελαφρα τα καλαμια και ξανα βιδωσε και αστο .
Αν χρειαστη να αλλαξης λαδια τσιμουχες στα πηρουνια τοτε κανεις εναν καλυτερο ελεγχο και ολα αυτα εφοσον κατα την οδηγηση δεν εχεις κανενα προβλημα οσο ασχετος και να εισαι μπορεις να δεις αν το τιμονι και ο τροχος  εχουν ευθυγραμιση και δεν ειναι αλλου νταλλου .
Αλλη λυση για να δεις αν τα πηρουνια εχουν κλιση μετρα την αποσταση απο τον πειρο του τροχου μεχρι τοον σκελετο της μηχανης και τσεκαρησε με μια αλλη ΤΑ αν ειναι το ιδιο .

Και μην ψειριζης πολυ την μαιμου γιατι μπορει να σε δαγκωση ανευ λογου και αιτιας κατι τετοια ψαχνουν για τζαμπα λεφτα .
« Last Edit: Σάββατο 04 Σεπτέμβριος 2010, 02:15:23 πμ by παλτακης »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Σάββατο 04 Σεπτέμβριος 2010, 04:13:13 πμ
<<Η γνωμη μου ειναι η εξης δοκιμασε αυτο που λεει ο costas c βγαλε τροχο χαλαρωσε τις βιδες της τιμονοπλακας παιξε ελαφρα τα καλαμια και ξανα βιδωσε και αστο>>

- Ουτε και αυτό αφου δεν εχω πρόβλημα.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Δευτέρα 06 Σεπτέμβριος 2010, 17:31:21 μμ
<<Η γνωμη μου ειναι η εξης δοκιμασε αυτο που λεει ο costas c βγαλε τροχο χαλαρωσε τις βιδες της τιμονοπλακας παιξε ελαφρα τα καλαμια και ξανα βιδωσε και αστο>>

- Ουτε και αυτό αφου δεν εχω πρόβλημα.

ακριβως
Αν δεν νιωθεις οτι κατι δεν παει καλά, μην κανεις τίποτε, και στην επομενη αλλαγη λαδιών η τσιμουχων στα καλαμια, ισως και να ερθουν μονα τους απο το λύσιμο-δεσιμο.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km