Hellas Transalp Forum

Μικρό Μεταχειρισμένο Αυτοκίνητο πόλης

gerontovrahos · 22078

Poll

Τι θα επιλέγατε?

Renault Clio 2003-2005
Audi A2
Mercedes A class
Citroen C3
peugeot 206 2003-2005

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 22:58:41 μμ
Τι θα επιλέγατε για αυτοκίνητο πόλης με budget 6-8000 euro?

Γιατί να μην επιλέξω το Α2?

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #1 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:06:11 μμ
Με τα μισά ευρά παίρνεις ένα ωραιότατο Νίβα που πουλάει γνωστός συφορουμίτης....
Γιατί αν νομίζεις οτι με τα ροδάκια που έχουν τα μικρά σαν το Α2 και το σμαρτ, οτι θα ανεβαίνεις πεζοδρόμια για να παρκάρεις.... γελάστηκες. ::)

Προσωπικά από τις επιλογές που δίνεις θα ήμουν μεταξύ του 206 και του C3

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #2 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:10:27 μμ
Και εγώ το Α2 θα επέλεγα αρχικά απλά απο όσο ξέρω είναι ένα μοντέλο που κατήργησε η Audi και δεν ξέρω μήπως έχεις πρόβλημα με ανταλλακτικά.
Αν όμως θέλεις να σου βγεί οικονομικότερα σε συντήρηση το clio, ανταλλακτικά μεταχειρισμένα άφθονα, γερό και οικονομικό.
Αλλίως C3 για το αν θέλεις αργότερα να το πουλήσεις σε κάποια τιμή και όχι να το χαρήσεις ή πετάξεις.

Τελικά θα έπερνα το C3...

Offline Παύλος Α

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:11:26 μμ
Από τα δυο Γερμανικά διαλεξε όποιο σου αρέσει καλύτερα...

Παύλος Αγγελίδης

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #4 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:24:12 μμ
έχω πάρει εδώ και 5 χρόνια το matiz, και είμαι πάααααρα πολύ ευχαρίστιμένος. έχει 4 πόρτες (βασικό αν έχεις παιδιά) είναι αρκετά ψιλό από το έδαφος (το έχω ανεβάσει παντού, και όταν λέω παντού, δεν μιλώ μόνο για πεζοδρόμια), είναι πάρα πολύ καλό στην κατανάλωση, φθηνά ανταλακτικά (κορέα γαρ), δεν μου έβγαλε ποτέ πρόβλημα σαν κινητήρας, ούτε σαν αμάξωμα. είναι βέβαια 800 cc, αλλά τώρα την πρωτοχρονιά, πήγα γρεβενα - βασιλίτσα, 4 άτομα (τα 2 παιδιά) τίγκα φορτωμένο (και στα πόδια των παιδιών) πήγαινα εθνική με 140 (και 150 έπιασα!!!!), και έκαψα 28 €!!!!!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #5 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:27:06 μμ
έχω πάρει εδώ και 5 χρόνια το matiz, και είμαι πάααααρα πολύ ευχαρίστιμένος. έχει 4 πόρτες (βασικό αν έχεις παιδιά) είναι αρκετά ψιλό από το έδαφος (το έχω ανεβάσει παντού, και όταν λέω παντού, δεν μιλώ μόνο για πεζοδρόμια), είναι πάρα πολύ καλό στην κατανάλωση, φθηνά ανταλακτικά (κορέα γαρ), δεν μου έβγαλε ποτέ πρόβλημα σαν κινητήρας, ούτε σαν αμάξωμα. είναι βέβαια 800 cc, αλλά τώρα την πρωτοχρονιά, πήγα γρεβενα - βασιλίτσα, 4 άτομα (τα 2 παιδιά) τίγκα φορτωμένο (και στα πόδια των παιδιών) πήγαινα εθνική με 140 (και 150 έπιασα!!!!), και έκαψα 28 €!!!!!!

αφού σου λέει για πόλη...οχι για ταξίδι !

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:30:06 μμ
Σώτο, σε αυτή την τιμή δύσκολα θα πάρεις ένα καλό καινούριο.
Άρα πάς για μεταχειρισμένο.

Πριν 1 μήνα είχα βάλει εδώ στο φόρουμ μια αγγελία για ένα ασημί VW Polo 1.4 (2004) με <30.000 χλμ το οποίο έδινε μια συνάδελφος. Τελικά το πούλησε €6.400. Ήταν μια πραγματική ευκαιρία γιατί το αυτοκίνητο ήταν σε αρίστη κατάσταση (με όλη τη σημασία της λέξης).

Η γυναίκα μου για αυτοκίνητο πόλης πήρε τον περασμένο Μάρτιο ένα (καινούριο) C1 (1000cc). Πραγματικά πολύ γρήγορο μέσα στην πόλη (68 ίπποι) και φοβερά οικονομικό με κινητήρα Daihatsu (περ. 5 λτ/100χλμ). Πραγματικό αυτοκίνητο πόλης και fun to drive. Επίσης κάνει και για ταξίδια (σε ώρα ανάγκης) αφού ταξιδεύει για ώρες με 140-150 (έχω πιάσει εύκολα στην Αττική Οδό και 170) και είναι πολύ σταθερό στο δρόμο. Κάνε ένα test drive να δείς ότι σου δίνει την εντύπωση μεγάλου αυτοκινήτου.

Επίσης, το C2 1.1 είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο πόλης και οικονομικό.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #7 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:37:32 μμ

Γιατί αν νομίζεις οτι με τα ροδάκια που έχουν τα μικρά σαν το Α2

το συγκεκριμένο Α2 είναι φίλου με 16αρες ζάντες, ESP, 6 μπαλόνια κλπ...

εντυπωσιάστικα με την εκμετάλλευση του χώρου του....

Το αλουμίνιο με σταματά... τι γίνεται στην περίπτωση φαναρτζοδουλειάς?

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #8 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:39:33 μμ
....matiz ....!!!!!!

το αποκλείω λόγω αρχής και αισθητικής! Δεν έχω βάλει καν στη λίστα το Yaris...

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #9 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:42:13 μμ
..... VW Polo 1.4 (2004) ....C1 (1000cc). ....

Χρήστο, την είχα δει την αγγελία... αλλά ο Κουμπάρος μου ταλαιπωρείται απίστευτα με το polo. πολλά προβλήματα στη μονάδα διαχείρισης...

Το C1 θα το είχα μέσα στην λίστα αν χώραγε παιδικό καρότσι στον χώρο αποσκευών...

Το C1 θα το έπερνα στην έκδοση της ΤOYOTA λόγω εγγύησης..
« Last Edit: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:44:24 μμ by gerontovrahos »

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #10 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:42:45 μμ
Για... συνεχίστε....

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #11 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:47:48 μμ
Σκέψου άλλη μία περίπτωση.
Οταν ψάχναμε για 2ο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, καταλήξαμε στο KIA RIO. Επειδή και καλά έβγαινε το καινούριο είχαν -14% στο μοντέλο που κυκλοφορούσε. Οπότε με 10.000 μόνο, πήραμε ένα αξιοπρεπέστατο 1400άρι, που πάει παντού, και στην πόλη και ταξίδια. Ρίξε μια ματιά.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #12 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 23:54:59 μμ
Θα διάλεγα το C3. Είναι πολύ όμορφο. Και προσωπικά εμπιστεύομαι την Citroen. Είχα ένα Saxo του 1997 και είχε βγει θηρίο. Το μόνο κακό ήταν ότι στην άδεια ήταν 1360 cc και στην Ελλαδάρα μας το όριο για τα τέλη είναι 1358. Οπότε για δύο κυβικά πλήρωνα διπλάσια τέλη και φυσικά και πιο πάνω ασφάλεια επειδή πήγαινα στην κατηγορία όπως τα 1600αρια, οπότε πρόσεξε για το αν αποφασίσεις το αμαξάκι να είναι 1400cc. Φυσικα το δικό μου είχε μόνο 75 αλογάκια , τώρα 1400αρια βρίσκεις και με 100+ άλογα, αλλά μόνο οικονομικά δεν είναι τώρα πια στην μετακίνηση τους, ειδικά μέσα στην πόλη.

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 00:22:10 πμ
αφού σου λέει για πόλη...οχι για ταξίδι !

αν και αποκλείστικε λόγω αισθητικής, θα απαντήσω μόνο εδώ:
το matiz, δεν είναι για ταξίδι (μακάρι να ήταν), είναι τόσο μικρό, όσο και το seicento!!!!! (μάλλον δεν το έχεις δει....).

αν και δεν ξέρω από πλευρα αισθητικής πως το βλέπεις, αλλά το couore είναι το καλύτερο της κατηγορίας του. εξίσου καλό είναι και το picando (απόδοση = τιμή). προσωπικά, η αγάπη μου είναι το new beatle. Α, δες και το ignis (κορυφαίο, ειδικά το 4χ4) και το terios.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #14 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 00:25:53 πμ
αν και αποκλείστικε λόγω αισθητικής, θα απαντήσω μόνο εδώ:
το matiz, δεν είναι για ταξίδι (μακάρι να ήταν), είναι τόσο μικρό, όσο και το seicento!!!!! (μάλλον δεν το έχεις δει....).

αν και δεν ξέρω από πλευρα αισθητικής πως το βλέπεις, αλλά το couore είναι το καλύτερο της κατηγορίας του. εξίσου καλό είναι και το picando (απόδοση = τιμή). προσωπικά, η αγάπη μου είναι το new beatle. Α, δες και το ignis (κορυφαίο, ειδικά το 4χ4) και το terios.

καλα... Σακη η αισθητική σου θα με έκανε να βάψω ροζ το Niva... το ένα χειρότερο απο το άλλο οτι διάβασα
και φυσικά το ξέρω το matiz... πλάκα σου κάνω για το ταξίδι

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 00:58:24 πμ
μα, αν σκευτείς, ότι και το matiz και η mersendes αρχίζουν από m.....  ;D  ;D  ;D

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
  • Three and the Koukos Band
Reply #16 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 03:08:20 πμ
Κοιτα απο όσα ξέρω.... το clio εχει ακτίνα επιτόπου στροφής (ή όπως αλλιώς λέγεται) πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα στο ΤΟP GEAR είπανε οτι το clio για να κάνει επιτόπου θέλει την ακτίνα όλου του πλανήτη (πραγμα που σίγουρα θα σε ενοχλήσει αλλα παρόλα αυτα είναι ωραίο αμαξάκι .  Το Α2 καθόλου πετυχημένο μοντέλο = παντρειά  + το αλουμίνιο το οποίο στις συνθήκες πόλης μάλλον θα το μετανιώσεις. Για το Aclass δε λέω ωραίο αμάξι γενικά, αλλά προσωπικά αμα ήθελα λίγο παραπάνω χλιδή θα  έπαιρνα άλλο αμάξι. Το C3 δεν μου αρέσει και δεν έχω ασχοληθεί. Εγω ψηφίζω 206. Εναλλακτικά  ή C2 ή την καλύτερη επιλογή για αυτήν την χρήση to Yaris το παλιό φυσικα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #17 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 03:32:20 πμ
Χρήστο, την είχα δει την αγγελία... αλλά ο Κουμπάρος μου ταλαιπωρείται απίστευτα με το polo. πολλά προβλήματα στη μονάδα διαχείρισης...
Το C1 θα το είχα μέσα στην λίστα αν χώραγε παιδικό καρότσι στον χώρο αποσκευών...
Το C1 θα το έπερνα στην έκδοση της ΤOYOTA λόγω εγγύησης..

1) Τί χρονολογία είναι το Polo του κουμπάρου σου?
2) Το C1 όντως έχει μικρό πορτ-μπακάζ. Δεν κάνει για οικογενειακό αλλά μόνο για συνεχείς οικονομικές μετακινήσεις μέσα στην πόλη.
3) Τα C1, 107, Aygo είναι ολόιδια ακριβώς. Δεν διαφέρουν σε τίποτα μηχανικά και ηλεκτρικά εκτός από τη μάσκα, τα πίσω φώτα και το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική τους (το λέω με σιγουριά γιατί το έχω ψάξει αρκετά). Από τα τρία, το C1 έχει (σχετικά) το πιο άμεσο γκάζι και το Aygo το πιο αργό response. Έχουν βέβαια και διαφορές στην τιμή τους (με το Aygo ακριβότερο λόγω μεγαλύτερης εγγύησης).
4) Τα KIA όπως και τα γιαπωνέζικα (σύμφωνα με Δ/ντές στόλου της Avis, της ΕΛΠΑ και της Express Service, που έχω μιλήσει) παρουσιάζουν τα λιγότερα μηχανολογικά/ηλεκτρολογικά προβλήματα από όλα τα άλλα αυτοκίνητα των στόλων τους.
5) Το Α2 είναι ένα ωραίο και ευρύχωρο μικρό αμάξι (μεγαλύτερο πορτ-μπακάζ από το Α3 και με κινητήρα VW, ίδιος με του Polo που δεν σου αρέσει) που για την εποχή του ήταν πολύ πρωτοποριακό ως προς την κατασκευή του αμαξώματος και του σασί. Σώτο, είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι δεν μπορείς να ανοίξεις το καπώ του κινητήρα παρά μόνο η ίδια η Audi? Ο κουμπάρος σου πού το πάει για σέρβις? Επίσης, όταν βρέχει και είναι νύχτα, δεν έχεις καθόλου καλή ορατότητα από το πίσω τζάμι. Αλλά έχει πολύ καλή οικονομία στην κατανάλωσή του και θεωρείται αρκετά αξιόπιστο (αν και οι κινητήρες του ειναι σχετικά θορυβώδεις).

Αν θές να κινείσαι στην πόλη,να κάνεις και ταξίδια, να βάζεις μέσα και τα μωρουδιακά και να είναι αξιόπιστο, τότε "ανέβα" λίγο παραπάνω (στα λεφτά) και ψάξε για ένα Mercedes A-class (A140).

Θα σου έλεγα μακρυά από 207 γιατί 3 συνάδελφοι (που το πήραν για τις γυναίκες τους) είχαν πολλά προβλήματα. Αντίθετα, τα 106 και 206 είναι πολύ αξιόπιστα (από φίλους που το έχουν).
« Last Edit: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 04:00:35 πμ by Chris_de_Ze »

Offline gnik

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
    • Jeeping
Reply #18 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 04:09:29 πμ
Kalhspera ,

apo prwsopikh peira , matiz paei pantou kai den kaiei tipota.

Thanks.

costas

• Guest
Reply #19 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 04:19:16 πμ
Για πόλη θάπερνα την Πόρσε καγιέν, για να εντυπωσιάζω στο πέρασμά μου!

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #20 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 04:39:57 πμ
Χρήστο και λοιποί φίλοι,

Το Polo που αναφέρομαι είναι μοντ 2002. Από το 2003 κυκλοφορεί με την ένδειξη βλάβης στον κινητήρα χωρίς κανείς να έχει βρει λύσει (εξουσιοδοτημένα συνεργεία - μέσα στην εγγύηση) . Κατα τ' άλλα είναι καθ' όλα συμπαθητικό σε νεύρο και στήσιμο.

Το Α2 εκτιμάτε στις 10-12χιλ και η φιλική τιμή των 8χιλ καθώς και το ιστορικό του(35.000χλμ, καινούργια ανάρτηση blistein, λάστιχα, δισκόπλακες) το κάνει ιδιαίτερα δελεαστικό σαν επιλογή.

Πρώτη μου επιλογή ήταν το Α140. Το είχα για μια εβδομάδα σε ένα νησί και ήμουν πολύ ευχαριστημένος σε χώρους, ποιότητα και λειτουργία ESP. Έστω ανεβαίνοντας στην τιμή >11χιλ. μιλάμε για μοντέλο 1999-2000 αντιπροσωπίας είτε 2000-2001 εισαγωγής. Αυτοκίνητο 7ετίας με άγνωστο ιστορικό...

Και στα 11χιλ έχεις τόσες άλλες επιλογές από αυτοκίνητα 2ετίας. Όταν έρθει η ώρα να το πουλήσω το 7ετίας θα έχει γίνει 10ετίας..ενώ το C3 θα είναι κατα πέντε χρόνια νεότερο...

Σε κάθε περίπτωση - εκτός Α2 - θα πρέπει να ακολουθήσει σαφάρι μάντρας και αγγελίας..

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #21 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 04:46:24 πμ
.......new beatle. Α, δες και το ignis (κορυφαίο, ειδικά το 4χ4) και το terios.

Στρατηγέ από όσους έχω γνωρίσει με σκαραβαίο... μόνο οι γυναίκες τον έχουν κρατήσει.. Τα αγοράκια το γύρισαν σε mini. Όταν το οδηγήσεις και συμβιώσεις μαζί του θα βγουν οι ατέλειες...ααα και μην ξεχάσεις να κάτσεις στο πίσω κάθισμα...

Ignis και Terios είναι όντως πολύ καλά!

costas

• Guest
Reply #22 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 05:04:31 πμ
Ignis και Terios είναι όντως πολύ καλά!

Ta παραπάνω έχουν 15000 και 20000 ευρώ περίπου και είναι μικρά έτσι;
Τα λίγο πιό μεγάλα έχουν 25000 με 30000;
Ενα κανονικό; 40000;
Επίσης και το Μερσεντές Α140 επίσης μικρό σας φαίνεται!
Μάλλον θα με γελούν τα μάτια μου ή θα είστε οι περισσότεροι εδώ επιχειρηματίες!
Γιαυτό και μένα το καγιέν μου φαίνεται μικρό , χωράει το πορτ μπαγκας τα ψώνια του σουπερμάρκετ άραγε;
Ιδιοκτήτης νησιού με 6 γράμματα....

rastabill

• Guest
Reply #23 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 06:05:13 πμ
Καλά για αυτοκίνητο πόλης δεν συζητάμε;Ενα είναι SEAT MARBELLA.
Δεν καίει,δεν σπάει, δεν σε αγχώνει αν στο τρακάρουν ή αν στο γρατζουνίσουν,ανταλλακτικά βρίσκεις και στο περίπτερο της γειτονιάς σου,αλλάζεις 4 λάστιχα στην τιμή του ενός απο τα άλλα αυτοκίνητα.Και δεν ψάχνεις ποτέ τα κλειδιά σου γιατί απλά τα αφήνεις πάνω στο αυτοκίνητο όπως κάνω εγώ ,ποιός να θέλει να κλέψει ένα marbella.   

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #24 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 06:19:23 πμ
Σώτο, αν το θέτεις έτσι, πάρε καλύτερα το Α2 που το ξέρεις και η τιμή είναι καλή. Εκτός και αν έχεις όρεξη να τρέχεις σε μάντρες και ιδιώτες (πολύ χάσιμο χρόνου και μεγάλη ταλαιπωρία). Ή περίμενε κάποια άλλη καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί από φίλους κλπ, που να ξέρουν κάποιο αυτοκίνητο και να στο προτείνουν. 

ΥΓ: Το Polo που ανέφερα ήταν το 2004. Δεν είχε τέτοια προβλήματα που ανέφερες. Αν δεν είχα πάρει το C1 (στοίχισε συν. €10.350), θα το είχα πάρει με κλειστά μάτια (επειδή το ήξερα σαν αυτοκίνητο και το είχα οδηγήσει). Για αυτό και το είχα ποστάρει εδώ.