Εμένα πάντως κάπου πήρε το μάτι μου οτι ο κοτσαδόρος είναι παράνομος και τρω κλήση, άμα "πέφτει" πάνω στην πινακίδα, οπότε εμποδίζει να φανεί ο αριθμός σου από μακρυά.
Οσο για το συνυπαιτιότητα σε ατ'υχημα που αναφέρει ο ThanDim, αυτό πρέπει να είναι νομικίστικο τρυκ των ασφαλιστικών εταιριών για να πληρώνουν όσο λιγότερα γίνεται. Δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στον ΚΟΚ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν ισχύει στην πράξη... Μόνο για απόκρυψη των πινακίδας αναφέρει ο ΚΟΚ.
Σε αρκετά παλιά τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένο τον Σταθάκη, είχε γίνει αναφορά πως και οι μοτοσυκλετιστές που δεν φοράνε κράνος, φέρουν συνυπευθυνότητα άμα εμπλακούν σε ατύχημα με τραυματισμό. Το σκεπτικό ήταν - αν θυμάμαι καλά - πως η μη χρήση κράνους αυξάνει της πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού οπότε για την σοβαρότητα της κατάστασης σου φταις εσύ που δε το φόρεσες. Άρα ο άλλος σε πληρώνει κατα ένα ποσοστό μόνο.
Και κερατάς και δαρμένος!!!
Γιάννη δεν θυμάμαι αν αυτά ισχύουν επίσημα από το κράτος ή είναι ψιλά γράμματα ασφαλιστικών εταιριών. Η εκπομπή ήταν πριν πολύ καιρό, αλλά τα έχω στην άκρη του μυαλού μου μήπως τα .....χρειαστώ