Hellas Transalp Forum

Αλλαγή κινητήρα απο 600cc σε 650cc

alexakos · 2269

Offline alexakos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 01 Αύγουστος 2023, 17:59:28 μμ
Καλησπέρα σε όλους, έχω ενα Transalp που στα χαρτιά ειναι 600cc και φοραει αυτη τη στιγμη ενα 400cc.
Το εχω καποια χρονια και θελω να βαλω πανω εναν 650cc, αλλά δεν γνωρίζω αν χρειάζεται κάτι να δηλωσω. Δεν εχω ξανακανει ποτε αυτη τη
διαδικασία. Μπορει καποιος να μου πει ή να με καθοδηγησει στις ενέργειες που θελει να κανω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Τρίτη 01 Αύγουστος 2023, 20:08:03 μμ
Αν ισχύει το ίδιο καθεστώς με τα αυτοκινητα , το σασί , στην περίπτωσή μας ο σκελετός  έχει νομιμα καταγεγραμμένο εναν αριθμό κινητήρα.
Παλιότερα μπορούσες να αλλάξεις κινητήρα με άλλον χωρίς περιορισμούς σε κυβικά κ να τον δηλώσεις. Τώρα μπορείς να αλλάξεις κινητήρα αλλά μόνο στα ίδια κυβικά.
Με άλλα λόγια ενας αριθμός σασί αντιστοιχεί σε μια σειρά κινητήρων με τον ίδιο κυβισμό.

Αν λοιπόν ηταν 600 κι είναι 400 κ ισχύει οτι κ στα αυτοκίνητα τότε είναι παράνομο κ δεν πρέπει να έχει δηλώθεί.

Οσο για την μετατροπή σε 650 , σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα , το είχε κάνει ενας συμφορουμίτης εδώ μέσα απο 600 σε 650 κ είχε θέμα με
τις εισαγωγές το φίλτρο αέρα, και το σύστημα Pair.

Offline alexakos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τρίτη 01 Αύγουστος 2023, 20:14:31 μμ
Περισσοτερο για τα χαρτιά ρωταω να ξερω αν θα πρεπει να δηλωσω κατι και πως; (Μηπως γινεται μεσω gov στις μερες μας).
Αν στη σειρα κινητηρων που επιτρέπεται να περαστουν ειναι και ο 650cc , τοτε παλι χρειαζεται κατι να δηλωσω;

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 02 Αύγουστος 2023, 06:02:41 πμ
Μπορείς να αλλάξεις όσους κινητήρες θέλεις αρκεί να έχουν τον ίδιο κωδικό.
Στην περίπτωση σου τον PD06E που είναι 600cc.
Δεν μπορείς να βάλεις άλλο κωδικό κινητήρα...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»