Νομιζω οτι αλλαξες μονο το Ο ρινγκ που στεγανοποιει το καπακι με το σωμα της αντλιας. Η τσιμουχα του λαδιου για να αλλαχθει πρεπει να βγει η αντλια, την εβγαλες ολη απο το μοτερ??
Η αντλια εχει μια τσιμουχα για το λαδι, πρεπει να εχει αλλη μια τσιμουχα για το νερο πισω απο το ιμπελλερ και το Ο ρινγκ του καπακιου. Δεν εχει φλαντζα πουθενα. Επισης δεν ξερω αν εχει ρουλεμαν η μπουσα εδρασης.
(τσιμουχα = ελαστικος/μεταλικος στρογγυλος στεγανοποιητικος δακτυλιος με χειλος και ελατηριο στην μεσα μερια του χειλους)
(Ο ρινγκ = ελαστικος στρογγυλος η παρομοιας μορφης στεγανοποιητικος δακτυλιος κυκλικης διατομης)
(φλαντζα = επιπεδο στεγανοποιητικο παρεμβυσμα μεταξυ δυο επιπεδων επιφανειων, μπορει να ειναι απο διαφορα υλικα)
Οσο για τον ηχο, ξανα-ακουσα το βιντεο σου και μετα απο αυτα που αναφερεις (οτι εξαφανιστηκε μετα τον καθαρισμο) συμπεραινω οτι δεν ηταν καθαρα μηχανικος οπως ακουγεται εκ πρωτης, αλλα μαλλον ειναι "παρελκομενος" ηχος. Εννοω οτι ισως το βρωμικο ιμπελλερ δημιουργουσε καποιο ειδος σπηλαιωσης στο νερο και εβγαινε ο ηχος αυτος. Το φαινομενο αυτο ειναι ιδιαιτερα εντονο στις προπελλες των πλοιων οποτε και οταν εμφανιζεται.
Ναι Γιαννη την εβγαλα ολη απο πανω. Εξω παραφλου πρωτα, μετα εξω λαδια για να μην τα κυνηγαω

και αφου στραγγιξα, εβγαλα ολη την αντλια.
3 πραγματα αλλαξα: 1) φλατζα στεγανοποιησης στο σωμα της αντλιας (καπακι), και απο το πισω μερος της αντλιας το μεγαλο oring και την τσιμουχα του λαδιου (μου εβγαλε την πιστη να βγαλω την παλια).
Δεν εχει τιποτα αλλο να αλλαξεις δυστυχως περαν απο αυτα τα 3. Τα υπολοιπα ειναι ολα fix.
Οσο για την σπηλαιωση εχεις δικιο δημιουργειται ενα κενο αερος μεσα στο νερο (ασχολουμαι πολλα χρονια με τον μοντελισμο και με τα σκαφακια) αλλα ετσι και το ακουγες απο κοντα νομιζες οτι κοπαναγε σφυρι πανω στην τρομπα. Εκτος αν λογω μακας δουλευε παρακεντρα δεν ξερω. Οπως και οταν ζεσταινοταν σταματουσε. Περιεργα πραγματα ειλικρινα.
Εγω θα ξαναπω δεν περιμενα με τιποτα να φτιαχτει. Οταν την εβαλα την επομενη μερα μπροστα δεν το πιστευα οτι δεν εκανε θορυβο. Ημουν 99.9% σιγουρος οτι θα το ξανακανει.
Το 1% το ειχα σαν ελπιδα απο ενα αμερικανικο φορουμ οπου καποιος ειχε το ιδιο θεμα με μενα. Εβγαλε την αντλια, την καθαρισε και την ξαναεβαλε και ολα καλα.
Ομως δεν εχω παρα να συμφωνησω με τα λεγομενα σου, πρεπει να ηταν αυτο, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.