Hellas Transalp Forum

Άλλο ένα θύμα...

tserts · 12698

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 19:09:56 μμ
Χαιρετώ άπαντες στην παρέα,

Δυστυχώς έπεσα και εγώ θύμα των καμπύλων της ομορφιάς της... Γνωστός "πουράκιας", με σαγήνεψε μια γριά του '99 και την έκανα δικιά μου πριν κάτι μήνες.. Η κοινότητα των 600άρηδων δηλαδή μεγάλωσε λίγο γιατί είχα διαβάσει κάτι παράπονα..

Ήταν να περάσω από ΣΥΜΟΦΕ στις 16/10 αλλά στις 19.30 και ενώ πήγαινα για κάτι δουλειές, αποφάσισε ένας να παραβιάσει ΣΤΟΠ και τελικά ακόμα δεν έχει βγει από το συνεργείο η μικρή..

Τεσπά, εντάσσομαι και εγώ στην παρέα, κάποια στιγμή θα περάσω και από τη λέσχη (όταν θα πάρω τη μηχανή πίσω)..

Καλώς σας βρήκα!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 19:17:04 μμ
Καλώς όρισες στη παρέα :) ελπίζω να μην έπαθες τίποτα εσύ από την περιπέτειά σου και με το καλό να ξαναρχίσεις τις βόλτες. Περαστικά ;)

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 19:22:44 μμ
Γειά σου συνονόματε,

Καλωσόρισες στην παρέα μας και με το καλό να σε γνωρίσουμε και από κοντά (μετά την ανάρωση)  ;)

Offline Derd

• The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 19:30:06 μμ
:WELCOME: και να ηταν το τελευταιο...

May the force be with you..

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 19:49:42 μμ
Καλώς ήρθες Γιάννη και γρήγορα να γίνει καλά η γριούλα σου (που δεν είναι και τόσο γριά) και να σε γνωρίσουμε

Παύλος Καρούμπης

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #5 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 19:54:29 μμ
Σας ευχαριστώ όλους..

Ευτυχώς σωματικά είχα πολύ τύχη και ήδη το μόνο που έχει μείνει είναι μια αμυχή στο καλάμι που περιμένω να πέσει το καρκάδι..

Η μηχανή έπαθε μεγάλη ζημιά και είναι και κάτι που θα ήθελα τη γνώμη σας..  Στράβωσε το τιμόνι και διαλύθηκαν όλα τα πλαστικά (και το κοντέρ).. Αυτό που με νοιάζει είναι αν θα επανέλθει η μηχανή ή θα έχω προβλήματα στο μέλλον.. Η καημένη μηχανικά είναι αστέρι και, λόγω παθολογικής αδυναμίας, της έχω ρίξει μπόλικα φράγκα και γουργουρίζει (γουργούριζε).. Δεν θέλω να την πουλήσω 3 μήνες αφού την αγόρασα και την προίκισα.. Αλλά αν θα γίνει πιό επικίνδυνη λόγω του τρακαρίσματος θα αναγκαστώ.. Η δικιά σας εμπειρία από τις καλίμπρες ποιά είναι; Το ξέρω ότι οι πιθανότητες είναι άπειρες αλλά θα ήθελα να ακούσω ότι οι ελπίδες είναι καλές (αρκεί να μην είναι ψέμα)  :-\..

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει βγει γούρικη γενικώς αλλά την λατρεύω την άτιμη..

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:01:09 μμ
Όλα εξαρτώνται φίλε Γιάννη από το σκελετό αν πήρε καθόλου ή στράβωσε. Όλα τα άλλα φτιάχνονται/αλλάζονται (με το ανάλογο κόστος βέβαια). Ο μηχανικός που το είδε τί σου είπε? Έχεις κάποιες φωτό?

Το καλό είναι ότι από 600 μπορείς να βρείς στην αγορά αρκετά καλά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά (αν σε συμφέρει).

Αλλιώς πουλάς ότι έχει επάνω μεμονωμένα και μαζεύεις μετά για αγορά άλλης.
« Last Edit: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:04:16 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #7 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:13:11 μμ
Chris και μόνο που το έγραψες με έπιασε ναυτία, δεν έχω το χρόνο ούτε το κουράγιο να βγάλω στο σφυρί τη μηχανή κομμάτι κομμάτι..

Το κακό είναι ότι από τις 16/10 ακόμα δεν έχει φτάσει η δήλωση στην ασφαλιστική του τύπου (είναι 4 ασφαλιστές στη σειρά, μένει σε ένα νησί) και ακόμα δεν έχει βάλει χέρι ο μηχανικός μου γιατί περιμένουμε τον πραγματογνώμονα να περάσει για την εκτίμηση..

Εννοείται τα νεύρα μου έχουν γίνει τσατάλια αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς..

Δηλαδή ο σκελετός δεν μπορεί να ισιώσει; Τι γκαντεμιά ρε παιδιά, 2η μέρα αφότου είχε βγεί από σέρβις που ήταν κανένα 20ήμερο πάλι στο σύνολο...

Δεν τη έχω χαρεί ακόμα!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:20:35 μμ
Πω πω ατυχια...
Λυπαμαι για αυτο που σου ετυχε Γιαννη...
Παρε του και τα βρακιά!

Αν εχει παρει σκελετος θα ελεγα να μην την φτιαξεις, αλλα να επιδιωξεις ολικη καταστροφη και ν ατην αντικαταστησεις με άλλη. Δεν παιζει αυτο το σεναριο?
Ολες ειναι αγαπησιαρικες, μην σε νοιαζει!

Επισης, κατι ακομα για να χαιρεσαι, ειναι οτι βρηκες εμας!!! ε?

Αντε καλως μας ήρθες!
Μακαρι να γνωριστουμε και απο κοντα συντομα.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #9 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:28:41 μμ
Καλως όρισες λεβέντη . :welcome:
Άτυχος είσαι τι να σου κάνω.

Αν εχει παρει σκελετος θα ελεγα να μην την φτιαξεις, αλλα να επιδιωξεις ολικη καταστροφη και να την αντικαταστησεις με άλλη.
Καλά τα λέει ο Σώτος εδώ.
Μη παίζεις με το πλαίσιο ,και μη στενοχωριέσαι θα βρείς καλύτερη.
Αν πάλι δεν πήρε πλαίσιο και τα πληρώνει η ασφαλειά του θα την ξανακάνεις τζιτζί ,εσύ νάσαι καλά.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:35:37 μμ
Φίλε Γιάννη, σόρυ, έκανα λάθος και νόμισα ότι εσύ είχες παραβιάσει το στοπ. Εξ ού και η απάντησή μου! Συγνώμη! Και σου εύχομαι ότι καλύτερο.

ο Σώτος υπέδειξε την πιο σωστή λύση. Να αντικατασταθεί η μηχανή σου από την Ασφαλιστική. Αν έχει πάρει ο σκελετός (και εγώ της ίδιας γνώμης είμαι) μην δεχθείς να στον ισιώσουν. Όπως είπε πάλι και ο Σώτος, μην ανησυχείς, και την επόμενη θα την αγαπήσεις ακόμα περισσότερο.

Ο μηχανικός θα είδε πάντως την κατάσταση. Τί σου είπε?

Πάντως Σώτο, στην ολική καταστροφή, η ασφαλιστική δίνει το αντίστοιχο ποσό της αξίας της. Τώρα πώς εκτιμείται η αξία της, είναι ένα άλλο θέμα!
« Last Edit: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:39:51 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #11 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 20:41:19 μμ
Σότος, παίζει το σενάριο (αν πάνε όλα καλά) αφού αυτός έχει αποδεχτεί την ευθύνη. Ανοίγω παρένθεση και λέω ότι στο τόπο του ατυχήματος, συνέταξα και συνυπογράψαμε φιλική δήλωση που έλεγε ότι παραβίασε αυτός ΣΤΟΠ. Δεν πήρα μάρτυρες ούτε αστυνομία γιατί είχα την φιλική..

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ έμαθα ότι υπάρχουν ασφαλιστικές που δεν αναγνωρίζουν τις φιλικές δηλώσεις και η δικιά του ήταν μια απο αυτές!!!

Μετά από κάμποσα εγκεφαλικά και πολλές μέρες γιατί αυτός πήγαινε αλλού και το αμάξι έμεινε εκεί που ήταν ο γιός του και άργησε να επιστρέψει και μετά περίμενε τις φωτογραφίες που του έστελνε ο γιός του και αυτές αργούσανε αλλά δεν ήξερε γιατί και απειλές για αποζημιώσεις κλπ, τελικά έκανε την δήλωση και τώρα παρακαλάω τον κάθε ασφαλιστή να προωθήσει τη δήλωση στην Αθήνα και τώρα δεν απαντάνε τα τηλ όταν τους παίρνω κλπ κλπ ΕΛΕΟΣ!!!

Πιο στραβά δεν θα μπορούσε να πάει γμτ..

Συμφωνώ ότι το καλύτερο μέσα από όλα αυτά είναι ότι βρήκα εσάς, αλλά έχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ τόσες μέρες χωρίς τη μηχανή!!

Και τώρα μαθαίνω ότι μπορεί να χρειαστεί και ΠΕΤΑΜΑ... Ένας φίλος πήρε λίγο αργότερα από εμένα μια ΤΑ 600 '98 με τα μισά χλμ και όταν τις οδηγάς βλέπεις ότι είναι η μέρα με τη νύχτα.. Η δικιά μου είναι πολύ καλο-γερασμένη και δίνει πολύ καλά ρεπρίζ όταν της το ζητήσεις.. Τι μούτζα έχω φάει..

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #12 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:13:18 μμ
@ chris...

Αν έχει πάρει το πλαίσιο δεν φαίνεται με το μάτι.. Το τιμόνι έχει πάρει σίγουρα και όταν την πήγα στο συνεργείο το είχα το τιμόνι σχεδόν τέρμα δεξιά για να πηγαίνει ευθεία, αλλά το πλαίσιο, αν έχει πάρει, θα έχει πάρει ελάχιστα και με το μάτι δεν το βλέπεις..

Σας ευχαριστώ όλους για την θερμή υποδοχή και για τους μαλακούς ώμους (για να κλαίω  :'() που προσφέρετε!

Λέτε να έρθω την επόμενη Τρίτη στη λέσχη με το παπί της δουλειάς ή θα με λιντσάρετε;  :goofy:

Θα κοιτάξω να βγάλω και φωτό άμα είναι να κάνουμε τηλε-διάγνωση!!

Και πάλι ευχαριστώ..

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #13 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:16:54 μμ
Αν το βάλουν στην καλίμπρα , με τα σημάδια θα φανεί αν πήρε η όχι.
Αν έχει πάρει τους λες να μη το "τραβήξουν" να μην ισιώσουν δηλ. και κάνε ότι σε φωτίσει ο αποπάνω.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #14 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:21:33 μμ
Καλώς ήρθες Γιαννη και ελπίζω αυτο που συνέβη να ηταν το τελευταίο.
Η δική σου ασφαλιστική, σου προσφέρει νομική προστασία ? Οπως και να είναι μπορείς να απευθυνθείς και σε αυτους για
να σε καθοδηγήσουν ανάλογα. Αν έχεις νομική προστασία έχεις ενα + παραπάνω.
Ο πραγματογνώμονας θα έπρεπε να έχει έρθει σε κάθε περίπτωση . Ποτε δεν περιμένουν το πόρισμα.
Προσπάθησε να αποκτήσεις την έκθεση του (απαίτησε να έρθει) γιατι όσο αργεί τόσο χειρότερα για τη συνέχεια.

Για τη ζημιά, πρέπει να πάει καλίμπρα για να δει αν έχει πάρει. Δε μπορείς να το δεις αλλιώς. Επίσης μπορεί να χρειαστεί
καλίμπρα μόνο για τα καλάμια-μπροστινό σύστημα.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #15 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:26:13 μμ
Για τη ζημιά, πρέπει να πάει καλίμπρα για να δει αν έχει πάρει. Δε μπορείς να το δεις αλλιώς. Επίσης μπορεί να χρειαστεί
καλίμπρα μόνο για τα καλάμια-μπροστινό σύστημα.
Τι δηλ. να του ισιώσουν μπουκάλες αν στράβωσαν ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:37:18 μμ
Λέτε να έρθω την επόμενη Τρίτη στη λέσχη με το παπί της δουλειάς ή θα με λιντσάρετε;  :goofy:

Μα τι λες τωρα? Εδω έρχονται άλλοι και άλλοι με VARA, V STROM, TIGER, BMW   ;D ;D ;D ;D ;D (σσσ μη μας ακούσουν γιατί είναι και του ΔΣ...)

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #17 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:42:04 μμ
Τι δηλ. να του ισιώσουν μπουκάλες αν στράβωσαν ?

yes... κυρίως όμως τιμονόπλακα
Τωρα τι δουλειά θα γίνει... αστα να πάνε

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #18 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:45:02 μμ
yes... κυρίως όμως τιμονόπλακα
Τωρα τι δουλειά θα γίνει... αστα να πάνε
Ακριβώς άστα να πάνε .
Καλύτερα όχι ,αυτά πάντα καινούργια.
Στο κάτω κάτω μακάρι να είναι μόνο αυτά.
Αν του τα πληρώνει η ασφάλεια καινούργια ,αλλίως πόσο να κάνει ένα μτχ μπροστινό ,δυσέυρετο μεν αλλά ...

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Bullser

• Οδηγάρα
  • Gentlemen start your engines.
    • Ταξίδια με μοτοσικλέτα
Reply #19 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 21:46:45 μμ
Εσύ νά σαι καλά παλικάρι μου και τα σίδερα φτιάχνονται
Καλώς ήλθες.

XL650V TRANSALP '07
Touring season has begun.
Gentlemen start your engines.

http://www.bikos.gr/

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #20 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 22:05:10 μμ
@ Bullser: Ευχαριστώ σύντεκνε! Αυτό λέω από την πρώτη μέρα αλλά κουβέντα στην κουβέντα, τα είπα να ξεσπάσω λίγο..

@ KostaC, ο πραγματογνώμονας δεν περιμένει κανένα πόρισμα! Απλά χωρίς δήλωση είναι σαν να μην έχει γίνει ατύχημα για αυτούς!! Δεν υπάρχει αριθμός φακέλου! Δεν υπάρχει τπτ!

@ Iouros tana: Μπήκα στο νόημα.. Την πατήσαμε για τα καλά..

@ Petervic:  ;D ;D.. Οποία ντροπή!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #21 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 22:31:48 μμ
ακόμα και χωρίς δήλωση μπορεί να πάει... μου έχει τύχει.

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #22 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 22:38:27 μμ
Καλώς μας βρήκες και όσον αφορά το ατύχημα , εσύ να σαι καλά και όλα τ΄άλλα γίνονται. Προσπάθησε όπως είπαν και φίλοι αν σου έχει πάρει σκελετό να την περάσεις για ολική καταστροφή, αυτό βέβαια εξαρτάται αν θα το δεχτεί και η ασφαλιστική του τύπου που σε τράκαρε και φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο για το τι ποσόν θα βγάλει ο μηχανικός σου. Υπομονή πάντως και μην στεναχωριέσαι και η καινουργια που μπορειν να πάρεις θα είναι πιο γλυκιά, όπως με τις γυναίκες ενα πράγμα να πούμε.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 23:39:05 μμ
....εξαρτάται αν θα το δεχτεί και η ασφαλιστική του τύπου που σε τράκαρε και φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο για το τι ποσόν θα βγάλει ο μηχανικός σου.

Το '99 είχα και γω ένα σοβαρό ατύχημα με ΤΑ. Καταστράφηκε όλο το μπροστινό. Την μηχανή την είχα πάρει καινούρια 4 χρόνια πριν 2.500.000δρχ. και η ασφαλιστική του τύπου αρνήθηκε να μου την αντικαταστήσει. Συνολικό κόστος επισκευής 1.400.000δρχ. Οταν βέβαια επισκευάστηκε ήταν σαν καινούρια.
Από ότι ξέρω, οι ασφαλιστικές αποφεύγουν να αντικαθιστουν ολόκληρη την μηχανή, ειδικά όταν δεν είναι καινούρια.

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #24 on: Τετάρτη 07 Νοέμβριος 2007, 23:55:07 μμ
Το '99 είχα και γω ένα σοβαρό ατύχημα με ΤΑ. Καταστράφηκε όλο το μπροστινό. Την μηχανή την είχα πάρει καινούρια 4 χρόνια πριν 2.500.000δρχ. και η ασφαλιστική του τύπου αρνήθηκε να μου την αντικαταστήσει. Συνολικό κόστος επισκευής 1.400.000δρχ. Οταν βέβαια επισκευάστηκε ήταν σαν καινούρια.
Από ότι ξέρω, οι ασφαλιστικές αποφεύγουν να αντικαθιστουν ολόκληρη την μηχανή, ειδικά όταν δεν είναι καινούρια.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως οι ασφαλιστικές έχουν κάποια όρια. αν η επισκευή ξεπερνάει το όριο αυτό τότε πάει για αποζημείωση του οχήματος. Αν αυτό δεν συμφαίρει τον κάτοχο του οχήματος τότε τα λέμε στα δικαστήρια.