Hellas Transalp Forum

ΛΑΔΙΑ ΜΟΤΟ

klearxos · 23257

Offline klearxos

• Θά θελα πάλι να πηγαίνω σαν
  • Απλός οδηγός
  • ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
on: Παρασκευή 30 Σεπτέμβριος 2016, 19:46:35 μμ
Έχει κάποιος υπ' όψιν τα λάδια Spectro ? και Bardhal (USA)
-ημισυνθετικά-
τι λένε για τα ΤΑ....?

οχτώ τα πόδια του καβρού που παν ομπρώς κ πίσω τόσες αγάπες ήκαμα μέχρι να σ'αποκτήσω...

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 30 Σεπτέμβριος 2016, 19:52:54 μμ
Έχει κάποιος υπ' όψιν τα λάδια Spectro ? και Bardhal (USA)
-ημισυνθετικά-
τι λένε για τα ΤΑ....?

Για το bardahl περασε να τα δεις από κοντά φίλε.....ξέρεις από που!!!!

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Παρασκευή 30 Σεπτέμβριος 2016, 19:56:42 μμ
Γειά σου Βαγγέλη..
Είναι καλά για ΤΑ ή προτείνεις κατι άλλο ?
Να αλλάξω τα MOTUL θέλω...
(ξέρω που..... θα περάσω)

οχτώ τα πόδια του καβρού που παν ομπρώς κ πίσω τόσες αγάπες ήκαμα μέχρι να σ'αποκτήσω...

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 30 Σεπτέμβριος 2016, 20:08:40 μμ
Γειά σου Βαγγέλη..
Είναι καλά για ΤΑ ή προτείνεις κατι άλλο ?
Να αλλάξω τα MOTUL θέλω...
(ξέρω που..... θα περάσω)
Motul ποιο βάζεις?  αλλά γιατί να τα λεμε από εδώ? πέρασε να τα πείτε με τον Γιώργο, και για motul και για το bardahl και για το bel ray
ας πουν κι άλλοι τις απόψεις τους!

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Παρασκευή 30 Σεπτέμβριος 2016, 20:15:30 μμ
Σωστά έχεις δίκιο..
Σάββατο ανοιχτό έτσι  ??
(απλά κάποιος μου είπε κάτι για Bardhal και   ??? ??? κατάλαβες)
Οκ

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #5 on: Σάββατο 01 Οκτώβριος 2016, 05:42:26 πμ
Spectro εχω εγω.Γενικα ο κινητηρας δουλευει καλα, με σωστες και ησυχες αλλαγες ταχυτητων.Τα εχω περιπου 3000 km.
Στις καλες ζεστες βεβαια, δεν μου πολυαρεσαν.Τωρα οι θερμοκρασιες εχουν πεσει, οποτε δουλευει αρκετα στρωτα  και ησυχα το μοτερ.Θεωρω βεβαια, οτι τα bell rey ειναι καλυτερα.

Offline george p

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 21:44:31 μμ
Γεια σας.Εχω και εγω τις ανησυχιες μου για το λαδι. Προς το παρον φοραω denicoil 10/40.Δεν την ξερω την μαρκα αλλα το βαζουν για καλο, και η αληθεια ειναι οτι για 1500-2000 χλμ οι αλλαγες ειναι κομπλε.Μετα αρχιζει να ειναι πιο σκληρο κτλ.Τα ξερει κανεις και το κατα ποσο καλα ειναι για την ΤΑ650?Εγω ελεγα για μοτουλ αλλα απο οσο εχω διαβασει δεν ειναι και το καλυτερο.Απο οσο εχω δει παιζει castrol και bell rey.

Δε ξερω αν ειναι και το σωστο νημα,αλλα κανα καλο αξιοπιστο και οχι πιασω.....ικο συνεργειο παιζει στα δυτικα προαστια?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #7 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 23:42:03 μμ
Διάβασε εδώ http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1641.0  τις τελευταίες 8 σελίδες

αλλά και πάλι , αν βγάλεις ακρη πές μου  :2hysterical: :2hysterical:

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #8 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2016, 04:23:52 πμ
Έβαλα τελικά MOTUL 10W-40 ημι-συνθετικά για τούτη την περίοδο να δω πως θα πάνε
και βλέπομε ..στο άλλο θα δοκιμάσω BELL-RAY 15W-50...
Έτσι για να δω τη διαφορά...
Ούτως ή άλλως σε 5-6 μήνες θα αλλάξω λάδια πάλι..  :2hysterical:
προς το παρών (3 μέρες !!! :goofy:) δείχνουν αθόρυβα κ μαλακά στο σασμάν...Είδομεν....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2016, 21:16:12 μμ
Η εύκολη κ δοκιμασμένη λύση  :thumbright:.
Eγώ με τα Motul ξενέρωσα όταν αρχισα να διαβάζω για νοθείες κλπ.
Είμαι που είμαι ψείρας με το μαχανάκιον, μετά κάθε θόρυβο που άκουγα είχα κ την έννοια κ θεωρούσα οτι είχα βάλει σκάρτα λάδια. :2dizzy:

Τελικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν έπαιξε νοθευμένη παρτίδα. Ομως δεν τα ξαναέβαλα τα συγκεκριμένα, μετα απο καιρό έβαλα τα 100% συνθετικά 15/50 που έγραφαν επάνω racing.
Moυ πεταει ενας απο εδώ μέσα οτι τα racing λάδια δεν έχουν καθαριστικιά πρόσθετα .... αααααααλλο άγχος  :eusa_think: απο εκεί οτι θα βρωμίσω τον κινητήρα. :goofy:

Τα άλλαξα στα 1000χλμ δεν αντεξα άλλο, κ έβαλα τα BellRay.

Offline maintenance

• Απλός οδηγός
  • κονιόρδος
Reply #10 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 04:20:27 πμ
Η εύκολη κ δοκιμασμένη λύση  :thumbright:.
Eγώ με τα Motul ξενέρωσα όταν αρχισα να διαβάζω για νοθείες κλπ.
Είμαι που είμαι ψείρας με το μαχανάκιον, μετά κάθε θόρυβο που άκουγα είχα κ την έννοια κ θεωρούσα οτι είχα βάλει σκάρτα λάδια. :2dizzy:

Τελικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν έπαιξε νοθευμένη παρτίδα. Ομως δεν τα ξαναέβαλα τα συγκεκριμένα, μετα απο καιρό έβαλα τα 100% συνθετικά 15/50 που έγραφαν επάνω racing.
Moυ πεταει ενας απο εδώ μέσα οτι τα racing λάδια δεν έχουν καθαριστικιά πρόσθετα .... αααααααλλο άγχος  :eusa_think: απο εκεί οτι θα βρωμίσω τον κινητήρα. :goofy:

Τα άλλαξα στα 1000χλμ δεν αντεξα άλλο, κ έβαλα τα BellRay.

αφου πρόλαβες και δεν σου εσκασαν τιποτα τσιμουχες να εχεις αλλα .......... παλι καλα.

Αυτα τα παλιόλαδα, μονο λαδια δεν ειναι. Χημικες ενωσεις ειναι χωρις ιχνος πρωτης υλης πετρελαίου.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 05:15:09 πμ
Αυτή η ιστορία με τα λάδια τελειωμό δεν έχει, κάνω μια ψαχτική στο νετ για ''the best motorcycle engine oil '' κ εμπλεξα .

Βρήκα όμως και αυτό: Mobil 1 20W-50 Full Synthetic Motorcycle Oil,
https://www.walmart.com/ip/Mobil-1-20W-50-Full-Synthetic-Motorcycle-Oil-1-qt./16767830

ΥΓ! κουβέντα να γίνεται

Offline maintenance

• Απλός οδηγός
  • κονιόρδος
Reply #12 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 05:27:34 πμ
κουβεντα να γινεται...

Εν ετη 1989 στο ΠΝ που υπηρετουσα και συγκεκριμενα σε Φαρόπλοιο, κατω στο μηχανοστάσιο είχε ενα βρυσάκι που ηταν συνδεδεμενο με το καρτερ της μηχανης. (40 βαρέλια sae 30)

Toτε είχα ενα παπί c50 που το έπερνα και στα ταξίδια ανα την Ελλδα που κάναμε, και λεφτα ως γνωστό δεν υπήρχαν.

Βενζίνη εβαζα αυτη την κοκκινη που είχαμε καργα, και αλλαγες λαδιων καθε 1000 χλμ, εφόσον και αυτο το ειχαμε τζάμπα.

Η καταληξη ηταν, να μην κατεβαινει η μανιβέλα τον χειμώνα λόγω sae (το εμαθα αργότερα ΤΙ σημαινει sae),και η βλακεια μου ηταν ακομη μεγαλύτερη. Σε ενα τετοιο ταλαιπωρημενο μοτερακι, εβαλα φουλ συνθετικο για καλυτερα.
Οπου υπήρχε τσιμουχα, τα εφτυνε, και όπου υπηρχε φλάτζα, δακρυζε. Πριν απο αυτο όμως, σε ενα ταξίδι στην Συρο, ανεβαινουμε 3 στην πάπια να πάμε Ερμουπολη. Καταπειραγμενο το παπί, τερμα γραναζωμενο, η 2ερα, ανεβαζε 60 χλμ.... Τερμα γκαζι που λες, 3 πάνω τσιτα η 2ερα, κόκκινη βενζίνη με αγνωστα οκτάνια............Απλα το εμβολο εγινε διαμπερές. :2hysterical:

Οι μηχανικάρες όμως που ειχαμε στο πλοίο (του εμπορικου οι περισσότεροι) μου το έκαναν καινούργιο. Το 1995 επωλήθη και ησυχασε το καρμα του.!!!!!

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 07:13:22 πμ
Λοιπόν Νικόλα να σου πω και το άλλο.............
Φίλος συμφορουμίτης..δε λέω ονόματα.. :eusa_naughty:βάζει τώρα και χρόνια στο ΤΑ600
 (σε γενόμενη ερώτηση προς τον ίδιο τι λάδια βάζει  ???)
Λέει ..αααα!! τώρα και χρόνια χρησιμοποιώ μόνο λάδια απο το LIDL με
10 ευρώπουλα το 4λιτρο (ή 5λιτρο δε θυμάμαι καλά)  :2hysterical:
και όλα οκ κανένα πρόβλημα με το κινητήρα...... :eusa_clap:
μήπως τόχουμε χάσει λίγο όλοι μας σχετικά με το...λάδι..???
λέω τώρα εγώ ...???? και μεις τρωγόμαστε με τα ρούχα μας????
το μανιουαλ λέει ΛΑΔΙΑ 20W-50 και σε χαμηλές θερμοκρασίες 10W-40
Άρα λέει χοντρόλαδα ....ε (για ΤΑ 400-600-650-ΑΤ-650-750
τότε τι ψαχνόμαστε..???? ??? και μάλιστα SE ή SF τώρα έχομε άνω του SJ -MA2 κλπ
άμα περάσει ο καιρός τους πάνε για αλλαγή έτσι ???
το βασικό λοιπόν είναι να αλλάζουν στην ώρα τους τα λάδια και
όσο πιο παλιό μοτέρ τόσο πιο συχνά---3000 έως 4000 χλμ νομίζω???
ούτως η άλλως το ψωμί της μοτο είναι τα λάδια.........
όχι το ΩΧ ρε γαμώτο κόλλησε γιατί ξέχασα να τα αλλάξω στην ώρα τους... :eusa_naughty:
Λέω κ πάλι ....εεε????
Εντάξει καλά τα άλλα --αλλά τελικά τι γίνεται μήπως έχομε πέσει σε λούμπα ???
δε λέω και για ψευτόλαδα (σχιστομάτικα κι έτσι  :goofy:) εφ όσον δουλεύει το μοτόρι
όμως χωρίς θέμα ?? τότε τι ψάχνομε ???
« Last Edit: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 07:25:17 πμ by klearxos »

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #14 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 16:27:02 μμ
...... μετα απο καιρό έβαλα τα 100% συνθετικά 15/50 που έγραφαν επάνω racing.

Τα άλλαξα στα 1000χλμ δεν αντεξα άλλο.....

Σημαντική ερώτηση: Βγήκαν τα λάδια μαύρα;

αφου πρόλαβες και δεν σου εσκασαν τιποτα τσιμουχες να εχεις αλλα .......... παλι καλα.

Αυτα τα παλιόλαδα, μονο λαδια δεν ειναι. Χημικες ενωσεις ειναι χωρις ιχνος πρωτης υλης πετρελαίου.

Ψυχραιμία Φιντέλ! Αυτοί που τα χρησιμοποιούν στους αγώνες δεν είναι άσχετοι.

Εν ετη 1989 στο ΠΝ που υπηρετουσα και συγκεκριμενα σε Φαρόπλοιο, κατω στο μηχανοστάσιο είχε ενα βρυσάκι που ηταν συνδεδεμενο με το καρτερ της μηχανης. (40 βαρέλια sae 30)

Toτε είχα ενα παπί c50 που το έπερνα και στα ταξίδια ανα την Ελλδα που κάναμε, και λεφτα ως γνωστό δεν υπήρχαν.

Βενζίνη εβαζα αυτη την κοκκινη που είχαμε καργα, και αλλαγες λαδιων καθε 1000 χλμ, εφόσον και αυτο το ειχαμε τζάμπα.

Η καταληξη ηταν, να μην κατεβαινει η μανιβέλα τον χειμώνα λόγω sae

Κουφόν!
Κάποτε μόνο μονότυπα λάδια υπήρχαν και το παπί είναι τεχνολογία του κάποτε. Για το Benly του 63 που έχω το βιβλίο γράφει SAE 30, φυσικά του βάζω κάτι πιο σύγχρονο.
Με καραφτιαγμένο παπί από μηχανικάρες δεν είναι δυνατόν να γίνει συγκριτικό τεστ λαδιών.
Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσουμε λάδι sae 30 diesel, τα diesel έχουν πιο πολλά καθαριστικά στο 650 του Stoneman. Έτσι θα γνωρίζουμε σίγουρα και θα έχει κι' ο Νικόλας μια μηχανή αστραφτερή και από μέσα.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Φίλος συμφορουμίτης..δε λέω ονόματα.. :eusa_naughty:βάζει τώρα και χρόνια στο ΤΑ600
 (σε γενόμενη ερώτηση προς τον ίδιο τι λάδια βάζει  ???)

Το λάδι του Lidl είναι για κινητήρες. Δηλαδή όχι για κιβώτια και συμπλέκτη. Λογικά αν το πιέσει το 600 θα καταλάβει πατινάρισμα.

Εννοείται. Για αυτό προσοχή μη πάει και αυτό το θέμα στις 50 σελίδες χωρίς να βοηθάει.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline maintenance

• Απλός οδηγός
  • κονιόρδος
Reply #15 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 18:49:09 μμ

Ψυχραιμία Φιντέλ! Αυτοί που τα χρησιμοποιούν στους αγώνες δεν είναι άσχετοι.

Τα ίδια λέμε. Τα δικά μας ΔΕΝ ειναι αγωνιστικά.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2016, 23:52:29 μμ
Kατ' αρχάς , δεν είμαι μηχανκός, απλά μια εποχή διάβασα τα βιβλία της Σιβιτανίδιου Σχολής τμήμα ΜΕΚ κ ότι κατάλαβα κατάλαβα  :goofy:
30 χρόνια Ηλεκτρονικάρας είμαι , την μπίχλα την απεχθάνομαι αλλά με κυνηγάει η άτιμη. :2hysterical:

Αρα , απαντώ :

αντε πές το κ αυτό ...

Ναι , αρκετοι το χρησιμοποιουν αυτό το λάδι, αλλά απο ότι ξερω είναι λάδι κινητήρα κ τα αντιτριβικά πρόσθετα που περιέχει δεν κάνουν καλό στους υγρους συμπλέκτες, σε καμμιά Μπού Μου Βού με ξηρό συμπλέκτη ναι.

Το κιβώτιο έχει την ίδια άποψη η πατινάρει μεχρι αηδίας ?  :2hysterical:

Οχι λίγο , πολύ, αλλά βλέπεις έχει πολλές ψείρες αυτή η ρημάδα η μαιμού.

Τι τρωγόμαστε? τα εχουμε κάνει ρετάλια  :2hysterical:

το μανιουαλ λέει ΛΑΔΙΑ 20W-50 και σε χαμηλές θερμοκρασίες 10W-40

Για τις θερμοκρασίες Της Ελλάντας , δλδ -10 εως +40 οC κατάλληλο λάδι είναι το 10/40 κ το 15/50

Άρα λέει χοντρόλαδα ....ε (για ΤΑ 400-600-650-ΑΤ-650-750
τότε τι ψαχνόμαστε..???? ??? και μάλιστα SE ή SF τώρα έχομε άνω του SJ -MA2 κλπ

Για την 650 το Βιβλίο0 Χρήστη (user manual) αναφέρει SE , SF τη SJ , και SAE 10/40.

άμα περάσει ο καιρός τους πάνε για αλλαγή έτσι ???

Mετά ένα χρόνο, διότι χάνουν τις αντιοξειδωτικές τους ικανότητες, αλλά μην κάνουμε κ την τρίχα τριχιά ετσι?
Μια τσέπη έχουμε , πόσο βάθος να έχει πιά?  :2hysterical:

το βασικό λοιπόν είναι να αλλάζουν στην ώρα τους τα λάδια και
όσο πιο παλιό μοτέρ τόσο πιο συχνά---3000 έως 4000 χλμ νομίζω???

Αυτό δεν το έχω ξανακούσει, εχω όμως ακούσει για ''παχύτερο'' λάδι αν καίει λάδια.

ούτως η άλλως το ψωμί της μοτο είναι τα λάδια.........
όχι το ΩΧ ρε γαμώτο κόλλησε γιατί ξέχασα να τα αλλάξω στην ώρα τους... :eusa_naughty:
Λέω κ πάλι ....εεε????

Ντάξ' είπαμε αλλά όχι κ έτσι, αλλά με μια φυσιολογική χρήση , επειδή κ αυτό παίζει το ρόλο του, τα ημισυνθετικά τα αλλάζεις στα 6000 κ τα 100% συνθετικά κοντά στα 10000χλμ.
Ομως το πότε θα τα αλλάξεις τις περισσότερες φορές είναι θέμα δικής σου απόφασης κ ενός ας το πούμε ψυχολογικου ορίου.
Ετσι δλδ ξυπνάς μια μερα κ λές ... κατι ακούγεται παράξενα στον κινητήρα, πάω για λάδια, κ ας τα έχεις 3 μήνες  :goofy:

Εντάξει καλά τα άλλα --αλλά τελικά τι γίνεται μήπως έχομε πέσει σε λούμπα ???
δε λέω και για ψευτόλαδα (σχιστομάτικα κι έτσι  :goofy:) εφ όσον δουλεύει το μοτόρι
όμως χωρίς θέμα ?? τότε τι ψάχνομε ???

Τπτ δεν ψάχνουμε, δεν χάσαμε κ τπτ, απλά τις καλομαθαίνουμε κ χάνουμε λ7 αλλάζοντας λάδια συχνότερα απο ότι πρέπει.
Οπως έχω ξαναγράψει: Ολα τα λάδια είναι καλά, οποιοδήποτε λάδι 10/40 η 15/50 με προδιαγραφές SE , SF η SJ είναι κατάλληλο, εκεί όμως μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας κ επηρεάζει την επιλογή σου, ετσι χρησιμοποιείς ενα λάδι που σε κάνει να αισθάνεσαι στις χαμηλές αλλαγές οτι δεν θα σπάσουν όλα εκεί μέσα κ που ακούς τον κινητήρα καλύτερα στα δικά σου αυτιά.
Εχω μάλιστα παρατηρήσει οτι λάδια με ίδιο SAE παραδόξως ΔΕΝ έχουνη την ίδια ρευστότητα, δλδ αν συγκρίνω το Castrol 10/40 με το Amsoil 10/40 το πρώτο ετρεχε σαν νεράκι, το δεύτερο δεν ηταν κ βαλβολίνη αλλά ήταν πιό ''παχύρευστο''.

Πχ εγώ εχω αλλάξει λάδια κ σε 300χλμ.(Castrol) τι 300? τρείς μερες τα κράτησα κ τα χρησιμοποίησα στο παπί.

Μεχρι χθές δεν ήξερα πως η Honda βγάζει λάδι 10/40 .Στην επόμενη θα το σκεφτώ αν έχει ο Σαρακάκης.
https://motorcycle.honda.ca/Content/motorcycle.honda.ca/32f3ec00-2734-4f19-bd2c-88e2d4b32653/GenericContent_FFH/oils-and-applications-en.pdf

Σημαντική ερώτηση: Βγήκαν τα λάδια μαύρα;

Οχι, ουτε μετα απο ένα χρόνο. Σκουριναν δεν λέω, αλλά οχι όσο τα άλλα.

Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσουμε λάδι sae 30 diesel, τα diesel έχουν πιο πολλά καθαριστικά στο 650 του Stoneman. Έτσι θα γνωρίζουμε σίγουρα και θα έχει κι' ο Νικόλας μια μηχανή αστραφτερή και από μέσα.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Ναι ε?  :eusa_think:

Εννοείται. Για αυτό προσοχή μη πάει και αυτό το θέμα στις 50 σελίδες χωρίς να βοηθάει.

Για εκεί το βλέπω.  :2hysterical:

Offline nick kastor

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
Reply #17 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 00:29:37 πμ
καλησπέρα σας. Είχα μια διαφωνία με ένα φίλο μου για το πως μετράμε την στάθμη των λαδιών στον κινητήρα.Ερώτηση: Εφ'οσων ξεδιδώσουμε την τάπα, την βιδώνουμε ξανά για να μετρήσουμε ή απλά την βάζουμε μέχρι το σπίρωμα? τα φώτα σας παρακαλώ γιατι θα σκοτωθούμε στο τέλος ;D

Offline nick kastor

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
Reply #18 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 00:43:38 πμ
Αααα!! οταν την αγόρασα τη μηχανή μου είπε οτι μόλις άλλαξε λάδια και δεν έκανα ο παπάρας έλεγχο, προχθές μετα απο 1,500 χλμ λέω ας τα δώ, τα μέτρησα με την τάπα ακουμπημένη μέχρι το σπίρωμα και ο δείχτης που έχει πνηγμένος στο λάδι, αφαίρεσα 200 ml για να φτάσει στην πάνω γραμμή, αν το μετράνε έτσι! αλλιώς πρέπει να ωγάλω και άλλο, δεν καταλαβαίνω όταν αλλάζουν λάδια δεν κοιτάζουν τον δείχτη? απλά βάζουν? και πόσο? παίρνει 2,4 l λέει   μάλλων χωρίς φίλτρο, με φίλτρο πόσο να παίρνει? τι να πώ!! 

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 00:51:45 πμ
Βάζουμε μπροστά κινητήρα.
Αφήνουμε στο ρελαντί λίγα λεπτά.
Σβήνουμε κ περιμένουμε 2-3 λεπτά.

Με το μηχανάκι ορθιο κ σε επίπεδο έδαφος, ακουμπάμε τον δείκτη .
ΔΕΝ βιδώνουμε τον δείκτη όταν μετράμε την στάθμη λαδιού.

Με αλλαγή φίλτρου εγώ βαζω 2.5 λιτρα κ μετα αν χρειαστεί συμπληρώνω, ποτέ δεν έχει πάρει πάνω απο 2.6 λίτρα.
« Last Edit: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 00:53:34 πμ by Stoneman »

Offline nick kastor

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
Reply #20 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 01:53:39 πμ
Ευχαριστώ πολύ STONEMAN, αρα καλά το έκανα, η μέτρηση έγινε μετα παο πορεία και στάση περιπου 10 λεπτων και στο διπλό σταντ σε επιπεδο μέρος

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #21 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 03:57:36 πμ
Σωστός Νικόλα. Τα άλλαξα το ΣΚ και πήρε ακριβώς 2,55 λτ με αλλαγή φίλτρου. Όσο για το ποστ με τα λαδια σωστά τα λες απλώς τα ανέφερα ετσι για να δούμε οτι κ αυτά γίνονται. Ο καθα  εις αντιδρά όπως νοιώθει καλά.  Ψάχνοντας βρίσκεις και κρίνεις ετσι ;  σωστά

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

για Nick Kastor

η μέτρηση έγινε μετα παο πορεία και στάση περιπου 10 λεπτων και στο διπλό σταντ σε επιπεδο μέρος

Η μέτρηση στάθμης λαδιού γίνεται με τις ρόδες σε επίπεδο μέρος και όρθια η μηχανή !!! όχι στο διπλό !!!
και όπως είπε ο Stoneman χωρίς να βιδώσουμε :eusa_naughty: τον δείκτη..μόνο τον ακουμπάμε  :boops:

« Last Edit: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 07:45:20 πμ by klearxos »

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #22 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 16:04:54 μμ

Οχι, ουτε μετα απο ένα χρόνο. Σκουριναν δεν λέω, αλλά οχι όσο τα άλλα.

Άρα δεν καθαρίζουν και τόσο. 1000 χλμ όμως που άντεξες να τα έχεις είναι λίγα. Στο επόμενο πείραμα να τα αφήσεις 6.000 χλμ για να είναι η σύγκριση σωστή. Τα λάδια με πολλά καθαριστικά πάντως, βγαίνουν πίσα, πράγμα το οποίο δεν είναι κακό.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 22:02:23 μμ
Το ξέρω αυτό Γιάννη.
Αλλά ένα έχω να πώ οτι τα λάδια αυτά ( http://motokinisi.gr/product/ladi-300v-4t-road-racing-15w50-1l-motul/?ref=bestprice.gr   ) μου θύμισαν τα Amsoil, τα ρημάδια τα Amsoil , τα άλλαζα στα  4500 χλμ κ ηταν σαν αίσθηση όπως την 1η μέρα, κατακαλόκαιρο έκανα 140χλμ στο κέντρο της Αθήνας κ δεν καταλάβαιναν τπτ.

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Πέμπτη 06 Οκτώβριος 2016, 23:49:40 μμ
Βάζουμε μπροστά κινητήρα.
Αφήνουμε στο ρελαντί λίγα λεπτά.
Σβήνουμε κ περιμένουμε 2-3 λεπτά.

Με το μηχανάκι ορθιο κ σε επίπεδο έδαφος, ακουμπάμε τον δείκτη .
ΔΕΝ βιδώνουμε τον δείκτη όταν μετράμε την στάθμη λαδιού.

Με αλλαγή φίλτρου εγώ βαζω 2.5 λιτρα κ μετα αν χρειαστεί συμπληρώνω, ποτέ δεν έχει πάρει πάνω απο 2.6 λίτρα.
Εμένα ρε
φίλε αυτό δεν μου έρχεται καλά, το είδες κάπου γραμμένο αυτό? εγώ ξέρω πως τα λάδια πρέπει να ειναι κρυα, και να έχουν κατεβεί στο κάρτερ  (και μην μου πεις πως αυτό ισχύει για τα αυτοκίνητα), ποιος ο λόγος να σκορπισουν τα λάδια σε όλο τον κινητήρα? τι στάθμη θα μετρήσεις? άλλο όταν θέλεις να τα αλλάξεις, εκει πρέπει να ειναι λιγο ζεστά!!!!