Kατ' αρχάς , δεν είμαι μηχανκός, απλά μια εποχή διάβασα τα βιβλία της Σιβιτανίδιου Σχολής τμήμα ΜΕΚ κ ότι κατάλαβα κατάλαβα

30 χρόνια Ηλεκτρονικάρας είμαι , την μπίχλα την απεχθάνομαι αλλά με κυνηγάει η άτιμη.

Αρα , απαντώ :
Λοιπόν Νικόλα να σου πω και το άλλο.............
αντε πές το κ αυτό ...
Φίλος συμφορουμίτης..δε λέω ονόματα..
βάζει τώρα και χρόνια στο ΤΑ600
Λέει ..αααα!! τώρα και χρόνια χρησιμοποιώ μόνο λάδια απο το LIDL με
10 ευρώπουλα το 4λιτρο (ή 5λιτρο δε θυμάμαι καλά) 
Ναι , αρκετοι το χρησιμοποιουν αυτό το λάδι, αλλά απο ότι ξερω είναι λάδι κινητήρα κ τα αντιτριβικά πρόσθετα που περιέχει δεν κάνουν καλό στους υγρους συμπλέκτες, σε καμμιά Μπού Μου Βού με ξηρό συμπλέκτη ναι.
και όλα οκ κανένα πρόβλημα με το κινητήρα...... 
Το κιβώτιο έχει την ίδια άποψη η πατινάρει μεχρι αηδίας ?

μήπως τόχουμε χάσει λίγο όλοι μας σχετικά με το...λάδι..
Οχι λίγο , πολύ, αλλά βλέπεις έχει πολλές ψείρες αυτή η ρημάδα η μαιμού.
λέω τώρα εγώ ...
? και μεις τρωγόμαστε με τα ρούχα μας?
Τι τρωγόμαστε? τα εχουμε κάνει ρετάλια

το μανιουαλ λέει ΛΑΔΙΑ 20W-50 και σε χαμηλές θερμοκρασίες 10W-40
Για τις θερμοκρασίες Της Ελλάντας , δλδ -10 εως +40 οC κατάλληλο λάδι είναι το 10/40 κ το 15/50
Άρα λέει χοντρόλαδα ....ε (για ΤΑ 400-600-650-ΑΤ-650-750
τότε τι ψαχνόμαστε..
?
και μάλιστα SE ή SF τώρα έχομε άνω του SJ -MA2 κλπ
Για την 650 το Βιβλίο0 Χρήστη (user manual) αναφέρει SE , SF τη SJ , και SAE 10/40.
άμα περάσει ο καιρός τους πάνε για αλλαγή έτσι
Mετά ένα χρόνο, διότι χάνουν τις αντιοξειδωτικές τους ικανότητες, αλλά μην κάνουμε κ την τρίχα τριχιά ετσι?
Μια τσέπη έχουμε , πόσο βάθος να έχει πιά?

το βασικό λοιπόν είναι να αλλάζουν στην ώρα τους τα λάδια και
όσο πιο παλιό μοτέρ τόσο πιο συχνά---3000 έως 4000 χλμ νομίζω???
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει, εχω όμως ακούσει για ''παχύτερο'' λάδι αν καίει λάδια.
ούτως η άλλως το ψωμί της μοτο είναι τα λάδια.........
όχι το ΩΧ ρε γαμώτο κόλλησε γιατί ξέχασα να τα αλλάξω στην ώρα τους... 
Λέω κ πάλι ....εεε?
Ντάξ' είπαμε αλλά όχι κ έτσι, αλλά με μια φυσιολογική χρήση , επειδή κ αυτό παίζει το ρόλο του, τα ημισυνθετικά τα αλλάζεις στα 6000 κ τα 100% συνθετικά κοντά στα 10000χλμ.
Ομως το πότε θα τα αλλάξεις τις περισσότερες φορές είναι θέμα δικής σου απόφασης κ ενός ας το πούμε ψυχολογικου ορίου.
Ετσι δλδ ξυπνάς μια μερα κ λές ... κατι ακούγεται παράξενα στον κινητήρα, πάω για λάδια, κ ας τα έχεις 3 μήνες

Εντάξει καλά τα άλλα --αλλά τελικά τι γίνεται μήπως έχομε πέσει σε λούμπα 
δε λέω και για ψευτόλαδα (σχιστομάτικα κι έτσι
) εφ όσον δουλεύει το μοτόρι
όμως χωρίς θέμα ?? τότε τι ψάχνομε
Τπτ δεν ψάχνουμε, δεν χάσαμε κ τπτ, απλά τις καλομαθαίνουμε κ χάνουμε λ7 αλλάζοντας λάδια συχνότερα απο ότι πρέπει.
Οπως έχω ξαναγράψει:
Ολα τα λάδια είναι καλά, οποιοδήποτε λάδι 10/40 η 15/50 με προδιαγραφές SE , SF η SJ είναι κατάλληλο, εκεί όμως μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας κ επηρεάζει την επιλογή σου, ετσι χρησιμοποιείς ενα λάδι που σε κάνει να αισθάνεσαι στις χαμηλές αλλαγές οτι δεν θα σπάσουν όλα εκεί μέσα κ που ακούς τον κινητήρα καλύτερα στα δικά σου αυτιά.Εχω μάλιστα παρατηρήσει οτι λάδια με ίδιο SAE παραδόξως ΔΕΝ έχουνη την ίδια ρευστότητα, δλδ αν συγκρίνω το Castrol 10/40 με το Amsoil 10/40 το πρώτο ετρεχε σαν νεράκι, το δεύτερο δεν ηταν κ βαλβολίνη αλλά ήταν πιό ''παχύρευστο''.
Πχ εγώ εχω αλλάξει λάδια κ σε 300χλμ.(Castrol) τι 300? τρείς μερες τα κράτησα κ τα χρησιμοποίησα στο παπί.
Μεχρι χθές δεν ήξερα πως η Honda βγάζει λάδι 10/40 .Στην επόμενη θα το σκεφτώ αν έχει ο Σαρακάκης.
https://motorcycle.honda.ca/Content/motorcycle.honda.ca/32f3ec00-2734-4f19-bd2c-88e2d4b32653/GenericContent_FFH/oils-and-applications-en.pdfΣημαντική ερώτηση: Βγήκαν τα λάδια μαύρα;
Οχι, ουτε μετα απο ένα χρόνο. Σκουριναν δεν λέω, αλλά οχι όσο τα άλλα.
Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσουμε λάδι sae 30 diesel, τα diesel έχουν πιο πολλά καθαριστικά στο 650 του Stoneman. Έτσι θα γνωρίζουμε σίγουρα και θα έχει κι' ο Νικόλας μια μηχανή αστραφτερή και από μέσα.

Ναι ε?
Εννοείται. Για αυτό προσοχή μη πάει και αυτό το θέμα στις 50 σελίδες χωρίς να βοηθάει.
Για εκεί το βλέπω.