Μιχάλη άνοιχτο το θέμα λέμε, έχουμε ερωτήσεις 
Εντάξει λοιπόν. Ας μιλήσουμε για τις πρώτες εντυπώσεις, οι οποίες είναι κι αυτές σημαντικές όταν προέρχεσαι από άλλο μοντέλο από τη μια μέρα στην άλλη.
Ας ξεκινήσω από το ΤΑ. Περνώντας ένα χρόνο μαζί του κάνοντας τα όλα εκτός εντούρο (πόλη, εθνική, χωματόδρομους, επαρχιακούς βουνίσιους δρόμους, στενά, ταξίδι στο εξωτερικό) και 20.000χλμ, κατάλαβα γιατί έχει τη θέση που έχει στην αγορά και στην καρδιά των αναβατών παρά την ηλικία του: πολύ καλό σύνολο που προσφέρει με τιμιότητα αυτά που υπόσχεται αλλά μέχρι εκεί. Το ευχαριστήθηκα, με εξυπηρέτησε, το απόλαυσα, έζησα καλές στιγμές αλλά πάντα ένιωθα πως ήμουν στο όριο, πως κάτι έλειπε. Κρίμα που η χόντα δεν του το δίνει. Δεν θα το άλλαζα!
Και εδώ ακριβώς είναι το μελανό σημείο του, ότι σταματάει εκεί που έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω. Γιατί κατά τα άλλα δεν υστερεί σε τίποτα, απεναντίας υπερτερεί σε κάποια σημεία όπως αξιοπιστία, χρηστικότητα, πολυμορφία. Όπως είχα δηλώσει και παλαιότερα, περίμενα πιστά τη χόντα, παγώνοντας κάθε κίνησή μου για μήνες, να δω τι θα έβγαζε. Και είδα!
Πάμε τώρα στο strom. Άλλο πράμα....Όχι με την έννοια του καλύτερου ή χειρότερου, απλώς άλλο πράμα! Τελείως άλλο. Αληθινή μοτοσυκλέτα!
Στιβαρή αίσθηση που πατάει γερά στο δρόμο χωρίς ταλαντώσεις και ασάφειες, λέγε με αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών με τον κινητήρα φέρον μέρος. Στις στροφές πάει εκεί που το θες ενώ πλαγιάζει με τρομερή ευκολία.
Κινητήρας θαύμα, γραμμικότατος, βελούδινος, ελαστικός με δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών αμέσως από χαμηλά. Στις 5000 σαλ έχει ήδη αρκετή δύναμη και εκεί που νομίζεις ότι αυτό ήταν, υπάρχει ακόμη άλλο τόσο στροφόμετρο (κόκκινο στις 10500). Με μια λέξη απολαυστικός. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το γκάζι.
Τα φρένα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για μια τέτοια μοτοσυκλέτα. Έρχεται όμως το ΑBS να σώσει την κατάσταση, αφού μπορείς να τα πιέσεις μέχρι τέρμα ξέροντας ότι δεν πρόκειται να μπλοκάρουν.
Μην ξεχνάμε όμως ότι όπως ο κινητήρας και τα λάστιχα, θέλουν κι αυτά στρώσιμο. Σωληνάκια υψηλής θα ήταν μια καλή κίνηση.
Οι ρυθμιζόμενες εμπρός-πίσω αναρτήσεις, κάπως σκληρές προσανατολισμένες περισσότερο στη σπορ χρήση, σε συνδυασμό με το στιβαρό πλαίσιο βάζουν τη μοτοσυκλέτα σε όποια θέση θες χωρίς το παραμικρό κούνημα, μεταφέροντας όμως έτσι τις ανωμαλίες του δρόμου στον αναβάτη. Κάθε τι έχει και ένα τίμημα. Προσωπικά δεν με πειράζει η λιγότερη άνεση προς χάριν της ασφάλειας.
Γενικώς, σε όλους τους τομείς η μοτό αποπνέει αέρα "σύγχρονου", σημερινού. Τα όργανα ηλεκτρονικά. Ανοίγεις το διακόπτη και ακούς βζζζζζζζ περιμένοντας να σβήσει η λέξη check. Τα φλας και το πίσω φως είναι led, όχι λάμπες. Πίσω έχει δύο σε περίπτωση που καεί το ένα. Φώτα αυτοκινήτου. Δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα να ανάψω τη μεγάλη σκάλα!!
Ο δείχτης βενζίνης ηλεκτρονικός και ακριβής. Στα τελευταία 4,5 λίτρα αναβοσβήνει μια αντλία βενζινάδικου ενώ στα τελευταία 3 λίτρα αναβοσβήνει ολόκληρη η τελευταία γραμμή (έχει 5 που η καθεμιά αντιστοιχεί σε 4,4 λίτρα).
Ένα σημείο άξιο προσοχής είναι ότι το μπροστινό λάστιχο είναι μόλις ένα εκατοστό πιο στενό από το πίσω λάστιχο του ΤΑ!!!!!
Ρεζερβουάρ 22 λίτρων που μου δίνει (μέχρι στιγμής) 434 χλμ αυτονομία. Κατανάλωση 4,6λ/100χμ. Ψυγείο νερού συν ψυγείο λαδιού που σε συνδυασμό με την άνεση του κινητήρα, κάνουν τη θερμοκρασία να είναι κολλημένη στην τρίτη από τις πέντε γραμμές, από την αρχή που θα βάλεις μπροστά μέχρι που θα σβήσεις.
Ζελατίνα ρυθμιζόμενη σε τρείς θέσεις ενώ διαθέτει και αλάρμ.
Ο ψεκασμός φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του κινητήρα. Μόλις βάλεις μπροστά πάει 2000 σαλ για ένα δυο δευτερόλεπτα και μετά σταθεροποιείται στο ρελαντί. Ούτε τσοκ, ούτε τίποτα, ούτε σκασίματα, ούτε μπερδέματα.
Σκέτη απόλαυση. Έχω κάνει ήδη σε 10 μέρες ακριβώς σήμερα 1253 χλμ, από τα 1600 που απαιτούνται για το στρώσιμο. Μέσος όρος 125,3χλμ/μέρα.
Και όλα αυτά με μόλις 197 κιλά άδειο, σε μέγεθος και επιδόσεις του 1000αριού αδελφού.
Αααα, μα κάθομαι και γράφω αντί να κάνω βόλτες? Τα ίδια τα γραφόμενά μου μου άνοιξαν την όρεξη. Πάω μέχρι την πόλη να πάρω το 0-300. Βγήκε σήμερα. Μέχρι να έρθω κάντε τις ερωτήσεις σας.