Κώστα, στο ίδιο κύκλωμα βρίσκονται: διακοπτάκι συμπλέκτη, διακοπτάκι νεκράς, διακοπτάκι stand, πηνίο ρελέ μίζας, ένα ζευγάρι ανάστροφων διόδων (που βρίσκεται μέσα στις ασφάλειες), και ένας ακροδέκτης της ηλεκτρονικής. Οι δίοδοι φτιάχνουν τη λογική στο κύκλωμα (μια περίπτωση είναι πχ. όταν έχω sidestand και δεν έχω πατημένο συμπλέκτη να μην παίρνει μπροστά, κλπ).
Όταν βάζεις νεκρά στο κιβώτιο, το διακοπτάκι νεκράς γίνεται closed (δηλ. οι επαφές του βραχυκυκλώνουν), και μέσω της μια διόδου, ανάβει το λαμπάκι νεκράς στα όργανα. Σε αυτήν την περίπτωση γειώνεται και ο ένας ακροδέκτης του πηνίου ρελέ μίζας και έτσι μπορείς να βάλεις μπροστά. Αν όμως έχεις ταχύτητα μέσα, πρέπει να πατήσεις συμπλέκτη (ώστε μέσω της άλλης διόδου) να μπορέσεις να βάλεις μπροστά. Οι διακόπτες συμπλέκτη και sidestand συνδέονται απευθείας στον ακροδέκτη της ηλεκτρονικής, ενώ ο διακόπτης νεκράς μέσω της μιας διόδου ενώνεται με το διακόπτη συμπλέκτη και το πηνίο του ρελέ μίζας.
Για να ελέγξεις το διακόπτη νεκράς, βγάλε το βύσμα του, και δες με ένα πολύμετρο αν ενώνονται οι επαφές του όταν βάζεις νεκρά. Έλεγξε επίσης (με το πολύμετρο) και την κατάσταση των 2 διόδων μέσα στην ασφαλειοθήκη.
δεν το εχω μαζι μου για να στο στειλω...
ειμαι και εγω εξωτερικο
Τελικά το βρήκα, το είχα παρεπιπτόντως...στο laptop! Να συναντηθούμε το απόγευμα να...στο δώσω (μια που το βρήκα)? Εσύ είσαι (επιεικά)...απαράδεκτος (δεν σου μιλάω)! Σε έχω πάρει καμιά δεκαριά φορές τηλέφωνο!
« Last Edit: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 18:32:45 μμ by Chris_de_Ze »
Ιδρυτικό μέλος HTC. XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.