Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με το λαμπάκι ένδειξης νεκράς

xplast · 36640

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #50 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 08:11:28 πμ
σορυ αν πω κοτσανα (ειμαι kouvadaki.... ;D) αλλα στο δικο μου ΤΑ βαζω μπροστα με τη μιζα χωρις να εχω μαζεμενο το σταντ.ειναι οκ αυτο ή θα επρεπε να μην περνει με ανοιχτο το σταντ;

οτι παίρνει παίρνει, πρέπει να σβήνει όμως οταν βάζεις 1η και έχεις το σταντ ανοιχτό.

Offline Zan Klon

• οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους έγινα...
  • Rossi και πάνω !
  • μοτοσυκλετιστής παντός καιρού και εδάφους !!!
Reply #51 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 08:15:36 πμ
οτι παίρνει παίρνει, πρέπει να σβήνει όμως οταν βάζεις 1η και έχεις το σταντ ανοιχτό.

δεν το εχω δοκιμασει...θα το δω και θα σας πω.ευχαριστω.

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #52 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 08:17:12 πμ

+1

Και Κώστα κοίτα αυτό που σου λέω, δεν είναι λογικό να σου δίνει μιζιά με το σταντ κάτω και χωρίς νεκρά, το σβηστό λαμπάκι λέει στη μηχανή ότι έχει κουμπωμένη ταχύτητα, (έστω και με πατημένο το συμπλέκτη)...

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #53 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 17:26:10 μμ
Πρέπει να έχεις νεκρά για να πάρει με κατεβασμένο stand. Αν δεν είναι σε νεκρά, και έχεις μέσα ταχύτητα, δεν παίρνει.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 17:39:21 μμ

Εμένα μου άρχισε δειλά δειλά πριν κάποιους μήνες και πλέον δουλεύει μια στις 20 το φωτάκι.. Το καλοκαίρι δεν κουράζει αλλά τώρα που θέλεις να αφήσεις τη μηχανή να ζεσταθεί και πρέπει να τη κρατάς όρθια, αρχίζει να ενοχλεί..

Σωστά αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν είχα πρόβλημα με τη γριά γιατί λόγω έτος κατασκευής αγνοούσε την ύπαρξη σταντ οπότε δεν είχα πρόβλημα ούτε στο ζέσταμα. Εβαζα νεκρά (χωρίς να ανάβει το λαμπάκι) και την άφηνα στο σταντ να ζεσταθεί για αυτό και ποτέ δεν το πήρα σοβαρά απλά στην αρχή έναν μικρό έλεγχο αν έχει πιάσει η νεκρά και αυτό ήταν.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #55 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 17:59:07 μμ
Κώστα, στο ίδιο κύκλωμα βρίσκονται: διακοπτάκι συμπλέκτη, διακοπτάκι νεκράς, διακοπτάκι stand, πηνίο ρελέ μίζας, ένα ζευγάρι ανάστροφων διόδων (που βρίσκεται μέσα στις ασφάλειες), και ένας ακροδέκτης της ηλεκτρονικής. Οι δίοδοι φτιάχνουν τη λογική στο κύκλωμα (μια περίπτωση είναι πχ. όταν έχω sidestand και δεν έχω πατημένο συμπλέκτη να μην παίρνει μπροστά, κλπ).

Όταν βάζεις νεκρά στο κιβώτιο, το διακοπτάκι νεκράς γίνεται closed (δηλ. οι επαφές του βραχυκυκλώνουν), και μέσω της μια διόδου, ανάβει το λαμπάκι νεκράς στα όργανα. Σε αυτήν την περίπτωση γειώνεται και ο ένας ακροδέκτης του πηνίου ρελέ μίζας και έτσι μπορείς να βάλεις μπροστά. Αν όμως έχεις ταχύτητα μέσα, πρέπει να πατήσεις συμπλέκτη (ώστε μέσω της άλλης διόδου) να μπορέσεις να βάλεις μπροστά. Οι διακόπτες συμπλέκτη και sidestand συνδέονται απευθείας στον ακροδέκτη της ηλεκτρονικής, ενώ ο διακόπτης νεκράς μέσω της μιας διόδου ενώνεται με το διακόπτη συμπλέκτη και το πηνίο του ρελέ μίζας.

Για να ελέγξεις το διακόπτη νεκράς, βγάλε το βύσμα του, και δες με ένα πολύμετρο αν ενώνονται οι επαφές του όταν βάζεις νεκρά. Έλεγξε επίσης (με το πολύμετρο) και την κατάσταση των 2 διόδων μέσα στην ασφαλειοθήκη.

δεν το εχω μαζι μου για να στο στειλω...
ειμαι και εγω εξωτερικο
Τελικά το βρήκα, το είχα παρεπιπτόντως...στο laptop! Να συναντηθούμε το απόγευμα να...στο δώσω (μια που το βρήκα)? Εσύ είσαι (επιεικά)...απαράδεκτος (δεν σου μιλάω)! Σε έχω πάρει καμιά δεκαριά φορές τηλέφωνο!
« Last Edit: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 18:32:45 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Παρασκευή 26 Σεπτέμβριος 2008, 04:14:56 πμ

Τελικά το βρήκα, το είχα παρεπιπτόντως...στο laptop! Να συναντηθούμε το απόγευμα να...στο δώσω (μια που το βρήκα)? Εσύ είσαι (επιεικά)...απαράδεκτος (δεν σου μιλάω)! Σε έχω πάρει καμιά δεκαριά φορές τηλέφωνο!

μακαρι να μπορουσα να το ειχα ανοιχτο οταν με πηρες...
Τετοια συμπτωση....

Θα σε δω αυριο στο αεροπλανο, η σημερα αν τελειωσεις νωρις!

Μονο θυμισε μου να συζητησουμε το προβημα του Κωστα...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Zan Klon

• οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους έγινα...
  • Rossi και πάνω !
  • μοτοσυκλετιστής παντός καιρού και εδάφους !!!
Reply #57 on: Σάββατο 27 Σεπτέμβριος 2008, 08:43:00 πμ
οντως μολις βαζω 1η με το σταντ ανοιχτο σβηνει.αρα ειμαι οκ.ευχαριστω. :) :) :)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #58 on: Σάββατο 27 Σεπτέμβριος 2008, 08:46:54 πμ
Μονο θυμισε μου να συζητησουμε το προβλημα του Κωστα...
Τί πρόβλημα έχει ο Κώστας?
« Last Edit: Σάββατο 27 Σεπτέμβριος 2008, 15:37:51 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Σάββατο 27 Σεπτέμβριος 2008, 09:35:32 πμ
από τα "Τεχνικά Θέματα > Ηλεκτρολογικά (Συντονιστής: Chris_de_Ze)"  αρχισαμε τις παραπομπες στα κουβαδακια?

καλα παμε κυριε τεχνοκρατη!

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #60 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2008, 03:18:35 πμ
Πριν λίγο, υπό το φως φακών (ξεροκέφαλος δη), το άλλαξα και εγώ.

Εγώ το πήρα 18 ευρώ από ένα συνεργείο εδώ κοντά, σίγουρα στο Σαράκ θα είναι πολύ φτηνότερο, ειδικά με την έκπτωση του συλλόγου..

Η αλλαγή πολύ εύκολη, ειδικά αν κάποιος έχει ξαναβγάλει το καπάκι του μπροστινού γραναζιού.

Σημείωση χρειάζεται καρυδάκι με ευθεία προέκταση, ίσως να γίνεται και με κλειδί αλλά σίγουρα πολύ δύσκολα.

Επίσης εγώ το έκανα στο πλαϊνό σταντ και έτρεξε γύρω στα 10 ml λαδιού (καλά να πάθεις αφού το γράφει παραπάνω θα μου πείτε και ορθώς).  :goofy:

Επιτέλους μπορώ και πάλι να ξεκινάω την μηχανή χωρίς να σηκώνω το σταντ!!!  ;D ;D

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2008, 03:25:54 πμ
Πότε να στην φέρω; Δεν το έχω αλλάξει ακόμη! Έχω διπλό βλέπεις.....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #62 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2008, 05:20:20 πμ
το καλώδιο που έχει πάνω του αυτός ο διακόπτης-βύσμα βγαίνει τραβιχτό ? δε θυμαμαι .

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #63 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2008, 07:15:11 πμ
Τραβηχτό και έχει καποτίτσα γύρω γύρω και θηλυκώνει γύρω από τη βάση όταν το κουμπώσεις πίσω.

Τοτέ, χρέπια εγώ δεν αγγίζω, θα μου λές μετά ότι εγώ φταίω όταν θα μένεις...  ;D ;D

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2008, 17:48:24 μμ
Τραβηχτό και έχει καποτίτσα γύρω γύρω και θηλυκώνει γύρω από τη βάση όταν το κουμπώσεις πίσω.

Τοτέ, χρέπια εγώ δεν αγγίζω, θα μου λές μετά ότι εγώ φταίω όταν θα μένεις...  ;D ;D

και να μην το αγγιξεις, παλι αυτο θα λεει... οποτε κανε το καλο!

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #65 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 04:12:37 πμ
Φέρε το στο φωτογραφικό ραλύ και θα σε σιάξω...

Ξέχασα πριν, οπωσδήποτε λάτεξ γάντια κατά την αλλαγή, είναι από τα πιό βρώμικα σημεία της μηχανής εκείνο το σημείο, εγώ ακόμα είμαι με μαύρα νύχια (κανονικά είναι πράσινα)...  8)

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #66 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 16:15:47 μμ
εγώ ακόμα είμαι με μαύρα νύχια (κανονικά είναι πράσινα)...  8)
Το νού σου μη ξυθείς Τσερτση μου....

Ξέρεις που... ;D

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline argyris23

• νέος οδηγός
  • **
Reply #67 on: Τρίτη 11 Αύγουστος 2009, 23:34:07 μμ
Προχτές επιστρέφω από διακοπές (Σκόπελο - Αλόνησσο) φορτωμένος μία 52αρα πίσω, 2 46άρες πλάι, ένα tankbag και 2 επιβάτες  :qtank:
Ερχόμενος Αθήνα λοιπόν και αφού πάω συνέχεια με ταχύτητες από 100 -120 και σε λίγα σημεία 130-140, παρατηρώ ότι όταν άφηνα το γκάζι είτε για να κόψω λίγο είτε γιατί ήταν κατηφορικά άρχιζε να ανάβει αμυδρά και σιγά σιγά πιο έντονα το λαμπάκι της νεκράς. Μόλις ξαναάνοιγα το γκάζι έσβηνε προοδευτικά. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ κάτι τέτοιο. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? Σας ακούγεται λογικό; Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο αρκετό φόρτωμα? Όταν πήγαινα δεν παρατήρησα κάτι ανάλογο βέβαια, αλλά ίσως τώρα το είδα γιατί γύριζα βράδυ οπότε το φως ήταν έντονο. Καμιά ιδέα?

tranten

• Guest
Reply #68 on: Τετάρτη 12 Αύγουστος 2009, 00:25:47 πμ
Προχτές επιστρέφω από διακοπές (Σκόπελο - Αλόνησσο) φορτωμένος μία 52αρα πίσω, 2 46άρες πλάι, ένα tankbag και 2 επιβάτες  :qtank:
Ερχόμενος Αθήνα λοιπόν και αφού πάω συνέχεια με ταχύτητες από 100 -120 και σε λίγα σημεία 130-140, παρατηρώ ότι όταν άφηνα το γκάζι είτε για να κόψω λίγο είτε γιατί ήταν κατηφορικά άρχιζε να ανάβει αμυδρά και σιγά σιγά πιο έντονα το λαμπάκι της νεκράς. Μόλις ξαναάνοιγα το γκάζι έσβηνε προοδευτικά. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ κάτι τέτοιο. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? Σας ακούγεται λογικό; Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο αρκετό φόρτωμα? Όταν πήγαινα δεν παρατήρησα κάτι ανάλογο βέβαια, αλλά ίσως τώρα το είδα γιατί γύριζα βράδυ οπότε το φως ήταν έντονο. Καμιά ιδέα?
τσεκαρε μηπως ο διακοπτης της νεκρας που βρισκεται στο σταντ απο πανω τα εχει ψιλοπαιξει...κ σου δειχνει λαθος ενδειξεις

Offline PANIKOS

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #69 on: Πέμπτη 13 Αύγουστος 2009, 01:39:27 πμ
Τα τελευτάια 1000 ΧΛΜ έχω το εξής πρόβλημα. Η μηχανή σβηστεί, στο πλαϊνό καβαλέτο και με νεκρά.

Το λαμπάκι της νεκράς δεν ανάβει, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά.
Σηκώνω το καβαλέτο και η μηχανή συνεχίζει να μην παίρνει μπροστά και το λαμπάκι της νεκράς σβηστό.
Ο μόνος τρόπος για να πάρει μπροστά είναι να πατήσω συμπλέκτη και η μηχανή θα πάρει εμπρός και θα ανάψει και το λαμπάκι της νεκράς.

Κανει μια βόλτα σταματάς έχεις νεκρά το λαμπάκι αναμένο ανοιγεις καβαλέτο και η μηχανή σβήνει.

Τι προβλημα μπορει να έχει; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Θα είμαι ευγνόμων.

Ευχαριστώ

tranten

• Guest
Reply #70 on: Πέμπτη 13 Αύγουστος 2009, 06:16:26 πμ
Αλλαγη βαλβιδα νεκρας και εισαι οκ.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #71 on: Πέμπτη 13 Αύγουστος 2009, 06:29:26 πμ
το ίδιο θέμα έχω εδω και πολλλλούς μήνες. Κάνε το παραπάνω (αλλαγή βαλβίδας-διακόπτη της νεκράς) και θα είσαι οκ.

Offline PANIKOS

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #72 on: Παρασκευή 14 Αύγουστος 2009, 04:15:25 πμ
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #73 on: Τρίτη 18 Αύγουστος 2009, 16:51:51 μμ
Εσυ ήσουν με ενα ΤΑ μπλε ?

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Τετάρτη 14 Οκτώβριος 2009, 16:47:32 μμ