Hellas Transalp Forum

ακούω έναν θόρυβο.. (XL 700 V)

karharias · 16979

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #25 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 11:51:24 πμ
οχι δεν εχω ποτε ρυθμιση βαλβιδων. ειμαι στα 33 χιλιαδες χιλιομετρα, μονο λιαδια αλλαζω.
ενας τεχνικος μου ειπε, προσφατα, οτι καλο ειναι να κανω (επιτελους) ρυθμιση και ενας αλλο μου ειπε οτι επρεπε να κανω καθε 12.000 χιλιομετρα.

με λιγα λογια να παω για ρυθμιση και να δουμε τι ειναι κ ο ηχος? απο εκει προερχεται?

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #26 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 12:00:36 μμ
Ο καθε τεχνικος λεει τα δικα του φιλε μου.Εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι με 60000+ που δεν εχουν κανει ρυθμιση βαλβιδων.Για το αν χρειαζεται ρυθμιση βαλβιδων η οχι δεν ειμαι ικανος να κρινω,στο δικο μου 700 με 24000 δεν εχω κανει και...θα αργησω να κανω...Αν δεν εχεις βγαλει το Pair (εσυ η ο μηχανικος σε καποιο service) για καποιο λογο τοτε απ οτι καταλαβαινω ο συγκεκριμενος θορυβος εμφανιζεται ισως λογο βρωμιας η επικαθησεων...δεν γνωριζω περισσοτερα,και σε μενα το κανει αλλα λιγο.Το τελευταιο σχολιο παντως στο βιντεακι που ανεβασα λεει συγκεκριμενα:

Me and my mechanic just found that this sound comes from the PAIR valve (a valve under the tank behind the air filter case), we opened it, cleaned the needle inside and the sound just stopped!
Hope it helps if you hear that sound on your Transalp 700..! :)

Αναφερει καποια ακιδα την οποια ο τυπος την καθαρισε και το προβλημα λυθηκε.Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω ας μας το πει  ;D

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #27 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 12:58:45 μμ
Ελληνας ειναι αυτος που εχει ανεβασει το video, που μου εστειλες, και του εστειλα μυνημα μηπως μπορει να γινει ποιο συγκεκριμενος στο τι εκανε, και αν εχει κ καμια φωτο φυσικα.

σε ευχαριστω για την βοηθεια, πραγματικα ειχα αρχισει να νιωθω χαζος οταν μου λεγανε οι τεχνικοι οτι δεν ακουνε τιποτα. ευτυχως 2 φιλοι το ακουνε και αυτοι, οποτε δεν "ακουω φωνες".
και ακομη καλυτερα που βρεθηκε τετοια λυση. δε λυθηκε το προβλημα, αλλα πλησιαζουμε στο να το βρουμε οτι ειναι αυτο.

απο βδομαδα θα παω στον τεχνικο να του εξηγησω ακριβως τι και πως.
θα περιμενω μπας και απαντησει και ο Μακης (από το youtube) με καμια φώτο κ γινει ποιο συγκεκριμένο το πρόβλημα.

ευχαριστω πολυ παιδια και παλι!

www.syfamos.com

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #28 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 15:13:53 μμ
ειναι κ συμφορουμίτης μας...
εχει ανοιξει το θεμα εδω, αλλα σε αναζητηση δε το ειχα δει..

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=17462.0

ωραια.. αρχίζει και βγαινει άκρη. ουφ...
το θετικο ειναι οτι πραγματι δεν ειναι κατι κακο, απ οτι λενε τουλάχιστον.
το κακο ειναι οτι λεπτη διαδικασια και δε ξερω αν τελικα θα μπορεσει να το κανει κανεις.

παντως αυτον τον θορυβο δεν τον αντεχω, τρομερα ενοχλητικος. νομιζω εχω χαλασμενο μηχανακι.

www.syfamos.com

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #29 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 16:18:09 μμ
Ο φιλος του forum που ανοιξε το θεμα που ποσταρες ειναι κι αυτος Μακης οπως και στο youtube οποτε πολυ πιθανον να ειναι ο ιδιος και στις 2 περιπτωσεις οποτε αν διαβαζει το thread ας μας πει κι αυτος αν απο τοτε αντιμετωπισε καποιο προβλημα,αν και προσωπικα φιλε Κωστα δε πιστευω οτι δημιουργει προβλημα,αλλιως θα το ειχαν κι αλλοι.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 22:55:45 μμ
Οφ τοπικ αλλα
Κανονιστε οσοι δεν κανετε ελεγχο στις βαλβιδες ...γιατι δεν χρειαζεται  ::) να βρεθειτε με καμια καρφωμενη πανω σε κανα πιστονι
Ξερετε, οι βαλβιδες δεν θελουν ελεγχο (και πιθανως ρυθμισμα) μονο οταν ακουγονται αλλα και οταν δεν ακουγονται! Και οταν δεν ακουγονται τοτε υπαρχει και ο μεγαλυτερο κινδυνος να γινει χοντρη ζημια

ΟΚ μην τις κοιτατε καθε 12.000χλμ, τραβηξτε το λιγο αλλα μην το παρακανετε!

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #31 on: Δευτέρα 13 Ιούνιος 2016, 08:00:46 πμ
ναι είναι το ίδιο άτομο.
μου ειπε οτι δε θα εχω προβλημα, απλα θα σκαει περισσοτερο η εξατμιση, κατι που δε με ενοχλει, αρκει πραγματικα να μην ειναι πρόβλημα.

το κακο ειναι οτι ο ηχος ειναι πολυ ενοχλητικος και θα κοιταξω να το κανω, δε μπορω να το ακουω και ας ξερω οτι δεν επιρρεάζει.

οποτε χειμώνα να παμε και για ρυθμιση βαλβιδων,ε? να μη το αφησω αλλο.

www.syfamos.com

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #32 on: Τρίτη 14 Ιούνιος 2016, 07:26:18 πμ
Οπως νομιζεις φιλε μου!Αν νομιζεις οτι το εχεις αργησει πηγαινε το.Αν θυμαμαι καλα πριν καποια χρονια ειχα ρωτησει εξουσιοδοτημενο ποσο κοστιζει το service με τις βαλβιδες και μου χε πει 160+φπα χωρις τα ανταλλακτικα που θα προκυψουν...

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #33 on: Τετάρτη 15 Ιούνιος 2016, 10:04:43 πμ
σάμπως ξέρω αν πρέπει να το κανω ή οχι?
απο την μια θελω να αποφυγω το, κοντά, 200άρι που θα χρειαστεί, αλλά αν αυτό μελλοντικά μου φέρει μεγαλύτερο πρόβλημα ... είναι ρίσκο.
θα δούμε.

ευχαριστώ για την βοήθεια όπως και να χει!

www.syfamos.com

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #34 on: Τετάρτη 15 Ιούνιος 2016, 11:39:04 πμ
σάμπως ξέρω αν πρέπει να το κανω ή οχι?
απο την μια θελω να αποφυγω το, κοντά, 200άρι που θα χρειαστεί, αλλά αν αυτό μελλοντικά μου φέρει μεγαλύτερο πρόβλημα ... είναι ρίσκο.
θα δούμε.

ευχαριστώ για την βοήθεια όπως και να χει!

Κάποια στιγμή θα πρέπει σίγουρα να τις ελέγξεις. Ωστόσο σε ΤΑ είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν σε τέτοιο βαθμό εκτός ορίων ώστε να δημιουργήσουν περαιτέρω σοβαρό πρόβλημα στον κιντήρα (τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει/διαβάσει). Μη ξεχνάς ότι τα όρια ανοχής έχουν μεγάλο εύρος.