Hellas Transalp Forum

ακούω έναν θόρυβο.. (XL 700 V)

karharias · 16982

Offline karharias

• Οδηγάρα
on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 08:53:24 πμ
Γεια χαρά στο team
από περισυ ακούω έναν θόρυβο στο Transalp (700) και δε μπορώ να βρω τι είναι.

στην αρχή νόμιζα ότι είναι η αλυσίδα που έπρεπε να είχε αλλαχτεί. το αμέλησα γιατί δεν έκανε χιλιόμετρα και τελικά την άλλαξα τέλη καλοκαιριού.
ο θόρυβος συνεχίστηκε και ακουγόταν πάλι. είπα θα το δω, μπηκε χειμώνας και έμεινε έτσι.

φέτος το ακούω πολύ περισσότερο και συνέχεια. δεν ακούγεται όταν η μηχανή είναι κρύα μετά από το 1-2ο χιλιόμετρο βγαίνει σιγά σιγά.
είναι ένα "κλάνκ" και ακούγεται όταν ανοίγω ή κλείνω το γκάζι. είναι ένας παράξενος θόρυβος που ακούγεται μαζί με τον ήχο του κινητήρα αλλά όχι συνέχεια.
δλδ όσο πχ το μηχανάκι είναι στο ρελαντί δεν ακούω το "κλανκ" να ακουλουθεί το ρελαντί, στο άνοιγμα κλείσιμο του γκαζιού. εκεί το ακούω.
ακούγεται και σταματημένος όταν είμαι..

το ακούω μέσα στη πόλη που φοράω ανοιχτό κράνος, εκτός πόλης, με το κλειστό κράνος, δεν ακούγεται αλλά αν δώσω προσοχή πάλι το ακούω.

το κλάνκ αυτό είναι μεταλλικός ήχος, σαν να χτυπάνε δύο μέταλλα αναμεταξύ τους αλλά ο χτύπος αυτός έχει μια μικρή ουρά. δλδ δεν είναι ένα ξερό "κλανκ".
δε μπορώ να περιγράψω τον ήχο με λόγια. το πήγα σε 3 συνεργεία και τα κανείς δε μπορεί να ακούσει τίποτα.
μου λένε με σιγουριά ότι δεν έχει κάτι ο κινητήρας γιατί δουλεύει μια χαρά αλλά δε μπορούν να ξεχωρίσουν τον ήχο που λέω από το ήχο του ρελαντί.
πράγματι ο κινητήρας ακούγεται κανονικά, καμία αλλαγή στην συμπεριφορά ή στην οδήγηση αλλά με στεναχωρεί πολύ που δεν ξέρω τι είναι και επίσης που πρέπει να ζεσταθεί λίγο η μηχανή για να βγει ο ήχος.

μήπως κάποιος από εσάς είχε παρόμοιο πρόβλημα και κατάφερε να βρει τι είναι?
« Last Edit: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 09:34:31 πμ by karharias »

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline Παύλος

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 09:32:30 πμ
Σίγουρα δε βρίσκει κάπου η αλυσίδα σου;

Παύλος Καρούμπης

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #2 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 09:33:47 πμ
όχι το ακουω και σταματημένος

www.syfamos.com

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:00:55 πμ
Μήπως χτυπάει το φλοτέρ στο ρεζερβουάρ βενζίνης? Το έχουν συναντήσει μερικοί αναβάτες αυτό το προβληματάκι. Πιτσικάρει λίγο η άρθωση του φλοτέρ στο δείκτη βενζίνης και βρίσκει μεσα στο ρεζερβουάρ όταν μετακινείται η μηχανή.

Έλεγξε και όλες τις βίδες στα κάγκελα και τα προστατευτικά της εξάτμισης. Καμιά φορά κάποιες μπορεί να χαλαρώσουν και να κροταλίζουν λόγω συντονισμού μεταλλικά εξαρτήματα (προστατευτικά, μεταλλικοί σύνδεσμοι, κτλ)
« Last Edit: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:04:10 πμ by Talinos »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:01:14 πμ
κατσαβιδι
η χοντρη ακρη  στο αυτί... και η άλλη σε διαφορα σημεια του κινητηρα μεχρι να το βρείς.
Πιο καλα αν ειναι ζουμποκατσαβιδο (αυτο που το σιδερο φτανει μεχρι πίσω πισω )

ΚΑτι σαν και το παρακατω δηλαδη
Μεταφερει τον ηχο καλύτερα

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:08:45 πμ
Μήπως χτυπάει το φλοτέρ στο ρεζερβουάρ βενζίνης? Το έχουν συναντήσει μερικοί αναβάτες αυτό το προβληματάκι. Πιτσικάρει λίγο η άρθωση του φλοτέρ στο δείκτη βενζίνης και βρίσκει μεσα στο ρεζερβουάρ όταν μετακινείται η μηχανή.

αυτο πως μπορώ να το δω?

www.syfamos.com

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:13:01 πμ
Κούνησε τη μηχανή δεξιά αριστερά (και γενικά προκάλεσε κραδασμούς) και προσπάθησε να δεις αν ο ήχος προέρχεται απο εκεί. Δοκίμαασε και με ανοιχτή τάπα βενζίνης μήπως σε βοηθήσει να προσδιορίσεις την προέλευση του ήχου.
Αν έχεις ισχυρές ενδείξεις ότι προέρχεται τελικά απο εκεί, προχωράς σε ουσιαστικότερο έλεγχο του φλοτέρ.

Για να δεις το φλοτέρ, πρέπει να αφαιρέσεις το τεπόζιτο και να το ανοίξεις απο την κάτω μεριά που έχει φλάτζα ανοίγματος για να βγαίνει το φλοτέρ-αντλία βενζίνης.
(υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες με εικόνες, στο γνωστό βιβλίο συντήρησης)

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:14:15 πμ
όχι το ακουω και σταματημένος

Αν ομως το ακους και σταματημενος... πως να ειναι το φλοτερ?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #8 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:17:10 πμ
Μπορεί απο κραδασμό κατα την εγκάρσια έννοια (πλάγιασμα) και γενικά κουνήματα σε κάποιες περιπτώσεις. Μέχρι και ξερογκαζιά μπορεί να το προκαλέσει αν συντρέχουν οι λόγοι. Χαλαρώνει η άρθρωση και χτυπά στα πλευρικά τοιχώματα.

Δες το προσεκτικά και για διάφορα επίπεδα καυσίμου μέσα στο ρεζερβουάρ (καθώς φέρνουν το φλοτέρ σε άλλη θέση) για να είσαι πιο σίγουρος.
« Last Edit: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 11:18:51 πμ by Talinos »

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 14:56:34 μμ
απο manual εχω αγορασμένο αυτό..

θα δω εκει μέσα πως βγαινει το ντεποζιτο και το φλότερ.
το γνήσιο manual της μηχανής μου το έχασε ένας μάστορας για service οταν το ειχα, αλλα το ειδα μετα απο 1 χρονο οτι έλειπε κ μου ειπε οτι δε μπορει να αναγνωρίσει τόσο παλιό λάθος του.

γενικα μου εχουν πει οτι μπορει να ειναι διάφορα. μπορει να ειναι απλα μια βιδα που οταν ζεσταινεται χαλαρώνει κ ίσως χτυπάει κάπου.
θα πρέπει να ξεκινήσω να το ξηλώνω μόνος μου.

ενας μαστορας που ντεμεκ ακουσε κατι, μου ειπε οτι οταν εβαλα την εξατμιση (στην ουσία άλλος μαστορας την εβαλε, mivv τελικό + λαιμούς) ειχε ξεχασει κατι ξεβιδωμένο, δε κατάλαβα τι, και αυτό ακουμπούσε στο ντεπόζιτο γι αυτό άκουγα τον μεταλλικό ήχο με μια μικρή ουρά στον ήχο του. γιατί στο ντεπόζιτο εκανε αντίλαλο. δε το ακούω έτσι ακριβώς αλλά έστεκε για την ώρα η εξήγηση αυτή.(γι αυτό κιόλας θέλω να δω το φλοτερ... μπας και...) δεν ηταν αυτο ομως.. δε ξερω τι βρηκε ξεβιδωμενο αλλα δεν ηταν αυτο.

εγω προσωπικά, οχι οτι ξερω απο ήχους και βλάβες κινητήρων, νομίζω ότι βαράει το πιστόνι στο κεφαλάρι. με δύναμη κιόλας! :D
αλλα μονο μια φορα, οχι σε καθε κίνηση του, μόνο οταν ανοιγω ή κλείνω το γκάζι... :D
στην αρχή έτσι νόμιζα, αλλα μου λενε οτι δεν ειναι ετσι... ευτυχως, αν ηταν κινητήρας ή κάτι σχετικό θα ακουγόταν να χωλαίνει, αυτό δουλεύει κανονικά.

ασχετο, ενας μάστορας που πηγα να ακουσει τον ηχο, αλλα δεν ακουσε τιποτα, μου ειπε να εχω στο νουμου οτι ισως χρειάζομαι ρυθμιση στις βαλβίδες.
δεν εχω κάνει ποτε κατι σχετικο, ειμαι στα 33 χιλιαδες χιλιόμετρα περίπου, δεν εχω κάνει τίποτα πέρα από αλλαγή λαδιών.
χρειάζεται να κάνω κάτι τέτοιο ή τζάμπα τα λεφτά?

www.syfamos.com

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #10 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 15:07:01 μμ

.... νομίζω ότι βαράει το πιστόνι στο κεφαλάρι. με δύναμη κιόλας! :D

Ευτυχώς για σένα υπερβολικό έως αδύνατο.

ασχετο, ενας μάστορας που πηγα να ακουσει τον ηχο, αλλα δεν ακουσε τιποτα, μου ειπε να εχω στο νουμου οτι ισως χρειάζομαι ρυθμιση στις βαλβίδες.
δεν εχω κάνει ποτε κατι σχετικο, ειμαι στα 33 χιλιαδες χιλιόμετρα περίπου, δεν εχω κάνει τίποτα πέρα από αλλαγή λαδιών.
χρειάζεται να κάνω κάτι τέτοιο ή τζάμπα τα λεφτά?

Άστον να λέει. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι θόρυβος βαλβίδων.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #11 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 15:07:27 μμ
Αν ήταν το φλοτέρ θα το είχες ακούσει πολύ νωρίτερα, εγώ άρχισα να το ακούω από τα 8.000 χλμ.
Είναι πρόβλημα που βγάζει το 700, αλλά πέρα από την ακουστική δεν παίζει κανένα ρόλο.

Οι βαλβίδες νομίζω πως έπρεπε να ρυθμιστούν στα 24.000, δεν θυμάμαι και δεν μπορώ να το δω τώρα.
Πάντως ακόμα και αν θέλουν ρύθμιση οι βαλβίδες, μου φαίνεται υπερβολικό να προκαλούν το θόρυβο που περιγράφεις.
Τη μηχανή δεν την πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο;

Keep riding !!!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #12 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 15:53:07 μμ
Σίγουρα δεν είναι θόρυβος μηχανής (βαλβίδες κτλ.). Δεν έχει καμία σχέση.

Τί κάγκελα (μπροστά) φοράει η μηχανή?  Άμα φοράς τα GIVI (ή KAPPA) δες μπροστά το κυλινδράκι που σου έχω σημειώσει με κόκκινο βέλος και κόκκινο χρώμα. Πιάστο και αν κινείται-περιστρέφεται, τότε αυτό μπορεί να συντονίζει και να ακούς τον θόρυβο. Βρες ένα τρόπο να το σφηνώσεις να μην παίζει και ο θόρυβος θα σταματήσει.

Δες επίσης τη βίδα που σου σημειώνω, απο το προστατευτικό της εξάτμισης αν είναι καλά σφιγμένη. (δες φυσικά και τις άλλες γύρω, γύρω).
« Last Edit: Τετάρτη 25 Μάιος 2016, 16:32:35 μμ by Talinos »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 26 Μάιος 2016, 06:47:48 πμ
Για το manual.
Όταν αγόρασα την Μηχανή (μεταχειρισμένη) το ζήτησα, αλλά δεν το είχαν.
Πήγα στον Σαρακάκη, μου είπαν ότι πλέον δεν τους έχει απομείνει κανένα αλλά θα το κάνουν φωτοαντίγραφα και θα μου το στείλουν πράγμα που έγινε.
Μου το έστειλαν στο mail, και πολύ γρήγορα μάλιστα.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #14 on: Πέμπτη 26 Μάιος 2016, 08:00:26 πμ
Καλημέρα
την ρύθμιση βαλβίδων την ανάφερα εγώ μια που μου το είπε πρόσφατα ο τεχνικός. δεν έχει να κάνει με τον θόρυβο, απλά μέσα σε όλα ανάφερα και αυτό, αλλά όχι για τον θόρυβο.
τελικά πρέπει να το κάνω,ε? ντέμετ.. κανένα 400άρι ευρά είναι αυτό?

φίλε @Talinos σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες αλλά δεν είναι τίποτα από αυτά. τα τσέκαρα μόλις τώρα, όλα είναι σφιγμένα. δεν είναι βίδα από την εξατμιση, μου είχαν χαλαρώσει κάποιες από αυτές και το είχα βρει. είναι εντελώς διαφορετικός θόρυβος, οι βίδες τρίζουν, αυτό είναι ένα "κλανκ"... κάπως έτσι.. κ ακούγεται από μέσα κάπως... από μέσα από το μηχανάκι... ή τουλάχιστον έτσι ακούγεται.

@Καψιώτης, φίλε δεν πήρα να ρωτήσω στην αντιπροσωπεία, το βρήκα μέσω ίντερνετ σε pdf το manual, αλλά αγόρασα και το βιβλίο που σου έδειξα που μπαίνει σε ποιο τεχνικά θέματα, λύνει όλη την μηχανή στην ουσία.

@KKalantzis το φλοτέρ τι πρόβλημα βγάζει? γι αυτό μερικές (και τώρα τελευταία αρκετές) φορές αρχίζει να παίζει λες και μπήκε στη ρεζέρβα, ενώ έχω βενζίνη, μετά από λίγο επανέρχεται, μετά ξαναπαίζει κτλ κτλ? θέλει αλλαγή και αυτό? μου έβγαλε το θέμα με το τρύπιο ψυγείο... τώρα και φλοτέρ...

εξουσιοδοτημένο συνεργείο στα Σέρρας? χμ... το πήγα. όλοι εξουσιοδοτημένοι είναι εδώ :D

σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά! πραγματικά ασχοληθήκατε περισσότερο απ ότι οι τεχνικοί που πήγα να το ακούσουν.. :D

www.syfamos.com

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #15 on: Πέμπτη 26 Μάιος 2016, 09:02:55 πμ
Ειναι πιθανο να φταιει το φλοτερ τοτε αφου εχεις και ασταθεια στην ενδειξη. Εχει μια αρθρωση που ειναι πολυ ευαισθητη και μπορει να χαλαρωσει. Παρακολουθησε το πιο προσεκτικα και θα καταλαβεις αν προερχεται επο εκει.
Το καλο ειναι οτι δεν ειναι πολυ σοβαρο, επισης ενας επιδεξιος τεχνιτης με λιγο αυτοσχεδιασμο μπορει να το επισκευασει.
Το κακο ειναι οτι η αντικατασταση δεν παιζει ως επιλογη καθως παει πακετο με την αντλια βενζινης και εχει ~550€ μονο το ανταλακτικο....

Υ.Γ. βαλβιδες μια φορα χρειαστηκα ρυθμιση στις 14.000χλμ και ηταν οφθαλμοφανες (στις χαμηλες στροφες σκορτσαρε ο κινητηρας). Απο τοτε και μεχρι σημερα (50.000) δεν εχει ξαναχρειαστει.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #16 on: Πέμπτη 26 Μάιος 2016, 10:10:18 πμ
Με το φλοτέρ δεν χρειάζεται να ασχοληθείς, με τον καιρό θα συνηθίσεις τον ήχο.
Έτσι όπως το έχουν κατασκευάσει δύσκολα επισκευάζεται αλλά δεν έχει και νόημα αφού δεν επηρεάζει σε τίποτα τη λειτουργία της μηχανής.
50.000+ χλμ. τώρα και no problem.

Keep riding !!!

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #17 on: Πέμπτη 26 Μάιος 2016, 10:46:15 πμ
500+ για φλοτέρ και αντλία βενζίνης?!?!?!
μπα... ξέρω ότι ένα ντεπόζιτο έχει άνετα 250χλμ οπότε μετά από εκεί θα πρέπει να ανησυχώ..

για τις βαλβίδες δεν έχω ιδέα.
Υ.Γ. βαλβιδες μια φορα χρειαστηκα ρυθμιση στις 14.000χλμ και ηταν οφθαλμοφανες (στις χαμηλες στροφες σκορτσαρε ο κινητηρας).
.
δεν εχω παρατηρησει τιποτα.. ολα δειχνουν νορμαλ, οπως την πρωτη μερα.
μονο με την αλλαγη εξατμισης/φιλτρου καταλαβα διαφορα προς το καλυτερο, στο δουλεμα της μηχανης, οχι ιδιαίτερα στην απόδοση κτλ.

τελικα θα πρεπει να συνηθίσω τον ήχο.. .....  :-[ :-\

www.syfamos.com

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Πέμπτη 26 Μάιος 2016, 11:42:02 πμ
Αυτό με το κατσαβίδι του Σώτου κάνε. Μπορεί και να μην καταλάβεις αλλά μπορει και να κουφαθείς οπότε δεν θα το ακούς άλλο και στ@ρχίδια σου μετά!  ;D

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #19 on: Πέμπτη 26 Μάιος 2016, 12:36:01 μμ
Και στ αυτί βάζουμε τη λαβή .  ;)

Κάντο στην εξάτμιση , άνοιξε κλείσε γκάζι , μην έχεις κανα κομμάτι να γυρνάει κει μέσα.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #20 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 10:29:56 πμ
Καλημερα φιλε Karharia

Βρηκες λυση?Αν οχι μηπως μπορεις να ανεβασεις ενα βιντεακι να το ακουσουμε??Εχω υποψην μου κανα 2 ηχους απο το 700 αλλα θα πρεπει να το ακουσω για να σου πω.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #21 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 10:32:37 πμ
Καλημερα
θα προσπαθησω. το τραβηξα video μια φορα αλλα δε μπορεις να ξεχωρισεις τον ηχο στο video.
θα το ξαναδοκιμασω και θα σου πω, μετα το σαββατοκυριακο ομως.

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Κώστας

www.syfamos.com

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #22 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 10:37:38 πμ
Βασικα για να μην ταλαιπωρεισαι δες πρωτα αυτο το βιντεο και τα σχολια απο κατω

https://www.youtube.com/watch?v=vP5kVERZJOw

αν δεν ειναι αυτος ο ηχος βαλε τη μηχανη μπρος σε αρκετα σκοτεινο μερος,αστη να ζεσταθει και τραβα γκαζι μετα κοιτωντας το σημειο που οι μπουζοπιπες μπαινουν στον κινητηρα μηπως εχεις διαρροη.Σε μενα ειχε χαρακτηριστικο ηχο η διαρροη πανω στον κινητηρα

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #23 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 11:42:57 πμ
πωπω!!! αυτο ειναι ναι!!!
δεν ακουγεται τοσο πολυ σαν του τυπου, αλλα επειδη αρχισε να ακουγεται σπανια κ τωρα ποιο εντονα, φανταζομαι οτι κ εγω θα φτασω στο σημειο αυτο που ειναι αυτος!

τελικα τι ειναι αυτο?
αναφερουν στα σχολια οτι ειναι μια βαλβιδα που ειναι πισω στο ντεποζιτο? δλδ?
δεν τα κατεχω αυτα.

και για να το λύσει, αφού άλλαξε την βαλβίδα και ξαναήρθε ο θόρυβος έβαλε λάστιχο γύρο γύρο από αυτή για να μην ακούγεται όταν χτυπάει.
δλδς?

www.syfamos.com

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #24 on: Παρασκευή 10 Ιούνιος 2016, 11:48:10 πμ
Φιλε μου οι γνωσεις μου για το pair valve ειναι ελαχιστες,μιας και δε χρειαστηκε να το βγαλω ποτε...να φανταστω εχεις κανει ρυθμιση βαλβιδων γιατι μονο τοτε χρειαζεται να βγει το pair οποτε μαλλον κατι εγινε τοτε...ειχα διαβασει παλαιοτερα κι αλλο ενα post σε ξενο site που εγραφε το ιδιο,αλλα δε θυμαμαι που ηταν,αν το βρω θα στο στειλω.Για ποιο λογο ομως συμβαινει ο συγκεκριμενος θορυβος δεν γνωριζω.

Το pair valve φαινεται αν σηκωσεις το τεποζιτο ειναι πισω απο το φιλτροκουτι