Hellas Transalp Forum

Περίεργος θόρυβος στο άνοιγμα του γκαζιού (Transalp 700)

makis206 · 10499

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 08:44:13 πμ
Mετά από γενικό service που περιελάμβανε και ρύθμιση βαλβίδων άρχισα να ακούω ένα περίεργο "γκλουπ" στο άνοιγμα του γκαζιού. Δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω τι είναι, το ίδιο κι ο μηχανικός μου που έβγαλε ξανά το ντεπόζιτο για να κάνει έλεγχο μήπως κάτι δεν πάει καλά. Το άφησα έτσι για 5000 χιλιόμετρα μέχρι προχτές που το λύσαμε για να το τσεκάρουμε ξανά, τοποθετώντας επί την ευκαιρία κι ένα φίλτρο αέρα DNA (πιο ελεύθερο) μιας και στο προηγούμενο service απλώς καθαρίσαμε το εργοστασιακό. Μετά την τοποθέτηση του ελεύθερου φίλτρου νομίζω ότι το ακούω πιο πολύ..

Ο μηχανικός μου μιλάει για θόρυβο απ'το κλαπέτο του αέρα, ανοιγοκλείνει στις χαμηλές στροφές και κάνει έτσι.. το περίεργο, το κάνει μόλις ζεσταθεί λίγο το μοτέρ (πάνω από 50-60 βαθμούς) και κάτι δεν μου κάθεται σε αυτό.. σημειώστε επίσης ότι δεν το κάνει πάντα, σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού δηλαδή.

Δεν μου κάνει τίποτα περίεργο στη λειτουργία του κινητήρα, όλα δουλεύουν ρολόι! Όμως είναι πολύ ενοχλητικό αφού μέσα στην πόλη το ακούω συνεχώς.. το κάνει και στο δικό σας ρε παιδιά; Αναρρωτιέμαι γιατί να ξεκίνησε έτσι ξαφνικά; Μη μου πείτε απλώς να αλλάξω μηχανικό, πρόκειται για καλό μάστορα και τον εμπιστεύομαι χρόνια τώρα σε όσα μηχανάκια κι αν πέρασαν απ'τα χέρια μου. Χώρια που έσκυψε το κεφάλι πάνω στο πρόβλημά μου χωρίς όμως να πάρω κάποια λύση που να με καλύπτει μέχρι στιγμής..

Κατάφερα και το βιντεοσκόπησα με σκοπό να του το βάλω να το ακούσει, είχα κάνει αρκετές προσπάθειες και όποτε περνούσα έξω απ'το συνεργείο δεν ακουγόταν τίποτα, γκαζιές ξανά και ξανά αλλά "γκλουπ" πουθενά! Ευτυχώς για μένα, όταν είδε το βίντεο το άκουσε και live απ'το μοτέρ. Μείναμε όμως στο ότι μάλλον πρόκειται για το κλαπέτο, και θα δει τι μπορεί να κάνει σε 5000 χιλιόμετρα που θα του το ξαναπάω για σέρβις. Θα τ'αντέξω όμως μέχρι τότε; Μπα..

Ακούστε το κι εσείς μήπως σας θυμήσει κάτι.. http://www.youtube.com/watch?v=vP5kVERZJOw
Θα παρατηρήσετε βέβαια ότι μετά από 5-6 γκαζιές σταματάει..
Eυχαριστώ προκαταβολικώς για τον χρόνο σας  :)
« Last Edit: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 08:50:10 πμ by makis206 »

Offline etf

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:12:10 πμ
Φίλε και μένα μου το κάνει και είναι πολύ σπαστικό!!
Άμα βρεις τι είναι πες μου και μένα.Είδα το video και είναι ακριβώς ο ίδιος θόρυβος!!
Λες και χτυπάνε καμπάνες  :2hysterical:
« Last Edit: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:16:35 πμ by etf »

McGyver

• Guest
Reply #2 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:19:08 πμ
Ελέγξτε αν η φίσα για το PAIR έχει κουμπώσει σωστά (είναι κάτω από το τεπόζιτο).

Offline etf

• νέος οδηγός
  • **
Reply #3 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:20:35 πμ
Ελέγξτε αν η φίσα για το PAIR έχει κουμπώσει σωστά (είναι κάτω από το τεπόζιτο).

Αδελφέ ευχαριστώ προκαταβολικά αλλά το κάνεις λίγο πιο λιανά?Τι είναι το pair?? :o

Υ.Γ.Φαίνεται να είναι σαν θόρυβος από το μοτερ και όχι από το ντεπόζιτο.
« Last Edit: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:23:05 πμ by etf »

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #4 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:33:20 πμ
Φίλε και μένα μου το κάνει και είναι πολύ σπαστικό!!
Άμα βρεις τι είναι πες μου και μένα.Είδα το video και είναι ακριβώς ο ίδιος θόρυβος!!
Λες και χτυπάνε καμπάνες  :2hysterical:

Σε χαίρομαι πάντως γιατί δεν δείχνει να σ'ανοχλεί, εμένα μού'χει τινάξει τα νευρικά μου συστήματα! :2hysterical:

Εννοείται πως αν το βρω θα ενημερώσω φίλε, θα δω μήπως καταφέρω κάτι με τη λύση που προτείνει ο McGyver.. :)

Offline etf

• νέος οδηγός
  • **
Reply #5 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:35:30 πμ
Σε χαίρομαι πάντως γιατί δεν δείχνει να σ'ανοχλεί, εμένα μού'χει τινάξει τα νευρικά μου συστήματα! :2hysterical:

Εννοείται πως αν το βρω θα ενημερώσω φίλε, θα δω μήπως καταφέρω κάτι με τη λύση που προτείνει ο McGyver.. :)
Να σου πω.Την πρώτη εβδομάδα ήμουν έτοιμος για το Δαφνί. :2hysterical:
Μετά είπα δεν @#^@#% άστο και βλέπουμε

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #6 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:42:24 πμ
Να σου πω.Την πρώτη εβδομάδα ήμουν έτοιμος για το Δαφνί. :2hysterical:
Μετά είπα δεν @#^@#% άστο και βλέπουμε

Να υποθέσω ότι στο δικό σου ξεκίνησε έτσι ξαφνικά; Γιατί στο δικό μου άρχισε μετά από γενικό σέρβις και ρύθμιση βαλβίδων, ίσως κι αυτό να είναι που με ανησύχησε περισσότερο απ'όλα..

Είναι πάντως πολύ ενοχλητικό το ρημάδι.. :'(

Offline etf

• νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:46:22 πμ
Δεν θυμάμαι από πότε ξεκίνησε να σου πω την αλήθεια.
Το κάνει πολύ καιρό πάντως πάνω από χρόνο...
Έχω 30000 χλμ
Και δεν το κάνει πάντα όπως και στο δικό σου.
Πράγματι είναι ο πιο σπαστικός ήχος που έχω ακούσει...

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #8 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 10:53:23 πμ
Αδελφέ ευχαριστώ προκαταβολικά αλλά το κάνεις λίγο πιο λιανά?Τι είναι το pair?? :o

Υ.Γ.Φαίνεται να είναι σαν θόρυβος από το μοτερ και όχι από το ντεπόζιτο.

The Pair Valve is a pollution control "Pulsed Air Injection" device, designed to "wash out" the purposely rich exhaust of the new metric bikes in order to pass EPA restrictions for import in the United States and other countries with similar restrictions. Many foreign designated models do not even come with a pair valve, although all other aspects of the bike's engine are the same. (The triangular (or oval) box is a tool box on most foreign models)

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #9 on: Δευτέρα 19 Σεπτέμβριος 2011, 11:26:12 πμ
Λέτε δηλαδή να είναι από την PAIR valve; Είχε κάποιος το πρόβλημα και διορθώθηκε τσεκάρωντας τη φίσα της ή αντικαθιστώντας την ίδια τη βαλβίδα; :-\

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #10 on: Κυριακή 25 Σεπτέμβριος 2011, 08:03:39 πμ
Για την ιστορία λοιπόν να γράψω οτι το πρόβλημα -όπως όλα δείχνουν- το δημιουργούσε όντως η βαλβίδα PAIR (ευχαριστώ Θωμά!), το ξαναπήγα στο συνεργείο και αφού σηκώσαμε το ντεπόζιτο καταφέραμε να την ακούσουμε πιο καθαρά. Δεν μπορούσαμε όμως να επέμβουμε σε αυτήν, τρεις λύσεις μας έμεναν λοιπόν. Ή την αφήναμε ως έχει κάνοντάς τον ήχο της συνήθειο.. ή την μονώναμε με κάποιο υλικό για να μην ακούγεται, ή την αλλάζαμε με μια καινούργια κι απλώς θα περίμενα τη στιγμή που θα ξαναρχίσει αυτόν τον σπαστικό θόρυβο. Τελικά την αφήσαμε ως έχει, μόνο που ο μηχανικός μου την άνοιξε και καθάρισε λίγο τη βελόνα που έχει μέσα της.

Επανατοποθέτησε τα πράγματα στη θέση τους..

Έκανα την πρώτη βόλτα βάζοντας σχεδόν το κεφάλι μέσα στο μοτέρ για να την εντοπίσω... ;D

Λοιπόν εδώ και τρεις μέρες γεμάτες με βόλτες ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το πρόβλημά μου λύθηκε, θα το είχε ήδη κάνει στον δρόμο αν δεν προερχόταν από εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση.

Το μόνο τώρα μελανό σημείο είναι ότι ίσως (τι ίσως.. βέβαιο σχεδόν) κάποια στιγμή θα ξαναρχίσει, τώρα το πότε θα είναι αυτό.. απ'ότι κατάλαβα πάντως αυτή η βαλβίδα τό'χει γραφτό να κάνει έτσι σε κάποια φάση της ζωής της (στην κλιμακτήριο ίσως :2hysterical: ) και απλώς θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό αφού ακόμα και η αντικατάστασή της μάλλον τα ίδια αποτελέσματα θα φέρει σε βάθος χρόνου..

Θωμά (αν και ο μηχανικός μου την είχε στα υπόψιν απ'τη στιγμή που την πρωτάκουσε) έγραψες! :)

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #11 on: Σάββατο 15 Οκτώβριος 2011, 09:03:37 πμ
Φτου , αρχισε να το κανει και στην δικια μου ΤΑ700 εδω και 2 μερες  >:( .
Και εχω μονο 8500 χιλιομετρα  :( .

Και μαλιστα το κανει συνεχως , με κρυο ή ζεστο κινητηρα .

NC700X

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Σάββατο 15 Οκτώβριος 2011, 09:21:34 πμ
TA700 '08 με 63.000+χλμ και τέτοιο πράγμα δεν ακούγεται.

Το κόστος αυτής της βαλβίδας το γνωρίζουμε;

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #13 on: Δευτέρα 17 Οκτώβριος 2011, 09:20:22 πμ
TA700 '08 με 63.000+χλμ και τέτοιο πράγμα δεν ακούγεται.
Το κόστος αυτής της βαλβίδας το γνωρίζουμε;

Γύρω στα 70 ευρώ παίζει αλλά με κάθε επιφύλαξη μιας και την τιμή την βρήκαμε από ιντερνετομάγαζο κι όχι ρωτώντας σε επίσημο κατάστημα της Honda, σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα του μηχανικού μου εκεί γύρω θα κόστιζε και στα εδώ καταστήματα.

Απ'την άλλη πάλι δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασής της αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει και η καινούργια, "τυχερά" μάλλον είναι αυτά απ'ότι κατάλαβα εγώ. Ένα απλό άνοιγμα και καθάρισμά της όταν με το καλό έρθει η ώρα να σηκώσετε το ντεπόζιτο και για πρόληψη, καλύψτε την με κάποιο μονωτικό υλικό που δεν θα κρατάει νερά σε περίπτωση που βραχεί όταν πλύνετε την καλή σας, πράγμα αρκετά δύσκολο βέβαια αν δείτε που βρίσκεται η συγκεκριμένη βαλβίδα..;D

Τη δική μου τη μονώσαμε (δεν γνωρίζω με τι υλικό) και από τότε δεν την άκουσα παρά 1-2 φορές κι αυτό ελάχιστα, πράγμα που μαρτυράει βέβαια ότι ξανάρχισε να το κάνει απλά σταμάτησε να με ενοχλεί στην καθημερινότητα. Αυτό λοιπόν προτείνω και σε εσάς!

:)

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #14 on: Δευτέρα 17 Οκτώβριος 2011, 13:33:25 μμ
Συμφωνα με αυτα που λετε βεβαια , να υποθεσω οτι δεν υπαρχει (ή θα υπαρξει ) καποιο μελλοντικο μηχανολογικο προβλημα αν την αφησουμε οπως εχει ?? ??? ??? .

NC700X

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #15 on: Δευτέρα 17 Οκτώβριος 2011, 14:24:40 μμ
Συμφωνα με αυτα που λετε βεβαια , να υποθεσω οτι δεν υπαρχει (ή θα υπαρξει ) καποιο μελλοντικο μηχανολογικο προβλημα αν την αφησουμε οπως εχει ?? ??? ??? .

Τουλάχιστον όπως μου την παρουσίασαν εμένα, όχι! Ο μηχανικός μου άφησε να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη βαλβίδα δουλεύει κατ'αυτόν τον τρόπο, έχει μέσα μια βελόνα που ανοιγοκλείνει περίπου στις 2500 στροφές και τοποθετήθηκε απλώς για να στέλνει καθαρό οξυγόνο στην εξάτμιση με σκοπό να αποβάλει πιο καθαρούς ρύπους απ'το τελικό. Σόρρυ για τα μπακαλίστικα αλλά πέρασαν κάποιες μέρες και ξέχασα τις ορολογίες.. :2hysterical:

Εν'ολίγοις ο ήχος της είναι φυσιολογικός, αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι το γιατί δεν το κάνουν όλες και όσες το κάνουν δεν το κάνουν πάντα.. ή τουλάχιστον δεν ακούγονται τόσο έντονα.. τι να πω. Πάντως πιστεύω ότι όλοι μπορούν να την ακούσουν αν βάλουν κάποιο ακουστικό πάνω της ενώ ταυτόχρονα ανοιγοκλεινουν το γκάζι (έτσι την ακούσαμε κι εμείς) κι επίσης ότι δεν υπάρχει φόβος να προξενήσει κάποια βλάβη, το πολύ πολύ να χαλάσει η συγκεκριμένη και να σταματήσει να δουλεύει, ακόμα κι έτσι όμως να γίνει, το μόνο πρόβλημα που θα έχεις ν'αντιμετωπίσεις θα είναι κάποια έξτρα σκασίματα απ'την εξάτμιση.. για παραπάνω ζημιά μείνε απολύτως ήσυχος.:)