Mετά από γενικό service που περιελάμβανε και ρύθμιση βαλβίδων άρχισα να ακούω ένα περίεργο "γκλουπ" στο άνοιγμα του γκαζιού. Δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω τι είναι, το ίδιο κι ο μηχανικός μου που έβγαλε ξανά το ντεπόζιτο για να κάνει έλεγχο μήπως κάτι δεν πάει καλά. Το άφησα έτσι για 5000 χιλιόμετρα μέχρι προχτές που το λύσαμε για να το τσεκάρουμε ξανά, τοποθετώντας επί την ευκαιρία κι ένα φίλτρο αέρα DNA (πιο ελεύθερο) μιας και στο προηγούμενο service απλώς καθαρίσαμε το εργοστασιακό. Μετά την τοποθέτηση του ελεύθερου φίλτρου νομίζω ότι το ακούω πιο πολύ..
Ο μηχανικός μου μιλάει για θόρυβο απ'το κλαπέτο του αέρα, ανοιγοκλείνει στις χαμηλές στροφές και κάνει έτσι.. το περίεργο, το κάνει μόλις ζεσταθεί λίγο το μοτέρ (πάνω από 50-60 βαθμούς) και κάτι δεν μου κάθεται σε αυτό.. σημειώστε επίσης ότι δεν το κάνει πάντα, σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού δηλαδή.
Δεν μου κάνει τίποτα περίεργο στη λειτουργία του κινητήρα, όλα δουλεύουν ρολόι! Όμως είναι πολύ ενοχλητικό αφού μέσα στην πόλη το ακούω συνεχώς.. το κάνει και στο δικό σας ρε παιδιά; Αναρρωτιέμαι γιατί να ξεκίνησε έτσι ξαφνικά; Μη μου πείτε απλώς να αλλάξω μηχανικό, πρόκειται για καλό μάστορα και τον εμπιστεύομαι χρόνια τώρα σε όσα μηχανάκια κι αν πέρασαν απ'τα χέρια μου. Χώρια που έσκυψε το κεφάλι πάνω στο πρόβλημά μου χωρίς όμως να πάρω κάποια λύση που να με καλύπτει μέχρι στιγμής..
Κατάφερα και το βιντεοσκόπησα με σκοπό να του το βάλω να το ακούσει, είχα κάνει αρκετές προσπάθειες και όποτε περνούσα έξω απ'το συνεργείο δεν ακουγόταν τίποτα, γκαζιές ξανά και ξανά αλλά "γκλουπ" πουθενά! Ευτυχώς για μένα, όταν είδε το βίντεο το άκουσε και live απ'το μοτέρ. Μείναμε όμως στο ότι μάλλον πρόκειται για το κλαπέτο, και θα δει τι μπορεί να κάνει σε 5000 χιλιόμετρα που θα του το ξαναπάω για σέρβις. Θα τ'αντέξω όμως μέχρι τότε; Μπα..
Ακούστε το κι εσείς μήπως σας θυμήσει κάτι..
http://www.youtube.com/watch?v=vP5kVERZJOwΘα παρατηρήσετε βέβαια ότι μετά από 5-6 γκαζιές σταματάει..
Eυχαριστώ προκαταβολικώς για τον χρόνο σας