Hellas Transalp Forum

Απλά, Δεν Πάει Βήμα..

DimΤΑ650 · 9719

Offline DimΤΑ650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 20:09:25 μμ
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Νέος στο Forum και την κατανόησή σας για οτιδήποτε κάνω λάθος.

Το πρώτο post μου αφορά την μηχανή ενός φίλου (Transalp 650 , 2007). Αγοράσαμε και οι 2 μαζί πρόσφατα την ίδια μηχανή (ο καθένας απο μια εννοείται, το δικό μου είναι μοντέλο 2006 όμως).

Θα σας παραθέσω την περιγραφή του όπως μου την έδωσε:

"Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο transalp μοντέλο του 2007 σε πολύ καλή κατάσταση (τουλάχιστον δείχνει καινούργιο) και έχει  15000 χλμ.

Αυτός που το πήρα μου είπε δεν το χρησιμοποιούσε σχεδόν καθόλου (τον τελευταίο χρόνο είχε κάνει 300 χλμ λέει..)
Το πήγα σε δύο – τρία συνεργία και μου είπανε ότι μηχανικά όπως το ακούνε είναι σε καλή κατάσταση.
Επίσης ακούγεται λίγο περίεργα ο θόρυβος που κάνει η εξάτμιση (πρέπει να έχει καμιά μικρή τρυπίτσα). Δεν κάνει κάποιο τραγικό θόρυβο.
Επίσης δεν ρετάρει – μπερδεύει ή κάτι άλλο.
Έχει όμως ένα θέμα…
Δεν έχει ροπή – δύναμη. Είναι λες και οδηγάς 200 cc μηχανάκι.
Η τελική του ταχύτητα είναι 120 χλμ πραγματικά!!!
Και γενικά δεν έχει δύναμη σε σχέση με κανονικό transalp (πήρα βόλτα ενός φίλου και κατάλαβα πως οδηγώ παπάκι)
Όταν το αγόρασα δεν είχα εμπειρία από προηγούμενη transalp για να αντιληφθώ την διαφορά στη δύναμη, ροπή κλπ.

Ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να φταίει προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση.

Π.χ.
Να δοκιμάσω να αλλάξω μπουζί?
Καθαρισμό καρμπυρατέρ?
Ρύθμισμα βαλβίδες?

Ή να το βάψω μπλέ…??  :'(

Ευχαριστώ"

Τα φώτα σας λοιπόν αν μπορείτε να προτείνετε κάτι, τι να φταίει.
Η μηχανή του φίλου που αναφέρει μέσα, όπως καταλαβαίνετε είναι η δικιά μου και όντως επειδή την οδήγησα, έχουν τρελή διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα.
Δεν έχει ροπή καθόλου το μηχανάκι.
Έχει πάει σε 5 αντιπροσωπείες και όλες του λένε οτι είναι ΟΚ το μηχανάκι.
Απίστευτα πράγματα.

Ευχαριστώ.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 21:00:55 μμ
Αν από το 2006  έχει κάνει 15000 km (δηλαδή 1700km τον χρόνο  :o) τότε θα υποφέρουν πολλά από την ακινησία....

Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να ξεκινήσεις με ένα πολύ καλό service (και στα καρμπιρατέρ) και μετά θα έχεις υπομονή να ''ανοίξει'' το μοτέρ....

Θα είναι πολύ σφικτό απο την μη χρήση του....

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline DimΤΑ650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 21:12:19 μμ
Αν από το 2006  έχει κάνει 15000 km (δηλαδή 1700km τον χρόνο  :o) τότε θα υποφέρουν πολλά από την ακινησία....

Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να ξεκινήσεις με ένα πολύ καλό service (και στα καρμπιρατέρ) και μετά θα έχεις υπομονή να ''ανοίξει'' το μοτέρ....

Θα είναι πολύ σφικτό απο την μη χρήση του....

Καλησπέρα φίλε Padis,

Όταν εννοείς καλό σέρβις τι εννοείς? Γενικό? Μόνο καρμπ, βαλβίδες?
Και τι σημαίνει θα΄ναι σφιχτό από την μη χρήση του?

Το'χει κάνα 2 μήνο ο φίλος και μόλις το πήρε άλλαξε λάδια. Και ανοίγματα του'χει κάνει και το κινεί καθημερινά και όλα.

Δεν έχει ροπή το όχημα,δεν έχει δύναμη. Κάποιο πρόβλημα θα΄χει μάλλον.

Δεν έχω οδηγήσει Τρανσαλπ καινούργια για να δω τι δύναμη έχει.
Η δική μου πάντως που πήρα και έχει 38.000, καμία σχέση.Ειναι μεγάλη η διαφορά στους κινητήρες, γι'αυτό το αναφέρω.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 21:49:19 μμ
Καρμπιρατέρ εννοώ... φυσικά και ένα γενικό δεν θα ήταν κακό.

όταν λέω σφικτό, σημαίνει πως δεν ανεβάζει εύκολα στροφές και δεν βγάζει την πλήρη δύναμη...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 22:11:07 μμ

1700 χλμ το χρονο δεν ειναι ασχημα. το προβλημα θα ειναι αν ειναι συγκεντρωμενα σε 1-2 ταξιδια μια εποχη του χρονου μονο και τον υπολοιπο χρονο καθεται.

Offline DimΤΑ650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 22:23:54 μμ
Λίγο πολύ έτσι κινούταν το μηχανάκι. Ο τύπος το είχε παρατημένο και μια στο τόσο το έβγαζε.
Ηταν και σε νησί οπότε παίζει να μην το έχει ανοίξει και ποτέ να ξεμπουκώσει.

Οπότε παει για καθάρισμα και ρύθμισμα καρμπ αρχικά και βλέπουμε.

Σας ευχαριστώ και τους 2.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #6 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 22:24:04 μμ
Δες αν τα κολάρα των carb είναι πιο μικρά στον εσωτερικό τους δακτύλιο.
Μήπως είναι δηλαδή εισαγωγής απο Γερμανία με περιορισμό Hp

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 22:32:14 μμ
Off the top of my head που λένε  τσέκαρε...

- τρύπια ή σκισμένη μεμβράνη υποπίεσης στο καρπυρατέρ
- σκισμένο ή τρύπιο φίλτρο αέρα (πολύ ξύλο τα μαστόρια που το τσέκαραν αν είναι αυτό)
- κομμένοι λαιμοί καρμπυρατέρ και γενικά ότι λαστιχένιο έχει να κάνει
- μπουζιά για ένδειξη φτωχού ή πλούσιου μείγματος
- ρακόρ βενζίνης  σωληνάκια κλπ

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline DimΤΑ650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Πέμπτη 19 Νοέμβριος 2015, 23:01:24 μμ
Κάτι πρέπει να παίζει λοιπόν με τα Carbs.

Το ενδεχόμενο να μην δίνει ρεύμα κάποιο απο τα μπουζί πόσο πιθανό ειναι?

Πως θα το καταλάβαινε κάποιος αν δεν δίνει ρεύμα κάποιο απο τα μπουζί?

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Παρασκευή 20 Νοέμβριος 2015, 01:39:17 πμ
Αν δεν έδινε καθόλου δεν θα είχες ρετάρισμα, σκάσιμο κλπ;

Επίσης αν δεν δούλευε ο ένας κύλινδρος για πχ δεν θα ζοριζόταν στις εκκινήσεις;

Από όσα μας είπες το μόνο που έχει "πάθει" το μηχανάκι είναι η παρατεταμένη ακινησία. Λογικά λοιπόν να ξεράθηκαν οι μεμβράνες υποπίεσης από την ακινησία τους και να μην ανεβοκατεβαίνουν όσο θα έπρεπε -εξού και δεν ανοίγει- ή/και η σταθερή στάθμη στο ντεπόζιτο έχει γεμίσει το κύκλωμα βενζίνης με σκουριές και έκανε τα καρμπς σαν την ελληνική βουλή.

Πάντως αν είναι κάποια χοντρή φθορά κυκλοφορώντας το θα "βγει".

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Παρασκευή 20 Νοέμβριος 2015, 01:42:23 πμ
Ε άμα δεις και αποειδείς ...πάρε ένα bmw και παρακολούθα τι θα σου γράφουν εδώ μέσα και λαμπάκι φλας να κάψεις. ;D

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #11 on: Παρασκευή 20 Νοέμβριος 2015, 02:04:41 πμ
Αν ήταν το πρόβλημα στο καύσιμο θα έκανε κι άλλα χαζά.
Πριν πας για σφάξιμο κάνε το εξής (αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου)

Με το δεύτερο κλειδί άνοιξε την τάπα του ντεπόζιτου και κάνε μια δοκιμή.
Αν κάνει τα ίδια τσέκαρε το φίλτρο αέρος εν ανάγκη άλλαξε το. (παίζει αρκετά να είναι αυτό το πρόβλημα)
Δες μήπως στη γραμμή καυσίμου παρεμβαίνει κάνα φίλτρο βενζίνης, αν παρεμβαίνει πέταξε το.
Αποστράγγισε τα ποτήρια των Carbs και δες αν βγουν νυχτερίδες.
Κάνε αυτά και πες μας τι έγινε στη συνέχεια.

Μην ακούς τις σειρήνες που σου λένε για BMW, εδώ είναι ΤΑ forum  :2hysterical:

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Παρασκευή 20 Νοέμβριος 2015, 02:28:51 πμ
Ε άμα δεις και αποειδείς ...πάρε ένα bmw και παρακολούθα τι θα σου γράφουν εδώ μέσα και λαμπάκι φλας να κάψεις. ;D

Πάλι κάηκε το λαμπάκι ?
Εμ... δεν είναι χόντα !!!!  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Παρασκευή 20 Νοέμβριος 2015, 03:23:49 πμ

nissan sunny του 1985.στα 20 χρονια και 350.000 χλμ δεν αλλαχθηκε ποτε καμια λαμπα/λαμπακι

toyota yaris του 1999 10 χρονια και 150.000 χλμ δεν αλλαξα ποτε καμια λαμπα/λαμπακι

mazda 6 του 2005-  198.000 μεχρι τωρα.εχω αλλαξει μια ψειρα πορειας αλλα δεν ηταν της μανας του,κατι ψειρες με ψυχρο φως τυπου ξενον.της μανας του ισως ακομα να δουλευαν.

honda transalp απο το 2010 μεχρι σημερα και μετα απο 46000 χλμ,δεν εχω αλλαξει καποια λαμπα επειδη καηκε.

fiat strada απο το 2007- και με 143.000 χλμ μεχρι σημερα,εχω αλλαξει 2 φορες τα φωτα πορειας μεχρι που εβαλα PIAA,εχω αλλαξει 1 φορα ενα φλας,εχει καει το φως στο ντουλαπακι,μια λαμπα που φωτιζει τα χειριστηρια του καλοριφερ/AC και προσφατα ανακαλυψα οτι εχει καει και η μια λαμπα που φωτιζει την πινακιδα.
τα παραπανω που αφορουν το fiat,ακουγονται χαζα μπροστα στην μια τουρμπινα που απεβιωσε,στο ψυγειου λαδιου που ραγισε,στον εγκεφαλο παραθυρων που δεν αφηνε το παραθυρο του οδηγου να λειτουργει.

οταν ομως εχεις μαθει/συνηθισει να μην αλλαζεις τιποτα περαν της προγραμματισμενης συντηρησης,σου ερχεται καπως.

το τι εχω ακουσει για golf και γενικα group VAG δεν θα τα αναφερω,αλλα εχω δει απειρα ευρωπαικα και κυριως γαλλικα αυτοκινητα που οι λυχνιες τους(γενικα) χρησιμοποιουνται σαν χριστουγενιατικο δεντρο.

ΥΓ. τα παραπανω δεν εχουν καμια αξια περα απο το να πω κατι στον βαγγελη με το ελικοφορο του που μας εχει ζαλισει με τις γερμανικες τοστιερες.
 :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue:

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #14 on: Παρασκευή 20 Νοέμβριος 2015, 17:09:55 μμ
Για δες μήπως έχει φαγωμένους δίσκους συμπλέκτη ή πατινάρει εξαιτίας της ντίζας του συμπλέκτη.

Offline DimΤΑ650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #15 on: Παρασκευή 20 Νοέμβριος 2015, 17:52:46 μμ
Καλημέρα σε όλους,

Θα τσεκάρει μια τον συμπλέκτη ο φίλος να δει τι παίζει,μήπως είναι πολύ σφιγμένος.

Πάντως έχει και σκασίματα απο την εξάτμιση σε καμιά ξερογκαζιά.

Μάλλον θέλει ενα ολικό service το εργαλείο να έρθει στα ίσια του γιατί το'χει φάει η μαρμάγκα.

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Σάββατο 21 Νοέμβριος 2015, 20:14:17 μμ
Παιδιά μην συγχύζεστε, άμα έχετε άγχος με τα λαμπάκια στα bmw παίζουν και με led από μαμά. :2hysterical:

TEAM Αϊστοπαμπωλ