Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Νέος στο Forum και την κατανόησή σας για οτιδήποτε κάνω λάθος.
Το πρώτο post μου αφορά την μηχανή ενός φίλου (Transalp 650 , 2007). Αγοράσαμε και οι 2 μαζί πρόσφατα την ίδια μηχανή (ο καθένας απο μια εννοείται, το δικό μου είναι μοντέλο 2006 όμως).
Θα σας παραθέσω την περιγραφή του όπως μου την έδωσε:
"Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο transalp μοντέλο του 2007 σε πολύ καλή κατάσταση (τουλάχιστον δείχνει καινούργιο) και έχει 15000 χλμ.
Αυτός που το πήρα μου είπε δεν το χρησιμοποιούσε σχεδόν καθόλου (τον τελευταίο χρόνο είχε κάνει 300 χλμ λέει..)
Το πήγα σε δύο – τρία συνεργία και μου είπανε ότι μηχανικά όπως το ακούνε είναι σε καλή κατάσταση.
Επίσης ακούγεται λίγο περίεργα ο θόρυβος που κάνει η εξάτμιση (πρέπει να έχει καμιά μικρή τρυπίτσα). Δεν κάνει κάποιο τραγικό θόρυβο.
Επίσης δεν ρετάρει – μπερδεύει ή κάτι άλλο.
Έχει όμως ένα θέμα…
Δεν έχει ροπή – δύναμη. Είναι λες και οδηγάς 200 cc μηχανάκι.
Η τελική του ταχύτητα είναι 120 χλμ πραγματικά!!!
Και γενικά δεν έχει δύναμη σε σχέση με κανονικό transalp (πήρα βόλτα ενός φίλου και κατάλαβα πως οδηγώ παπάκι)
Όταν το αγόρασα δεν είχα εμπειρία από προηγούμενη transalp για να αντιληφθώ την διαφορά στη δύναμη, ροπή κλπ.
Ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να φταίει προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση.
Π.χ.
Να δοκιμάσω να αλλάξω μπουζί?
Καθαρισμό καρμπυρατέρ?
Ρύθμισμα βαλβίδες?
Ή να το βάψω μπλέ…??

Ευχαριστώ"
Τα φώτα σας λοιπόν αν μπορείτε να προτείνετε κάτι, τι να φταίει.
Η μηχανή του φίλου που αναφέρει μέσα, όπως καταλαβαίνετε είναι η δικιά μου και όντως επειδή την οδήγησα, έχουν τρελή διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα.
Δεν έχει ροπή καθόλου το μηχανάκι.
Έχει πάει σε 5 αντιπροσωπείες και όλες του λένε οτι είναι ΟΚ το μηχανάκι.
Απίστευτα πράγματα.
Ευχαριστώ.