Hellas Transalp Forum

mivv suono...

trackler · 17152

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
on: Τετάρτη 27 Μάιος 2015, 20:45:23 μμ
μετα απο 1 μηνα αναμονη,ηρθε σημερα το καζανακι. ε ρε γλεντια και πανηγυρια  :band: :thawave:

ανοιγει η κουτα λοιπον και βγαινουν ολα εξω και μπαινουν σε σειρα.

μεσα στο κουτι υπαρχουν ολα οσα χρειαζονται οποτε παμε για τοποθετηση αμεσως.
ακολουθωντας τις οδηγιες που υπαρχουν σε χαρτι με εικονες το πραγμα ηταν πανευκολο.
λιγο δυσκολια αντιμετωπισα με το λαμακι που πιανει πανω του η εξατμιση και ολο μαζι μετα στο σασι της μηχανης.θελει ενα ελαφρυ στραβωμα προς τα εξω.
τελειωνει η τοποθετηση λοιπον

και γυρναμε κλειδι για να βαλουμε μπρος.

πολυ ωραιος μπασος ηχος στο ρελαντι και σε καποιες κουφιες γκαζιες.αυτο,τιποτα παραπανω.
εδω να πω οτι 2 λογοι υπηρχαν που προχωρησα στην αγορα αυτης της εξατμισης.

1) το αισθητικο κομματι
2) ο ηχος

ωραιος ο ηχος λοιπον αλλα σαν πολυ πνιγμενη ειναι,ωρα να την ξεταπωσουμε βγαζωντας το πιπινι απο πισω.

βγαζω το πιπινι λοιπον,βαζω μπρος και .....................πληρη απογοητευση  :( :( :( :( :( :'( :'( :'( :'( :'(

οχι οτι δεν κανει θορυβο αλλα σε καμια περιπτωση αυτο που περιμενα.
με το που βαλεις 2α και περασεις τα 40 χλμ ειναι καπως δυσκολο να καταλαβεις διαφορα.ο ηχος σαφως ειναι διαφορετικος αλλα καθολου μα καθολου δυνατος.
παιζει δλδ περιπτωση να περναει ΚΤΕΟ και ξεταπωτη.  :o

αυτος ο ατιμος ο καταλυτης πρεπει να κοβει πολλα db και εγω μολις πριν 2 μηνες περασα ΚΤΕΟ,εχω δλδ σχεδον 2 χρονια μπροστα μου. :goofy:

στο ρεζουμε λοιπον

εμφανισιακα ειναι πολυ πιο ομορφη αλλα αυτα ειναι γουστα.

πρεπει να ειναι 1 με 1,5 κιλο πιο ελαφρια(δεν μπορουσα να ζυγισω) και αυτο φανηκε στην οδηγηση οταν εδωσα σημασια,γιατι αστην αρχη ειχα ξενερωσει απιστευτα με το οτι δεν εκανε πολυ φασαρια.

θα την εχω μονιμα ξεταπωτη καθως αν δεν ριχνεις κουφιες ξερογκαζιες στο ρελαντι,δεν θα παρει χαμπαρι κανεις οτι εισαι καγκουρας φασαριοζος,αφου ΔΕΝ κανει πολυ φασαρια.πολυ διαφορετικο ηχο ναι,φασαρια οχι.
αρα το πιπινι οπως ειναι γυαλισμενο θα μπει στην ντουλαπα.

[size=pt]ιδεες και μαγαζια για το πως μπορω να κανω τον καταλυτη να μπαινει και να βγαινει με σχετικη ευκολια παρακαλω με πμ.[/size]

Offline kostas vfr800f

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1 on: Τετάρτη 27 Μάιος 2015, 20:52:32 μμ
Γειά σου αυτή έχω και εγώ στο 700 μετά τα 130km/ h ακούγεται αρκετά.

pan zak

• Guest
Reply #2 on: Τετάρτη 27 Μάιος 2015, 21:22:04 μμ
εμφανισιακα παντως ταιριαζει πολυ..!!

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 27 Μάιος 2015, 23:44:12 μμ
Μεγειές :)
Ισως η μόνη που (κατ΄εμέ )θα με έκανε να απαρνηθώ το δίκανο. :eusa_clap:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #4 on: Τετάρτη 27 Μάιος 2015, 23:45:38 μμ
Για τον ήχο να ρωτήσεις αυτόν που που θα έρχεται απο πίσω σου...κάγκουρα  :2tongue: :2tongue:

Sent from my iPhone  using tapatalk

« Last Edit: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 01:06:39 πμ by Aerios »

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 00:36:08 πμ
Θα πρέπει να κάνεις υπομονή.... Θα κάψει ότι κάψει και θα αυξηθεί ο θόρυβος... (κάγκουρα!)

Καλορίζικη !!!

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 03:40:14 πμ
θαναση δεν πιστευω οτι αυτος που θα ακολουθει θα εχει θεμα.
στην πορεια και με σταθερο γκαζι δεν ακουγεται καθολου,μονο στην επιταχυνση βγαζει λιγο θορυβο και με τερμα ανοιχτο το γκαζι.

παντελη ειναι σιγουρο αυτο που λες?

υπαρχει παντα η δυνατοτητα να μπει το ματζαφλαρι πισω αν αυξηθει τοσο πολυ ο θορυβος.

κωστα,δεν την δοκιμασα σε τετοιες ταχυτητες ακομα.την παρασκευη στο ανεβασμα για αγιοκαμπο θα δειξει.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 04:47:46 πμ
Με 'γειές, και καλά ακούσματα. Ίσως θέλει το "στρώσιμό" της.
Πόσα πήγε; (περίεργος εγώ).

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline camionero

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 04:53:44 πμ
... την παρασκευη στο ανεβασμα για αγιοκαμπο θα δειξει.
Εκει θα εχεις πληρη εικονα και θα την καμαρωσουμε απο κοντα !!!  ;)

Όλα είναι διαδρομές, όλη η ζωή μας ένας δρόμος. Άλλες φορές ανοιχτός, άλλες κλειστός, άλλες μονόδρομος, μα πάντα δίνει την ελευθερία της επιλογής.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 05:04:15 πμ
Πόσα πήγε; (περίεργος εγώ).
η τιμη ηταν 355
ειχα δωσει 180 προκαταβολη και εμενε υπολοιπο 175 για την αντικαταβολη.
οταν πηγα να την παρω,η αντικαταβολη ηταν 169.
δεν ξερω πως προεκυψε η μειωση των 6 ευρω αλλα δεν μπηκα στην διαδικασια να ρωτησω.

349 λοιπον.

Εκει θα εχεις πληρη εικονα και θα την καμαρωσουμε απο κοντα !!!  ;)
τελευταια ελπιδα ειναι πως αν καει αρκετα θα αλλαξει κατι.

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #10 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 05:48:27 πμ
Φιλε  Trackler,καταρχήν Καλορίζικη.
Για να κάνει θόρυβο η εξάτμισή σου,οπως και καθε τέτοια εξάτμιση,σε 650,πρεπει να αφαιρεθεί το καζανάκι ή καταλύτης οπως το λενε,αυτο που ειναι πάνω ακριβώς απο τα σταντ.
Αμα αφαιρέσεις αυτο και ενωθεί το τελικό με τους λαιμούς,θα κάνει σαν TDM με ACRAPOVITS,αν φυσικά εχεις αφαιρέσει και τον σιγαστήρα.
Πάντως η δική μου,κάνει έναν μπάσο θόρυβο,οχι τρελά πράγματα,αλλά δεν θελω να ειμαι και ενοχλητικός.
Αν αφαιρεθεί το καζανάκι που σου λέω,θα εχει και πιο γλυκό άρπαγμα στο γκάζι...

Diamonds are forever

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #11 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 05:55:13 πμ
Αν αφαιρεθεί ο καταλύτης δεν θα καίει αμόλυβδη?

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #12 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 06:00:15 πμ
Αν αφαιρεθεί ο καταλύτης δεν θα καίει αμόλυβδη?
Δεν νομίζω να καίει.Απλά αυτο το καζανάκι κόβει την μηχανή και δεν καταλαβαίνω,γιατί το τοποθετούν.Χωρις αυτο,η μηχανή παει πιο καλα και με πιο γλυκό γκάζι.
Παντως θα ρωτήσω και θα επανέλθω....

Diamonds are forever

Offline dtm

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 07:53:14 πμ
Να ρωτησω, φιλτρο αερα εχεις μαμα η KN? Την ειχα 2,5 χρονια στο δικο μαζι με φιλτρο KN και εβαλα ξανα τα μαμα γιατι μου εκανε κατι κουλα σκασιματα το μηχανακι.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 07:59:33 πμ
εκτος απο την υποκειμενικη ομορφια της εξατμισης,μου αρεσε η δυνατοτητα που προσφερει με το αφαιρουμενο db killer οπως το λενε.

δλδ εχω εναν πιο μπασο ηχο και οταν θελω βγαζω το db killer και γουσταρω.
παρακατω βαζω το βιντεακι που με ξεσηκωσε πριν αρκετο καιρο και μου εδινε αυτη την δυνατοτητα που ηθελα.

στην δικια μου τωρα,που εχω βγαλει το db killer,κανει τον ιδιο θορυβο με αυτον που κανει η εξατμιση του βιντεο χωρις την αφαιρεση του db killer.

@diamantis
το καζανακι αυτο που λες,δεν ειναι ο καταλυτης?

δεν ξερω αν θα μπω στην διαδικασια να το βγαλω,αλλα για την ωρα οχι.θελω να βαλω συνεγερμο.αν βρεθουν παλι λεφτα στον κουμπαρα βλεπουμε.για την εξατμιση μου πηρε πανω απο 1 χρονο για να μαζεψει χρημα ο κουμπαρας.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 08:07:21 πμ
Να ρωτησω, φιλτρο αερα εχεις μαμα η KN? Την ειχα 2,5 χρονια στο δικο μαζι με φιλτρο KN και εβαλα ξανα τα μαμα γιατι μου εκανε κατι κουλα σκασιματα το μηχανακι.

φιλτρο αερα εχω και εγω Κ&Ν.
στα πολυ λιγα χλμ που εκανα βολτα δεν ακουσα κατι περιεργο.
επειδη εδω και λιγο καιρο το μηχανακι δουλευει ρολοι καθως το ρυθμισε ανθρωπος που κατα την γνωμη μου ξερει καλα,θα επιβεβαιωθεις συντομα μεσα στο σκ αν κανει τιποτα περιεργα.
το μηχανακι το ρυθμισε συνφορουμιτης μελος του συλλογου με varadero ο οποιος εντος δευτερολεπτων βρηκε την αιτια για τις αρρυθμιες που ειχα στο ρελαντι.
ακριβως την προηγουμενη μερα ειχα παει σε επισημο συνεργειο για αλλαγη των λαιμων εισαγωγης και συγχρονισμο για τον ιδιο λογο -αρρυθμιες-  και ουτε που ειδαν καν το προβλημα.ετσι δουλευουν τα ΤΑ μου ειπαν.
απο την επομενη ομως ειδα πως δουλευει ενα καλα ρυθμισμενο ΤΑ και δεν ειχε καμια σχεση.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #16 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 16:38:30 μμ
  Συγγνώμη, για να καταλάβω! Βάζετε άφτερ μάρκετ εξατμίσεις με μόνο σκοπό να κάνουν θόρυβο??????  :o Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά (επειδή το φόρουμ δεν δουλεύει σωστά, σέρνεται, και δεν δίνω μεγάλη σημασία)?
« Last Edit: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 16:40:01 μμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 17:35:58 μμ
εδω κανουμε ηλεκτρονικο τσιγαρο βρε μιχαλιο,αυτο δεν θα καναμε!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #18 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 17:42:44 μμ
Δεν κανει πολυ θορυβο και ειναι ΚΑΛΟ αυτο αλλα αν κρινω απο αυτη που εχουμε ο Konkost και εγω (το προηγουμενο κυλινδρικο μοντελο) κανει σαφως ωραιοτερο θορυβο απο μαμα. Επισης συνδυασμενη με φιλτρο K&N δινει αρκετη ροπη στις χαμηλομεσαιες και λιιγο περισοτερη δυναμη ψηλα. Εγω την εχω ευχαριστηθει παρα πολυ την δικη μου που την εχω πια αρκετα χρονια, δεστε εδω το σχετικο νημα παρομοιο μ'αυτο εδω του trackler:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=6071.0

Παναγιωτη, well done και ειμαι σιγουρος θα την ευχαριστηθεις!

" the PouroDuro spirit "

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #19 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 18:16:12 μμ
Πάνο άσε τις καγκουριές, είσαι και σε αγροτική περιοχή, με πολλά δίκανα και έρχεται και καλοκαίρι.
Δεν αρέσει στον κόσμο να τους χαλάς τον ύπνο ή την ησυχία της επαρχίας.

Καζανάκια εννοείται δε βγάζουμε γιατί μιλάμε για τον καταλύτη. Θέλουμε να σκορπίζουμε καρκινογόνα αέρια ?
Αφού μπορούμε, το αποφεύγουμε.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #20 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 19:16:30 μμ
Καζανάκια εννοείται δε βγάζουμε γιατί μιλάμε για τον καταλύτη. Θέλουμε να σκορπίζουμε καρκινογόνα αέρια ?
Αφού μπορούμε, το αποφεύγουμε.

+1  Και οχι μονο, οσοι εχουν βγαλει (κακως) το καζανακι δεν δουλευε μετα σωστα στις μεσαιες.

" the PouroDuro spirit "

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #21 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 19:51:45 μμ
+1  Και οχι μονο, οσοι εχουν βγαλει (κακως) το καζανακι δεν δουλευε μετα σωστα στις μεσαιες.
Δεν παίρνω όρκο!,όμως θα επανέλθω οπως ειπα,κάποια άλλη στιγμή,αφού ρωτήσω τον εξατμισά που πήγα.
Ειναι στον Πειραιά και εκει πανε το XTX club και με πήγε ο γιος μου,γιατι πριν παρει το cbr,είχε ενα ΧΤ και είχε βάλει ολόσωμη εκει.
Στο βιντεο του τρακλερ,ο τύπος εχει ολόσωμη απο τους λαιμούς και χωρις καταλύτη.

Diamonds are forever

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 21:08:09 μμ
ο νεος ηχος (απο το βιντεο που εβαλες) δεν μ αρεσει...
αλλα της παει πολύ στην οψη!
Μεγειέεεες!   

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 21:27:36 μμ
@sotos
στο βιντεο ο ηχος ειναι πιο αγριος ναι,λογικα επειδη δεν υπαρχει καταλυτης.

@kostasc
δεν θελω να ξεσηκωνω τον κοσμο κωστα,θελω απλα να μπορω οταν θελω να ακουω διαφορετικα τον ηχο.αυτο δεν σημαινει οτι θα κυκλοφορει μονιμα ετσι.

οπως εχει το πραγμα ομως,μαλλον μονιμα ανοιχτη θα ειναι αφου η διαφορα ειναι πολυ μικρη.μονο σε πληρες ανοιγμα του γκαζιου θα μπορουσε καποιος να πει τον θορυβο ενοχλητικο.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Πέμπτη 28 Μάιος 2015, 23:23:54 μμ
φιλτρο αερα εχω και εγω Κ&Ν.
στα πολυ λιγα χλμ που εκανα βολτα δεν ακουσα κατι περιεργο.
επειδη εδω και λιγο καιρο το μηχανακι δουλευει ρολοι καθως το ρυθμισε ανθρωπος που κατα την γνωμη μου ξερει καλα,θα επιβεβαιωθεις συντομα μεσα στο σκ αν κανει τιποτα περιεργα.
το μηχανακι το ρυθμισε συνφορουμιτης μελος του συλλογου με varadero ο οποιος εντος δευτερολεπτων βρηκε την αιτια για τις αρρυθμιες που ειχα στο ρελαντι.
ακριβως την προηγουμενη μερα ειχα παει σε επισημο συνεργειο για αλλαγη των λαιμων εισαγωγης και συγχρονισμο για τον ιδιο λογο -αρρυθμιες-  και ουτε που ειδαν καν το προβλημα.ετσι δουλευουν τα ΤΑ μου ειπαν.
απο την επομενη ομως ειδα πως δουλευει ενα καλα ρυθμισμενο ΤΑ και δεν ειχε καμια σχεση.
Θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω την αιτια της αρυθμιας στο ρελαντι (και φανταζομαι ενδιαφερει και αλλους) Δεν προερχοταν απο τις εισαγωγες?

Και οπως σου ειπαν και οι προηγουμενοι η αιτια της αθορυβης λειτουργιας ειναι ο (και καλα) καταλυτης Ο οποιος ομως -τουλαχιστον στα παλια σαν το δικο σου μοντελο- δεν ειναι καταλυτης οπως ειναι πχ στα αυτοκινητα Ενα καζανακι ειναι με καποιου ειδιους διαφραγμα υπο μορφη σιτας Αν θυμαμαι δηλαδη καλα απο κατι φωτο που ειχα δει στο διαδικτιο με εναν ανοιγμενο στα δυο) Το να το καταργησεις εχει σχετικα μικρο κοστος αλλα δεν ξερω καταποσο θα επηρεαστει η λειτουργια του μοτερ και σε ποιες στροφες