Hellas Transalp Forum

Επιτέλους το Νέο Africa Twin.......!!!!

African Boy · 270458

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #75 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 05:32:04 πμ
Mια χαρα πας Παυλο και με το 700 και το 650 και με παπι ...... Αν ξεκινησουμε μαζι για Θεσσαλονικη ...τι νομιζεις θα πας μια ωρα πιο μπροστα και λοιπον τι αλλαζει θα ξυνισει το γαλα . ;)

Πως ειπα Παναη, οχι ποσο γρηγορα. Φυσικα πας και με παπι, αλλα μετα  :butthead:

Αστα αυτα τωρα, εδω υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα.

Οσο για το Τενερε, φιλος Γερμανος μου ελεγε προχτες οτι 2 μηνες αφου εληξε η εγγυηση τα ηλεκτρονικα...παπαλα.

Παύλος Καρούμπης

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #76 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 05:59:49 πμ

Πως ειπα Παναη, οχι ποσο γρηγορα. Φυσικα πας και με παπι, αλλα μετα  :butthead:

Αστα αυτα τωρα, εδω υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα.

Οσο για το Τενερε, φιλος Γερμανος μου ελεγε προχτες οτι 2 μηνες αφου εληξε η εγγυηση τα ηλεκτρονικα...παπαλα.
Το δικό σου τι λέει,σου΄βγαλε κάτι;

Offline kostas vfr800f

• νέος οδηγός
  • **
Reply #77 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 06:07:53 πμ
Καλησπέρα απο Πρέβεζα εμείς εδώ έχουμε 3 tenere 1200 το ένα έχει 80000km κανένα πρόβλημα.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #78 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 06:12:15 πμ
Καλησπέρα απο Πρέβεζα εμείς εδώ έχουμε 3 tenere 1200 το ένα έχει 80000km κανένα πρόβλημα.
Ταξί δουλεύει κι εμασε τόσα χλμ?

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #79 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 06:28:26 πμ
Καλα, εσυ Νικο λες τα δικα σου.

Το 1290 με τα 160 αλογα ειναι απαραδεκτη κινηση απο την ΚΤΜ, χωρις κανενα σοβαρο λογο και αδειαζει και τους κατοχους του 1190Adv R οπως και λεχτηκε αλλου. Ποιος χρειαζεται τοσα αλογα/κυβικα για ταξιδι και ..adventure!  :o  Ενα 1000αρι με μαζεμενες διαστασεις / κιλα ..is all we need. Απ'αυτη την αποψη, το αναμενομενο 1050Adv και το καινουργιο Africa 1000 ειναι ταμαμ, ας ελπιζουμε οτι θα βγαλει κατι και η Yamaha στην κατηγορια να υπαρχει επιπλεον ανταγωνισμος  :)

EDIT το 1190 εννοούσα αλλά ...

Έλα ρε συ Γιώργη τι λες;
Ποιος θα δώσει ένα σκασμό λεφτά όταν τα 95 αλογάκια του 1050 τα έπαιρνε και απο βαρκαντέρο και πριν από 10 χρόνια ;)

Και γιατί να μην δώσει άλλο ενάμισι χιλιάρικο να πάρει άλλα 50 αλογάκια στο 1190 ή 1190R ;
Εγώ πάντως το 1190r έχω ερωτευτεί και κάνω αποταμίευση από τώρα που ξανάπιασα δουλειά !!!

Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά - αλλά τα άλογα κανείς δεν τα μίσησε στα μηχανοκίνητα !!!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #80 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 07:10:11 πμ
EDIT το 1190 εννοούσα αλλά ...

Έλα ρε συ Γιώργη τι λες;
Ποιος θα δώσει ένα σκασμό λεφτά όταν τα 95 αλογάκια του 1050 τα έπαιρνε και απο βαρκαντέρο και πριν από 10 χρόνια ;)

Και γιατί να μην δώσει άλλο ενάμισι χιλιάρικο να πάρει άλλα 50 αλογάκια στο 1190 ή 1190R ;
Εγώ πάντως το 1190r έχω ερωτευτεί και κάνω αποταμίευση από τώρα που ξανάπιασα δουλειά !!!

Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά - αλλά τα άλογα κανείς δεν τα μίσησε στα μηχανοκίνητα !!!

Νικο, οταν τογραφα αυτο δεν ειχα δει ακομη τις προδιαγραφες του 1050, οι οποιες ειναι για μενα απογοητευτικες: 95 αλογα, οχι πληρως ρυθμιζομενες αναρτησεις οπως τα δυο 1190 και ..χυτοι τροχοι! Εγω αλλιως το περιμενα, οτι θα καλυπτε δηλ. το κενο που αφησε το 990 οντας πιο "πολιτισμενο" οπως το 1190.

Απο την αλλη, 150 αλογα για on-OFF μηχανακι ειναι παρα πολλα παρα τα προγραμματα με διαφορετικη χαρτογραφηση. Τα πολλα αλογα ειναι πιθανα χρειαζουμενα σε μηχανακια super-sport και sport-touring αλλα εχω προσωπικα δε θαπαιρνα μηχανακι με 150 αλογα και 90/90-21 μπροστινο λαστιχο με σαμπρελα. Και δεν ειμαι ο μονος που νομιζει οτι το 1190 R ειναι υπερβολη. Απο την αλλη, το απλο 1190 με τους 19-17 τροχους ειναι ουσιαστικα sport-touring μηχανακι με ορθια θεση οδηγησης που μπορει να παει και στο χωμα και θα ητανε σαφως η επιλογη μου μεταξυ των δυο 1190 (θα το οδηγησω συντομα).

Αν παντως βγαλει η Χονδα το 1000αρι οπως οφειλει να το βγαλει, τοτε θα ειναι μια πολυ καλη επιλογη: δυνατοτερο / πιο ροπατο απο τα 800αρια που πασχουν σε ενα βαθμο και οχι ανοικονομητο απο αλογα και κιλα/διαστασεις σαν τα 1200αρια. Ειδωμεν..

" the PouroDuro spirit "

Offline kostas vfr800f

• νέος οδηγός
  • **
Reply #81 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 18:25:23 μμ
Έχεις πλάκα αλλά όντως λόγω δουλειάς κάνει πολλά χιλιόμετρα

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #82 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2014, 22:11:42 μμ
Επειδη καθ ενας λεει το κοντο του και το μακρυ του, να πω κι εγω το δικο μου.

Το μηχανακι δειχνει υπεροχο, ομως θεωρω οτι με το βαρυ αυτο ονομα, θα επρεπε να μεινει το πολυ με τα 800cc (μα καλιστα βγαζουν 80 αλογατα, τα οποια μια χαρα φτανουν, αντε να δεχεται και καποιο κιτ αυξησης για τους αχορταγους) ελαφρυ, καλυτερα φρενα (οχι συνδυασμενα κτλ. Το πολυ να εχει ενα ελεγχομενο ABS) καλυτερες αναρτησεις, ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ, να μπορεις να διαλεξεις σελα (ON-off η on-OFF) ζαντες ασαμπρελες ακτινωτες και οπωσδηποτε μια εκτη ταχυτητα.

Μια σημαντικη ανανεωση της ηδη υπαρχουσας δηλαδη. Διαφορετικα, να μην την πουν Africa...

Τωρα για το οικονομικο της υποθεσης, ποτε δε μ ενδιεφεραν τα χρηματα...  ;D ;D ;D

Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #83 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2014, 02:54:52 πμ
Δεν λες τα δικά σου. Όλα σωστά εκτός από το καρμπυρατέρ. Και από κατανάλωση αλλά κυρίως από επίπεδα καυσαερίων για να περνάει τις EURO δεν γίνεται να έχει πια καρμπυρατέρ ούτε το 250άρι.
Από την άλλη οι ζάντες που περιγράφεις πάνε κάνα 1000+ ως after market και χίλια εδώ χίλια εκεί πάει η τιμή στο διάολο.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #84 on: Τετάρτη 12 Νοέμβριος 2014, 17:39:39 μμ
Δεν λες τα δικά σου. Όλα σωστά εκτός από το καρμπυρατέρ. Και από κατανάλωση αλλά κυρίως από επίπεδα καυσαερίων για να περνάει τις EURO δεν γίνεται να έχει πια καρμπυρατέρ ούτε το 250άρι.
Από την άλλη οι ζάντες που περιγράφεις πάνε κάνα 1000+ ως after market και χίλια εδώ χίλια εκεί πάει η τιμή στο διάολο.

Ενα μηχανακι περιπετειας που σεβεται τον εαυτο του, πρεπει να σε πηγαινει παντου και το injection, δεν. Αλλο θεμα αν δεν περνας τους ρυπους.

Επισης για τις ζαντες, μη συγκρινεις τις καλυτερες και ακριβοτερες after market που κυκλοφορουν με αυτες που μπορει να εχει μια ολοκληρη Honda.
Αλλωστε μην ξεχναμε, οτι οι πρωτες ασαμπρελες που φορεθηκαν ποτε σε μηχανη, η Honda τις εφερε, μια παλια εποχη που τα λεφτα ηταν περιορισμενα...

Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #85 on: Πέμπτη 13 Νοέμβριος 2014, 04:35:36 πμ
Ενα μηχανακι περιπετειας που σεβεται τον εαυτο του, πρεπει να σε πηγαινει παντου και το injection, δεν. Αλλο θεμα αν δεν περνας τους ρυπους.

Αν και αυτο ισχυει σε ενα βαθμο για ταξιδια μακρια απο τον πολιτισμο, ειναι πια ανεφικτο με μοντερνα μηχανακια λογω ρυπων. Γι'αυτο και βλεπει κανεις κυριως παλιοτερα καρμπυρατερατα σε τετοιες "ειδικες αποστολες", XR600/650, Dominator 650, XT600, DR650, AT600/650, AT750, KTM950Adv κλπ

Παντως καποιος πηγε με Vara MkII σε Μογγολια/Σιβηρια και πισω και το μηχανακι δουλεψε μεχρι και με βενζινη 75 οκτανιων (!), οπως εγραψε δουλευε σαν τρακτερ  ;D αλλα παντως δουλευε. Σχετικο ταξιδιωτικο στο μοτοτρεηλ.

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #86 on: Πέμπτη 13 Νοέμβριος 2014, 05:18:25 πμ
Για να ζήσεις την περιπέτεια πρέπει να έχεις χρόνο και σπόνσορες! Τα υπόλοιπα "να' χαμε να λέγαμε".

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #87 on: Πέμπτη 13 Νοέμβριος 2014, 22:00:45 μμ
Επειδή διάβασα για ψεκασμούς.

Υπάρχουν ψεκασμοί και "ψεκασμοί".

Με τους ψεκασμούς Keihin που έχει η Honda στα μηχανάκια της, της έχω εμπιστοσύνη.

Στο Transalp 700, που ταξιδεύω, η τροφοδοσία είναι ΑΨΟΓΗ και ποτέ (μα ποτέ) δεν είχα ούτε το παραμικρό βηχαλάκι.

Και δε μιλάω μόνο για Ελλάδα αλλά και για Αλβανία και Βοσνία. http://www.mybike.gr/topic/65418-%CE%B2%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80/

Το μόνο, λοιπόν, που δε θα με απασχολούσε στο νέο Africa, είναι ο ψεκασμός του.

Αντιθέτως, το μόνο που πιθανώς θα με απασχολούσε στο νέο Africa (και θα με ανέκοπτε στο να το πάρω), θα ήταν το μεγάλο βάρος του. Εκεί είναι το "ζουμί".

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #88 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 00:29:29 πμ
Επειδή διάβασα για ψεκασμούς.

Υπάρχουν ψεκασμοί και "ψεκασμοί".

Με τους ψεκασμούς Keihin που έχει η Honda στα μηχανάκια της, της έχω εμπιστοσύνη.

Στο Transalp 700, που ταξιδεύω, η τροφοδοσία είναι ΑΨΟΓΗ και ποτέ (μα ποτέ) δεν είχα ούτε το παραμικρό βηχαλάκι.

Το μόνο, λοιπόν, που δε θα με απασχολούσε στο νέο Africa, είναι ο ψεκασμός του.

Αντιθέτως, το μόνο που πιθανώς θα με απασχολούσε στο νέο Africa (και θα με ανέκοπτε στο να το πάρω), θα ήταν το μεγάλο βάρος του. Εκεί είναι το "ζουμί".

Πολυ σωστος +1.  Και εγω προσωπικα αν μπορουσα ναχω τον ψεκαστο και δυνατοτερο κινητηρα του 700 στο πλαισιο του 650, θα ειμουν ευτυχης.   Βεβαια αν βγει το καινουργιο Africa οπως πρεπει και δεν κανει η Χονδα καμια πατατα (πχ με κιβωτιο - η βασικη εκδοση πρεπει ναναι manual, το βαρος να ειναι διαχειρισιμο στο χωμα απο κοινους θνητους, το υψος σελας λογικο κλπ), τοτε υπαρχει μηχανακι να αντικαταστησει τα τωρινα ΤΑ/ΑΤ  ;) 8)

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 01:54:44 πμ
Αυτό το πράμα που κολλάτε τόσο πολύ στο βάρος δεν το καταλαβαίνω. Για χιλιάρα μιλάμε τι να είναι δηλαδή , κατηγορία φτερού. Δεν πρόκειται να το φορτωθείτε στη πλάτη, για να το καβαλήσετε θα το πάρετε.Το βασικότερο είναι να γίνει αντιληπτό ότι με τέτοια εργαλεία στο χώμα δε σε παίρνει για μ@λ@κίες. Δηλαδή με το ΚΤΜ (990) αν κάνεις μ@λ@κία θα το κρατήσεις με το πόδι? (μαύρος Όφις -Παλτάκης που σε έφαγε!) Η ανάρτηση ναι! να συμφωνήσω θα παίξει τον κυρίαρχο ρόλο, η σχέσεις στο κιβώτιο επίσης! Άλλος λέει ότι το Καρμπιρατέρ είναι μονόδρομος και το κάρβουνο ακόμα καλύτερα, λέω εγώ.
Τεχνολογία δοκιμασμένη δεκαετίες εμείς την αμφισβητούμε ! Χιλιάδες χιλιόμετρα μπορείς να βγάλεις. Κι αν έχεις τα φράγκα να πάρεις ένα τέτοιο μηχανάκι και άλλα τόσο φράγκα να κάνεις περιπετειώδες ταξίδι τότε έχεις και τα φράγκα να πάρεις μαζί σου και καμιά επιπλέον αντλία καυσίμου και κάνα δυο αισθητήρες (αν χρειαστείς!).

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #90 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 03:29:35 πμ
Αυτό το πράμα που κολλάτε τόσο πολύ στο βάρος δεν το καταλαβαίνω. Για χιλιάρα μιλάμε τι να είναι δηλαδή , κατηγορία φτερού. Δεν πρόκειται να το φορτωθείτε στη πλάτη, για να το καβαλήσετε θα το πάρετε.Το βασικότερο είναι να γίνει αντιληπτό ότι με τέτοια εργαλεία στο χώμα δε σε παίρνει για μ@λ@κίες. Δηλαδή με το ΚΤΜ (990) αν κάνεις μ@λ@κία θα το κρατήσεις με το πόδι? (μαύρος Όφις -Παλτάκης που σε έφαγε!)

Απανταω σ'αυτο γιατι στα αλλα συμφωνω  ;)  Δεν περιμενει κανεις κατηγορια φτερου με 1000 κυβικα αλλα βαρος τετοιο που να μπορει ενας νορμαλ αναβατης να σωσει το μηχανακι με το ποδι και να το σηκωσει μονος του αν πεσει. Τωρα το ποσο ειναι αυτο το βαρος ειναι κατι που ειναι σχετικο, για μενα τα 210-215 υγρα κιλα του ΤΑ650 ειναι κοντα στο οριο του τι μπορω να κανω καλα. Θα ηθελα αν γινοτανε το καινουργιο 1000αρι να μην περασει τα 230 κιλα υγρο, δεν περιμενω λιγοτερα λογω κυβικων, ABS, κλπ.  Το Τρανσαλπ τοχω σωσει/βοηθησει πολλες φορες με το ποδι, αν και καναδυο φορες ειχα πρησμενο γονατο την αλλη μερα. Εχω δει επισης αναβατες να σωνουν/βοηθανε ΚΤΜ990 με το ποδι. Δεν μιλαω για καταστασεις που το κρατας αν γυρει πολυ, εκτος και αν εισαι ο Πυρρος Δημας. Αλλα για καταστασεις που απλα το βοηθας με το ποδι και γλυτωνεις το πεσιμο. Κατι πχ που δε γινεται με 250+ κιλα.

Το θεμα ομως με τη Χονδα ειναι οτι δεν προσεχει/ελαχιστοποιει το βαρος οσο θαπρεπε. Για παραδειγμα, γιατι το Vara ΜκΙΙΙ ειναι 275 κιλα υγρο? Η και το XTourer, αν και το τελευταιο πασχει λογω V4 1200 κυβικων αλλα και παλι. Αυτο ειναι που φοβαμαι και το προσφατο παρθον της Χονδα δεν ειναι ενθαρυντικο..

" the PouroDuro spirit "

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #91 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 04:21:44 πμ
Το λιγότερο βάρος θέλει και εξωτικά υλικά, άρα και αυξημένο κόστος.
Επίσης τα εξωτικά υλικά αποδεικνύονται όχι και τόσο αξιόπιστα... για ένα racing μοντέλο καλά είναι, αλλά για κάτι που λιώνει
κάθε μέρα, σε ένα χρόνο θα έχει βγει off.

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #92 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 05:19:11 πμ
Η ΚΤΜ δεν έχει βάλει εξωτικά υλικά για το 990 μιας και το βάρος του είναι γύρω στα 235 γεμάτο ( μεγάλο ρεζερβουάρ και διπλές εξατμίσεις) Άρα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η μείωση στο βάρος με τη χρήση συμβατικής τεχνολογίας, αρκεί να το θέλει κανείς....
Επίσης όλοι αναφέρονται σε 1000 κυβικά, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν να είναι σχετικά μικρός σε διαστάσεις ο κινητήρας.Γιατί να μην είναι 700 με 800 δικυλινδρος;;D:D:D:D:D

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #93 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 05:39:16 πμ
Το λιγότερο βάρος θέλει και εξωτικά υλικά, άρα και αυξημένο κόστος.
Επίσης τα εξωτικά υλικά αποδεικνύονται όχι και τόσο αξιόπιστα... για ένα racing μοντέλο καλά είναι, αλλά για κάτι που λιώνει
κάθε μέρα, σε ένα χρόνο θα έχει βγει off.

Περισοτερο απ'ολα χρειαζεται καινοτομα σκεψη, νεο σχεδιασμο και οχι απλα χρηση υπαρχοντων πραγματων απο το ..parts bin, κατι που δυστυχως κανει συχνα η Χονδα. Για παραδειγμα, αποφασισε να χρησιμοποιησει τον V4 1200 του VFR στο XTourer και πηρε αυτουσιο και τον σκελετο του VFR που ειναι για να στριβει το μηχανακι με 250χμω, κατι που αφ'ενος μεν δε χρειαζεται σε on-off και αφ'ετερου κανει το μηχανακι βαρυ και υπερβολικα ακαμπτο για χρηση στο χωμα. Αν το σχεδιαζε εξ'αρχης σαν μεγαλο on-off που θα χρησιμοποιουσε τον V4 αλλα ολα τα αλλα θα ειχανε σχεδιαστει ειδικα γι'αυτο, τοτε το αποτελεσμα θα ητανε σαφως καλυτερο σαν πραγματικο on-off - τωρα ειναι ουσιαστικα ενα sport touring μηχανακι με καρατιμονα και on-off "look and feel".

Η ΚΤΜ δεν έχει βάλει εξωτικά υλικά για το 990 μιας και το βάρος του είναι γύρω στα 235 γεμάτο ( μεγάλο ρεζερβουάρ και διπλές εξατμίσεις) Άρα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η μείωση στο βάρος με τη χρήση συμβατικής τεχνολογίας, αρκεί να το θέλει κανείς....
Επίσης όλοι αναφέρονται σε 1000 κυβικά, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν να είναι σχετικά μικρός σε διαστάσεις ο κινητήρας.Γιατί να μην είναι 700 με 800 δικυλινδρος;  ;D

Ταραμ-ταταμ, αποφασισε να γραψει ο Μανωλακης στο φορουμ  ;D  Μανωλημ, συμφωνω απολυτα για το 990, σωστος! Και ναι, ειναι πολυ πιθανο να ειναι 750 ή 800 κυβικα με τον κινητηρα του NC750 tuned διαφορετικα. Εγω προσωπικα θα το προτιμουσα 1000αρι παντως.
« Last Edit: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 07:08:14 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #94 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 14:32:37 μμ
Περισοτερο απ'ολα χρειαζεται καινοτομα σκεψη, νεο σχεδιασμο και οχι απλα χρηση υπαρχοντων πραγματων απο το ..parts bin, κατι που δυστυχως κανει συχνα η Χονδα. Για παραδειγμα, αποφασισε να χρησιμοποιησει τον V4 1200 του VFR στο XTourer και πηρε αυτουσιο και τον σκελετο του VFR που ειναι για να στριβει το μηχανακι με 250χμω, κατι που αφ'ενος μεν δε χρειαζεται σε on-off και αφ'ετερου κανει το μηχανακι βαρυ και υπερβολικα ακαμπτο για χρηση στο χωμα. Αν το σχεδιαζε εξ'αρχης σαν μεγαλο on-off που θα χρησιμοποιουσε τον V4 αλλα ολα τα αλλα θα ειχανε σχεδιαστει ειδικα γι'αυτο, τοτε το αποτελεσμα θα ητανε σαφως καλυτερο σαν πραγματικο on-off - τωρα ειναι ουσιαστικα ενα sport touring μηχανακι με καρατιμονα και on-off "look and feel".

Ταραμ-ταταμ, αποφασισε να γραψει ο Μανωλακης στο φορουμ  ;D  Μανωλημ, συμφωνω απολυτα για το 990, σωστος! Και ναι, ειναι πολυ πιθανο να ειναι 750 ή 800 κυβικα με τον κινητηρα του NC750 tuned διαφορετικα. Εγω προσωπικα θα το προτιμουσα 1000αρι παντως.
Μιά καλή σκέψη για την Honda αλλά.....

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #95 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 18:09:20 μμ
Επίσης όλοι αναφέρονται σε 1000 κυβικά, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν να είναι σχετικά μικρός σε διαστάσεις ο κινητήρας.Γιατί να μην είναι 700 με 800 δικυλινδρος;;D:D:D:D:D

Ε... χμ... νομίζω ότι το μηχανάκι που ψάχνει ο Μανόλο υπάρχει ήδη... just saying δηλαδή...

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #96 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 19:14:09 μμ
Βαγγέλη δεν νομίζω ο Μάνος να ψάχνει για τέτοιο μηχανάκι,
έχει άλλωστε το 300sh και άμα λάχει κάνει πλάκα κάτι έλικες 1200
στις στροφές ;D ,
 ο  Γιώργος   θέλει ένα ,αλλά όχι ότι να΄ναι.
 Το θέλει  σχιστομάτικο ;D

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 19:39:36 μμ
Αμ πέστο μου ότι στα ματοτσίνορα είναι το ζήτημα. Και κάθομαι και εγώ και απορώ "τόσοι χωματεροί γιατί δεν παίρνουν ένα ΚΤΜ 990 μεταχειρισμένο; τόσο λίγο τους πέφτει;" και τη βγάζουνε με σκούτερ κλπ.  ???

Σόρι ρε παιδιά, παρεξήγηση, δεν κατάλαβα.  ;)

Να σας πω να αλλάξουμε τώρα τίτλο στο θρεντ;
Βάλτε ένα "Επιτέλους η Χόντα αντέγραψε το F 800 GS!!!"  να συνενοούμαστε.  ;D

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #98 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 19:46:23 μμ
Ελα ρε, κακίες τώρα,
που την είδες την αντιγραφή,
η εξάτμηση είναι απ΄τη σωστή μεριά :headache:

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #99 on: Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014, 20:11:21 μμ
Αντε παλι, here we go, here we go, here we gooooo ..που τραγουδανε κι'οι football fans στο Νησι  ;D

BMW F800 GS: πολυ καλο μηχανακι, τοχουν φιλοι που παμε μαζι πουροντουραδες και τοχω παρει σε ασφαλτο και χωμα. Τα θεματα που εχω μαζι του ειναι α. το υψος σελας στα 89εκ, β. η μετρια προστασια του (οχι μονο απο ζελατινα αλλα και bodywork), γ. η απαραδεκτη μαμισια σελα και δ. η εμφανιση του, που εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει (ενω μου αρεσει το 1200 GS). Για τα πρωτα ειχα ακουσει για θεματα αξιοπιστιας, για τα μεταγενεστερα δεν ξερω / δεν το ψαχνω καθως δεν με ενδιαφερει σα μηχανακι.

ΚΤΜ 990Adv: εξαιρετικο μηχανακι για τους ταμενους χωματερους (βαζω κι'εμενα μεσα σε ενα βαθμο ;D) και με αποδειγμενη αξιοπιστια εκτος απο μερικα απλα θεματα που ειναι γνωστα πια. Και μου αρεσει και εμφανισιακα, ιδιως τα τελευταια ασπρα με το ζωγραφιστο δικτυωμα που εχουν και αποδεκτο υψος σελας (86εκ)  8) Αλλα ειναι πολυ focused μηχανακι, θελει παντου ανοιχτο γκαζι στο χωμα και οχι "παω και χαζευω το τοπιο". Ομως το κυριοτερο θεμα για μενα ειναι οτι δεν κανει για καθε μερα στην πολη και τα μηχανακια μου θελω να τα χρησιμοποιω/απολαμβανω καθημερινα (εχω "καει" σ'αυτο με το VFR και δε θελω αλλο μηχανακι του σαββατοκυριακου).

Αν το 990 ητανε πιο "πολιτισμενο" και πολυταλαντο, θα τοχα ηδη παρει. Λενε οτι το 1190 ειναι σαφως πιο "all rounder" αλλα κι'αυτο βγαζει πολλη ζεστη στην πολη και εχει ξεφυγει πια με τα 150 αλογα. Η δε εμφανιση του δεν ειναι και η καλυτερη, τα τελευταια 990 ειναι πολυ πιο ωραια.

« Last Edit: Σάββατο 15 Νοέμβριος 2014, 00:41:20 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "