Μην σας φαινεται παραξενο, καποια αλλα Χονδα με βαλβιδες με καπελοτα θελουν δεν θελουν και αυτα σερβις "σχεδον ποτε".
Ας παρουμε για παραδειγμα τα VFR800 των τελευταιων γενιων με ψεκασμο, δηλ. απο το 1998 και εντευθεν (800FI, 800VTEC και 800F).
H Χονδα λεει λαδια/φιλτρο καθε 12Κ χμ και πολλοι που βαζουν φουλ συνθετικα τα αλλαζουν καθε 10Κ ή 12Κ μαζι με το φιλτρο, εγω προσωπικα βαζω φτηνα ημισυνθετικα Motul 5100 και κανω και μια αλλαγη λαδιων στα 6Κ (ειναι πανευκολο, μια βιδα).
Τι αλλο θελει το μηχανακι? Αλλαγη φιλτρου αερα (ή λαδωμα του K&N) καθε 24Κ δηλ. καθε δυο αλλαγες φιλτρου λαδιου και ..that's it!
Τα μπουζι ειναι ιριδιου, η Χονδα λεει καθε 48Κ χμ, εγω τα δικα μου τα αλλαξα στα 64Κ και φαινοτουσαν μια χαρα χωρις καμια πτωση αποδοσης.
Βαλβιδες η Χονδα λεει καθε 48Κ χμ αλλα οι περισοτεροι το κανουν για πρωτη φορα στο διπλασιο, δηλ. κοντα στα 100Κ. Ακομη και τοτε, πολλες φορες εχουν βρεθει εντος οριων, ιδιως αν το μηχανακι δουλευει με συνθετικο λαδι. (Το δικο μου εχει 80Κ και φυσικα δεν εχω ασχοληθει με βαλβιδες).
Οποτε ουσιαστικα απλα αλλαζει κανεις λαδια και φιλτρο καθε 10-12Κ χμ αν βαζει συνθετικα και αλλαζει/καθαριζει φιλτρο αερα καθε 24Κ χμ.
Στο CRF1000 τα λαδια πανε στα 20Κ (φουλ συνθετικα) και δεν εχει και φιλτρο λαδιου, δηλ. ακομη λιγοτερη φασαρια. Ειμαι περιεργος να δω τι δινει για τα μπουζι (πρεπει ναναι ιριδιου) και το φιλτρο αερα.