Hellas Transalp Forum

Σχολείο Ιστιοπλοΐας

KKalantzis · 3371

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 01:28:08 πμ
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) θα διοργανώσει και φέτος τα χειμερινά σχολεία του.

Τα μαθήματα θα γίνουν σε δύο περιόδους, η πρώτη Νοέμβριο - Δεκέμβριο και η δεύτερη Ιανουάριο - Φεβρουάριο, και περιλαμβάνουν 7-8 εξόδους για την απόκτηση διπλώματος.

Το μέλος του Συλλόγου Γιάννης Κουτσούκος που είναι ενεργός αθλητής και μέλος του Π.Ο.Ι.Α.Θ., είναι σε θέση να μας εξασφαλίσει προνομιακή τιμή.

Ιδανικά χρειάζονται επτά (7) άτομα για ένα σκάφος - τάξη. Θα μπορούσαμε να το κλείσουμε μόνοι μας !!!

Δηλώστε εδώ για να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον, ώστε να προχωρήσει ο Γιάννης στα περαιτέρω με τον όμιλο.

ΝΑΥΤΕΣ                                            ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ          ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

kkalantzis                                                 x

Keep riding !!!

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #1 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 01:33:43 πμ
   Τι κοστιζει ολο αυτο ? ανα ατομο ? 
Τι διπλωμα παιρνεις και τι σκαφος οδηγας με αυτο το διπλωμα ? 

Μπορεις να μας γραψεις κατι σχετικα ?  Μερικες πληροφοριες ...

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #2 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 02:19:43 πμ
To site της σχολής

Θα με ενδιέφερε και εμένα (έτσι για να έχει παρέα το δίπλωμα ταχυπλόου  ;D)

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 03:36:42 πμ
Απ' ό,τι είδα, το κόστος είναι 370 ευρώ και ίσως να είναι χωρίς άλλο εξοπλισμο (νιτσεράδες κλπ).
Κατά σύμπτωση, γνωρίζω κάπως κι έναν απ' τους εκπαιδευτές.
Αλλά το κόστος.... γιατί... άστα να πάνε.......

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #4 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 05:11:15 πμ
ΝΑΥΤΕΣ                                         ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ        ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1. kkalantzis                                         x
2. Leon                                               x
3.
4.
5.
6.
7.

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 06:10:14 πμ
Γραψε για τον χρονο και το χρημα που χρειαζεται...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

john lk

• Guest
Reply #6 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 08:32:55 πμ
να δωσω μερικες χρησιμες πληροφοριες

1. οι εξοδοι με το εκπαιδευτικο σκαφος ειναι μονοημερες Σαββατο η Κυριακη (παντοτε ομως την ιδια ημερα στην διαρκεια της σχολης). Εκει γινονται τα πρακτικα μαθηματα για περιπου 7 ωρες  (10 πμ εως 5 μμ)
2. καθε Δευτερα γινονται θεωρητικα μαθηματα στις εγκαταστασεις του ΠΟΙΑΘ απο 7 μμ εως 10 μμ.
3. με το τελος της σχολης δινονται εξετασεις και οι επιτυχοντες παιρνουν διπλωμα ιστιοπλοιας (το κοινως λεγομενο αρχαριων)
4. με το διπλωμα αυτο μπορει καποιος να νοικιασει ενα ιστιοπλοικο σκαφος εως 15 μετρα, χρειαζονται δυο ατομα με διπλωμα για την ενοικιαση.
5. να καταλαβουμε οτι οπως και στα διπλωματα οδηγησης, δεν σημαινει οτι βγαινεις ετοιμος καπετανιος. Αυτο αποκταται με την εμπειρια στην θαλασσα που θα αποκτησεις ταξειδευοντας, το ιδιο ισχυει στα αυτοκινητα και στις μοτο.
6. η ιστιοπλοια ειναι κατα πολυ τροπος ζωης κοντα στην φυση και μαθαινεις μεταξυ αλλων (εξειδικευμενων γνωσεων) να εισαι αυτονομος στην θαλασσα, κατι αντιστοιχο με την μοτο σε μια εκδρομη, σε μεγαλυτερο βαθμο ομως.
7. οσον αφορα το οικονομικο ολες οι σχολες ιστιοπλοιας ειναι περιπου στο ιδιο κοστος (τουλαχιστον οι μεγαλυτερες και οι πιο καλου επιπεδου / εξοπλισμου.
8. σχετικα με τι ρουχισμο / εξοπλισμο χρειαζεται κανεις, αυτα ειναι μια νιτσεραδα μπουφαν - παντελονι (τιμες απο περιπου 80 με 10 ευρω εως οσο θελεις), ενα ζευγαρι ιστιοπλοικα παπουτσια (γυρω στα 40 - 70 ευρω περιπου) αλλα και αθλητικα με ασπρη σολα ειναι οκ για αρχη, ενα καπελο κατα προτιμιση πλατυγυρο (ειναι φθηνα και τα βρισκεις παντου) και ενα ζευγαρι γυαλια ηλιου. Οι τιμες που αναφερω ειναι απλα ενδεικτικες και μπορει να ποικιλουν απο μαρκα σε μαρκα και αναλογα με την ποιοτητα, για αρχη ομως το φθηνο ειναι οκ.
9. οι διακοπες με ενα ενοικιαζομενο σκαφος των 35 - 40 ποδων (σε ποδια μετρωνται τα σκαφη) ητοι 10.5 με 11.5 μετρων ειναι για δυο ζευγαρια πολυ οικονομικες καθοτι στο ιδιο κοστος ενοικιασης εχεις την μεταφορα σου (οπου θελεις να πας π.χ. παραλιες χωρις οδικη προσβαση), εχεις την δυνατοτητα να μαγειρευεις στο σκαφος (αρα γλυτωνεις το γδαρσιμο απο τις ταβερνες) και τον υπνο σου (αρα εχεις και το ξενοδοχειο σου).

Για ο'τι απορειες ειμαι διαθεσιμος να απαντησω εδω με μεγαλη μου χαρα, οποτε ρωτηστε ελευθερα!!

Γιαννης Κουτσουκος

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #7 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 15:33:22 μμ
Εχω αρχίσει ηδη να το σκέφτομαι ζεστά!
Εάν κατάλαβα καλά μιλαμε για ένα κόστος κοντα στα 350 € και 8 θεωρητικά με 8 πρακτικά μαθήματα. Σψστά;
Επίσης σε τί διαφέρει το δίπλωμα αρχαρίου από αυτό του σκίπερ;
Που θα γίνονται τα μαθήματα;

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #8 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 16:51:22 μμ
Ο αρχαριος μπορεί να κυβερνήσει (λέμε τώρα  ;D) μέχρι 24 μέτρα σκάφος.

Για παραπάνω διπλώματα θέλεις πλεύσιμες ώρες (άρα εμπειρία) και φυσικά μειώνονται οι περιορισμοί στα μέτρα.

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 17:07:34 μμ
Ειναι ώραίο σπορ όταν έχεις παρέα. Εγω έχω τελειώσει απο το 96 στον Ναυτικό όμιλο Ελλάδος με δίπλωμα skipper. Οσοι πάνε θα περάσουν ωραία και ειδικά όταν υπάρξουν και νυχτερινές πλεύσεις στα πιο προχωρημένα μαθήματα.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 17:19:00 μμ
ΠΟΙΑΘ for ever ;D

Αν σας αρέσει η θάλασσα, η ιστιοπλοΐα είναι φοβερή εμπειρία. Βέβαια το πτυχίο αξίζει να το πάρει κάποιος μόνο αν έχει σκοπό να ασχοληθεί, έστω και για τουρισμό.
Μετά τη σχολή μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για πλήρωμα σε αγώνες και αν καταφέρετε να πάτε σε κάποιον, θα καταλάβετε πως είναι η πραγματική ιστιοπλοΐα. :D

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 20:49:36 μμ
και προς θεού... ΜΗ σας πιάνει η θάλασσα  :xxpuke:

john lk

• Guest
Reply #12 on: Πέμπτη 11 Σεπτέμβριος 2014, 23:24:12 μμ
ετσι ειναι οπως λενε οι παραπανω, να διευκρινησω τα εξης

- το διπλωμα σκιππερ που αναφερθηκε ειναι ουσιαστικα το διπλωμα ιστιοπλοιας (αυτο που ανεφερα ως αρχαριων). Απο εκει και περα υπαρχουν σχολες προχωρημενων και αγωνηστικων τμηματων και ο ΠΟΙΑΘ μονο εχει ενα τμημα το λεγομενο κυβερνητων που ειναι 5 μηνες και δινει διπλωμα αντιστοιχο με το Αγγλικο YachtMaster Offshore.
Εγω προσωμικα εχω κανει το Αρχαριων, το Προχωρημενων και το Κυβερνητων, ολα στον ΠΟΙΑΘ.
- η Ελληνικη νομοθεσια δεν διαχωριζει τα διπλωματα που ανεφερα, απαιτει ενα διπλωμα ιστιοπλοιας και τιποτα αλλο, οποτε με αυτο των αρχαριων (που κακως λεγεται σκιππερ) νοικιαζεις (με 2 διπλωματα) ενα σκαφος.
- τα διδακτρα ειναι για μεμονωμενα ατομα 370 ευρω για το τμημα των αρχαριων, αλλα για ενα γκρουπ των 7-8 ατομων μπορουν να γινουν ελαφρως καλυτερες τιμες. Για να μπορεσω να πετυχω καλυτερες τιμες για γκρουπ θα ηθελα να εχω την θετικη απαντηση οσων ενδιαφερονται ωστε να παω στον Ομιλο με συγκεκριμενα στοιχεια.
- ολες οι σχολες αρχαριων ολων των Ομιλων (και του ΠΟΙΑΟ) ειναι διμηνες Σεπτεμβριος + Οκτωβριος, Νοεμβριος+ Δεκεμβριος, Ιανουαριος+ Φεβρουαριος, Μαρτιοσ + Απριλιος, Μαιος + Ιουνιος και (μονο για τον ΠΟΙΑΘ) ενα εντατικο τον Ιουλιο με εξοδους Σαββατο και Κυριακη.
- οσον αφορα τους αγωνες, εγω τρεχω αγωνες απο το 1995, δυο χρονια σαν πληρωμα και τα υπολοιπα με το δικο μου σκαφος, με (μεταξυ αλλων αγωνων) 12 συμμετοχες στο Ραλλυ Αιγαιου (και εκει πηραμε 2 πρωτιες, 2 δευτεριες και 1 τριτη θεση.....οχι και ασχημα θα ελεγα!!!)
- στους αγωνες υπαρχει εναν πολυ φιλικο κλιμα μεταξυ των πληρωματων των σκαφων, παρ'ολο που "σφαζομαστε" στην διαρκεια του αγωνα. Μερικες φορες τρεχουμε με πολυ κακο καιρο (εχω δει μερικες φορες 9 μποφωρ, η με τελεια απνοια...οπου αντε κανε το σκαφος να περπατησει....
Γενικα οι αγωνες ειναι με μεγαλο ανταγωνισμο και αντιστοιχη πιεση (αρκετες φορες τελειως extreme), αλλα αυτο  το ποτακι που θα πιεις στο λιμανι που θα πας ειναι το πιο γλυκο.
- και ενα τελευταιο...εγω διδασκω ναυτιλια στους αρχαριους στον ΠΟΙΑΘ, ολων των καθηγητων η συμβολη στην σχολη ειναι ανευ αμοιβης, το κανουμε απο την αγαπη μας στην θαλασσα. Οι εκπαιδευτες στ σκαφη της σχολης ειναι αμοιβωμενοι.

Για  τυχον ερωτησεις ειμαι εδω

Γιαννης Κουτσουκος

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Παρασκευή 12 Σεπτέμβριος 2014, 00:00:55 πμ
- οσον αφορα τους αγωνες, εγω τρεχω αγωνες απο το 1995, δυο χρονια σαν πληρωμα και τα υπολοιπα με το δικο μου σκαφος, με (μεταξυ αλλων αγωνων) 12 συμμετοχες στο Ραλλυ Αιγαιου (και εκει πηραμε 2 πρωτιες, 2 δευτεριες και 1 τριτη θεση.....οχι και ασχημα θα ελεγα!!!)
- στους αγωνες υπαρχει εναν πολυ φιλικο κλιμα μεταξυ των πληρωματων των σκαφων, παρ'ολο που "σφαζομαστε" στην διαρκεια του αγωνα. Μερικες φορες τρεχουμε με πολυ κακο καιρο (εχω δει μερικες φορες 9 μποφωρ, η με τελεια απνοια...οπου αντε κανε το σκαφος να περπατησει....
Γενικα οι αγωνες ειναι με μεγαλο ανταγωνισμο και αντιστοιχη πιεση (αρκετες φορες τελειως extreme), αλλα αυτο  το ποτακι που θα πιεις στο λιμανι που θα πας ειναι το πιο γλυκο.

Για  τυχον ερωτησεις ειμαι εδω

Γιαννης Κουτσουκος

Αν χρειαστείς άτομο για πλήρωμα για κανένα ΣΚ, πες μου. Έχω καιρό να "τρέξω" (2 νίκες σε αγώνα Φάληρο-Αίγινα-Φάληρο) αλλά με λίγη προπόνηση θα είμαι ετοιμοπόλεμος. Άχτι έχω να τρέξω ένα μεγάλο αγώνα αλλά δεν έχω χρόνο γμτ.

Παύλος Καρούμπης

john lk

• Guest
Reply #14 on: Παρασκευή 12 Σεπτέμβριος 2014, 00:07:09 πμ
Παυλο δες πμ

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #15 on: Παρασκευή 12 Σεπτέμβριος 2014, 15:06:03 μμ
ΝΑΥΤΕΣ                                         ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ        ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

2. Leon                                               x
3. CheGuevara                                      x
4.
5.
6.
7.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #16 on: Τετάρτη 03 Δεκέμβριος 2014, 22:38:18 μμ
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το σχολείο του Νοεμβρίου το χάσαμε  :(

Μήπως να βλέπαμε για αυτό του Γενάρη;
Ο δάσκαλος λέει πως θα είναι η ιδανική ευκαιρία για να γίνουμε καπεταναίοι πραγματικοί  ;D

Για να βλέπω συμμετοχές :

ΝΑΥΤΕΣ                                        ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

2.
3.
4.
5.
6.
7.

Keep riding !!!

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 05:28:55 πμ
Προχθές την Τρίτη, τα λέγαμε με τον Γιάννη. Ωραία φάση...

Μια ερώτηση έχω να κάνω. Υπάρχει περίπτωση για έναν πλου δοκιμαστικό? Το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά. Στο καράβι δε ζαλίζομαι αλλά δεν έχω ξαναπατήσει σε ιστιοπλοϊκό...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

john lk

• Guest
Reply #18 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 17:27:23 μμ
Προχθές την Τρίτη, τα λέγαμε με τον Γιάννη. Ωραία φάση...

Μια ερώτηση έχω να κάνω. Υπάρχει περίπτωση για έναν πλου δοκιμαστικό? Το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά. Στο καράβι δε ζαλίζομαι αλλά δεν έχω ξαναπατήσει σε ιστιοπλοϊκό...

Παναγιωτη καλημερα, δυστυχως δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα γιατι αφ'ενος ολα τα ονοματα των επιβαινοντων δηλωνονται στον Ομιλο και στο Λιμεναρχειο (νομοθεσια), και αφ'εταιρου τα σκαφη της σχολης ειναι αυτην την στιγμη γεματα. Αν ηταν καλοκαιρι που θα εβγαινα για βολτα με το δικο μου σκαφος πολυ ευχαριστως να ερχοσουν μαζι μας.
Παντως πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα με την ζαλη απο την στιγμη που δεν ζαλιζεσαι σε καραβι, την ζαλη η "την εχεις" η "δεν την εχεις".

john lk

• Guest
Reply #19 on: Τετάρτη 17 Δεκέμβριος 2014, 19:53:40 μμ
Καλημερα σε ολους!!!
Θα  ηθελα να σας γνωστοποιησω οτι η σχολη αρχαριων του ΠΟΙΑΘ για το διμηνο Ιανουαριου - Φεβρουαριου 2015 κοστιζει 340 ευρω. Αυτη ειναι μια εκπτωτικη τιμη αντι των 370 ευρω που κοστιζουν οι σχολες του ΠΟΙΑΘ των αλλων διμηνων.
Δεν γνωριζω εαν σε καποιο γκρουπ των 6 ατομων μπορει να γινει καλυτερη τιμη (το προσπαθουμε βεβαια, εφ'οσον μαζευτουν 6 ατομα), ομως προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι ισως να μπορεσεουν να γινουν ευκολιες πληρωμης των 340 ευρω (πχ σε δυο η τρεις δοσεις εντος του διμηνου).
Η σχολη αρχιζει αρχες Ιανουαριου και τελειωνει τελος Φεβρουαριου, απο προσωπικη μου εμπειρια, αυτο το διμηνο ειναι το καλυτερο για να μαθει καποιος ιστιοπλοια (λιγα σχετικα ατομα, ο καιρος βοηθαει - εχει αερα, κλπ)

Στην διαθεση σας για ο'τι διευκρινιση χρειαζεται.

Γιαννης

john lk

• Guest
Reply #20 on: Τετάρτη 24 Δεκέμβριος 2014, 15:28:06 μμ
Θα ηθελα να υπενθυμισω οτι η επομενη σχολη ιστιολποιας του ΠΟΙΑΘ αρχιζει στις 7 Ιανουαριου και τελειωνει στις 3 Μαρτιου, με κοστος 340 ευρω (εκπτωτικη τιμη για την "χειμωνιατικη" σχολη.

Οσοι ενδιαφερονται θα πρεπει αρκετα συντομα να μου δωσουν ονοματεπωνυμο και ποια μερα (Σαββατο η Κυριακη) θελουν να κανουν τα πρακτικα μαθηματα, ωστε να μπορεσω να κατοχυρωσω ολους μαζι σε ενα εκπαιδευτικο σκαφος.

Η μεθεπομενη σχολη αρχιζει αρχες Μαρτιου και διαρκει και αυτη ενα διμηνο με κοστος 370 ευρω.