ετσι ειναι οπως λενε οι παραπανω, να διευκρινησω τα εξης
- το διπλωμα σκιππερ που αναφερθηκε ειναι ουσιαστικα το διπλωμα ιστιοπλοιας (αυτο που ανεφερα ως αρχαριων). Απο εκει και περα υπαρχουν σχολες προχωρημενων και αγωνηστικων τμηματων και ο ΠΟΙΑΘ μονο εχει ενα τμημα το λεγομενο κυβερνητων που ειναι 5 μηνες και δινει διπλωμα αντιστοιχο με το Αγγλικο YachtMaster Offshore.
Εγω προσωμικα εχω κανει το Αρχαριων, το Προχωρημενων και το Κυβερνητων, ολα στον ΠΟΙΑΘ.
- η Ελληνικη νομοθεσια δεν διαχωριζει τα διπλωματα που ανεφερα, απαιτει ενα διπλωμα ιστιοπλοιας και τιποτα αλλο, οποτε με αυτο των αρχαριων (που κακως λεγεται σκιππερ) νοικιαζεις (με 2 διπλωματα) ενα σκαφος.
- τα διδακτρα ειναι για μεμονωμενα ατομα 370 ευρω για το τμημα των αρχαριων, αλλα για ενα γκρουπ των 7-8 ατομων μπορουν να γινουν ελαφρως καλυτερες τιμες. Για να μπορεσω να πετυχω καλυτερες τιμες για γκρουπ θα ηθελα να εχω την θετικη απαντηση οσων ενδιαφερονται ωστε να παω στον Ομιλο με συγκεκριμενα στοιχεια.
- ολες οι σχολες αρχαριων ολων των Ομιλων (και του ΠΟΙΑΟ) ειναι διμηνες Σεπτεμβριος + Οκτωβριος, Νοεμβριος+ Δεκεμβριος, Ιανουαριος+ Φεβρουαριος, Μαρτιοσ + Απριλιος, Μαιος + Ιουνιος και (μονο για τον ΠΟΙΑΘ) ενα εντατικο τον Ιουλιο με εξοδους Σαββατο και Κυριακη.
- οσον αφορα τους αγωνες, εγω τρεχω αγωνες απο το 1995, δυο χρονια σαν πληρωμα και τα υπολοιπα με το δικο μου σκαφος, με (μεταξυ αλλων αγωνων) 12 συμμετοχες στο Ραλλυ Αιγαιου (και εκει πηραμε 2 πρωτιες, 2 δευτεριες και 1 τριτη θεση.....οχι και ασχημα θα ελεγα!!!)
- στους αγωνες υπαρχει εναν πολυ φιλικο κλιμα μεταξυ των πληρωματων των σκαφων, παρ'ολο που "σφαζομαστε" στην διαρκεια του αγωνα. Μερικες φορες τρεχουμε με πολυ κακο καιρο (εχω δει μερικες φορες 9 μποφωρ, η με τελεια απνοια...οπου αντε κανε το σκαφος να περπατησει....
Γενικα οι αγωνες ειναι με μεγαλο ανταγωνισμο και αντιστοιχη πιεση (αρκετες φορες τελειως extreme), αλλα αυτο το ποτακι που θα πιεις στο λιμανι που θα πας ειναι το πιο γλυκο.
- και ενα τελευταιο...εγω διδασκω ναυτιλια στους αρχαριους στον ΠΟΙΑΘ, ολων των καθηγητων η συμβολη στην σχολη ειναι ανευ αμοιβης, το κανουμε απο την αγαπη μας στην θαλασσα. Οι εκπαιδευτες στ σκαφη της σχολης ειναι αμοιβωμενοι.
Για τυχον ερωτησεις ειμαι εδω
Γιαννης Κουτσουκος