Hellas Transalp Forum

Αλλαγή αναρτήσεων XLV600

g0ng · 15078

Offline g0ng

• Οδηγάρα
on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 17:57:01 μμ
Καλημέρα,

έχω το 600άρι και αισίως έφτασε τα 93.000km. Πρέπει να το πάω για σερβις και μαζί με αυτό θέλω να δω τις αναρτήσεις.
Στη μπροστά είχα αλλάξει λάδια πριν 10.000km και έβαλα κ αποστάτες. Την πίσω δεν την έχω πειράξει ποτέ.

Τελευταία την αισθάνομαι να πηγαίνει σαν βάρκα! Και μια που θα παει για σερβις είπα να δω και αυτά. Ο μηχανικός που δίνει 2 λύσεις:

1) αλλαγή ανάρτησης πίσω (καινούργια δηλαδή) + ελατήρια μπροστά.
2) αλλαγή ελατηρίου πίσω + ελατήρια μπροστά.

Οκ τα ελατήρια μπροστά και τα λάδια δε τα γλυτώνω. Για το πίσω τη γνώμη έχετε; Δε σκοπεύω στον επόμενο 1-2 χρόνια να αλλάξω μηχανή. Έχει όμως νόημα να βάλω καινούργια ανάρτηση πίσω;

Απ' ότι μου είπα (αν κ περιμένω να μου πει για τιμές) η καινούργια πάει στα 500€, τα οποία μου φαίνονται πολλά.
Απο εξωτερικό παίζει να βρω κάτι πιο οικονομικό; Τι πρέπει όμως να ψάξω;

thanks

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 18:04:29 μμ
Συνήθως η αλλαγή ελατηρίων απο τη στιγμή που η ανάρτηση δεν έχει διαρροές είναι μια οικονομική και καλή λύση. Εννοείται ότι θα αλλάξεις και τα μπροστά διαφορετικά δεν έχει νόημα. Μπορεί να γίνει και επισκευή του αμορτισέρ με ένα επιπλέον κόστος 80 - 100€ αλλά όπως έγραψα αν δεν έχει διαρροή μή το πειράζειις (άλλαξε μόνο το ελατήριο).

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 18:07:03 μμ
Παρε μια γνωμη και απο εδώ:   http://www.k-shock.gr/index.php/en/

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 18:12:41 μμ
@Stoneman: αν εννοείς να πάω από το κατάστημα, είμαι θεσ/νικη.
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι μάρκες παίζουν για xlv600 και από μάρκες τι μοντέλα να ψάξω.

Πχ με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο ebay: suspensions xlv 600 honda (με διάφορους συνδυασμούς) δε βγάζει κάτι.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 18:39:32 μμ
Δεν είναι ανάγκη να πάς, ενα τηλέφωνο να παρεις μια γνώμη είπα.
Τα παιδιά είναι κ γνωστες του αντικειμένου και εξυπηρετικά.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 18:43:18 μμ
Σου έστειλα πμ. Εγώ απο το K-shock δεν έχω καλή εμπειρία. Μάλον θα είναι με τα φεγγάρια όσον αφορά στην συπεριφορά και την τεχνική τους

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 18:45:51 μμ
Σου έστειλα πμ. Εγώ απο το K-shock δεν έχω καλή εμπειρία. Μάλον θα είναι με τα φεγγάρια όσον αφορά στην συπεριφορά και την τεχνική τους

Ναι ε? παντου τα πάντα, τα κονομήσανε κ αυτοί? κριμα.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #7 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 20:25:23 μμ
Τα παιδια απο το Κ - shock εναι φιλαρακια μου πες μου τον πονο σου να τους μαλωσω  ;)

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #8 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2014, 20:26:57 μμ
Επισης σε καθε σας επαφη με τα παιδια να αναφερετε το συλλογο τρανσαλπ   επειδη τους εχω πει να ειναι καλοι μαζι μας  ;) ;)

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Σάββατο 24 Μάιος 2014, 15:30:11 μμ
Θεσσαλονίκη Αιγαίου πριν βγείς Όλγας στα δεξιά είναι ο Αραμπατζής - αν δε κάνω λάθος το όνομα. Τσέκαρε το.
Για επισκευή ανάρτησης, τη τελευταία φορά που μίλησα με Kshock, μου είπαν ότι ήξερα ήδη, ότι είναι προσωρινή λύση.
Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ΤΑ με after ανάρτηση για να ξέρω αν αξίζει, όσο ακούω.

Αν κρίνω από αυτοκίνητα, ότι και να έχεις, η βελτίωση είναι ότι γίνεται κούτσουρο και χάνεις όλες τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή.
Αν γίνεται το ίδιο, αποκτάς και στο ΤΑ το καλύτερο στριτάδικο ή χωμάτινο σύνολο και παύεις να έχεις τον απίστευτα προσαρμοσμένο χαρακτήρα του σε κάθε περίσταση, έστω και στον μέσο όρο.

nikos 238

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #10 on: Σάββατο 24 Μάιος 2014, 16:13:11 μμ

Αν κρίνω από αυτοκίνητα, ότι και να έχεις, η βελτίωση είναι ότι γίνεται κούτσουρο και χάνεις όλες τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή.
Αν γίνεται το ίδιο, αποκτάς και στο ΤΑ το καλύτερο στριτάδικο ή χωμάτινο σύνολο και παύεις να έχεις τον απίστευτα προσαρμοσμένο χαρακτήρα του σε κάθε περίσταση, έστω και στον μέσο όρο.

nikos 238

Α ρα κιαρατά τι ωραία που τα λες!!! :eusa_clap:

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Σάββατο 24 Μάιος 2014, 19:04:53 μμ
Aν και με προλαβε ο Γιωργης παραπάνω δεν μπορώ να μην απαντησω:

nikos 238

Μπραβο Νικόλα, σοφά λογια  :thumbright:

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Σάββατο 24 Μάιος 2014, 22:53:52 μμ
Επισκεύασα την πίσω ανάρτηση στο ΤΑ700 (πρέπει να είχα πατήσει τα 85.000χλμ).
Όταν την καβάλησα, μου φάνηκε περίεργο και γύρισα να δω την πίσω ρόδα γιατί λέω... δε παίζει θα είναι πάνω σε καμιά κοτρώνα!

Προς έκπληξή μου η μηχανή ψήλωσε. Πλέον ΔΕΝ βρίσκω σε πεζοδρόμια (φαντάσου πόσο είχε "κάτσει", μου φαινόταν νορμάλ το να βρω!)
Σίγουρα βελτιώθηκε πολύ η συμπεριφορά, αλλά η αλήθεια είναι ότι έγινε λίγο κούτσουρο.

Κόστος 150€

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Σάββατο 24 Μάιος 2014, 23:20:39 μμ
Θεσσαλονίκη Αιγαίου πριν βγείς Όλγας στα δεξιά είναι ο Αραμπατζής - αν δε κάνω λάθος το όνομα. Τσέκαρε το.
Για επισκευή ανάρτησης, τη τελευταία φορά που μίλησα με Kshock, μου είπαν ότι ήξερα ήδη, ότι είναι προσωρινή λύση.
Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ΤΑ με after ανάρτηση για να ξέρω αν αξίζει, όσο ακούω.

nikos 238

Α ρα κιαρατά τι ωραία που τα λες!!! :eusa_clap:
Aν και με προλαβε ο Γιωργης παραπάνω δεν μπορώ να μην απαντησω:

Μπραβο Νικόλα, σοφά λογια  :thumbright:
Ρε παιδια δεν ειναι ετσι τα πραγματα Τα καλα αφτερ μαρκετ αμορτισερ οχι μονο προσφερουν μεγαλυτερο αισθημα ασφαλειας αλλα ειναι και πληρως παραμετροποιησιμα (και πληρως επισκευασιμα αν χρειαστει) για καθε χρηση και γουστο Και στην ασφαλτο και στο χωμα!
Και για να μην λεμε οτι θελουμε δεν μπορει να ειναι υποδεεστερο το αμορτισερ της WP, της ohlins, της nitro κλπ απο τον ...σουμιε που τοποθετει η honda στο ΤΑ για να ριξει το κοστος
Ενταξει για να μην τα παραλεω κιολας και τουλαχιστον οσον αφορα το ΤΑ650 καααααλο ειναι το μαμα αμορτισερ αλλα μονο μεχρι καποιου οδηγικου οριου και μονο για μερικες δεκαδες χιλ χλμ

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Σάββατο 24 Μάιος 2014, 23:22:54 μμ
Επισκεύασα την πίσω ανάρτηση στο ΤΑ700 (πρέπει να είχα πατήσει τα 85.000χλμ).
Όταν την καβάλησα, μου φάνηκε περίεργο και γύρισα να δω την πίσω ρόδα γιατί λέω... δε παίζει θα είναι πάνω σε καμιά κοτρώνα!

Προς έκπληξή μου η μηχανή ψήλωσε. Πλέον ΔΕΝ βρίσκω σε πεζοδρόμια (φαντάσου πόσο είχε "κάτσει", μου φαινόταν νορμάλ το να βρω!)
Σίγουρα βελτιώθηκε πολύ η συμπεριφορά, αλλά η αλήθεια είναι ότι έγινε λίγο κούτσουρο.

Κόστος 150€
Για να ψηλωσε το πισω μερος δυο πραγματα μπορει να εγιναν Ειτε αλλαχτηκε το ελατηριο με αλλο εντελως καινουριο (καλο αυτο) ειτε εχουν σφιξει πολυ την προφορτιση (κακο αυτο)
Τι απο τα δυο?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Σάββατο 24 Μάιος 2014, 23:45:16 μμ
Καλημέρα,

έχω το 600άρι και αισίως έφτασε τα 93.000km. Πρέπει να το πάω για σερβις και μαζί με αυτό θέλω να δω τις αναρτήσεις.
Στη μπροστά είχα αλλάξει λάδια πριν 10.000km και έβαλα κ αποστάτες. Την πίσω δεν την έχω πειράξει ποτέ.

Τελευταία την αισθάνομαι να πηγαίνει σαν βάρκα! Και μια που θα παει για σερβις είπα να δω και αυτά. Ο μηχανικός που δίνει 2 λύσεις:

1) αλλαγή ανάρτησης πίσω (καινούργια δηλαδή) + ελατήρια μπροστά.
2) αλλαγή ελατηρίου πίσω + ελατήρια μπροστά.

Οκ τα ελατήρια μπροστά και τα λάδια δε τα γλυτώνω. Για το πίσω τη γνώμη έχετε; Δε σκοπεύω στον επόμενο 1-2 χρόνια να αλλάξω μηχανή. Έχει όμως νόημα να βάλω καινούργια ανάρτηση πίσω;

Απ' ότι μου είπα (αν κ περιμένω να μου πει για τιμές) η καινούργια πάει στα 500€, τα οποία μου φαίνονται πολλά.
Απο εξωτερικό παίζει να βρω κάτι πιο οικονομικό; Τι πρέπει όμως να ψάξω;

thanks
Φιλε μου οι επιλογες που εχεις ειναι οι εξης:
a) Αλλαζεις ολο το αμορτισερ με αλλο αφτερ μαρκετ Τα καινουρια του κουτιου κοστιζουν πολυ Μπορεις ομως να εχεις το νου σου για κανα αφτερ μαρκετ μεταχειρισμενο αφου ολα ειναι πληρως επισκευασιμα Καλη περιπτωση αφου οσο μεταχειρησμενο και να ειναι με 100-150 ευρω ακομα γινεται καινουριο (πχ τωρα παιζει αυτο http://www.car.gr/parts/view/4583097/)
β) Επισκευαζεις την δικια σου αναρτηση Και οταν λεμε επισκευη δεν εννοουμε μονο αλλαγη ελλατηριου αλλα και αλλαγη λαδιων Κοστος κανα 250αρι συνολικα αν τους πας το αμορτισερ αλλιως υπολογισε και κανα 50-100αρι ακομα το βγαλε-βαλε στον μηχανικο
γ) Αγοραζεις καινουριο αφτερ μαρκετ αμορτισερ αλλα οχι τοπ μαρκα με το οποιο πιθανον ρισκο να μην σου αρεσει η λειτουργια τους αλλα σε τιμη λιγο παραπανω απο την επισκευη του δικου σου (πχ hagon, bitubo και ισως και αλλες μαρκες σε λογικη τιμη)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 02:03:11 πμ
Στην επισκευή για να εξασφαλίσουν ότι η επισκευή θα κρατήσει βάζουν συνήθως ένα αποστάτη. Οι φωστήρες από το k-shock αυτό έκαναν στο δικό μου με αποτέλεσμα να είναι κούτσουρο. Ο αποστάτης κάνει δουλειά αλλά πρέπει να λαμβάνεις πολλές παραμέτρους υπόψιν και όχι να να βάζεις ότι νά 'ναι.

Sent from my iPhone  using tapatalk

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 02:41:36 πμ
Ρε παιδια δεν ειναι ετσι τα πραγματα Τα καλα αφτερ μαρκετ αμορτισερ οχι μονο προσφερουν μεγαλυτερο αισθημα ασφαλειας αλλα ειναι και πληρως παραμετροποιησιμα (και πληρως επισκευασιμα αν χρειαστει) για καθε χρηση και γουστο Και στην ασφαλτο και στο χωμα!

Καλά τα λές ... αλλά είναι ακριβά. :goofy:

Και για να μην λεμε οτι θελουμε δεν μπορει να ειναι υποδεεστερο το αμορτισερ της WP, της ohlins, της nitro κλπ απο τον ...σουμιε που τοποθετει η honda στο ΤΑ για να ριξει το κοστος

Ξέρουμε ποια εταιρεία κατασκευάζει το γνήσιο? η το συγκρινουμε ετσι απλά επειδή είναι οτι είναι?
Η ανάλογα με το ποτε προμηθεύεται είναι και ο προμηθευτής? Ετσι για να μαθαίνουμε και εμείς κατι γράφει κατασκευαστή επάνω?

Ενταξει για να μην τα παραλεω κιολας και τουλαχιστον οσον αφορα το ΤΑ650 καααααλο ειναι το μαμα αμορτισερ αλλα μονο μεχρι καποιου οδηγικου οριου και μονο για μερικες δεκαδες χιλ χλμ

Αρα αν μερικοι είναι και καβαλάρηδες μεχρι καποιου οδηγικου οριου  :eusa_whistle: δεν τους ενδειαφέρει το επώνυμο κ ακριβό αφτερμαρκετ.
Ετσι κι αλλιώς απο τα λίγα που εχω καταλάβει γενικά το μηχανάκι είναι μεχρι καποιου οδηγικου οριου , μια τίμια μετριότητα δλδ.
Λογικό βέβαια αν κάποιος δεν θελει την μετριότητα να φτιάξει μια custom ανάρτηση προς το ον η το οφ, αλλά εξτριμ καταστάσεις μάλλον εχουν αντιθετα αποτελέσματα αφου φερνουν κ τον σκελετό στα ακρα.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 05:00:39 πμ
Καλά τα λές ... αλλά είναι ακριβά. :goofy:
Ναι τα ατιμα!
Ξέρουμε ποια εταιρεία κατασκευάζει το γνήσιο? η το συγκρινουμε ετσι απλά επειδή είναι οτι είναι?
Η ανάλογα με το ποτε προμηθεύεται είναι και ο προμηθευτής? Ετσι για να μαθαίνουμε και εμείς κατι γράφει κατασκευαστή επάνω?
Showa ειναι του ΤΑ650
Αρα αν μερικοι είναι και καβαλάρηδες μεχρι καποιου οδηγικου οριου  :eusa_whistle: δεν τους ενδειαφέρει το επώνυμο κ ακριβό αφτερμαρκετ.
Ετσι κι αλλιώς απο τα λίγα που εχω καταλάβει γενικά το μηχανάκι είναι μεχρι καποιου οδηγικου οριου , μια τίμια μετριότητα δλδ.
Kαπως ετσι
Λογικό βέβαια αν κάποιος δεν θελει την μετριότητα να φτιάξει μια custom ανάρτηση προς το ον η το οφ, αλλά εξτριμ καταστάσεις μάλλον εχουν αντιθετα αποτελέσματα αφου φερνουν κ τον σκελετό στα ακρα.
Βασικα δεν φτιαχνει καποιος ακριβως custom αναρτηση με την εννοια του βαζω οτι γουσταρω Υπαρχουν καποιοι γενικοι (και βασικοι) κανονες για την επιλογη τοσο του αμορτισερ οσο και του ελατηριου του
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις εξτριμ καταστασεις αλλα το πλαισιο του ΤΑ δεν παθαινει κατι με ενα αφτερ μαρκετ αμορτισερ

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 05:09:02 πμ
Στην επισκευή για να εξασφαλίσουν ότι η επισκευή θα κρατήσει βάζουν συνήθως ένα αποστάτη. Οι φωστήρες από το k-shock αυτό έκαναν στο δικό μου με αποτέλεσμα να είναι κούτσουρο. Ο αποστάτης κάνει δουλειά αλλά πρέπει να λαμβάνεις πολλές παραμέτρους υπόψιν και όχι να να βάζεις ότι νά 'ναι.

Sent from my iPhone  using tapatalk
Αν δεν ηθελες να βαλεις αλλο ελατηριο με σκληροτητα καταλληλη για το βαρος σου και του ειπες να κανει οτι μπορει με το υπαρχον τοτε μονο η λυση του αποστατη υπηρχε Η οποια λυση στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου λυση
Αν και πλεον "περσινα ξυνα σταφιλια" αν χαλαρωνες την προφορτιση δεν διορθωνοταν η κατασταση?
Παντως η αντικατασταση μονο του ελλατηριου 'η ακομα χειροτερα η προσθηκη αποστατη απο μονη της δεν ειναι επισκευη

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #20 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 06:42:32 πμ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 06:55:01 πμ
Αν δεν ηθελες να βαλεις αλλο ελατηριο με σκληροτητα καταλληλη για το βαρος σου και του ειπες να κανει οτι μπορει με το υπαρχον τοτε μονο η λυση του αποστατη υπηρχε Η οποια λυση στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου λυση
Αν και πλεον "περσινα ξυνα σταφιλια" αν χαλαρωνες την προφορτιση δεν διορθωνοταν η κατασταση?
Παντως η αντικατασταση μονο του ελλατηριου 'η ακομα χειροτερα η προσθηκη αποστατη απο μονη της δεν ειναι επισκευη

Δυστυχώς δεν έκαναν το απλό...να με ρωτήσουν. Τέλος πάντων δε θέλω ούτε να το συζητώ το θέμα. Αυτό που κατάλαβα από αυτή την ιστορία είναι ότι επισκευή σε κλειστό αμορτισέρ είναι πεταμένα λεφτά και ειδικά στους συγκεκριμένους αεριτζήδες. Καλύτερα μτχ αν δεν έχεις λεφτά ή καινούργιο after. 

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 14:44:48 μμ
Για δες αυτό από ebay.
http://www.ebay.com/itm/Honda-XLV-600-Transalp-AMMORTIZZATORE-MONO-REAR-SUSPENSION-/271148600584?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item3f21b74d08

Το συγκεκριμενο ειναι το "μαμα" αμορτισερ και σε αυτην την τιμη βρισκει και απο Ελλαδα και γλιτωνει και τα 30κατι ευρω μεταφορικα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Κυριακή 25 Μάιος 2014, 17:37:50 μμ
Βασικα δεν φτιαχνει καποιος ακριβως custom αναρτηση με την εννοια του βαζω οτι γουσταρω Υπαρχουν καποιοι γενικοι (και βασικοι) κανονες για την επιλογη τοσο του αμορτισερ οσο και του ελατηριου του
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις εξτριμ καταστασεις αλλα το πλαισιο του ΤΑ δεν παθαινει κατι με ενα αφτερ μαρκετ αμορτισερ

Ναι φυσικά , εννοείται οτι θα είναι κάτι εντός προδιαγραφών.

Δεν εννοώ οτι θα γινει ζημιά στο πλαίσιο , απλά αν σφίξεις την ανάρτηση αρκετά εως πολύ τότε θα σε προδώσει ο σκελετός που δεν είναι για τετοια κόλπα.

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #24 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2014, 21:40:58 μμ
το θέμα είναι σε μια παλιά μηχανή αξίζει να αλλάξεις ΟΛΟ το αμορτισέρ με καινούργιο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο;
Ή καλύτερα να χώσεις λεφτα στο ελατήριο;

Γιατί απο πρόχειρο υπολογισμό 120 (μπροστά ελατήρια) + 120 (πίσω ελατήριο) + 100 περαστικά = 340€

Με το καινούργιο πάει 450+120+100 = 670.

Α επίσης το μεταχειρισμένο υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί; Ή επαφίεσαι στο πόσο αλήθεια η ψέματα σου λέει ο πωλητής;