Hellas Transalp Forum

Αλλαγή αναρτήσεων XLV600

g0ng · 15063

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Τρίτη 27 Μάιος 2014, 00:04:56 πμ
το θέμα είναι σε μια παλιά μηχανή αξίζει να αλλάξεις ΟΛΟ το αμορτισέρ με καινούργιο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο;
Ή καλύτερα να χώσεις λεφτα στο ελατήριο;

Εξαρτάται πόσο την πήρες την παλιά μηχανή, σε τι κατάσταση είναι και τι προσδοκίες έχεις απ' αυτήν. Τα βάζεις κάτω και τα τρία μαζί κι ανάλογα κινείσαι. Αν πρόκειται να δαπανήσεις την μισή αξία ή τα δυο τρίτα της αξίας της μηχανής για να αλλάξεις μόνο το αμορτισέρ, νομίζω δεν αξίζει τον κόπο.

Επιπλέον η αξία μεταπώλησης θα είναι πρακτικά ανύπαρκτη, γιατί εσύ μπορεί να γράφεις στην αγγελία «Τρανσάλπ τάδε με αλλαγμένο καινούριο αμορτισέρ» αλλά ο άλλος που θα την δει.... ας πούμε ότι δεν θα μοιραστεί τα ίδια αισθήματα ενθουσιασμού με σένα που τα ακούμπησες.

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #26 on: Τρίτη 27 Μάιος 2014, 20:12:15 μμ
τη μηχανή την πήρα πριν 10 χρόνια. Έχει χιλιόμετρα στην πλάτη της αλλά νομίζω έχει να δώσει.
Καθότι κ πατέρας τελευταία τα ταξίδια για ενα διάστημα 3-4 χρόνων θα γίνονται με αμάξι κ άντε να πάω μόνος μου κανένα μικρό ταξίδι ή βόλτα. Με αυτή την έννοια δε νομίζω συντρέχει λόγος να πάρω καινούργια ΤΩΡΑ, αλλά είναι κάτι που μπορεί να το δω στο (όχι άμεσο) μέλλον.

Βρήκα μετχειρισμένες αναρτήσεις. Εδώ http://www.car.gr/parts/photos/4989440/ θα δείτε ένας τύπος που έχει 2. Οι πρώτη είναι το μαμα αμορτισέρ με 60-70.000km. Το 2ο (στο κόκκινο background) δεν ξέρει τι μάρκα είναι αλλά λέει είναι ρυθμιζόμενη απο μηχανή με 10.000km.
Μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τι είναι;

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #27 on: Τρίτη 27 Μάιος 2014, 20:49:52 μμ
Το δευτερο μπορεί να είναι και whitePower. Απ΄ότι φαίνεται είναι και επισκευάσιμο οπότε είναι προτιμότερο.

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #28 on: Τρίτη 27 Μάιος 2014, 21:45:18 μμ
100€ το δίνει. Απλά πόσο να εμπιστευτώ τα 10.000km που μου λέει δεν ξέρω...
αλλά κ εγώ για αυτό λέω

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2014, 14:39:19 μμ
100€ το δίνει. Απλά πόσο να εμπιστευτώ τα 10.000km που μου λέει δεν ξέρω...
αλλά κ εγώ για αυτό λέω
Το 2ο πραγματι για WP μοιαζει Αν ειναι τετοιο οσα χλμ και να εχει και σε οποια κατασταση και να ειναι επισκευαζεται Αν και δυσκολο να εχει κανα σοβαρο θεμα -κρινοντας απο το δικο μου που εχει ηδη 100.000 (αρκετα απο αυτα χωματινα) χλμ και ακομα δουλευει μια χαρα (αν και πλεον χρειαζεται ενα σερβις)

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #30 on: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 05:11:00 πμ
Δεν εννοώ οτι θα γινει ζημιά στο πλαίσιο , απλά αν σφίξεις την ανάρτηση αρκετά εως πολύ τότε θα σε προδώσει ο σκελετός που δεν είναι για τετοια κόλπα.

Οπως ειπε κι'ο Κωστας, δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το πλαισιο του Τρανσαλπ οσο "σφιχτο" αμορτισερ και να βαλει κανεις, ουτε προδοσιες ουτε τιποτα. Το πλαισιο εχει απλα τις ελεγχομενες ελαστικοτητες των πλασιων της Χονδα που στα Τρανσαλπ ειναι σχετικα περισοτερες λογω του διτου χαρακτηρα του ωστε το πλαισιο να αποροφα ενα μερος των "δονησεων" λογω ανωμαλιων. Γι΄'αυτο αλλωστε και ειναι τοσο ικανο στο off κομματι.

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #31 on: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 05:18:35 πμ
Ρε παιδια δεν ειναι ετσι τα πραγματα Τα καλα αφτερ μαρκετ αμορτισερ οχι μονο προσφερουν μεγαλυτερο αισθημα ασφαλειας αλλα ειναι και πληρως παραμετροποιησιμα (και πληρως επισκευασιμα αν χρειαστει) για καθε χρηση και γουστο Και στην ασφαλτο και στο χωμα!
Και για να μην λεμε οτι θελουμε δεν μπορει να ειναι υποδεεστερο το αμορτισερ της WP, της ohlins, της nitro κλπ απο τον ...σουμιε που τοποθετει η honda στο ΤΑ για να ριξει το κοστος
Ενταξει για να μην τα παραλεω κιολας και τουλαχιστον οσον αφορα το ΤΑ650 καααααλο ειναι το μαμα αμορτισερ αλλα μονο μεχρι καποιου οδηγικου οριου και μονο για μερικες δεκαδες χιλ χλμ

Ετσι ακριβως σχετικα με αφτερμαρκετ αμορτισερ, προβλημα αλλαγης "χαρακτηρα" μπορει μονο να γινει αν το αμορτισερ ειναι αταιριαστο σε σχεση με τα κιλα του αναβατη απο ελατηριο ή και αποσβεση η οποια δεν ρυθμιζεται, το τελευταιο βεβαια σπανιο σε αφτερμαρκετ αμορτισερ. Να προσθεσω επισης οτι εχω βαλει Ohlins στο VFR και ειναι πιο ανετο απο το μαμισιο Showa - με ελατηριο βεβαια ταιριαστο με το βαρος μου και αφου ρυθμισα μετα απο αρκετο ψαξιμο την αποσβεση:
 http://www.vfrh.net/t46p24-topic#100910

Τωρα το αμορτισερ του 650 ειναι αρκετα καλης ποιοτητας σε σχεση με πολλα μαμισια αμορτισερ, πχ ακομα και σε σχεση με το αρκετα υποδεεστερο αμορτισερ του ΤΑ600, αλλα δουλευει σχετικα σωστα μεχρι περιπου τις 40-50Κ χμ, απο κει και πανω χειροτερευει συνεχως με τα χιλιομετρα.
« Last Edit: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 05:22:24 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "