Hellas Transalp Forum

Top Ten 2κυκλα στην Ευρώπη, 2013

Goikoetxea · 9424

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2014, 03:57:36 πμ
Top Ten 2κυκλα στην Ευρώπη, 2013

BMW R 1200 GS… 21.151
    Peugeot Kisbee 50… 10.971
    Vespa LX 50… 10.739
    Yamaha X-Max 125… 10.524
    Yamaha T-Max 530… 10.502
    Honda SH 150… 10.357
    Romet GY 50… 9.257
    Honda SH 300… 9.086
    Kymco Agility 50… 7.800
    10. Piaggio Zip 50… 7.607

Μπροστά η 1200 και πίσω το 50άρι

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στας Ευρώπας… Το πιο καλοπουλημένο δίτροχο στη Γηραιά Ήπειρο, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, δεν είναι σκούτερ! Δεν είναι καν μικρή μοτοσυκλέτα! Είναι μια καθ’ όλα μεγάλη, “κανονική μοτοσυκλέτα”, που ακούει στο όνομα… ταρατατζούμ, κυρίες, κύριοι, σας παρουσιάζουμε την BMW R1200GS.

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό ή ψηφιακό λάθος, το best seller δίτροχο της Ευρώπης είναι η τεράστια αυτή ψευδοεντούρο, η γερμανική BMW των 1200 κυβικών. Και όταν παραπάνω γράφουμε για “κανονική μοτοσυκλέτα”, στην ετικέτα αυτή δεν θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι, συνηθισμένοι στις συμβατικές μοτοσυκλέτες, που απέχουν μακράν της 1200 GS. Αυτό συμβαίνει γιατί η BMW είναι αντισυμβατική σε όλους σχεδόν τους τομείς της.

Για να εξηγούμαστε τι εννοούμε όταν λέμε ότι η 1200 είναι “διαφορετική”. Είναι καταρχήν η εμφάνιση με τα πολλά ανοίγματα, η “εξωσκελετική διάταξη”, όπως ονομάζεται, η οποία δημιούργησε μόδα, ολόκληρη σχολή στην κατηγορία των μεγάλων ψευδοεντούρο (ή on/off αν θέλετε).

Μετά είναι η μοναδική διάταξη του κινητήρα (boxer), αλλά και η μη συμβατική μπροστινή και οπίσθια ανάρτηση, όπως και το ελαχιστοποιημένο πλαίσιο. Και όμως αυτή η τόσο διαφορετική, μεγάλη και ακριβή μοτοσυκλέτα κατάφερε να πουλήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δίτροχο και μάλιστα πολύ περισσότερο από το δεύτερο στην κατάταξη σκούτερ Peugeot Kisbee, με μόλις 50 κυβικά.

Τι σας λέει η εικόνα των πωλήσεων της Ευρώπης το 2013; Το ότι πρώτη δηλαδή είναι η BMW R1200GS με πωλήσεις 21.151 μονάδων και τιμή που ξεκινά από 14.500 ευρώ και δεύτερο πίσω της ένα ταπεινό 50άρι των μόλις 1.200 ευρώ με τις μισές πωλήσεις; Σημαίνει ότι υπάρχει μια Ευρώπη που περίμενε το ανανεωμένο 1200 της BMW με τα λεφτά στα χέρια (άρα το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα για αυτή την ομάδα ανθρώπων) και άλλη μια Ευρώπη που θέλει να μετακινείται με το ελάχιστο δυνατό ποσό.

Γι’ αυτό και κάτω από την πανάκριβη, πολυτελή 1200 φιγουράρουν στην κατάταξη των best seller του 2013, δυο πενηντάρια σκούτερ, ένα γιαπωνέζικο 125άρι, το Yamaha ΧΜΑΧ 125 και αμέσως μετά το επίσης πολυτελές και ακριβό Yamaha ΤΜΑΧ 530, στην 5η θέση. Σημειώστε ότι στην 7η θέση κατατάσσεται ένα κινέζικο σκούτερ 50 κυβικών με όνομα πολωνέζικης εταιρίας προσιτής τιμής.

Πηγή:
scooternet.gr

Πηγή της πηγής:

http://acem.eu/images/publiq/2014/2013-statistics.pdf <--- πίνακας 5, σελ. 13

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #1 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2014, 07:56:11 πμ
OK αλλα αυτος που θα παρει ενα ΟΧΙ-σκουτερ (πχ το GS, μιας και το αναφερει) ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ μοτοσυκλετιστης απο το "μοτοσυκλετιστη" που θα παρει σκουτερ για να μετακινειται (αντι με το αυτοκινητο).

Τις περισσοτερες φορες αν κανει ψοφοκρυο (και δεν εχει τη σκουτεροφούστα), αν βρεχει καρεκλες ή αν σκαει ο τζιτζικας... ο "μοτοσυκλετοστης" θα παρει το αυτοκινητο...

Με το 50αρι σκουτερ πας στο σουπερμαρκετ... με κατι αλλο πας παντου.... ή τελος παντων μπορεις να πας παντου....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #2 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2014, 17:59:43 μμ
Δεν είναι τυχαίο ποιος κάνει τη διαφορά... αυτός που έχει μαζέψει όλο το χρήμα :

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #3 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2014, 18:32:01 μμ
Για τους Γερμανους λες? Οτι αυτοι ψωνισαν περισσοτερα GS ?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2014, 19:50:04 μμ
Για τους Γερμανους λες? Οτι αυτοι ψωνισαν περισσοτερα GS ?

ε βέβαια.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2014, 20:11:24 μμ
Το Stelvio στην Ιταλία πέρυσι πούλησε μόλις 100 κομμάτια. Μηχανή ίδιας τιμής, κυβικών και κατηγορίας με την BMW, άρα είτε οι Ιταλοί δεν στηρίζουν εγχώρια προϊόντα όσο οι Γερμανοί, είτε δεν υπάρχει ρευστό για μηχανές τέτοιας κατηγορίας και τιμής. Στην 5η θέση της Ιταλίας όμως υπάρχει έτσι ή αλλιώς η GS, άρα το δεύτερο σενάριο δεν ισχύει.

Μια ακόμα πηγή:

BMW sold 21,473 units in Germany alone, which is a 4.7% increase over the 2012 numbers.

http://www.motorcycle-usa.com/573/17739/Motorcycle-Article/BMW-Achieves-Record-Sales-in-2013.aspx

Δε νομίζω και οι 21.000 να ήταν 1200 GS. Αποκλείεται. Άρα μάλλον και χωρίς την Γερμανία πάλι πρώτη θα ήταν στην Ευρώπη.
« Last Edit: Τετάρτη 12 Μάρτιος 2014, 20:15:32 μμ by Goikoetxea »

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2014, 02:57:05 πμ
Νταξ, αυτοί οι σκουτεράδες δε νογάνε για τα άλλα... εσείς ωρέ κλεφτόπουλα;

πχ. Το καινούργιο GS όντως περίμενε πολύς κόσμος να το πάρει γιατί το συζητάνε χρόνια τώρα οπότε περιμένανε όντως καραούλι ΑΛΛΑ όχι ότι πούλησε όσο τα μικρά. 21.000 πούλησε το πρώτο, αλλά τα άλλα 9 της δεκάδας ήταν μικρά και μεσαία commuters με κοντά πενταπλάσιες πωλήσεις του GS που απλά της μοιράστηκαν.

ΥΓ; Αυτό το "εξωσκελετική διάταξη" που μιμήθηκαν όλοι, τι γέλιο. Η "εξωσκελετική" διάταξη προκύπτει από το ότι δεν έχει σκελετό ρε άσχετοι, με όλα δεμένα στο μοτέρ, άρα τι σχολή και μόδα έκανε ακριβώς; Οτι να 'ναι με πατάτες...

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2014, 03:22:04 πμ
Εγώ έχω την εξής απορία. Αυτά τα GS1200 που επι εποχών δανείων είχαν γίνει πιο πολλά απο τα παπάκια στην Αθήνα, τι έγιναν τώρα? Ήταν όλα ανεξόφλητα και έφυγαν κοψοχρονιά εις τας Ευρώπας απο τις τράπεζες, ή κάτι άλλο τρέχει και μου διαφεύγει?
Ένα την εβδομάδα πια αν δεις στο δρόμο και είναι ζήτημα...

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2014, 05:12:08 πμ
Πολλά είναι σε γκαράζ και πυλωτές και κάθονται. Να τα σπρώξουν δεν μπορούν, να τα κυκλοφορήσουν δεν μπορούν οπότε... αναμονή.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #9 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2014, 05:16:33 πμ
Εγώ έχω την εξής απορία. Αυτά τα GS1200 που επι εποχών δανείων είχαν γίνει πιο πολλά απο τα παπάκια στην Αθήνα, τι έγιναν τώρα? Ήταν όλα ανεξόφλητα και έφυγαν κοψοχρονιά εις τας Ευρώπας απο τις τράπεζες, ή κάτι άλλο τρέχει και μου διαφεύγει?

Αυτά βγαίνουν σαν τα φίδια άμα ζεστάνει ο καιρός...γενικά ;)

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #10 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2014, 15:53:06 μμ
Το Stelvio στην Ιταλία πέρυσι πούλησε μόλις 100 κομμάτια.

To Stelvio έχει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.
Αν δεν είχε και ήθελα (που δεν θέλω) κάτι αερόψυκτο με ωστήρια φορτωμένο ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια, μάλλον θα το προτιμούσα από την γερμανίδα.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2014, 17:10:23 μμ

Πολλά δόθηκαν για παλιοσίδερα. Η Γερμανία έχει καλά αλουμίνια, αν και σπάνε. Βέβαια τώρα πολλά θα γίνουν κουτάκια ΕΨΑ και ποιος νοιάζεται...

Ευτυχώς βρέθηκε λύση για την ανακύκλωση τους

αλλά το σημαντικότερο, πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, έντυσαν τα παιδιά για να πάνε σχολείο !

Heil Merkel !

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #12 on: Σάββατο 15 Μάρτιος 2014, 16:54:55 μμ
Λύσσα κακιά με τα GS!  :2hysterical Το μηχανάκι είναι ένα από τα πιό επιτυχημένα μοντέλα, τι να κάνουμε τώρα! Μου θυμίζετε το αισώπειο "όμφακες εισίν" στο μυθο με την αλεπού που δεν έφτανε τα σταφύλια!

Δε μου λέτε ωρε κλεφτόπουλα. Eάν ερχόταν το τζίνι και σας χάρισε ένα μηχανάκι και έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα στο GS και σε άλλα δυο,  ποιό θα διαλέγατε;  :2hysterical:

Υ.Γ.1 Ουτε εγώ γουστάρω τους Γερμανούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω τομείς στους οποίους υπερέχουν. Και τους Αμερικάνους δεν τους γουστάρω αλλά υπάρχουν τομείς στην επιστήμη και την τεχνολογία που είναι πρωτοπόροι. Τι να κανουμε τώρα;

Υ.Γ.2. Θα συμφωνήσω ότι στη χώρα μας πολλοί αγόρασαν GS για να πουλάνε μούρη! Ε και; Yπάρχουμε και κάποιοι που το αγοράσαμε για να γουστάρουμε και κάθε φορά που το καβαλάμε εκσπ#ρματώνουμε, για να το πω επιστημονικά! :2hysterical:

Υ.Γ.3. Είναι εσφαλμένη επίσης η αντίληψη και προσωπικά με ενοχλεί, ότι όποιος έχει GS είναι κατ΄ανάγκη φραγκάτος και μπουρζουάς. Η μηχανή για πολλούς είναι πάθος. Και για ένα πάθος, κάνουμε στη ζωή υπερβάσεις!

Υ.Γ.4 Την αγάπη μου σύντροφοι!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2014, 06:43:29 πμ
BMW Produces 500,000th GS Boxer
BMW‘s most important model reached an important milestone as the 500,000th boxer-engined GS rolled off the company’s production line in Berlin, Germany. The landmark liquid-cooled 2014 R1200GS follows a lineage half a million strong of flat-twin adventure tourers tracing back to the first R80G/S produced in 1980.

http://blog.motorcycle.com/2014/03/19/manufacturers/bmw/bmw-produces-500000th-gs-boxer/

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2014, 19:57:55 μμ
Λύσσα κακιά με τα GS!  :2hysterical Το μηχανάκι είναι ένα από τα πιό επιτυχημένα μοντέλα, τι να κάνουμε τώρα! Μου θυμίζετε το αισώπειο "όμφακες εισίν" στο μυθο με την αλεπού που δεν έφτανε τα σταφύλια!

Δε μου λέτε ωρε κλεφτόπουλα. Eάν ερχόταν το τζίνι και σας χάρισε μηχανάκι και έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα στο GS και σε άλλα δυο,  ποιό θα διαλέγατε;  :2hysterical:

............. Την αγάπη μου σύντροφοι!
Τα άλλα δύο.............. :2tongue: :2tongue: :2tongue:      :-* :-* :-* :-*

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2014, 20:46:51 μμ
Περιμένετε λίγο καιρό να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ρίξουν κάνα τεκμήριο στα μηχανάκια.

Βρείτε κανέναν μπάρμπα/πλούσιο/φλώρο/απελπισμένο/θύμα εκδικητικού διαζυγίου που έχει 1200 GS και την τρώει η σκόνη στο γκαράζ.

Διπλαρώστε τον μπας και του την φάτε λέγοντας του ότι κουράδα διαβάσετε για αυτές σε φόρα γιαπωνέζικων μοτό και ζηλιάρηδων αναβατών.

Μετά θα έχετε τσάμπα τη μηχανή της ζωής σας και θα είστε σαν το σκύλο στη διαφήμιση "κι αν σου κάτσει;".

Όλα τα άλλα είναι  παρηγόριες...

Αααααααα

Εναλλακτικά πήξτε τον ότι η υδρόψυκτη η καινούργια είναι μηχάνημα και θα τον απαλλάξετε από την παλιατσούρα του. Εγώ έτσι έκανα με το R 80 G/S. O προηγούμενος ιδιοκτήτης της πήρε την καινούργια τότε 1100 GS.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #16 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2014, 17:30:47 μμ
Αγαπητοί GSαδες... δε φταίμε εμείς για τη γιούχα !
Ας βγαίνατε ταπεινά να πείτε... ναι πήγα και service γιατί δεν ήξερα τι να κάνω ... ναι την πήρε η οδική ... ναι μου έμεινε απο μπαταρία ξανά ... ναι πούλησα το πατρικό για να αλλάξω άξονα... ΠΕΙΤΕ το ... να εξιλεωθείτε... βγάλτε το !!

:2hysterical: