Εγώ έβαλα ένα τέτοιο πάνω από τα όργανα (http://www.ebay.com/itm/151408543816?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Έχει οπίθιο φωτισμό που φαίνετι ακόμα και την ημέρα, ώρα, θερμοκρασία, ένδειξη της μπαταρίας και ενημέρωση για παγετό. Το μόνο του κακο είναι ότι δεν είναι αδιάβροχο. Πρίν το τοποθετήσω το έπιασα με σιλικόνη γύρω γύρω και στα πλυσίματα το βγάζεις από το velcro και το βάζεις σε ένα σακούλι. Πάντως πολύ χρήσιμο, επιτέλους σταμάτησα να ψάχνω το ρολόι μου σε κάθε φανάρι.
Στέφανε, δεν μου πολυαρέσουν τα όργανα υγρών κρυστάλων, δεν είναι όρατές οι ενδείξεις στο έντονο φώς και θέλουν εξτρα φωτισμό την νύκτα.
Το μόνο θετικό τους οτι δεν καταναλώνουν ισχύ.
Ψάχνοντας για κάτι σαν αυτό :
http://www.aliexpress.com/item/2-In-1-Car-12V-Red-Blue-Dual-Display-LED-Dual-Digital-Thermometer-Voltmeter-Temperature-Meter/32234887534.html
Τελικά παράγγειλα το ''κάτι σαν αυτό'' και το παρέλαβα χθές.
Μικρό (σχετικά) βολικό, ποιοτικά καλύτερο απο ότι περίμενα, τουλάχιστον σαν κατασκευή φινίρισμα.
Για αδιάβροχο δεν το βλέπω, αν και δεν με ενδειαφέρει.
In car τοποθέτηση, διακόπτης κλειστός ...

... διακόπτης ανοικτός , και ...

... κινητήρας σε λειτουργία :
Οn moto τοποθέτηση :
Αφαιρώ τον ρευματολήπτη που είναι συνδεδεμένος με τον φορτιστή/συντηρητή

τοποθετημένο είναι κοντύτερο απο τον ρευματολήπτη , και φυσικά λειτουργεί μόνιμα αφού ο ρευματολήπτης είναι μόνιμα συνδεδεμένος με την μπαταρία.

Εδώ φαίνεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας

14.1V στις 2000στρ/λ

13.8V στις 4000στρ/λ με φώτα αναμένα

Τάση με τον διακόπτη κλειστό μετά απο 5 λεπτά λειτουργίας του κινητήρα:

Μια φωτό απο το πλάι για να φανεί το ύψος

φαίνεται πάντα και δεν ενοχλεί ντίζες η τιμόνι

Κόστος κάτι λιγότερο απο 5 ευρώ.
Και επειδή ότι πληρώσεις παίρνεις, έκανα και εναν έλεγχο συγκρίνοντας τις ενδείξεις του με αυτές του ψηφιακού μου πολύμετρου.
Αρχίζει να εμφανίζει ενδείξεις απο τα 4.3Volts αλλά με με μεγάλο σφάλμα αφου δείχνει .... 8.2V,

Το σφάλμα διαρκώς μειώνεται ανεβαίνοντας και παρόλο που έχει δυνατότητα να μετράει εως τα 28V στο κάτω ακρο της κλίμακας που μέτρησα είναι αναξιόπιστο.
Δείνω τις τιμές τάσεων που μέτρησα:
τάση εισόδου: 4.30V και τάση που δείχνει : 8.2V
τάση εισόδου: 5.18V και τάση που δείχνει : 7.9V
τάση εισόδου: 6.04V και τάση που δείχνει : 7.7V
τάση εισόδου: 7.00V και τάση που δείχνει : 7.7V
τάση εισόδου: 8.00V και τάση που δείχνει : 8.5V
τάση εισόδου: 9.00V και τάση που δείχνει : 9.3V
τάση εισόδου: 10.00V και τάση που δείχνει : 10.3V
τάση εισόδου: 11.00V και τάση που δείχνει : 11.3V
τάση εισόδου: 12.00V και τάση που δείχνει : 12.3V
τάση εισόδου: 12.50V και τάση που δείχνει : 12.8V
τάση εισόδου: 13.00V και τάση που δείχνει : 13.3V
τάση εισόδου: 13.50V και τάση που δείχνει : 13.8V
τάση εισόδου: 13.80V και τάση που δείχνει : 14.1V
τάση εισόδου: 14.00V και τάση που δείχνει : 14.4V
τάση εισόδου: 14.50V και τάση που δείχνει : 14.9V
τάση εισόδου: 15.00V και τάση που δείχνει : 15.4V
τάση εισόδου: 15.50V και τάση που δείχνει : 16.0V
τάση εισόδου: 16.00V και τάση που δείχνει : 16.4V
Φαίνεται καθαρά οτι στα ακρα δεν είναι αξιόπιστο, και οτι έχει μια διαφορά + 0.3 στην περιοχή των 9.00volts εως και τα 13.8 Volt , απο εκεί κ πάνω ''χάνει'' + 0.4 Volt.
Παραπάνω δεν ασχολήθηκα αφού ήδη απο τα 15V και πάνω έχουμε πάρει την μπαταρία στο χέρι.
Καλό θα ήταν λοιπόν αγοράζοντας μια τέτοια φθηνή κατασκευή πριν χαρείτε αν δείχνει υψηλές τάσεις η τρομάξετε αν δείχνει χαμηλότερες να την καλιμπράρετε με την βοήθεια ενός φίλου που έχει ενα ψηφιακό βολτόμετρο της προκοπής.
Ετσι κι εγώ στις τιμές τάσεων στις παραπάνω φωτό θα αφαιρώ τα επιπλέον 0.3 Volt.
Πιστεύω οτι σαν αγορά τα αξίζει τα λ7 της , ειδικά αν λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα.
Και γιατί να μην λειτουργήσει? Κινητά μέρη δεν έχει, φθορες μηδέν, μάλλον απο πέσιμο μπορεί να πάει.

Είναι οτι πρέπει για έναν έλεγχο της μπαταρίας μια δύο φορές την εβδομάδα, της δικής μας η ενός φίλου αφού μεταφέρεται/δανείζεται εύκολα.